Здравей Гост

РАЗКРИТИЯТА НА ЕДИН ПОСВЕТЕН

• 48 Отговора
  • 19161 Прегледи
*

Vision

• 3523
Re:РАЗКРИТИЯТА НА ЕДИН ПОСВЕТЕН
« Отговор #20 -: Март 06, 2010, 05:47:02 pm »
.
« Последна редакция: Юни 10, 2011, 05:11:53 pm от Vision »

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #21 -: Март 06, 2010, 05:49:14 pm »

Тръгвате на пазар с махало  ;D

Или карти таро.  ;D

Абе човек стига да иска може да се ориентира. Просто трябва да му е цел, тогава и информация ще си набави, не е трудно. Че царят заблуди, царят определено и са масови и с години втълпявани, но пак си е до човека, като иска да вярва, като не иска да се води по себе си и интуицията, както е казала Вещичка.
Винаги водещо ми е било нещо, което е от природата значи е окей. Когато не съм била напълно наясно по някой въпрос относно съдържанието, така си казвам, натурален продукт съдържа ли добре, видя ли разни модифицирани и ненам кви си съставки по възможност избягвам.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #22 -: Март 18, 2010, 09:26:17 am »
Какво ви кара да мислите, че всичко това е истински форум и всичко това са истински въпроси? Прочетох доста, но не всичко. На мен ми изглежда тотална манипулация. Не вярвам също така, че просветено същество, което и да е то, се държи високомерно и назидателно, че даже  и обидно.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #23 -: Март 18, 2010, 09:34:14 am »
Какво ви кара да мислите, че всичко това е истински форум и всичко това са истински въпроси? Прочетох доста, но не всичко. На мен ми изглежда тотална манипулация. Не вярвам също така, че просветено същество, което и да е то, се държи високомерно и назидателно, че даже  и обидно.

Ропотамо, защо смяташ, че то се държи обидно?!?!  определено питащите са тези, които не допускат различието и не разбират за какво иде реч, поради което се държат нападателно!  нападателното отношение е от непросветената страна, а не от просветената!

аз не виждам никаква манипулация във факта, че даден човек има знания и решава да ги сподели  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #24 -: Март 18, 2010, 09:58:59 am »
Заради неща от сорта:
В: Любопитен съм защо елитът не изпълнява управленски функции? Той изглежда по-скоро паразитиращ на гърба на обществото.
О: Една риба в океана не може да види птиците, които  летят в небето.

В: Трябва да ви кажа, че вселенския закон разказа играта на хората и на тази планета доста успешно.
О: Селяните като вас не разбират, че вие направихте това и никой друг. Между другото с това си изказване удължихте престоя си на Земята с още един живот... моите съболезнования.

Има още доста от сорта, но не ми се преписва. Не ми работи копи и пейст на този файл ( може би защото не го запаметих а само отворих) ,така че трябва да преписвам, което си е доста труд.

Както и да е...разбирам какво иска да каже, но съм сигурна, че същото може да се каже с други думи, които не нараняват и смисълът да е  непроменен.  Да питащите може да са били агресивни и обиждащи, но те нали са простосмъртни .... "Просветените " от друга страна, ако се държат така, мола да духат супата, вика моя милост. Ооопс току-що си заработих още един живот на планетата Земя.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #25 -: Март 18, 2010, 10:12:19 am »

Както и да е...разбирам какво иска да каже, но съм сигурна, че същото може да се каже с други думи, които не нараняват и смисълът да е  непроменен.  Да питащите може да са били агресивни и обиждащи, но те нали са простосмъртни .... "Просветените " от друга страна, ако се държат така, мола да духат супата, вика моя милост. Ооопс току-що си заработих още един живот на планетата Земя.

сега, никой никъде не е написал, че просветен човек требе да търпи изгъзиците на останалото население! това си е абсурд!

това, което си цитирал/а е вярно. ако четеш малко по задълбочено ще видиш тъпотията на въпросите от която наистина на места прозира турбо селяния  ;D ;D ;D

просветените нема да духат супата и това е факт, който и дори да не ти харесва, то той пак си остава факт  ;)  супата винаги е била духана от овцете /сори за израза, ма не се сещам за по смекчаващ истината израз в момента/...

тук става въпрос за Трети Вселенски Закон - Закона за Допускането! - да аз съм такава и такава, а ти си много различна, но аз допускам ти да си различна и на мен не ми пука за това че ти си различна и затова те оставям да си правиш каквото си искаш! НО ако ти нарушиш този закон спрямо мен, тогава ти си носиш последствията за това.

тея номера за да си подадеш и другата буза от много отдавна не вървят вече  ;) 

« Отговор #26 -: Март 18, 2010, 10:19:10 am »
 Това е твое мнение :blink:  Аз не мисля ,че този човек е просветен. Ти мисли както искаш.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #27 -: Март 18, 2010, 10:21:14 am »
Това е твое мнение :blink:

да така е. и аз си заставам твърдо зад него, защото вярвам в това, за което говоря.

