Здравей Гост

Агресията във вашия натал!

• 234 Отговора
  • 34409 Прегледи
Агресията във вашия натал!
« -: Март 09, 2010, 12:39:26 pm »
   Има ли я, как я отработвате ? Провокирана от вчерашна случка, един полупиян циганин ме предизвика и реагирах автоматично, като с обръщането си към него го халосах яко и го стреснах с това. Като че ли поизтрезня малко, успя да смотолеви - "Аз тебе много те уважавам" и се изниза...
   Имам точна опозиция на Марс и Сатурн в натала. Има моменти, когато блокирам тотално, а в други действам като куршум /просто се изстрелвам, на спусък съм така да се каже/. Мисля си, че определени хора ми влияят блокиращо, а други предизвикателно.
   Между другото, мразя словесната агресия....
« Последна редакция: Март 09, 2010, 12:48:17 pm от daisyline »

*

Uran

• 6041
Re:Агресията във вашия натал!
« Отговор #1 -: Март 09, 2010, 12:44:30 pm »
   Има ли я, как я отработвате ? Провокирана от вчерашна случка, един полупиян циганин ме предизвика и реагирах автоматично, като с обръщането си към него го халосах яко и го стреснах с това. Като че ли поизтрезня малко, успя да смотолеви - "Аз тебе много те уважавам и се изниза"...
   Имам точна опозиция на Марс и Сатурн в натала. Има моменти, когато блокирам тотално, а в други действам като куршум /просто се изстрелвам, на спусък съм така да се каже/. Мисля си, че определени хора ми влияят блокиращо, а други предизвикателно.
   Между другото, мразя словесната агресия....
Той Сатурн трябва да ти поозъпта Марса.
Моят Марс си е агресивничък, какво да го правя. :-[

« Отговор #2 -: Март 09, 2010, 12:54:59 pm »
   Да де, поозъпта ми го ама не винаги и не когато трябва. Опитвам се да разбера, защо понякога просто блокирам...в повечето случаи де. А предпочитам да не блокирам, защото после тази under pressure агресия си я избивам върху себе си....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Март 09, 2010, 01:10:41 pm »
За себе си мога да кажа, че при мен агресията е спяща, макар и да съм лесно раздразнима. Агресията ми може да бъде събудена от един егоцентричен, самовлюбен и безпардонен човек, който не признава никакви граници и си разчиства пътя с лакти. И наистина съдбата често ме сблъсква именно с такива, така си проработвам спящия Марс.  ;D
Моят Марс, както съм споменавала вече (и най-коментираният  :-[), се намира в Риби, в съвпад с ИЦ и има само тригони - голям воден тригон с изгряващ Уран и с Луната. От минорните аспекти - полуквадрат с Венера и полусекстил със Слънцето.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #4 -: Март 09, 2010, 02:27:55 pm »
според мен , агресията на марс се изявява при аспект със сатурн.
аз имам супер поставен марс секстил сатурн и привличам доста агресивни хора.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5 -: Март 09, 2010, 02:42:07 pm »
Марая, не съм убедена, че на този аспект се дължи привличането на агресия. Би трябвало поне някой от тях да ти управлява 7-ми дом в такъв случай, но дори и тогава не бих го приела, защото говорим за секстил, поне аз така мисля.
 И не, че искам да коригирам написаното от теб, но да видиш дали друго в натала не е предпоставка за това, там да потърсиш отговора за подобен проблем и начините за справяне с него.
 Иначе разбирам как се чувстваш, защото с моя Марс в 7-ми дом аз също привличам подобни типове хора, но по принцип ги избягвам и по възможност заобикалям, защото агресията ме изтощава определено. Симпатизирам на "агресивен" стил само до степен на инициатива и борбеност в подходящите моменти, в останалите случаи това си е чиста загуба на време и енергия, стремя се да съм далеч от тая порода личности.

Трябва да помисля къде още в картата ми е заложена агресия и да кажа нещо друго по въпроса. В момента трудно зацепвам, както стана дума стационарния Марс си е доста силен и май се усеща от всички ни.  :rolleyes:  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #6 -: Март 09, 2010, 02:55:33 pm »
   Марая, при теб не знам дали има проблем с изразяването на агресията. Но си мисля, че не. За това именно привличаш хора, които имат нужда да си я изразят, явно си нещо като катализатор за тях. В смисъл, че им помагаш да си я отработят. В случая говоря и за двата вида агресия - словесна и физическа.
   При мен словесната агресия, почти липсва. Защото в момент на словесна атака, мисълта ми препуска лудо и вниква в нещата зад, под, над и просто разбирам че няма смисъл и се отказвам. Или поглеждам тъпо и усмихнато или с тотално безразличие....
   Докато при физическа агресия, не се знае какво ще се случи. Блокирала или меле....Допускам, че при аспекта квадрат на Марс със Сатурн е по-лесно изразяването на тази агресия, канализирането й, въобще отработването й, защото не се получават засечки при отработването. Просто защото, както Марая, каза, квадратът е аспект на действието...

