Здравей Гост

Агресията във вашия натал!

• 234 Отговора
  • 34336 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Агресията във вашия натал!
« Отговор #180 -: Април 22, 2010, 02:34:49 pm »
Марс в Овен е в стихията си, няма какво толкова да доказва и да се напъва  ;D, а пък си зависи и от аспектите, знаеш.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #181 -: Април 22, 2010, 02:42:10 pm »
Според мен марс в козирог има сатурнов привкус и е изключително целенасочен и практичен. не мисля ,че той може да изнудва или манипулира ,освен в случайте когато не е добре аспектиран ,особенно със сатурн.

Може и да мислиш така, но аз лично познавам няколко души с такъв Марс. И много добре знам какви техники използват. Да, тук може би не толкова говорим за манипулация, защото за нея се иска повече финес  ;D, а газене с валяк. Все пак говорим за Марс в сатурнов знак, целенасочен и издръжлив.

е точно това искам да кажа , че думата манипулация се използва неправилно в този случай ;D ;D ;D.
"или си пътя или си валяка!"

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #182 -: Април 22, 2010, 02:44:54 pm »
не му е присъща манипулацията на марса!
манипулацията можем да я търсим по плутон ,по луна ,но не и по марс!
знаците ,които са склонни към манипулация са риби и близнаци!
при рибите упр. на знака е Нептун ,при близнаците Меркурий....манипулацията е средство на ума .... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #183 -: Април 22, 2010, 03:10:09 pm »
Не говоря за манипулация, а за изнудващо поведение.
Мисля, че има разлика. Но и в основата на такова поведение стои желанието било то за манипулиране волята на другия, било то за нейното пречупване /в по-тежки случаи/. Да се наложиш на всяка цена.
Манипулацията може да има хиляди лица и не е задължително да бъде изразена с думи, макар и да е свързана с ума поради простата причина, че в ума се раждат желанията.
Силата на желанието я свързвам с Луната и Марс в хороскопа /не говоря само за либидо/, Меркурий е посредник между интелекта, емоциите и волята ни, той спомага за тяхното изразяване навън, вербализиране.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #184 -: Април 22, 2010, 03:24:54 pm »
Точно за изнудване говоря, но е свързано и с манипулация.
Специално за мен няма нищо по-грозно от това.
И докато Марс в Скорпион прибягва до фина манипулация, Марс в Козирог може да изнудва грубо и директно, с натиск. Познавам няколко такива екзалтирали Марса /не визирам твоя/, често прибягват до изключително грозно държане, за да получат "своето", т.е. което считат, че им се "полага".
Само един от тях прави изключение, но там има силно влияние на Венера /на Асцендента/ и Луна /в Рак/, става въпрос за мъжка карта. А пък и отношенията ни с последния бяха само колегиални, не съм успяла да го опозная в истинската му светлина.
Разбира се, всичко зависи от позицията на такъв Марс в картата, от аспектите му, а и от целия хороскоп и, не на последно място, от самия човек.

визирах това в постата ти , защото съм на мнение ,че марс не е планета на манипулацията ,с което не те ангажирам да го приемеш. просто е по-различно от твойто.
не му е присъща манипулацията на марса!
манипулацията можем да я търсим по плутон ,по луна ,но не и по марс!
знаците ,които са склонни към манипулация са риби и близнаци!
при рибите упр. на знака е Нептун ,при близнаците Меркурий....манипулацията е средство на ума .... :blink:

а в следващия пост именно обърнах внимание на луната. мисля ,че добрите манипулатори са не само скорпионите , а и онези ,които имат аспекти на управителите на скорпион ,риби ,близнаци с луната....
манипулацията , съгласно значението в тълковния речник е :
мн. манипулации, ж.
1. Определени действия и движения със специално предназначение, извършвани с ръце.
2. Прен. Машинация, измама, заблуда.

