Здравей Гост

Агресията във вашия натал!

• 234 Отговора
  • 34299 Прегледи
*

missKapriz

Re:Агресията във вашия натал!
« Отговор #160 -: Март 14, 2010, 12:53:38 pm »
Цитат
не мисля,че  скорпионските  луни са действено отмъстителни, а просто  игнорират, мълчат и не показват  никаква емоция към "отлюспения"- обикновнео вътрешно  гърмят
Гърмят докато все още им пука-да ;)Но дойде ли фаза "ти си мъртъв за мен" просто -няма такъв човек в чата,нито им пука нито го забелязват "мъртвеца" и в тази фаза може би са наистина жестоки-емоционално,но едва ли коварни.Разбира се не важи еднозначно за всички Луни в Скорпион,в случая си мисля,че значение има и Сатурн/дисциплината,контрола/ и Марс и Меркурий.
За съвпада Луна/Плутон в Скорпион мисля,че тук емоциите са толкова силни,че действат дълбоко трансформиращо както на собственика си така и на околните.Силно желание за контрол над чуждите емоции,но и голям творчески заряд,тъй като този съвпад дава способност на притежателя си да прониква на дълбоко в емоциите, не просто да ги  отчита,а да ги анализира и използва .Негативно погледнато може да донесе склонност към злоупотреби със секс и опиати,разбира се,ако има и други подкрепящи фактори

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #161 -: Март 14, 2010, 01:00:50 pm »
съвпада Луна/Плутон в Скорпион мисля,че тук емоциите са толкова силни,че действат дълбоко трансформиращо както на собственика си така и на околните.Силно желание за контрол над чуждите емоции,но и голям творчески заряд,тъй като този съвпад дава способност на притежателя си да прониква на дълбоко в емоциите, не просто да ги  отчита,а да ги анализира и използва .Негативно погледнато може да донесе склонност към злоупотреби със секс и опиати,разбира се,ако има и други подкрепящи фактори

при съвпада има много дълбочина на емоцийте , контрол не над чуждите , а над собствените емоций....
при квадратура или опозиция по-често се среща опит за контрол над чуждите емоций !
справка- моя ВУТЕ ;D ;D плуто в дева луна в риби!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

missKapriz

« Отговор #162 -: Март 14, 2010, 01:27:53 pm »
Цитат
моя ВУТЕ Grin Grin плуто в дева луна в риби!
Питанката беше за Луна/Плутон в Скорпион :PА Луната в Скорпион е контролираща,не колкото тази в Дева,и не така явно,но си е доста "изискваща" в емоционален план,а коато прибавим и Плутон,който иска всичко да разбере,да проникне дълбоко настава голямо емоционално ровичкане и задълбаване ;)Но разбира се,тези които имат този съвпад могат да са по-конкретни...

*

Марая

• 28287
« Отговор #163 -: Март 14, 2010, 01:49:42 pm »
осстави питанката! ;) :blink: просто разсъждавам , правя аналог на съвпада луна/плутон и останалите аспекти! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #164 -: Април 22, 2010, 12:41:00 pm »
Вижън, това е опит за манипулация от страна на човек, който трудно приема факта, че не може да контролира света. това не е при хора с рибешки акценти, а си е баш при всички, които искат да контролират ситуацията. друг е въпроса в какъв вид се облича този опит за манипулация. разбира се, че обикновено се прави с най-добри намерения от страна на манипулиращия, но не се отчита факта, че добро и зло са доста разтегливи и субективни понятия  :blink:
но пък тука стигаме до необходимата опитност на душата в тази си инкарнация, което значи, че всичко е позволено щом е решено от преди това  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Марая

• 28287
« Отговор #165 -: Април 22, 2010, 12:47:42 pm »
чудих се доста в коя тема да пиша и да споделя едни мои наблюдения относно агресията и автоагресията при хората със слънце или асц. в риби..
вече при няколко такива човека /предимно мъже/ наблюдавам, че когато са били деца и е имало проблеми в семейството между родителите им, те /децата/ са се разболявали от някаква сериозна болест, все едно да сплотят семейството покрай грижите за себе си..лошото е, че тези болести и изменения остават и в по- късна възраст, т.е.- влошава се качеството на живот на тези хора и когато пак има агресия около тях, в тяхното семейство, те пак се влошават..ясно е, че са чуствителни и по този начин се жертват за семейството, но дали това семейство трябва да бъде спасявано, дали по този начин, дали е необходима тази жертва..

