Здравей Гост

къде ви е хирон

• 132 Отговора
  • 32294 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re:къде ви е хирон
« Отговор #80 -: Юни 06, 2011, 09:46:05 pm »
Да,  мисля че те разбрах .
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #81 -: Юни 06, 2011, 09:57:41 pm »
Да,  мисля че те разбрах .

И още нещо във връзка с начина ...Не винаги е най-правилното решение да режеш и хвърляш....,когато намираме тежки планети в 4-ти дом...,Но когато Хирон е там е препоръчително....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #82 -: Юни 07, 2011, 03:30:43 am »
Моят Хирон е в 8 дом в Овен и е ретрограден и сега нещо от синастрията -в пълен съвпад е с Лилит на моя приятел ;)
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #83 -: Юни 07, 2011, 04:31:16 am »
Въпрос на избор....,просто избор...Където и да е ХИРОН ....трябва да тръгнем по моста....някога....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #84 -: Юни 07, 2011, 04:37:18 am »
Този съвпад с Лилит е кармичен,но обяснението ми е трудно дано да ми се разяснят нещата в бъдеще..
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Yaya

• 2265
Re: къде ви е хирон
« Отговор #85 -: Октомври 18, 2012, 09:56:12 pm »
Замислих се за връзките си и неуспехите в тях. Не всичко е от опозицията на Сатурн и Слънце. Или от квадрата на У7 с Уран. Или от съвпада на СЛВ с У7.... Със сигурност пръст има и Хирон - в съвпад с Венера в 7 дом.... Този 7 дом, така ранен, а така важен за мен!

Някой има ли опит да сподели за Хирон в съвпад с Венера? Или в 7 дом?  :unsure:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Papy

• 4343
« Отговор #86 -: Октомври 18, 2012, 10:57:51 pm »
Моя е в седми
Странни неща са ми се случвали с партньори, като се има предвид, че уж и по принцип съм благоразумна

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #87 -: Октомври 19, 2012, 08:21:22 am »
Където е Хирон, там сме ранени. Там има болка, но и нужда от грижа и лекуване на болката. Аз имам познат мъж с Хирон в 7ми, на Дсц и наистина във връзките си изживява много трудни и болезнени неща.

*

Papy

• 4343
« Отговор #88 -: Октомври 19, 2012, 08:57:23 am »
Не се чувствам ранена по седми дом, по-скоро се е налагало да помагам по необичайни начини за излизане от необичайни ситуации/състояния

« Отговор #89 -: Октомври 19, 2012, 09:20:00 am »
При мен е на ИЦ в близнаци.
Ами все повече имам усещането, че колкото съм по-далеч от дома се чувствам много по-добре, отколкото вкъщи. Но когато съм другаде за малко по-дълго нямам търпение да се прибера. Звучи шизофренично, но си е така :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #90 -: Октомври 19, 2012, 10:21:26 am »
моят е в 7-и, няма тежки прояви засега, не съм забелязала да ми е носил тежки рани и разочарования по отношение на връзките. дори, напротив, при хармонични транзити се проявява повече като " вратата на Пепеляшка"

*

Yaya

• 2265
« Отговор #91 -: Октомври 19, 2012, 03:53:30 pm »
Моят - има секстил с Меркурий като У9 и У11 и 145гр. - направо си е куинконс със Сатурн У3. Въпреки че астроком го дава тригон, това си е направо куинконс. Има 114гр.  с У5. Иначе, с тези орбиси големи, Венерата ми е направо неаспектирана, ако не броя съвпада с Хирон, но пък той не е планета  ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #92 -: Октомври 21, 2012, 07:06:45 pm »
Хирон ми е в 1 дом, в Лъв. Най-главния аспект е опозиция със Сатурн на ДЦ (У6д и Слънце). Доста трудности имам с партньорствата, сериозни връзки не съм имал. Все попадам на хора, които ми омръзват много бързо, създавам контакти от които понякога съжалявам. Записах да уча кинезитерапия в чужбина, защото мисля че по този начин ще преработя най-качествено хирона в дома на аза. От личен опит ви казвам: Опозиция на транзитен хирон с натален и съвпада му със Сатурн е адски труден аспект... може би само за мен беше, знам ли.. Сега тр. Мога ли да питам, как да изчисля какъв от четирите типа е моя Хирон ?
:)

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #93 -: Октомври 21, 2012, 08:46:09 pm »
Моят е в десети дом, което май ще рече, че правилно съм си избрала професията :)
За транзита нищо не мога да кажа. Мина ми върху нат. Венера но не ми се получи "аспекта на Пепеляшка". Сега е в секстил с нат. ми Хирон, но мисля, че пак аспекта ще е върху работата.

