Здравей Гост

Агресията във вашия натал!

• 234 Отговора
  • 34262 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Агресията във вашия натал!
« Отговор #200 -: Април 22, 2010, 04:04:10 pm »
но ,питам аз ,ако тази среда я нямаше , ако този обмен го нямаше днес ,тук и сега ,дали развитието щеше да бъде точно такова и да върви в тази посока?!

Ако тази среда я нямаше, щеше да има друго поприще, сигурна съм.
Давам пример с астрологията.
И ако на някой му е предначертано да се занимава с астрология, наличието или липсата на специализирани форуми за споделяне на тези интереси според мен не е от значение. Разбира се, не може да се отрекат и ползите от такива форуми.
Що се отнася до мен, не съм започвала да изучавам и практикувам астрология в някой форум. В този форум започнах да пиша едва на третата или четвъртата година след началото на астрологични занимания. А и въобще по астрофоруми започнах да пиша, след като вече бях стигнала ниво прогностика.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #201 -: Април 22, 2010, 04:05:05 pm »
а манипулацията е по плутон и нептун..../плутон- дълбокото ,тайното ,подсъзнателното/ ,/нептун- лъжата ,измамата.../. при всяка манипулация не са нужни и трите компонента ,с изключение на луната.

А ако изключим транссатурновите, как ще я дефинираме?

мисля ,че по-скоро бих използвала сатурн.
сатурн търси резултатите , той борави с ясни ,точни и конструктивни енергий с цел материализиране на нещата.
ще свържа меркурий с лъжата , марс с действието ,сатурн с манипулацията.
всяка манипулация има цел ,има крайна спирка.
но принципно аз не мога да изключа транссатурновите. смятам ,че всяко нещо има своето място ,както във вселената ,така и в картата на индивида...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #202 -: Април 22, 2010, 04:10:13 pm »
Да, интересно, индийците свързват определени позиции на Сатурн в хороскопа с манипулативни тенденции.
Луна/Меркурий бих свързала с лъжата, ако трябва да се абстрахираме от Нептун и Плутон. А Меркурий/Юпитер с преувеличаването.  ;D От друга страна Луна/Меркурий ще даде добра памет, въображение, а Меркурий/Юпитер добре развито синтетично/абстрактно мислене. Тоест отново стигаме до положителните и отрицателните страни на една планетна връзка, които не са взаимноизключващи се, а се допълват една друга.

Пак разводнихме темата за агресията. По ретрограден Меркурий за какво да говорим - за лъжи и манипулации естествено!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #203 -: Април 22, 2010, 04:11:54 pm »
но ,питам аз ,ако тази среда я нямаше , ако този обмен го нямаше днес ,тук и сега ,дали развитието щеше да бъде точно такова и да върви в тази посока?!

И ако на някой му е предначертано да се занимава с астрология, наличието или липсата на специализирани форуми за споделяне на тези интереси според мен не е от значение. Разбира се, не може да се отрекат и ползите от такива форуми.
Що се отнася до мен, не съм започвала да изучавам и практикувам астрология в някой форум. В този форум започнах да пиша едва на третата или четвъртата година след началото на астрологични занимания. А и въобще по астрофоруми започнах да пиша, след като вече бях стигнала ниво прогностика.