аз мога да кажа , че като виден колекционер ;D на зодия риби в живота си /риби на иц/ , имам такива впечатления и те не се различават от поста на Вижън.
като цяло обаче всички карти ,които съм разглеждала има застъпен аспект на марс или към слънце или към луна. сатурн също аспектира по някакъв начин светилата.
обикновенно агресията в един момент се превръща в автоагресия при рибоците....
водени от противоречието на нощния управител на знака юпитер и на дневния нептун ,те трудно се ориентират в семейната обстановка и това им качество ги превръща в автоагресори....
няма по-тъжно нещо от такава риба....

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #166 -: Април 22, 2010, 01:01:49 pm »
аз не съм Риби, но като малка действах по същия начин.
винаги, когато имах нужда от внимание се правех на болна или си измислях проблеми.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #167 -: Април 22, 2010, 01:03:36 pm »
да, вид манипулация е, но започва в детска възраст и едва ли е съзнателна..детето е търсило начин да оправи нещата..повечето са мъже, само една жена познавам, която се е разболяла от инсулинозависим диабет на 6 годинки, овен с асц. риби, /и асц. риба също е застъпен, независимо от слънцето/..ти знаеш, че рибите сте ми слабост, въпроса е дали това може да се избегне- да не се разболяват, ако има истина все пак в наблюденията ми..много често е свързано с автоимунни заболявания, все едно се саморазрушават..

мммм това е доста трудно да се направи. за да се избегне дадено заболяване е необходима ОСЪЗНАТОСТ по въпросите касаещи заболяването... трудно начинание, защото обикновено за масата от хората това са тинтири-минтири и изобщо не се виждат да се занимаят със себе си. те смятат, че болестта идва отвън и съответно търсят лекарства отвън, а всичко е вътре в нас...  а самата ти знаеш, че трябва да си помогнеш сам, за да ти помогне и Господ  :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #168 -: Април 22, 2010, 01:05:41 pm »
аз не съм Риби, но като малка действах по същия начин.
винаги, когато имах нужда от внимание се правех на болна или си измислях проблеми.

бе тези номера съм ги правела и аз  :-[ ...
в действителност мъничките, сладички дечица могат да бъдат невероятно манипулативни изчадия  ;D ;D ;D  ама кат им фанеш веднъж номерата и само гледаш как тропат с крака и се пенявят, че не става на тяхната  ;)

*

Helo

« Отговор #169 -: Април 22, 2010, 01:18:18 pm »

обикновенно агресията в един момент се превръща в автоагресия при рибоците....

Мисля, че акцент върху воден знак дава склонност към автоагресия, не само Риби, а и Раци и Скорпиони. Фразата "горкият аз" я има и при някои Плутонианци, това пише в книгата "Холистично лечение на плутоновите кризи". Но при Плутонианците често има реални основания за самосъжаление. Не знам дали при Рибите има такива реални основания, но и Риби и Скорпиони са манипулативни. Не знам за Раците.

Свичко зависи от нивото на преработка все пак.

Автоагресия дава и ретрограден Марс.

Но спомнете си, че сред картите на серийните убийци, които разглеждахме при повечето имаше Слънце или асцендент в Риби и Рак, но не и в Скорпион!!! Само две жени отровителки бяха със Слънце в Скорпион, а едната беше двоен Скорпион.

« Последна редакция: Април 22, 2010, 01:23:09 pm от Hi »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #170 -: Април 22, 2010, 01:55:12 pm »
Като малка никога не съм го правила. Възможно е да съм използвала други начини за манипулация, за които просто не си спомням вече. Спомням си, че реагирах с отдръпване и мълчание, игнориране, което правя и до ден днешен, а не рев и тропане с крак или пък да се правя на болна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #171 -: Април 22, 2010, 02:03:49 pm »
Но спомнете си, че сред картите на серийните убийци, които разглеждахме при повечето имаше Слънце или асцендент в Риби и Рак, но не и в Скорпион!!! Само две жени отровителки бяха със Слънце в Скорпион, а едната беше двоен Скорпион.

[/quote]

Хело, серийните убийци с акцент в Скорпион, просто не са ги хванали, защото умело са прикрили следите си.