ти си имаш правото да си мислиш по друг начин и това е факт  :blink:

относно този човек какъв е - не знам, знам само че има доста знания и то верни знания! но масите ги нямат тези знания и всеки който ги притежава ще може да се гъбарка с незапознатите. в този случай кой е виновен? - знаещия или не знаещия а  :P

« Отговор #28 -: Март 18, 2010, 10:58:47 am »
Това е твое мнение :blink:

относно този човек какъв е - не знам, знам само че има доста знания и то верни знания! но масите ги нямат тези знания и всеки който ги притежава ще може да се гъбарка с незапознатите. в този случай кой е виновен? - знаещия или не знаещия а  :P

По какво разбираме дали нечии знания са верни? Защото е много вярна пословицата "Човек разбира, колкото знае."
Как разбираме, че нещо казано е истина? По това, че сме чели вече нещо подобно? По това, че звучи логично от гледна точка на това, което вече сме учили? По това, че някой учен го е казал? Кой определя, кое е вярнои кое не? Ако имаше дявол и той искаше да ни заблуди, дали щеше да е толкова тъп, неграмотен и нелогичен, че веднага да се изсмеем и да кажем "ама че глупости говориш"? Как разпознаваме пророците от лъжепророците, вълците в овчи кожи от овцете?

Учените всеки ден изнасят по една теза и антитеза, за какво ли не.

За себе си съм приела следния критерий: Ако нещо е от бога, то в него има само любов и няма омраза, обида, рани, презрение, грозота, потискане, високомерие и т.н. Ако едно твърдение, което има претенции да  казва истината, не отговаря на този критерий, за мен то не е от бога и следователно не е от истината.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #29 -: Март 18, 2010, 11:09:35 am »
отговорът на горните ти въпроси е един: ИНТУИЦИЯТА! за мен няма никакво значение, че това което знам и това в което вярвам няма потвърждение от учените - все ми е тая за учените, дето не виждат по-далеч от материята  ;) аз просто ЗНАМ и съществувам в своето си знание!

относно това, че само доброто е от Бога - това е абсолютна глупост! ако беше така, то злото нямаше да съществува  ;)  Вселената и Божественото се крепи на Баланса - той е вечен, както е вечен БОГ  :blink:

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #30 -: Март 18, 2010, 12:57:33 pm »
  :rolleyes:
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 12:54:29 am от Синухе »

« Отговор #31 -: Март 18, 2010, 06:50:33 pm »
      Прочетох го докрай и си оставам на същото мнение - абсолютна манипулация. Много е лесно с малко разтегливи и мъгляви твърдения, премерена доза мистериозност и общи, но псевдоинтелектуални и надути приказки да се произведе впечатление за " просветеност".  И кой ще си признае, че трудно разбра за какво става дума изобщо.

ЦАРЯТ Е ГОЛ !

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #32 -: Март 19, 2010, 08:17:27 am »
Едва вчера видях тази тема и изгълтах на екс текста. Беше ми изключително интересен и полезен, независимо дали човека е реално посветен или не. Не отдавам голямо значение на това, защото ако човек иска да извлече нещо полезно, ще успее така или иначе. Тъй като, когато нещо ми стане интерсно, грабне ми вниманието, обичам да задълбавам и да търся първоизточника и повечко по въпроса се зарових в инет пространството, с идеята да намеря оригинала, който за съжаление се оказа изчезнал от форума, където се е състояла дискусията. За сметка на това попаднах на друг форум, където друг човек, твърдящ, че е от елитна кръвна линия, отговаря на въпроси. Отговорите са доста по - подробни като засяга т.нар. Голяма Жътва, Играта, по какъв критерий се преминава в 4то измерение, каква е ролята на семейството му в това, от кое измерение са и от коя планета и т.н...Темата е доста "дебеличка", но има също много интересни неща. Датира от 10.2008г.

За разбиращите английски, които имат желание да прочетат ето линка: Window of Opportunity
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

« Отговор #33 -: Март 19, 2010, 09:20:27 am »
   Добре де, кви са тия кръвни групи, тия кривни линии. Как можем да разберем по какво се отличават от останалите. Щото и аз мога да се обявя за част от еди коя си кръвна линия, без да казвам точно коя. Защото така или иначе всичко е обвито в мъгла и няма как да ме засекат, примерно ида някъде в южното полукълбо и се обява за посветена. Иначе прочетох тези разкрития, но всичко това е синтез от много неща. Срещала съм ги по различни книги. Но за любопитния човек - това още повече ще го подтикне да търси и да се съмнява във всичко...За да разбере човек голяма част от духовната литература, която ни се предлага първо трябва да е преминал през доста препятствия, да е изстрадал и стигнал до дъното на същността на нещата /което се случва на много малко хора реално, в смисъл че много хора страдат, но малко от тях разбират защо/. Освен това сам да е намерил зрънцето истина и вяра, а всичко което впоследствие ще чуе или ще прочете, ще му помогне да развие своята духовност или по-точно да я разгърне.
« Последна редакция: Март 19, 2010, 10:31:30 am от daisyline »

*

Vision

• 3523
« Отговор #34 -: Март 19, 2010, 09:37:41 pm »
.
« Последна редакция: Юни 10, 2011, 07:04:00 pm от Vision »

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #35 -: Март 20, 2010, 01:28:20 pm »
Разказа е на Робърт Шекли - мой любим автор, особено заради специфичното чувство за хумор и ирония  :blink: . Всъщност, типа от паразитната цивилизация се свързва с нашия човек в съня му, за да му каже да спре да се почесва по ръката, че причинява сериозни проблеми. Нашият човек като се събужда спира да се почесва и малко по-късно се усеща, че и самият той вероятно е от паразитна цивилизация, живееща върху някой друг  ;) Но какво преразказвам де - ето го разказа .
Но иначе така де - каквото ще става, ще става  ;)
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Vision

• 3523
« Отговор #36 -: Март 20, 2010, 09:26:19 pm »
Разказа е на Робърт Шекли - мой любим автор, особено заради специфичното чувство за хумор и ирония  :blink: . Всъщност, типа от паразитната цивилизация се свързва с нашия човек в съня му, за да му каже да спре да се почесва по ръката, че причинява сериозни проблеми. Нашият човек като се събужда спира да се почесва и малко по-късно се усеща, че и самият той вероятно е от паразитна цивилизация, живееща върху някой друг  ;) Но какво преразказвам де - ето го разказа .
Но иначе така де - каквото ще става, ще става  ;)

благодаря ти, толкова много научна фантастика съм прочела, че ми е трудно да се сетя за някои автори и т.н., малко ми е боза в главата, но все пак това е любимият ми жанр.. :lol:

разказа Битката на Шекли ми е един от най- любимите, заедно с Негодни за носене на Вонегът, този за паразитите на Шекли също, имаше и един на Любен Дилов, на който се мъча от години да се сетя името, за да го намеря да го прочета пак, ставаше въпрос за един писател, който си поръчва компаньонка по телефона и се влюбва в нея, отива да я търси във фирмата, която я изпраща и разбира, че е андроид..или този разказ, в който едни с много слънца и винаги е светло на незнамсиколко хиляди години ставаше затъмнение, виждаха взездите, полудяваха от ужас, унищожаваха цялата си цивилизация и започваха от начало..разказите са ми през очите, а не мога да се сетя все по нещо, я автор, я заглавие, или и двете..пълен ужас  :rolleyes:
« Последна редакция: Март 21, 2010, 09:52:14 am от Vision »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #37 -: Март 22, 2010, 05:06:36 pm »
 :blink:   споменават се позабравени, но харесвани от мен автори
много харесвам "Господарят на светлината"
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Vision

• 3523
« Отговор #38 -: Март 22, 2010, 06:30:43 pm »
:blink:   споменават се позабравени, но харесвани от мен автори
много харесвам "Господарят на светлината"

ти си падаш и по джойтиш, освен по ''господарят...''...явно си преродена индийка  ;D

и аз го харесвам..

*

Uran

• 6041
« Отговор #39 -: Март 22, 2010, 10:21:29 pm »
Разказа е на Робърт Шекли - мой любим автор, особено заради специфичното чувство за хумор и ирония  :blink: . Всъщност, типа от паразитната цивилизация се свързва с нашия човек в съня му, за да му каже да спре да се почесва по ръката, че причинява сериозни проблеми. Нашият човек като се събужда спира да се почесва и малко по-късно се усеща, че и самият той вероятно е от паразитна цивилизация, живееща върху някой друг  ;) Но какво преразказвам де - ето го разказа .
Но иначе така де - каквото ще става, ще става  ;)

благодаря ти, толкова много научна фантастика съм прочела, че ми е трудно да се сетя за някои автори и т.н., малко ми е боза в главата, но все пак това е любимият ми жанр.. :lol:

разказа Битката на Шекли ми е един от най- любимите, заедно с Негодни за носене на Вонегът, този за паразитите на Шекли също, имаше и един на Любен Дилов, на който се мъча от години да се сетя името, за да го намеря да го прочета пак, ставаше въпрос за един писател, който си поръчва компаньонка по телефона и се влюбва в нея, отива да я търси във фирмата, която я изпраща и разбира, че е андроид..или този разказ, в който едни с много слънца и винаги е светло на незнамсиколко хиляди години ставаше затъмнение, виждаха взездите, полудяваха от ужас, унищожаваха цялата си цивилизация и започваха от начало..разказите са ми през очите, а не мога да се сетя все по нещо, я автор, я заглавие, или и двете..пълен ужас  :rolleyes:
"Най-дългата нощ" на Айзък Азимов и "Модната тенденция" на Л. Дилов. :blink: