Това е твое мнение :blink:
относно този човек какъв е - не знам, знам само че има доста знания и то верни знания! но масите ги нямат тези знания и всеки който ги притежава ще може да се гъбарка с незапознатите. в този случай кой е виновен? - знаещия или не знаещия а
По какво разбираме дали нечии знания са верни? Защото е много вярна пословицата "Човек разбира, колкото знае."
Как разбираме, че нещо казано е истина? По това, че сме чели вече нещо подобно? По това, че звучи логично от гледна точка на това, което вече сме учили? По това, че някой учен го е казал? Кой определя, кое е вярнои кое не? Ако имаше дявол и той искаше да ни заблуди, дали щеше да е толкова тъп, неграмотен и нелогичен, че веднага да се изсмеем и да кажем "ама че глупости говориш"? Как разпознаваме пророците от лъжепророците, вълците в овчи кожи от овцете?
Учените всеки ден изнасят по една теза и антитеза, за какво ли не.
За себе си съм приела следния критерий: Ако нещо е от бога, то в него има само любов и няма омраза, обида, рани, презрение, грозота, потискане, високомерие и т.н. Ако едно твърдение, което има претенции да казва истината, не отговаря на този критерий, за мен то не е от бога и следователно не е от истината.