*

adi

• *
  • 84
« Отговор #94 -: Февруари 04, 2013, 08:40:24 pm »
моят е в 4 дом в овен и е в съвпад с южен възел
а ето и малко инфо за нат. хирон което аз сам 4ела
ХИРОН в домовете

ХИРОН е свързан с емоционалните рани, получени в началото на нашия живот. Знакът, в който попада Хирон ще доминира, а домът показва в коя област личността е мотивирана и къде да се насочат усилията.

Хирон в 1-ви дом:
Пътуване към себепознание. Вероятно в детските години на такива хора са им налагани много ограничения, които са рефлектирали в характерна отстъпчивост или по-сериозни непрекъснати усилия да бъдат забелязвани. Вътрешна тяхна потребност е да търсят смисъл в личното си съществуване. При някои това се проявява в свръхагресивност, докато за други е в оттегляне и отказване да се борят. Положителен тласък в живота им дава намирането на работа или хоби, които да харесват и обичат.

Хирон във 2-ри дом:
Голямо самочувствие при наличието на физически комфорт. Възможно е в детството да е липсвала или да е била недостатъчно обичта, която са получавали такива хора, дори да са били игнорирани. На по-късна възраст това се проявява в прекалено упорство и пренебрежително отношение към чуждо мнение. Осъзнаването и преодоляването на собствените им проблеми ще направи тези хора мъдри съветници и учители за другите. Те ще могат да помагат да останалите за повишаване на самочувствието им и личната самооценка.

Хирон в 3-ти дом:
Липса на самочувствие, което е резултат от, вероятно непреднамерена, но прекалена критичност на родители или братя и сестри за начина, по който конкретната личност се е изразявала в детските си години. Това може да рефлектира в дефект на говора или прекалена срамежливост в разговори. Нужни са повече време и усилия докато успеят да формулират правилно мислите и думите си. Трябва да се научат да се изразяват без да се страхуват, че ще допуснат грешка или че са затруднени в изказа си. Трябва да осъзнаят, че всъщност са извинени от околните за евентуалните си затруднения в изказа.

Хирон в 4-ти дом:
Несигурност или нестабилност на семейството в ранните детски години. В последствие остава усещането, че си изоставен или че си ‘черна овца’. Липсата на самочувствие може да нашепва на тези хора, че каквото и да правят в живота си е безмислено и е загуба на време. Иначе те са съпричастни с другите и им отделят много от собственото се време. Урокът, който трябва да научат е да ценят повече самите себе си и да имат високо самочувствие, точно заради това, че са различни от останалите.

Хирон в 5-ти дом:
Приемане на живота твърде насериозно в една ранна, още крехка възраст. Причината за това вероятно са родителите, повтарящи, че не трябва да се прави ‘това’ или ‘онова’, за неща които са били всъщност допустими да се правят в детството. Резултатът е необходимостта да се очертават ясни граници за оцеляването на Азът. Все пак това не трябва да стига до самоизолация от околните. Такива хора са много креативни, но не го осъзнават. Важно е да го разберат и да използват възможностите си.

Хирон в 6-ти дом:
Ранен сблъсък със здравословни проблеми, свързани с произшествие, някакъв инцидент по-рано. Такива хора са склонни към вманиачаване на тема собствено здраве. Те имат големи лечителски заложби и въпреки собствените си проблеми могат да се реализират като особено успешни лечители.

Хирон в 7-ми дом:
Чувство на отхвърляне във взимоотношенията с партньора. Това може да е резултат от раздяла на родителите или отчуждаването им в детството. Такива хора се женят рано и е много вероятно да имат повече от една интимна връзка или повече от един брак. Те са съпричастни на околните винаги, но трябва да намерят баланса между себе си и партньора си. Трябва да осъзнаят, че двойката и партньорството не означава един човек, а да намерят себе си без да се обезличават в сянката на интимния си партньор.

Хирон в 8-ми дом:
Свързва се със загубата след смъртта на любим човек, но и напредък чрез 'прераждане'. За тези хора личните желания ще бъдат много важни, дори достигащи до точката на "всичко е позволено". Те имат ясновидски заложби, които ако се осъзнаят и овладеят, ще бъде голям напредък в правилната посока на развитието им. Хора с Хирон в осми дом можат да бъдет медиуми с огромна проницателност.

Хирон в 9-ти дом:
Кризи, през които се минава с цел духовно израстване. Силната вяра в едни или други неща трябва да се насочва правилно, за да се постигне личния духовен баланс. Тези хора трябва да приемат факта, че цял живот човек се учи и да не се стресират от това, като междувеменно си позволяват и време за релаксация и отмора. Те могат да станат много добри учители-водачи, ако овладеят твърде крайните си възгледи и убеждения.