в буквален смисъл действие , в преносен смисъл се свързва с машинация ,задкулисни действия ,заблуда ,измама ,а тези действия аз ги свързвам с нептун. :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #185 -: Април 22, 2010, 03:25:45 pm »
Мисля, че в крайна сметка пак опряхме до ценностна система.
Всяка планета от астрологична гледна точка има и своите положителни, и своите отрицателни страни. Човекът е този, който ги изразява, избирайки определени начини и средства.
Може да имаш някой "дивашки"  ;D Марс в хороскопа и въпреки всичко при форсмажорни обстоятелства да запазиш човешкото си лице. Може да имаш и хармоничен Марс, само с положителни аспекти, но при определени обстоятелства да проявиш най-нелицеприятните му черти. Всеки от нас избира как да отработва планетните енергии в хороскопа си.
Да не говорим пък за това, че нищо в хороскопа не ни е дадено случайно. Раждаме се с тази или онази конфигурация не защото планетите в мига на нашето раждане са решили, видите ли, да се наместят по еди кой си начин.  :blink:
Например, в Сървайвър при форсмажорни обстоятелства кой ще оцелее - Марс в Скорпион в твърд аспект със Сатурн, Марс в Рак или в Риби/Везни (двамата пацифисти)? Залагам на първите два.  ;D Ще питате защо падналия Марс? Защото Марс в Рак има силно развито чувство за сигурност, т.е. инстинктивна ориентация към оцеляване. Докато Марс в Риби с вродения му стремеж да съзерцава, ако попадне на необитаем остров с групичка други Марсове, най-гладен ще стои.  :-[ В някои отношения може да бъде сметнат за лузър, но при други обстоятелства може да достигне големи висоти, ако поеме по пътя на духовното. Силата му е в адаптивносттта и в милосърдието, в умението да "чувства" и да "съпреживява".

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #186 -: Април 22, 2010, 03:28:21 pm »
Ама аз въобще не говоря за манипулация в чистия й вид, за кой ли път повтарям, говоря за изнудване.
Чрез действията си можем да изнудваме отсрещния, можем да упражним и принуда. Някои го умеят по-добре, други не го умеят чак толкова. Това имах предвид.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #187 -: Април 22, 2010, 03:31:38 pm »
Ама аз въобще не говоря за манипулация в чистия й вид, за кой ли път повтарям, говоря за изнудване.
Чрез действията си можем да изнудваме отсрещния, можем да упражним и принуда. Някои го умеят по-добре, други не го умеят чак толкова. Това имах предвид.

Лили бе, изнудването не е ли вид манипулация в същността си - правиш струваш все на твойта да стане и както ти си казал  :-\  поне аз така го възприемам  :blink:  което пък от своя страна води до наранено его, защото само едно такова его би опряло до манипулации и изнудване и тук изключвам мънинките диванета щото при тях е нещо нормално да си налагат желанията  ;D ...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Helo

« Отговор #188 -: Април 22, 2010, 03:35:18 pm »
При изнудването изнудваният знае, че е изнудван и какво се иска от него да направи. Направо се казва - ти правиш това, иначе, нещо ще се случи или няма да се случи.

При манипулирането манипулираният често не знае, че го манипулират и накъде го тикат. Той си мисли, че сам взема решения, но всъщност ги взема под давлението и насочването на друг. Там няма заплахи, за разлика от изнудването. Може манипулираният да знае какво става, но да няма сили да се противопостави и затова просто се съгласява с другия.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #189 -: Април 22, 2010, 03:35:25 pm »
Мисля, че и двете са свързани, т.е. в основата стои манипулативен мотив.
Има случаи на изнудване с думи /Меркурий/, изнудване с действия /Марс/ и дори "лунно" изнудване, т.е. когато човек се опитва да повлияе върху другия с мълчаливи стачки, цупене и кисели физиономии.
Така че отново стигнахме до връзката между Меркурий, Луната и Марс - мисъл, емоция, действие.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #190 -: Април 22, 2010, 03:40:51 pm »
Разбира се ,че всичко е въпрос на ценностна система , но и още нещо среда. средата в която живееш ,с която контактуваш...
не можеш да имаш изява на каквато и да било енергия , ако ти липсва подходящата среда  за изява....
липсата на такава ,провокира действия на ментално ниво ,които сублимират изяви ,понякога неприсъщи за индивида.
ценностната система се гради от влиянията и заложеното в натала. ми не мога да приема ,че има корелация м/у ценностната система на обикновен човек , расъл в спокойна среда и средно-статистически индивид расъл в стрес....при все ,че и двамата са астрални близнаци!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #191 -: Април 22, 2010, 03:41:24 pm »
При изнудването изнудваният знае, че е изнудван и какво се иска от него да направи. Направо се казва - ти правиш това, иначе, нещо ще се случи или няма да се случи.

Така е!
Или, да го перифразираме: "Ако не го направиш /каквото искам от теб/, аз ще направя еди какво си", от което следва, че изнудваният, ако не угоди на желанието на изнудващия го, може да се почувства меко казано некомфортно или дори да стане "за резил". Това имах предвид под директен натиск. Тук не говорим на за скрита манипулация, за която както казах, трябва да имо повече финес.
Спомням си навремето, още когато бях студентка първи курс, на едно упражнение по психология преподавателката точно това ни обясняваше, т.е. каква е разликата меду "активна" и "пасивна" манипулация.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #192 -: Април 22, 2010, 03:41:43 pm »
  Изнудването е мързелива манипулация - простичко казано. Естествено, че този който неще да прави комбинации от мисъл и действия ще прибегне до изнудване и естествено когато вярва в силите си. Значи се иска силен Марс, а този на когото Марса му е слаб, ще прави схеми за да наложи волята си  ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #193 -: Април 22, 2010, 03:41:56 pm »
и двете са свързани, т.е. в основата стои манипулативен мотив.