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Март 09, 2010, 03:04:13 pm »
Марая, не съм убедена, че на този аспект се дължи привличането на агресия. Би трябвало поне някой от тях да ти управлява 7-ми дом в такъв случай, но дори и тогава не бих го приела, защото говорим за секстил, поне аз така мисля.
 И не, че искам да коригирам написаното от теб, но да видиш дали друго в натала не е предпоставка за това, там да потърсиш отговора за подобен проблем и начините за справяне с него.
 Иначе разбирам как се чувстваш, защото с моя Марс в 7-ми дом аз също привличам подобни типове хора,

ако приемеме старата българска поговорка за отправна точка на агресията "език кости няма , но кости троши!" , то...основен вновник на агресията е меркурий. т.е той провокира действията на марс.
в моя хороскоп меркурий е съуправител на 7-ми дом. упр. е венера.
интересно е наистина да изследваме , кое е основното ,което провокра агресията и външна и вътрешна....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #8 -: Март 09, 2010, 03:09:32 pm »
Да, но между Марс и Меркурий ти нали нямаш аспект в твоя натал...или бъркам?

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Март 09, 2010, 03:21:07 pm »
Да, но между Марс и Меркурий ти нали нямаш аспект в твоя натал...или бъркам?

имам , минорен ,но нонагон....

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #10 -: Март 09, 2010, 03:29:09 pm »
Марая, не съм убедена, че на този аспект се дължи привличането на агресия.

На пръв поглед е така,но...като имаме предвид,че Сатурн в аспект с Марс изисква каляване на воинската енергия или волята,силата (Марс) да се защитаваме (Сатурн),природата на самият аспект не изменя универсалната задача,а само начина и на постигане  ;) Няма как да се калиш ако не ти се пращат дразнители и за това не се изисква задължително акцент в 7 дом.

Аз имам тригон Марс/Сатурн-отработен с години занимания с бойни изкуства и макар че бях добър в тях,не обичах самата агресия,дори в ситуации в които е можело да набия някой не съм го правил,защото съм знаел че съм по-силният,Сатурн/Марс дава самоконтрол,за толкова години тогава като тренирах само веднъж ми се наложи да използвам уменията си,като използвах най-добрата защита-нападението в една ситуация,3 удара и не бях докоснат,приключване на ситуацията за няма и 5 секунди.И аз като Дейзи смятам напред,назад,отвъд и т.н. за нула време и решавам дали да си хабя енергията-дори и словесната... а честно си признавам съм склонен най-вече към словесна агресия-съвпад Меркурий/Марс и то във въздушен знак,аз не говоря тогава,а викам-един разбеснял се Уран,добре че е тригона със Сатурн-винаги намирам начин да съм градивен дори в агресията си,раздразнението си по-скоро,но не е приятно емоционално усещане за отсрещната страна.Най-се паля на нечестности,заличаване на права или изпростяване (тъй като Марс ми е в интелектуален знак),тогава ставам вихър,макар че с годините все по-малко се хабя,научих си урока,че много пъти съм изхабявал много повече енергия от колкото отсрещната страна си е заслужавала.Но квадрата на Хирон с Марс циклично си иска своето-да излекувам разни болки и битки...и понякого лечението идва именно чрез конфликт отново.

*

Uran

• 6041
« Отговор #11 -: Март 09, 2010, 03:36:04 pm »
 При мен има вербална, а преди и физическа агресия. :-[ Истината е, че аз съм търпелива, но търпението ми изведнъж секва и като порой се изсипва агресията.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #12 -: Март 09, 2010, 03:54:13 pm »
Истината е, че аз съм търпелива, но търпението ми изведнъж секва и като порой се изсипва агресията.

Ретро Марс в Телец, секстил Сатурн, квадрат Юпитер и куинконкси към всичко останало. Бълбукам си като чайник под налягане, докато не ми кипнат л....та. Обикновено ми кипват от някоя дреболия и тогава всички са в потрес, щото е напълно несъразмерна, инатлива и безмислена реакция. Изглежда, ми се изключва инстинктът за самосъхранение, щото влизам в абсолютно неравностойни битки, по-рано и чисто физически. Ама редко, де!
Трябва много да са ме накокошинили преди туй. Инак съм кротка. Откъм словесна агресия го докарвам, ама и тя е обикновено реактивна, а напоследък хич и не ми се хАби да реагирам. Тук Марс няма роля.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #13 -: Март 09, 2010, 03:56:45 pm »
Марая, не съм убедена, че на този аспект се дължи привличането на агресия.