Лили , аз само приведох един пример8нищо лично/.
о.к. представи си двама човека ,родени в един и същи миг , единия вирее в среда в която контактите са сведени до минимум ,липсва стрес ,липсва напрежение. живее в малко китно селце и е градинар.
представи си другия ,роден в същия миг ,в същия час на същото място ,но живее в големия град ,под стрес и напрежение.
и двамата имат марс на едно и също място в натала си и двамата имат еднакви аспекти на марс.но единия е изпълнителен директор на търговско дружество , а другия ,както казах градинар.....
аз правя разлика в средата ,сигурна съм ,че и ти..... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #204 -: Април 22, 2010, 04:15:26 pm »
А дали пък факторът съдба не дефинира и тази разлика в средата?
Тоест на един да му е предначертано да се роди на село и да прекара целия си живот там. Друг ще се роди на село, ще се премести в голям град или дори друга държава, където с нещо може да стане известен. Трети пък да е роден в голям мегаполис, но да реши да се премести в малко китно селце и да се отдръпне от светската суета...
Както виждате, варианти има много...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #205 -: Април 22, 2010, 04:16:57 pm »
Да, интересно, индийците свързват определени позиции на Сатурн в хороскопа с манипулативни тенденции.
Луна/Меркурий бих свързала с лъжата, ако трябва да се абстрахираме от Нептун и Плутон. А Меркурий/Юпитер с преувеличаването.  ;D От друга страна Луна/Меркурий ще даде добра памет, въображение, а Меркурий/Юпитер добре развито синтетично/абстрактно мислене. Тоест отново стигаме до положителните и отрицателните страни на една планетна връзка, които не са взаимноизключващи се, а се допълват една друга.

Пак разводнихме темата за агресията. По ретрограден Меркурий за какво да говорим - за лъжи и манипулации естествено!  ;D

аз мисля ,че това е един изключително полезен и ползотворен разговор. първо защото касае дълбаенето навътре /по ретро мерк/ ,второ защото манипулацията е част от агресията....
и още нещо ,има и положителна манипулация:
да мотивираш ,чрез манипулация един паднал духовно човек си е изкуство. въобще манипулацията е изкуство ,но онази ,която го прави правилно!

*

Helo

« Отговор #206 -: Април 22, 2010, 04:17:04 pm »

Лили , аз само приведох един пример8нищо лично/.
о.к. представи си двама човека ,родени в един и същи миг , единия вирее в среда в която контактите са сведени до минимум ,липсва стрес ,липсва напрежение. живее в малко китно селце и е градинар.
представи си другия ,роден в същия миг ,в същия час на същото място ,но живее в големия град ,под стрес и напрежение.
и двамата имат марс на едно и също място в натала си и двамата имат еднакви аспекти на марс.но единия е изпълнителен директор на търговско дружество , а другия ,както казах градинар.....
аз правя разлика в средата ,сигурна съм ,че и ти..... ;D

Кой е казал, че роденият на село няма да излезе от селото и да отиде да следва в голям град, а после да се ожени/омъжи или просто да отиде да работи в голям град?

*

Марая

• 28287
« Отговор #207 -: Април 22, 2010, 04:20:25 pm »
Хело , не всеки отива в големия град да следва!
урбанизацията вече не е модерна дума...
приеми ,че аналога го правя с англия ;D ;D ;D...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #208 -: Април 22, 2010, 04:21:32 pm »
да мотивираш ,чрез манипулация един паднал духовно човек си е изкуство. въобще манипулацията е изкуство ,но онази ,която го прави правилно!

Това е положителната страна на манипулацията, която си е вид въздействие - да мотивираш.
Но да мотивираш човек, който не желае да прави каквото и да било, да се развива, да промени нещо, е задача с повишена трудност. Но пък някои гурута и секти го умеят! Друг е въпросът дали при тях има реално мотивиране или зомбиране на психиката.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #209 -: Април 22, 2010, 04:23:22 pm »
А дали пък факторът съдба не дефинира и тази разлика в средата?
Тоест на един да му е предначертано да се роди на село и да прекара целия си живот там. Друг ще се роди на село, ще се премести в голям град или дори друга държава, където с нещо може да стане известен. Трети пък да е роден в голям мегаполис, но да реши да се премести в малко китно селце и да се отдръпне от светската суета...Както виждате, варианти има много...

съдбата си я ковеме ние , избирайки с първата глътка въздух пътя си...
това е нашия избор! и в тази връзка са и изявите на всяка планета в наталната карта....
и точно затова дуалността присъства във всичко!

*

Марая

• 28287
« Отговор #210 -: Април 22, 2010, 04:27:51 pm »

Това е положителната страна на манипулацията, която си е вид въздействие - да мотивираш.
Но да мотивираш човек, който не желае да прави каквото и да било, да се развива, да промени нещо, е задача с повишена трудност. Но пък някои гурута и секти го умеят! Друг е въпросът дали при тях има реално мотивиране или зомбиране на психиката.  ;D

манипулацията ,като всяко нещо има почва за виреене...
така ,че там където е видно ,че няма желание за промяна ,не е нужно да има нито мотивация ,нито манипулация ,тогава би следвало да говворим за намеса в чуждото пространство ,намеса в душата на човека ,в пътя на душата ,която сама е избрала какво да направи...
тъжно е ,ако говорим за близки до сърцата ни хора :( ,но е най-добре може би да не спираме да се молим....

« Отговор #211 -: Април 22, 2010, 09:50:21 pm »
чудих се доста в коя тема да пиша и да споделя едни мои наблюдения относно агресията и автоагресията при хората със слънце или асц. в риби..
вече при няколко такива човека /предимно мъже/ наблюдавам, че когато са били деца и е имало проблеми в семейството между родителите им, те /децата/ са се разболявали от някаква сериозна болест, все едно да сплотят семейството покрай грижите за себе си..лошото е, че тези болести и изменения остават и в по- късна възраст, т.е.- влошава се качеството на живот на тези хора и когато пак има агресия около тях, в тяхното семейство, те пак се влошават..ясно е, че са чуствителни и по този начин се жертват за семейството, но дали това семейство трябва да бъде спасявано, дали по този начин, дали е необходима тази жертва..

много точно, потвърждавам го поради факта ,че не съм го наблюдавала, а преживяла :-\

синът ми е с Асц. и Луна Риби /упр.6 дом/,  Слънце/Марс Лъв 6 дом, каквата и да е негативна енергия му действа блокиращо, защото я усеща и попива
« Последна редакция: Април 22, 2010, 09:55:31 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #212 -: Април 22, 2010, 10:02:23 pm »
синът ми е с Асц. и Луна Риби /упр.6 дом/,  Слънце/Марс Лъв 6 дом, каквата и да е негативна енергия му действа блокиращо, защото я усеща и попива

ооо това е едно от проклятията/благословиите на рибите. дори и след среща с негативни хора - ей така да обменя две думи с такива и след няколко часа се накъсвах да драйфам. всяка една негативна енергия ме удряше в стомаха и ставаше мама мила... така беше до преди няколко месеца... но слава богу вече енергийният ми баланс се промени и такива неща не ми се отразяват  :blink:

просто рибоците имат "хубавият късмет" да са като попивателни на околните енергетики  :-X

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #213 -: Април 22, 2010, 11:05:56 pm »
При мен Марс е ретрограден в Рак, опозиция с Луната и Сатурн. Широк тригон с Меркурий. Не обичам конфронтациите и имам слаба самозащита като цяло. И въпреки това, не знам как го правя, но с мен не е лесно да се живее  - Марс в четвърти дом. Понякога ставам сприхава, взискателна, друг път оставям хората да ми се качат на главата и после избухвам. Или пък се тревожа за другите. Ей такива работи. Не мога някак си да намеря здравословната мярка. Най-много обаче страдам аз, защото както казах, мразя конфронтациите и агресията.

Мога да съм отровна на думи, ако поискам, но рядко си го позволявам. С Марс в четвърти дом в Рак, ретрограден- неретрограден не закачайте близките ми и хора, които обичам, ако ви е мил живота.

