Здравей Гост

Сектанти, духовни водачи, Гурута

• 333 Отговора
  • 46810 Прегледи
*

Helo

Сектанти, духовни водачи, Гурута
« -: Март 13, 2010, 06:37:20 pm »
Някои от вас може да кажат е трябва да отделяме мошенниците, които организират секти от истинските Гурута, но нека ги разгледаме всички тук. Имаше такава тема, обаче не я открих.

Това е картата на организаторката на сектата Сахаджа Йога. Казват, че е родена в 12 на обед, така че не питайте дали часа е верен, щом е записан този час. Мисля, че, ако прочетете малко за нея ще ви стане ясно, че не е никакъв духовен водач, а най-обикновена водачка на секта.

*

Mia21

• 2502
Re:Сектанти, духовни водачи, Гурута
« Отговор #1 -: Март 13, 2010, 06:48:22 pm »
Водач на секта може да стане всеки. Наивници ,които да ги слушат и да им вярват винаги ще се намерят. Не зная какво точно трябва да търсим в нейния хороскоп. Може би мошеничество ,комерсиалност и деспотизъм по един доста елегантен начин, с който да влияе на подобни хора с лабилна психика.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #2 -: Март 13, 2010, 06:54:55 pm »
Водач на секта може да стане всеки.

това никак не е вярно- трябва определена харизма, умение да се изразяваш, да поставяш собствения си "господ" над общия абсолют, да имаш много идеи и да ти работи добре 2 дом :P

бтв. при индийците в интерпретацията на раши картата ( наталната)  голямо вминание се отделя на това дали ще срещне човека гуру през живота си- придава се голямо значение на положителния отговор ( гуру се нарича юпитер при тях, но  говорех по приницип за реален субект)
« Последна редакция: Март 13, 2010, 07:01:34 pm от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3 -: Март 13, 2010, 07:02:50 pm »
на пръв поглед в картата има много вода и то мутабелна. голям воден тригон във водни знаци. високо поставен уран в съвпад с меркурий в риби , тригон с юпитер и плутон в първи дом. отлична манипулаторка , духовен търсач с нестандартно мислене . късметлийка е била тази жена.
две планети в екзалтация луна в телец ,сатурн в овен.
големия квадрат е фиксиран и показава големи трудности по отношение на домовете ,коиито заема , както и по отношение на големия воден тригон./визирам юпитер в 5-ти/.
наред с това  меркурий е в риби , юпитер в скорпион , венера във водолей , марс в телец не са си избрали подходящото място.
упр. на асц-луна е в 11-ти дом , ясно доказателство за работа с групи!
не бих казала , че е гуру или шарлатанка ....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #4 -: Март 13, 2010, 07:06:12 pm »

Не зная какво точно трябва да търсим в нейния хороскоп.

Това е задачата ни. Да открием какво я прави това, което е.

Ето ви малко информация за въпросната личност:

Основателка на сектата е Шри Матаджи Нирмала Деви (Sri Mataji Nirmala Devi). Наричат я още "Великата Майка". Тя е родена на 21 март 1923 г. в гр. Чиндуара (Централна Индия) в протестантско семейство, което принадлежи към кастата на брахманите. Учи медицина. Съпругът й Шривастава, за когото се омъжва през 1947 г., е Генерален секретар на Международната организация за корабоплаване към ООН със седалище в Лондон. Нирмала има две дъщери и четири внука. През 1970 г. тя става гуру и предлага на своите последователи създадената от нея синкретична религиозна система, наречена Сахаджа йога. Сахаджа означава ‘спонтанен’, а йога - ‘единение’.

През 1972 г. Нирмала отива в САЩ и се опитва да разпространява своето учение, но без особен успех. Тогава се преселва в Англия, а след това започва да обикаля света и да проповядва идеите си. Досега е посетила над 75 страни. Нирмала говори на последователите си, че трябва да бъдат горди, тъй като принадлежат към "великата истинска религия".
Тя обявява всички религиозни лидери за демони (ракшаса). Към последните тя причислява и православните сърби, които според нея трябва да бъдат унищожени. Когато основава собствена религия, Нирмала добавя към името си следните богохулни титли: "Нейно Светейшество", "Шри Матаджи" (Господарката Майка), "Деви" (Богиня).

Централната идея в учението й е, че начинът на спонтанен съюз на човека с божественото се крие в самия него и той може да го открие и използва с помощта на Шри Матаджи.