На пръв поглед е така,но...като имаме предвид,че Сатурн в аспект с Марс изисква каляване на воинската енергия или волята,силата (Марс) да се защитаваме (Сатурн),природата на самият аспект не изменя универсалната задача,а само начина и на постигане  ;) Няма как да се калиш ако не ти се пращат дразнители и за това не се изисква задължително акцент в 7 дом.

Разбирам какво искаш да кажеш, асболютно е така. По какъв начин дразнителите обаче влизат в живота ни, ако не през портата на 7-ми дом? Затова ми се струва недостатъчно условие - само аспекта между двете планети.

Между другото аз имам секстил между Марс и Сатурн, знам за какво говориш.  :blink:  

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Март 09, 2010, 04:04:46 pm »
мисля ,че трябва да се търси и аспект м/у марс и луната./действие и емоций/ ,както и марс-слънце /действие и изява/.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #15 -: Март 09, 2010, 04:07:25 pm »
... а честно си признавам съм склонен най-вече към словесна агресия-съвпад Меркурий/Марс и то във въздушен знак,аз не говоря тогава,а викам
Най-се паля на нечестности,заличаване на права или изпростяване (тъй като Марс ми е в интелектуален знак),тогава ставам вихър,макар че с годините все по-малко се хабя,научих си урока,че много пъти съм изхабявал много повече енергия от колкото отсрещната страна си е заслужавала.
В това отношение също намирам прилики.

Разликата при мен е, че не викам, а по-скоро говоря с леден тон тежки думи, но никога не се отричам от тях. Като малка, да, избухвах, казвах нещо лошо просто така, да обидя, но това в много ранна възраст се промени, защото тогава плачех след всеки случай, в който съм наранила другите. И още нямах и пълнолетие, дето се вика, изхвърлих това от себе си завинаги. Сега, ако кажа нещо лошо, то за мен е самата и абсолютна истина, няма извинявай - не го мислех, мога да се извиня, но казвам доводите си отново, защото бих искала да бъда разбрана кое провокира недоволството ми в отсрещния. Рядко се случва силно да се възмущавам, но в общество на фалш и лицемерие живеем все пак и се намират известна доза поводи. Другото, което ме предизвиква са разните чиновници, дето не си вършат работата, а си бъркат в носа, е такива даже с удоволствие слагам на място, за да спрат с практиката си и някой следващ поне да се радва на "вниманието" им, а не да ги чака и гледа как се мотат примерно.    

« Отговор #16 -: Март 09, 2010, 04:23:49 pm »
мисля ,че трябва да се търси и аспект м/у марс и луната./действие и емоций/ ,както и марс-слънце /действие и изява/.

Така, стигнахме и до тук. Нарочно не споменах, за да видя накъде ще тръгне разговора... :blink: Поради моята наранена Луна, предполагам че от там идва и блокажа. Не мога да реагирам. Най-елементарната реакция например, при стряскане, вместо да подскача от уплаха, аз замръзвам без никаква видима външна реакция, но милиони карфички ми се забиват в сърцето....Ако жена ме предизвика, трудно ще реагирам....някак си не мога да приема сблъсък между жени...Докато ако един мъж /Марс/ ме предизвика, скачам като японски петел  ;D ;D ;D.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Март 09, 2010, 04:25:32 pm »
Между другото, навремето имах голям марсов проблем, ако въобще може да се сметне за "проблем".
Когато тренирах бойни изкуства и трябваше да играя спаринг, не се вживявах въобще, тъй като ми липсваше тъй наречената спортна злоба. Треньорът все ми се караше. Възприемах дори спарингите като че ли на шега. Но в бойните изкуства не е чак толкова важна злобата, агресията, в пъти по-важно е умението да запазиш самообладание, да можеш да се владееш в критични ситуации. И мисля, че поне донякъде съм успяла да развия това качество, но не благодарение на бойните изкуства, а след изправяне пред редица предизвикателства в живота и сблъсъци с хора с арогантно и нагло поведение, предимно жени.
И още нещо. Въпреки, че имам Слънце в Овен в опозиция с Плутон, никога не съм привличала агресивни мъже, нито пък съм имала връзка с такива. Може би само един прави изключение, но там по-скоро имаше потисната агресия и комплекси от детството, от семейната среда (Марс в Рак, Сатурн в квадрат към Луна на ИЦ). Най-големите агресори в живота ми са все от женски пол.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #18 -: Март 09, 2010, 04:30:13 pm »
 Като говорим за Марс и агресия, темата някакси прелива към "враговете". Аз имам страхотен талант да си създавам врагове, а нямам Мрас в 7 дом, но имам близнаци в 11 дом и на К12.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Март 09, 2010, 04:33:49 pm »
Врагове не мисля, че имам или си създавам преднамерено.
Юпитер в 7 дом врагове не си създава, но завистници има, ако сметнем завистта за проява на враждебност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.