Хирон в 10-ти дом:
Силна нужда от себедоказване заради някаква форма на отхвърляне в ранна детска възраст. Нуждата на тези хора да достигнат до определено ниво на обществено положение или ръководна роля може да е обсебваща за самите тях. Те трябва да разпознаят вътрешната си потребност да ръководят и командват, като тези желания трябва да са под разумен контрол. Похвална е ролята им в подпомагане и развитие на хората около тях, но не и ако това става за сметка за собственото им 'прегаряне'. Такъв сценарий само би ги вкарал в ролята на горчиво засегнати и обидени, че са недооценени. Такива хора трябва да познават повече себе си и да се приемат такива, каквито са.

Хирон в 11-ти дом:
Отхвърляне в ранна детска възраст от приятели, други деца, съученици и т.н. заради определянето като 'странни и различни'. Такива хора вероятно не се чувстват добре сред големи групи хора, а само сред 'себеподобни'. Те всъщност имат потенциал за лидери и водачи, но само ако се научат да се отпускат и сред непознати. Трябва да осъзнаят, че всеки и всичко е взаимосвързано, че имат специфична роля в този живот и само трябва да я открият и следват.

Хирон в 12-ти дом:
Прекомерна нервност и напрежение, придобити в ранна детска възраст покрай близък член от семейството. Заложби да станат лечители или психолози. Важно е да не се изолират и дистанцират от околните - другите имат нужда от лечителските им способности. Ако се научат да използват талантите си, то ще могат да помагат на останалите и ще са възнаградени за това. Преди това обаче трябва да стигнат до собствената си емоционална сила и зрялост.

:blink:

а ето и малко за ХИРОН в аспекти

ХИРОН е планета или комета с уникална и нестабилна орбита. Кръстена е на кентавъра Хирон от гръцката митология, който е бил лечител и учител, но и който, по ирония на съдбата, не можел да се излекува сам. В хороскопа Хирон символизира "наранен лечител". Той представлява нашите най-дълбоки рани, както и нашите усилия те да бъдат излекувани. 

Символът на Хирон напомня на ключ и се състои от ‘О’ и ‘К’, взети от ‘Обектът Ковал’. Така първоначално е бил наречен Хирон, на името на откривателя си Чарлз Ковал през 1977 г.

В личния ни хороскоп Хирон показва къде имаме лечебни сили, резултат от нашите собствени, дълбоки, душевни рани. Ние можем да бъдем възнаградени в огромна степен в тези сфери на живота ни. Хирон, като наранен лечител, показва област от нашия живот и част от нашата психика, в която ни липсва самочувствие или дори себеуважение и сме склонни да се подценяваме. Това тряба първо да се осъзнае, след което да се научим как да преодоляваме такива саморазрушителни мисли и  чувства.  Когато раните са твърде дълбоки и ние работим усърдно да се излекуваме, то лечителските ни способности се развиват и укрепват.

Аспекти на Хирон:

Хирон в хороскопа представлява нашите "най-дълбоки рани". Той посочва област от нашия живот и част от нашата психика, в която ни липсва самочувствие или дори себеуважение и в резултат на това с готовност се самоощетяваме. Склонни сме да даваме и да даваме, и да даваме  в тези области на живота, докато не се научим да изграждаме нашата увереност. Хирон представлява несигурност, вина и до известна степен раболепие.  Ние изпитваме непрестанна нужда да блуждаем  в конкретната област от живота, докато не научим, че самоцелното себедоказване е безмислено.  В действителност, това може да ни доведе до това да се чувстваме още по-неефективни.

При напрегнат аспект Хирон-Слънце, ние сме склонни да се чувстваме неефективни, когато  изразяваме своята креативност. Особено на по-ранна възраст е явна срамежливостта и нежеланието да си в светлината на прожекторите. Такива деца ще скриват своите училищни работи, като рисунки, например. Често те са възприемани за ‘средна ръка’ и творческите им пориви са задушени в детска възраст. Хората с тези аспекти често се притесняват излишно за своето представяне, както и се чувстват опустошени, когато са критикувани. Всъщност тe са много добри в това да подпомогнат другите да повишат самочувствието си, но пропускат да направят това и за себе си. Това е мястото, където Хирон  се изявава като "учител". Хората със силен Хирон често са много добри в това да вдъхновяват другите чрез жизнерадостни разговори, в които предлагат много приятелски и искрени съвети, и т.н. Но на самите себе си им е трудно да си помогнат и самоизцелят.

При силен аспект Хирон-Луна, хората са неспособни да изразят собствените си емоционални нужди. Налице е тенденция да се драматизират емоциите. Според полoжението на Луната това може да бъде само вътрешно или да е видно и за околните. Майки с такъв аспект често се чувстват виновни, че не правят достатъчно за децата си. Също така аспекта може да се прояви в спонтанно изливане на чувства, след което те чувстват вина и неудобство от проявата. В резултат се опитват да избегват повторно повдигане на темата.

Хора със силен аспект Хирон-Меркурий рядко се чувстват удовлетворени от начина, по който общуват или от това, което споделят. ‘Да изразя себе си, или да не изразя себе си’ - това е въпросът за хора с Хирон-Меркурий. Те могат да ‘пилят на главата’ на някой цял ден, а по-късно да се почувстват виновни за това и да млъкнат, затворяйки се в себе си. Те могат да се връщат многократно към разговорите си с другите и да се самообвиняват за това, което са казали или обратното - че нещо не са казали.

Силен аспект на Хирос-Венера очертава тенденция да се раздаваш многократно за близки хора и за личния си партньор, както и непрекъснат страх да не си отхвърлен от него. Без значение колко много тези хора правят за партньора си, те все имат чувството, че то не е достатъчно. Ранните преживявания на отхвърляне или други проблемни взаимоотношения помагат на тези хора да научат отрано огромната стойност на любовта и взаимоотношенията, и като резултат това може лесно да ги изгради като бъдещи мъдри съветници в областта на човешките взаимоотношения. Прилагането на този придобита мъдрост и в личен план е предизвикателство, тъй като хората с аспект Хирон-Венера трябва първо да излекуват собствените си дълбоки страхове, че не са "достатъчно добри". Те трябва да се научат да се обичат. Те могат също така да бъдат привлечени към партньори, които се нуждаят от помощ.

‘Какво желая аз’ и ‘отстояване на своето’ е основното предизвикателство за хората със силен аспект Хирон-Марс. Те могат да се окажат в положение на извиняващи се след изблик на гняв, на собствена воля или декларирано желание – често срамуващи се от случилото се. Марс може да се прояви под формата на изблици от емоции, поради липсата на разбиране на личните им нужди или липсата на желание и готовност да бъдат удовлетворени тези нужди. Основното предизвикателство за хората с аспект Хирон-Марс е да се научат да приемат своите собствени желания и чувство на гняв за нормални, така че когато те ги изявават, да ги изразят естествено и с увереност.

*

Papy

• 4343
« Отговор #95 -: Февруари 04, 2013, 10:01:20 pm »

*

adi

• *
  • 84
« Отговор #96 -: Февруари 07, 2013, 06:09:06 pm »
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4014.msg92734.html#msg92734
благодаря не сам имала за идея да копирам и не видях 4е ве4е е поместено другаде
извинявам се за което
но сам нова и не сма про4ела все още вси4ки статии и въпроси във форума, което естествено не е извинение в моя полза...
още веднъж извинявайте

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #97 -: Февруари 09, 2013, 07:51:35 am »
Какво ще кажете за Хирон в 4 дом, в опозиция с Уран, У1, и Лилит и квадрат със Слънцето в 7 дом и У7? Оформя се един Т-квадрат, в съпвад  с остта МЦ/ИЦ.
Моето тълкувание е, че въпросният човек си има проблеми със себе си и семейството си, неговото АЗ се противопоставя на семейството, в частност на майката и му носи проблеми във връзките.

Сега погледнах синастрията на тоя човек с една девойка. Много интересни съвпади имат. Тя също има опозиция на Хирон и Уран и Т-квадрат, но на върха му е СЛВ. Имат съвпад на негово Слънце и нейн СЛВ. Като неговата ИЦ/МЦ съвпада с нейната ос 5/11 дом. И засечката е негов седми, нейн 3 дом.
« Последна редакция: Февруари 09, 2013, 08:47:22 am от 3apa »

*

Veselin

• 2737
« Отговор #98 -: Февруари 09, 2013, 09:36:44 am »
ключовите думи са:
незаслужена болка , лечение , пазител , просветител , наставник.
А защо незаслужена болка? Или може би индивидът си мисли, че е незаслужена?  :thinking:
При мен и при брат ми Хирон е в 3 дом, в Близнаци и ретрограден, в точна опозиция на Слънцето. Доколкото знам, това показва много силна личностна болка, човек не се чувства пълноценен. При брат ми има дефект на говора, както е писано за Хирон в 3 дом, при мен не, нещата са малко по-други, но общо взето, и при двамата има силна липса на самочувствие и неувереност в ообщуването с другите.

*

Grace

• 2257
« Отговор #99 -: Февруари 09, 2013, 10:43:27 am »
Добавям още една ключова дума за Хирон - осъзнаване !