*

Helo

« Отговор #172 -: Април 22, 2010, 02:07:14 pm »
Като малка никога не съм го правила. Възможно е да съм използвала други начини за манипулация, за които просто не си спомням вече. Спомням си, че реагирах с отдръпване и мълчание, игнориране, което правя и до ден днешен, а не рев и тропане с крак или пък да се правя на болна.

И аз правех така. Моят Марс е в Скорпион, но е ретрограден. Мисля, че бях прекалено добра. Но понякога във въображението си съм си представяла кък отмъщавам, но в повечето случаи не съм привеждала това в действие. Все си мислех за последиците след това и сигурно причината за това е свпадът на Марс със Сатурн.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #173 -: Април 22, 2010, 02:08:14 pm »
Забелязах, че техники за изнудване най-често използва Марс в Козирог и Марс в Скорпион.
Да не се обиждат тук присъстващите, но е проверено много пъти на практика.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #174 -: Април 22, 2010, 02:08:26 pm »
Цитат

Хело, серийните убийци с акцент в Скорпион, просто не са ги хванали, защото умело са прикрили следите си.

Но полицията и разследването са по Плутон. Следователите, които разкриват престъпления също би трябвало да имат акцент на Скорпион и това да им помага в разкриването на престъпниците, пък били те и Скорпиони.

*

Марая

• 28287
« Отговор #175 -: Април 22, 2010, 02:10:49 pm »
Забелязах, че техники за изнудване най-често използва Марс в Козирог и Марс в Скорпион.
Да не се обиждат тук присъстващите, но е проверено много пъти на практика.  :blink:

на едното място е на трон , а на другото в екзалтация....
правиш ли разлика в думите изнудване и манипулация.....?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #176 -: Април 22, 2010, 02:17:56 pm »
Точно за изнудване говоря, но е свързано и с манипулация.
Специално за мен няма нищо по-грозно от това.
И докато Марс в Скорпион прибягва до фина манипулация, Марс в Козирог може да изнудва грубо и директно, с натиск. Познавам няколко такива екзалтирали Марса /не визирам твоя/, често прибягват до изключително грозно държане, за да получат "своето", т.е. което считат, че им се "полага". Само един от тях прави изключение, но там има силно влияние на Венера /на Асцендента/ и Луна /в Рак/, става въпрос за мъжка карта. А пък и отношенията ни с последния бяха само колегиални, не съм успяла да го опозная в истинската му светлина.
Разбира се, всичко зависи от позицията на такъв Марс в картата, от аспектите му, а и от целия хороскоп и, не на последно място, от самия човек.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #177 -: Април 22, 2010, 02:28:07 pm »
Според мен марс в козирог има сатурнов привкус и е изключително целенасочен и практичен. не мисля ,че той може да изнудва или манипулира ,освен в случайте когато не е добре аспектиран ,особенно със сатурн.
от наблюденията ,които имам ,смятам ,че слабо поставения марс е онзи ,който владее тези техники.
манипулацията я свързвам с плутон ,не с марс. марс може да служи ,като изява на плутоновата енергия ,но не и като израз на манипулация...той е действието ,което определят други фактори в хороскопа.
няма значение за мен ,дали визираш моя марс или не ,защото астрологията не я приемам лично. ;D
безспорен факт е ,че всичко зависи от самия индивид , но колко са индивидите ,които са достигнали онези нива на развитие ,за които често говорим тук?
силно впечатление ми прави нихелизма ,които присъства дори и тук....,не мисля ,че е толкова важно ,по-скоро ми се струва ,че не е част от астрологичния път....,не е част от езотериката ,не е част от нас самите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #178 -: Април 22, 2010, 02:30:31 pm »
Според мен марс в козирог има сатурнов привкус и е изключително целенасочен и практичен. не мисля ,че той може да изнудва или манипулира ,освен в случайте когато не е добре аспектиран ,особенно със сатурн.

Може и да мислиш така, но аз лично познавам няколко души с такъв Марс. И много добре знам какви техники използват. Да, тук може би не толкова говорим за манипулация, защото за нея се иска повече финес  ;D, а газене с валяк. Все пак говорим за Марс в сатурнов знак, целенасочен и издръжлив.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #179 -: Април 22, 2010, 02:33:41 pm »
А Марс в Овен  :rolleyes: