Здравей Гост

Агресията във вашия натал!

• 234 Отговора
  • 34366 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Агресията във вашия натал!
« Отговор #40 -: Март 09, 2010, 07:11:27 pm »
И позицията в 8 дом е трудна, но по-скоро аспектите с Марс и Плутон си казват думата.
Иначе в джйотиш картата Луната ми е в 9 дом, квадратурата с Плутон също я няма. Но се намира с "чепата" накшатра - Ардра /Бетелгейзе/ и получава аспект от Раху, разположен в знака на Асцендента.
Най-много неприятности и болка в живота са ми причинявали жени през целия ми съзнателен живот, като се започне още от ранните ми ученически години.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #41 -: Март 09, 2010, 07:27:20 pm »
И позицията в 8 дом е трудна, но по-скоро аспектите с Марс и Плутон си казват думата.
Иначе в джйотиш картата Луната ми е в 9 дом, квадратурата с Плутон също я няма. Но се намира с "чепата" накшатра - Ардра /Бетелгейзе/ и получава аспект от Раху, разположен в знака на Асцендента.
Най-много неприятности и болка в живота са ми причинявали жени през целия ми съзнателен живот, като се започне още от ранните ми ученически години.

Не мога да кажа за себе си, че жените са ми причинявали много болка, но винаги съм чувствала едно особено отношение към себе си от женското съсловие. Говоря за неприязън, нетърпимост, злоба, сарказъм, игнориране  ... може да се направи един дълъг списък. Всичко това с годините съм го преодоляла. И вече като че ли съм свикнала с идеята, че истинска приятелка може би никога няма да имам. И най-странното, е че не мога да разбера, защо предизвиквам всички тези отрицателни чувства? Какво правя с поведението си, за да бъда отблъсквана от жените, а приемана от мъжете? Години наред съм си задавала тези въпроси и все още не съм открила отговорите им.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Март 09, 2010, 07:50:59 pm »
Венера и Луна управляват женското съсловие, а както знаеш, Венера не търпи чуждия блясък.

През целия си живот съм имала само една много близка и истинска приятелка. В какъв смисъл "истинска" - бяхме неразделни, бяхме като сестри. Познаваме се от ученички и още държа връзка с нея, макар и на разстояние. Тя е със Слънце в Скорпион, в съвпад с Асцендента ми. И Луна в 8 дом като моята, но в Риби. В емоционален план имахме страхотен синхрон, но тя имаше навика повече да драматизира - АС в Лъв.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #43 -: Март 09, 2010, 08:55:21 pm »
Лили,кога ще кажеш какви са проблемите на този, на когото му гледахме картата?

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #44 -: Март 09, 2010, 08:56:12 pm »
Не мога да кажа за себе си, че жените са ми причинявали много болка, но винаги съм чувствала едно особено отношение към себе си от женското съсловие. Говоря за неприязън, нетърпимост, злоба, сарказъм, игнориране  ... може да се направи един дълъг списък. Всичко това с годините съм го преодоляла. И вече като че ли съм свикнала с идеята, че истинска приятелка може би никога няма да имам. И най-странното, е че не мога да разбера, защо предизвиквам всички тези отрицателни чувства? Какво правя с поведението си, за да бъда отблъсквана от жените, а приемана от мъжете? Години наред съм си задавала тези въпроси и все още не съм открила отговорите им.

Злобата и всички останали негативни чувства са плод на ниското им самочувствие и липсата на себеуважение.  ;)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #45 -: Март 09, 2010, 09:06:10 pm »
Сигурно Сънрейн няма да се съгласи (има право  :P), но най-добрите ми приятелства са били с мъже, което за съжаление не мога да кажа за жените. Мога да имам много от тъй наречените приятелки, но малцина от тях чувствам истински близки.  Любимият мъж трябва да бъде и най-добрият ми приятел, това е абсолютно задължително.

О, напротив, Лили. Аз също имам много приятели мъже и с тях ми е било винаги много приятно, в тяхната компания съм се чувствала също по-добре, отколкото с някои жени, особено някои... :blink: Но това не е пречило да съм се сблъсквала от същия пол с таквиз неприятни личности, за които стана на дума, те още от първия момент не са ми били симпатични поради определени качества.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #46 -: Март 09, 2010, 09:09:15 pm »
Завистнци има и от двата пола, дребната душа си е дребна душа и това е.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Uran