Нирмала предявява богохулната претенция, че е Учител и Месия, който ще спаси човечеството. Тя твърди, че всички богове и богини възложили това дело на нея. Категорична е, че всички, които не станат сахаджа йоги, "ще бъдат осъдени и ще загинат". Спасението е възможно единствено в сектата. Само учението, което тя предлага е абсолютно положително и спасително и благодарение на него хората могат да бъдат безусловно добри и истински вярващи: "Сахаджа йога е единственият спасителен път".

И в един блог са сложили една нейна снимка и са написали:  :P

Седнете удобно, с изправен гръб. Ако събуете обувките си, това ще ви помогне, тъй като Майката Земя изсмуква през стъпалата ви цялата негативност.

Поставете на коленете двете си ръце, с дланите нагоре, гледайте снимката на Шри Матаджи и се отпуснете.

Кажете от цялото си сърце, с чисто желаниеобръщайки се към вашата вътрешна(майчина)енергия:

"Майко КУНДАЛИНИ, моля Те, дай ми СЕБЕПОЗНАНИЕ "

Кажете го три пъти.

;)

Как става това? Шри Матаджи е родена не само с напълно събудена Кундалини, но тя също притежава уникалната дарба да дава Себереализация на хиляди хора едновременно. Нейното физическо присъствие, също както и нейните снимки, видео- и аудиокасети, излъчват вибрации, проявление на Кундалини, които вашата собствена енергия разпознава и бива поканена да се пробуди във вас.

*

Helo

« Отговор #5 -: Март 13, 2010, 07:11:36 pm »
Плутон в 1-ви дом в съвпад с асцендента е в квадратура с високо издигнатото и Слънце в 10-ти дом. Вероятно това дава болезнено и изкривено желание за власт.

късметлийка е била тази жена.

Защо мислиш, че е била късметлийка?

не бих казала , че е гуру или шарлатанка ....

А каква би казала, че е?

С тези високо издигнали Слънце и Меркурий в Риби не може ли да се предположи склонност към манипулации? А също от Плутон, който е в квадратура със Слънцето и дава изкривено желание за власт, което постига чрез манипулации - Риби.

Нептун като и е във 2-ри дом и управлява 10-ти, може да се предположи, че работи нещо по него. Синухе каза, че сектите са по-скоро по Нептун. И аз мисля така. Мисля, че тази карта го потвърждава.
« Последна редакция: Март 13, 2010, 07:15:48 pm от Hi »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Март 13, 2010, 07:16:44 pm »
Водач на секта може да стане всеки.

Далеч не всеки, синдромът гуру трябва да е налице в хороскопа.
Но много трудно е да различим мошеника, псевдоучителя от истински духовния човек само по хороскоп.
В класическия случай има акцент върху Риби/Стрелец и Слънце-Меркурий/Юпитер-Нептун. Обикновено много внимавам с родените с такива констелации в хороскопа, защото малцина са достигнали необходимото ниво на осъзнатост, за да изявяват тези аспекти в сферата на духовното.
Така например, нерядко връзка на Меркурий с Юпитер и Нептун може да присъства в картата на изпечен лъжец и измамник, а човек със Слънце в мажорен аспект с Юпитер и/или Нептун да няма задължително духовна ориентация, но пък за сметка на това да притежава вроден талант да заблуждава хората, някои го правят напълно съзнателно.

В картата, предложена за разглеждане от Хело, има акцент върху следните моменти:
- Слънцето е най-издигнатата планета в картата, намира се в нептунов знак и има рецепция с Нептун! Слънце и ЮЛВ в Риби в 10 дом /широк съвпад/;
- акцент върху знака Риби - съвпад Меркурий/Уран и Слънце;
- Юпитер в опозиция към Луна/Марс и тригон с Меркурий;
- Плутон в първи дом;
- Нептун участва в т-квадрат с Луна/Марс и Венера.

В тази карта Юпитер няма висок есенциален и акцидентален статус, но за сметка на това има силно акцентиране на знака Риби и застъпени нептунови аспекти. За най-силен фактор в случая /от гледна точна на западната астрология/ приемам позицията на Слънцето в съвпад с ЮЛВ в Риби в 10 дом и рецецията на Слънцето с Нептун. Меркурий се намира в нептунов знак в съвпад с Уран /масите, колективното съзнание/ и има тригон с Юпитер.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #7 -: Март 13, 2010, 07:30:29 pm »

Така например, нерядко връзка на Меркурий с Юпитер и Нептун може да присъства в картата на изпечен лъжец и измамник, а човек със Слънце в мажорен аспект с Юпитер и/или Нептун да няма задължително духовна ориентация, но пък за сметка на това да притежава вроден талант да заблуждава хората, някои го правят напълно съзнателно.