анджък де - и аз така мисля. подробностите не са от значение поне за мен... и в двата случая стои насилие над личността.

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Марая

• 28287
« Отговор #194 -: Април 22, 2010, 03:50:46 pm »
Мисля, че и двете са свързани, т.е. в основата стои манипулативен мотив.
Има случаи на изнудване с думи /Меркурий/, изнудване с действия /Марс/ и дори "лунно" изнудване, т.е. когато човек се опитва да повлияе върху другия с мълчаливи стачки, цупене и кисели физиономии.
Така че отново стигнахме до връзката между Меркурий, Луната и Марс - мисъл, емоция, действие.

а манипулацията е по плутон и нептун..../плутон- дълбокото ,тайното ,подсъзнателното/ ,/нептун- лъжата ,измамата.../. при всяка манипулация не са нужни и трите компонента ,с изключение на луната.
можеш да манипулираш само с думи- без действия-предизборните обещания категорично показват това, можеш да манипулираш с действия-отвличанията ,стачките ,вдигането на цените.
но всяко действие свързано с манипулацията ,като процес е продиктувано от луната....

п.п. и за това се иска среда ,сиреч място за извършване на действието....
църквата ,като институция е един от основните манипулатори на обществото от векове назад....
висшата ,божествена любов-нептун.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #195 -: Април 22, 2010, 03:52:35 pm »
ми не мога да приема ,че има корелация м/у ценностната система на обикновен човек , расъл в спокойна среда и средно-статистически индивид расъл в стрес....при все ,че и двамата са астрални близнаци!

Средата има огромно значение, особено тази, в която сме расли. Но въпреки всичко не мисля, че е определяща в еднаква степен за всички ни. Докато при един човек изживяни в детството стрес и фрустрация могат да се проявят по изключително жесток начин впоследствие, при друг това може да кали волята и психиката. Тоест според мен зависи колко е силен духът на човек.

И без да се хваля и удрям в гърдите мога да кажа, че именно благодарение на стреса и спънките, които съм изживяла от страна на семейството още от малка, съм станала това, което съм в момента. Мисля си, че ако растях в нормално семейство, животът ми щеше да е по-уреден, но може би нямаше сега да пиша в този форум, да се занимавам с астрология и да имам голяма библиотека с езотерични и окултни книги. Всяко зло за добро, както казват.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #196 -: Април 22, 2010, 03:55:00 pm »
а манипулацията е по плутон и нептун..../плутон- дълбокото ,тайното ,подсъзнателното/ ,/нептун- лъжата ,измамата.../. при всяка манипулация не са нужни и трите компонента ,с изключение на луната.

А ако изключим транссатурновите, как ще я дефинираме?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #197 -: Април 22, 2010, 03:58:41 pm »
Лили , мисля ,че не само тази среда в която сме расли , а и тази в която живеем и се развиваме има огромно значение.
как би могъл да се развива индивид без липсата на място за развитие....
в случая ти визираш тази среда-тук или интернет пространството. о.к. но ,питам аз ,ако тази среда я нямаше , ако този обмен го нямаше днес ,тук и сега ,дали развитието щеше да бъде точно такова и да върви в тази посока?!
 просто всяко нещо има своето място и своето значение и като такова определя онзи път ,избран предварително от нас - с раждането ни....

« Отговор #198 -: Април 22, 2010, 03:59:02 pm »
   Луна, Меркурий, Марс - емоцията, която възниква и иска удовлетворение, чрез мисълта, претворена в действие.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #199 -: Април 22, 2010, 04:03:10 pm »
И аз мисля,че всяка волева изява-без значение манипулация или машинация (изнудване) е по Марс.
По Марс са енергийните разходи,тласъци,камшици или каквото там,които насочваме навън чрез които влияем на другите,на околният свят.
И за манипулацията и за машинацията се иска съзнателна воля,осъществяване на някакъв вид натиск.А всеки натиск е по Марс.Това е вид битка,борба за надмощие,средствата са вариативни.
Ако един Марс във воден или въздушен знак може да има по-финни изражения в натиска,при огнените и земните нещата стигат до машинации,пряко и опростено действие на натиска.

Аз като Козирог мога да кажа (визирам Марса там нищо че го нямам,но го имам в аспект със Сатурн)-че ако подхождам някъде настъпателно и искам да стане на моето,използвам открити машинации,а не манипулации.Не изнудвам,а казвам искам това и това иначе следва еди си кое си (Сатурновият елемент с последствията).