• 6041
« Отговор #47 -: Март 09, 2010, 09:49:21 pm »
Сигурно Сънрейн няма да се съгласи (има право  :P), но най-добрите ми приятелства са били с мъже, което за съжаление не мога да кажа за жените. Мога да имам много от тъй наречените приятелки, но малцина от тях чувствам истински близки. През последните години останаха само най-стойностните, т.е. не са повече от две-три. Имало е периоди, когато съм оставала само с по една приятелка, с която сме се виждали изключително рядко. Имало е моменти, когато съм оставала без приятелки, но тогава обикновено половинката ми я заместваше перфектно, защото имам навика да съчетавам любовта, страстта и приятелството в едно. Любимият мъж трябва да бъде и най-добрият ми приятел, това е абсолютно задължително.
Добре дошла в клуба! ;D
 Много лесно градя приятелски отношения с мъже без задни мисли, но с жените идва момент, в койтоотношенията боксуват.
Донякъде вината е в мен- имам мъжко-женски начин на мислене. Лесното общуване с мъже го отдавам на Слънцето в 7 дом, но трудното такова с жени- незнам на какво се дължи.
Всъщност имам 1-2 приятелки и те са още от детските ми години.

*

Uran

• 6041
« Отговор #48 -: Март 09, 2010, 09:51:49 pm »
 Относно постнатата карта: Интелигентен и недоволен. От неудовлетворението можеби идва и агресията.

« Отговор #49 -: Март 09, 2010, 09:57:08 pm »
според мен проблемът може да идва от Слънце- Луна- Плутон!
а и съвпада на Мерка с Марс...

( относно картата)

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #50 -: Март 09, 2010, 10:06:10 pm »
Този човек има малко "наследена" раздразнителност-Меркурий управлява 4 дом и е в съвпад с Марс. Слънцето и Луната са в опозиция и двете в квадрат с Плутон. А Луната управлява неговия 5 дом-любовта. Отношенията между него и родителите, както и между самите родители явно са оказали влияние и върху неговите любовни отношения с жените и във връзките - Сатурн в 7 дом, в квадрат с Венера. Не съм разглеждала подробно картата му, но това ми се наби на пръв поглед.

« Отговор #51 -: Март 09, 2010, 10:17:19 pm »
Какво ще кажете за тази карта?
Има ли агресия, в каква форма?
Аз също като Вещичка мисля че проблема е вътре в самия мъж.В него има някаква вътрешна борба между емоции и изявата му като личност и дори си мисля че проблема е още от детството.Много самотен човек единак но така май се чувства най-добре защото всички хора са врагове за него или поне като такива ги вижда.Иска да бъде обичан но определено не знае как да се държи с хората прекалено арогантно изпълнен е с негативизъм и всичко в живота му трябва да бъде драматизирано.Ревнив и вечно недоволен от партньора тъй като хората не могат да задоволят прекалено големите му изисквания и очаквания.Мисля че има качества да е мениджър манипулативен талантлив и предприемчив... но нещо ме кара да мисля че има проблеми с алкохола или някакакво пристастяване към нещо.
Докато дишаш...надявай се!

*

missKapriz

« Отговор #52 -: Март 09, 2010, 10:39:32 pm »
Лили,правил ли е опит за самоубийство мъжът от картата?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Март 09, 2010, 10:45:29 pm »
Комплексни са факторите в тази карта.
Иначе за пред хората този човек изглежда много мил, винаги усмихнат - с повод и без повод.
Агресията е вербална, психическа, но е склонен да посегне и физически, ако бъде раздразнен или му се противоречи.
Някой спомена за интелект. Да, образован е, с афинитет към точните науки. Но му липсва духовна и емоционална интелигентност. Невероятно тесногръд и ограничен човек! Многото нерешени комплекси от детството го превръщат в домашен тиранин. Малтретира приятелката си. Сега е бременна и тормозът продължава.
Просто повтаря модела, възприет в семействто - баща насилник и майка безропотна жертва. Човек с манталитет на бай Ганьо. Хело е права, комплексите му са свързани с жените - мрази интелигентни, привлекателни и независими жени. Предпочита да бъде с някоя по-семпла, за да може да я тормози и унижава, като ежесекундно й навира всички нейни несъвършенства и грешки в очите. Има проблем с овладяването на гнева и емоционалната агресия. За мен е простак, колкото и субективна да е моята оценка. Простак в отношението си към близките. Иначе за пред хората може и да минава като интелигентен.

Ако трябва да се изброят конфигурациите, те са:
- опозиция между светилата в т-квадрат с Плутон. Но реално светилата се намират в несъвместими знаци - Водолей и Рак;
- съвпад на Меркурий и Марс с ЮЛВ в 12 дом, в същия знак е и Слънцето (в съчетание с Нептун е в 10 дом). Доколкото знам, баща му е прекалявал с алкохола, малтретирал е майката и децата.

Луната в картата е в точен тригон с Уран. При него обаче аспектът не се е проявил в конструктивна насока.