Дори при положителни аспекти?

А какво предполага това, СЛВ е в Дева , ЮЛВ в Риби? Не трябва ли да предполага в този си живот човек да се съсредоточи повече в материалното, а не в духовното?  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Март 13, 2010, 07:34:12 pm »
Това е картата на организаторката на сектата Сахаджа Йога. Казват, че е родена в 12 на обед, така че не питайте дали часа е верен, щом е записан този час. Мисля, че, ако прочетете малко за нея ще ви стане ясно, че не е никакъв духовен водач, а най-обикновена водачка на секта.

От гледна точка на човек със западняшко мислене може и да е така, но ако се разгледа картата й по джйотиш правилата, не бих казала, че в родната си страна е възприемана като сектантка.

Тъкмо щях да си напиша интерпретацията от гледна точка на ведическата астрология, но все пак първо да питам, за да не си губя напразно времето. Часът на раждане известен ли е?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Март 13, 2010, 07:36:09 pm »
А какво предполага това, СЛВ е в Дева , ЮЛВ в Риби? Не трябва ли да предполага в този си живот човек да се съсредоточи повече в материалното, а не в духовното?  

Независимо дали СЛВ е в Дева или Риби, двата знака предполагат служене. Това, което трябва да се отработва, е грижата за ближния.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Март 13, 2010, 07:42:52 pm »
Не трябва ли да предполага в този си живот човек да се съсредоточи повече в материалното, а не в духовното?  

Проблемът на западния човек е, че умът му е научен да отделя едното от другото, да разграничава, да издига граници, вместо да възприема нещата в тяхното единство. Оттук следва и противопоставянето на възлите, а техните теми в хороскопа не са взаимноизключващи се, а взаимнообуславящи се. Затова когато интерпретираме възлите, по-разумно е да се подхожда на принципа "и... и..." вместо "или... или...".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Март 13, 2010, 07:49:49 pm »
Дори при положителни аспекти?

Доколкото плавните аспекти дават лекота, лъжите ще минават по-лесно и измамникът все ще минава между капките.
Независимо какъв е видът аспект, всичко зависи от ценностната система на родения. При един човек, страдащ от липса на скрупули, такъв аспект може да се прояви като склонност към преднамерени лъжи и измами, докато при друг - като добре развито въображение и креативен ум.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Март 13, 2010, 07:49:53 pm »
хело , юпитер в тригон с уран дава страшен внезапен късмет. и двете планети на късмета в хармоничен аспект , какво по-добро от това?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #13 -: Март 13, 2010, 07:51:47 pm »
ама аз като и гледам снимката и се стреснах бре. тази жена има страшно излъчване  :o   и думата страшно я използвам в истинското и значение, а не преносното в смисъл на голямо или хубаво....

сещате ли се филма Уилоу ли беше дето имаше един там дето змиите му служеха в едно нещо там като пирамида. та тоо имаше ебаси мутрата... та тая ми ти леля там горе на снимката ми мяза на оня със змиите от филма  :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Март 13, 2010, 07:56:14 pm »
А как ти се струва тази?
На пръв поглед не бих казала, че има излъчване на духовен човек.
А това, както знаете, е Елена Блаватская.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Март 13, 2010, 08:00:32 pm »
външния вид понякога лъже лили! а Блаватска е сериозна величина в духовното поприще и символ за много от духовните търсачи. емблематична личност.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #16 -: Март 13, 2010, 08:03:38 pm »
Лили, на Блаватска не могат да се видят очите. мен ме впечатляват единствено очите, защото те са прозорец към душата  :blink:

а на тая леля горе погледа и страшен беееееееее   ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Helo

« Отговор #17 -: Март 13, 2010, 08:05:22 pm »
Да видим картата на Шрила Прабхупада - основател на движението Кришна-Съзнание.

Той е роден между 3:30 и 4:00 часа следобед. Така се ЮЛВ може да му е в 8-ми дом или асцендента му да е на 0 гр. във Водолей.

« Последна редакция: Март 13, 2010, 08:09:51 pm от Hi »

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Март 13, 2010, 08:10:31 pm »
тоя е още по-страшен бе хело! ;D ;D ;D ;D ;D ;D
много въздух ,липсва огън....е добре ,почти го няма огъня ;D ;D

*

Helo

« Отговор #19 -: Март 13, 2010, 08:14:48 pm »
Отново има квадратура на Плутон със Слънцето, което може да даде извратено желание за контрол.