« Отговор #214 -: Април 23, 2010, 08:50:39 am »
   Смятам се за балансиран човек, но през какво съм минала.... а преди когато Марса биваше провокиран или активиран, не мога да ви опиша какви чувства разкъсват човек и само Сатурн, който здраво е впрегнал Марса в натала ми е успявал да удържи агресията. Та в реда, в който съм казала по-горе - Луна-Меркурий-Марс - става така че малко преди Марс да е реагирал спонтанно, Сатурн му е слагал спирачката, действал е като коректив. Само не мога да ви обясня колко вътрешна енергия се отделя и се натрупва стаена агресия...В изключително редките моменти, когато Сатурн е попадал под някво друго влияние е не е озаптявал Марс, при провокация, пердето пада и тогава налитам на що има пред мен / ;D - забравила съм кога за последно е било/. Но точно поради тази причина, мога да разбера, когато един човек е афектиран, изпаднал в амок - да е стоварил цялата агресия която носи в себе си, без да съзнава постъпката си. Защото в този момент има само реакция, реакция, реакция и бели петна в мозъка.

*

tool

« Отговор #215 -: Април 23, 2010, 09:48:57 pm »
Да ви кажа за мойта агресия. Значи аз като дете бях много дива / стелиум в овен /.. споровете ги разрешавах по примитивен начин - с физическа саморазправа. С годините еволюирах  :P .. и започнах да си изразявам агресията предимно вербално /Меркурий в Овен, в съвпад с ЮЛВ - както казва Лили погълнал доста отрова.  ;D

Темата агресия е подчертана по специфичен начин в мойта карта, затова й отделям подобаващо внимание.

1/ Марс в Риби / в знак управляван от Нептун
2/ Нептун в 1-ви дом / управляван мунданно от Марс 
3/ Марс и Нептун в квадрат

Т.е от мен се изисква усъвършенствуване /Нептун/ и развиване на висше приложение на грубата енергия на Марс!  :rolleyes:

Освен всичко друго, Марс се явява и фокусна точка на йод и участва в т-квадрат - абе върти страхотни енергии Марса ми, не си играе ..  :P

Ах, да не пропусна .. разбира се, като за Марс в Риби съм тренирала най-одухотвореното бойно изкуство ..  :P - Айкидо. В Айкидо няма спаринги, не се провеждат състезания, съответно не се излъчват и победители. Айкидо ни учи как да побеждаваме / Марс /, без да нараняваме / Нептун /.  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #216 -: Април 23, 2010, 09:52:31 pm »
Ах, да не пропусна .. разбира се, като за Марс в Риби съм тренирала най-одухотвореното бойно изкуство ..  :P - Айкидо. В Айкидо няма спаринги, не се провеждат състезания, съответно не се излъчват и победители. Айкидо ни учи как да побеждаваме / Марс /, без да нараняваме / Нептун /.  :blink:

най-голямата ми дъщеря е тренирала айекидо...но има марс в дева!
и ти ли бруте с рибешкия марс- шегичка ,да не се разсърдиш! ;) :wub:

*

tool

« Отговор #217 -: Април 23, 2010, 10:05:26 pm »

Браво! Айкидо развива много духа.  ;)

Цитат

ахаха.. моля ти се .. не съм чак толкоз тънкообидна .. а и честно казано не разбирам за какво има да се обиждам .. ;D  :wub:

*

Марая

• 28287
« Отговор #218 -: Април 23, 2010, 10:15:51 pm »

Браво! Айкидо развива много духа.  ;)

Цитат

ахаха.. моля ти се .. не съм чак толкоз тънкообидна .. а и честно казано не разбирам за какво има да се обиждам .. ;D  :wub:

ми Гал ,аз съм човека който най-много плюе рибешкия марс и безумно го обича....
абе най-добре ми е било с рибешки марс! ;)
много искам да ти видя визитката- наталната карта! ;)

*

tool

« Отговор #219 -: Април 23, 2010, 10:57:37 pm »
.. абе най-добре ми е било с рибешки марс! ;)

хехе.. сичко ше си кажеш ти ..  :P 

Цитат
много искам да ти видя визитката- наталната карта! ;)

заповядай ..  :blink:  http://gdgdg.hit.bg/astro_2gw_01_g22_fa3l.73534.4948.gif