От гледна точка на Ведическата астрология показателите са много красноречиви:
- основните планети заедно с възлите са групирани в два трудни дома - 6ти и 12ти;
- Луната е неблагоприятно поставена в 6 дом, при това се намира в един знак с Раху; Раху е неблагоприятно поставен в знака Рак;
- Меркурий и Марс са в съвпад с Кету в 12 дом (планетите са враждебни една спрямо друга), хвърлят директен аспект към Луната, която символизира ума на родения. Връзката Луна/Меркурий също носи напрежение. Всичко това показва, че проблемът съществува в ума, липсва му вътрешна хармония, има конфликт между интелекта, желанията и емоционалните потребности. Меркурий и Марс в съвпад с възлите често дават зъл, хаплив език, тъй като Раху и Кету символично се свързват с отровите. Съвпадът с Кету дава жлъчна ирония, сарказъм, с Раху по-скоро би дал необмислена, първосигнална реакция, но и остър като бръснач интелект. Луна в съвпад с Раху също е проблематична, умът е неспокоен, със склонност към внушения, негативно мислене. Има и компенсиращи аспекти, които смекчават неблагоприятното влияние в картата: такива са рецепцията Меркурий/Сатурн и тригонът, който хвърля Юпитер към планетите в 12 дом и към 4 дом.
В картата има и манглик доша или т.нар. марсов недостатък - Марс в 12 дом и в аспект с Луната. Същевременно Марс е силен есенциално, намира се в знак на екзалтация. Луната също е силна, но управлява труден дом, в който и се намира. Аспектът й с екзалтирал Марс прави така, че страстите доминират ума. Марс хвърля аспект и към 7ми дом, т.е. "ранява" партньорската сфера. Шести дом пък се свързва с враговете, с умението да водим спорове и да участваме в конфликти и прочие житейски битки. По-труден за Луната се счита съвпадът с Раху, а за Слънцето с Кету. В случая и двете светила са "затъмнени". Слънце в сатурнов знак (на неприятел) в съвпад с Кету в 12 дом е много трудно положение - проблеми със самоутвърждаването, комплекс за малоценност. Доколкото Слънцето е естествен сигнификатор на бащата, тази позиция говори за отчуждение и враждебност. Но най-много страдат партньорствата (и партньорите) на този мъж, защото Слънцето управлява седми дом в хороскопа.
Освен това Марс е атмакарака в неговата карта ("господар на духа"), което загатва за борбен дух, с голяма доза агресия (Марс е в екзалтация!), воден от страстите. Един от уроците му в този живот е да се научи да контролира агресията си, да не позволява страстите и нисшите инстинкти да доминират ума. Но тук Луната е силна и има съвпад с Раху, така че контролът на емоциите не е най-силната му страна.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Март 09, 2010, 10:48:26 pm »
Лили,правил ли е опит за самоубийство мъжът от картата?

Не, но миналата година, когато имаше слънчево затъмнение в точен съвпад с Луната му, щеше да изтрещи. Побъркваше партньорката си.
Комплекси, комплекси, комплекси...
Това мога да кажа за този мъж.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #55 -: Март 09, 2010, 10:52:08 pm »
Цитат
Побъркваше партньорката си.
Комплекси, комплекси, комплекси...
А имаш ли карта на момичето,да видим кое я прави да търпи толкова агресия срещу себе си

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Март 09, 2010, 10:55:11 pm »
Не мога да я кача тук, твърде близка ми е.
Има съвпад Марс/Сатурн в 7 дом в квадрат към Слънце/Венера. ЮЛВ в първи дом, в знака на АС и неаспектирана Луна.
Венера е изгорена, ретроградна и в опозиция с Нептун. Нептун стои най-високо в картата, като при приятеля й.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #57 -: Март 09, 2010, 11:00:14 pm »
Лили а проблеми с алкохола има ли този мъж?
Докато дишаш...надявай се!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Март 09, 2010, 11:06:44 pm »
Баща му е бил алкохолик.
Той самият все още като че ли няма, ни никога не е късно. Прекалено е стиснат, за да дава пари за алкохол.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #59 -: Март 09, 2010, 11:14:11 pm »
Не мога да я кача тук, твърде близка ми е.
Има съвпад Марс/Сатурн в 7 дом в квадрат към Слънце/Венера. ЮЛВ в първи дом, в знака на АС и неаспектирана Луна.
Венера е изгорена, ретроградна и в опозиция с Нептун. Нептун стои най-високо в картата, като при приятеля й.

Марс в съвпад със Сатурн дава неимоверна търпеливост, голям инат, но и трупане на много гняв и яд. И друг път съм споделяла, че имам този аспект огледален при синастрия. Той води до ограничаване на волята за действие, до вътрешен бунт и желание за надскачане на ограниченията (в случая своите собствени).