Здравей Гост

Сектанти, духовни водачи, Гурута

• 333 Отговора
  • 46865 Прегледи
*

Helo

Re:Сектанти, духовни водачи, Гурута
« Отговор #60 -: Март 13, 2010, 10:36:46 pm »
Блаватска ми изглежда като Плутонианка или Плутоно-Нептунианка.

Нептун и е в опозиция на асцендента и управлява МС.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #61 -: Март 13, 2010, 10:50:45 pm »
Девойки, нищо не разбирате.
Човек има нужда от духовен наставник, има страаашно много неща, които е по-добре да бъдат показани, отколкото човек сам да си ги учи по метода на пробите и грешките.
Възрастният човек е точно толкова неопитно дете пред висшите, колкото пеленачето пред възрастен човек.
Освен това баш гурутата не си търсят ученици насила, нещата са така сложени в тая вселена, че учител и ученик се привличат и намират някак си.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #62 -: Март 13, 2010, 10:56:38 pm »
Кайли, аз те разбирам прекрасно, но като зная колко хора останаха без жилища и стотинки в джоба, заради това, некои да им показват правия път- смъртни хора като теб и мен, където по-незнайни причини са стигнали до тези истини ,а ние с тебе не...
Акъл не ни требва, а друго...  ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #63 -: Март 13, 2010, 11:00:48 pm »
Аз пък не познавам такива хора - де са ги завлекли духовни гурута.
Даже, девойки, бях и сциентоложка в продължение на няколко години и Хъбард извънредно много го уважавам също.
Въпреки че всички масово говорят, че сциентолозите ти взимат жилището и парите, на мен не ми взеха нищо, а ми дадоха.

Л.Рон Хъбард

Или както имам навика да казвам - от държавата по-голяма секта няма

*

kaily

• 5145
« Отговор #64 -: Март 13, 2010, 11:24:35 pm »
Моят Учител е Ошо.
Освен него мои учитела са и
Кастанеда
Верищагин
Подводни
Лайтман
Зеланд
Кришнамурти
Буда
Иисус
Хъбард

ако се сетя още, ще добавям.
Всеки ми е дал по нещо, някои по много. Учителите са извън времето и пространството и всеки може да има достъп до тях по всяко едно време и от всяко едно място, достъпът не е четиримерен, той е въпрос на отваряне на съзнанието.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #65 -: Март 14, 2010, 08:52:25 am »
Не ги разбирам аз тези течения и учения. Вярвам в Иисус Христос и православната религия.

« Отговор #66 -: Март 14, 2010, 09:13:25 am »
Девойки, нищо не разбирате.
Човек има нужда от духовен наставник, има страаашно много неща, които е по-добре да бъдат показани, отколкото човек сам да си ги учи по метода на пробите и грешките.
Възрастният човек е точно толкова неопитно дете пред висшите, колкото пеленачето пред възрастен човек.
Освен това баш гурутата не си търсят ученици насила, нещата са така сложени в тая вселена, че учител и ученик се привличат и намират някак си.

очаквайки следващото гуру , губиш способността сам да избираш какво искаш, защото този или онзи е решил,че не е правилно, губещо ама за кой не се знае.
не вярвам на подобни мислители, гурута, духовни водачи, пастири,повели стадото, натам накъдето тяхната свободна воля е избрала, искам свободата сама да си стигна до истината, своята истина, за какво са ми чуждите, ако не са реалното действащи тук и сега и не са приложими от теория на практика..да живея с утопии и измамна вяра в нещо,което никога не ще се случи :o
докато следваш нечие учение нямаш/губиш свободата да мислиш и осъзнаваш сам, чрез твоята интуиция,няма нужда някой да те програмира като в матрицата, така губиш погледа отстрани,зарибен със знания/учения на някой просветен, пък ти моменталически кланяйки му се се поставяш няколко
стъпала по-ниско, подценявайки се и стремейки се да го достигнеш, като същото можеш да постигнеш само ако излеш от неговата орбита/ матрица и останеш насаме с мислите си.
защо да следвам някой , като Бог е във всеки от нас, дарявайки ни с разум и вяра,просто трябва да им се доверим;D
« Последна редакция: Март 14, 2010, 02:17:37 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Kaya

• 2893
« Отговор #67 -: Март 14, 2010, 10:10:17 am »
  темата е много интересна ( мерси  на HI) и с карти + снимки в нея
( нека да не я превръщаме в социално активна  със съвети- всеки решава в какво вярва :blink:)
 от картата на Блавадска юпитер и  уран са в 8, на гуруто което аз споменах  този съвпад му е също в 8  ( Синихе беше обяснил добре енергиите им ); МНого вявам,че разположението на дадени планети поопределен начин изисква своята реализиация за други хора това би било добро наследство, внезапно спечелване  от тото и т.н.

бтв. kaily,   аз написах на 1 стр от темата според индийците или  срещаш гуру или не- търсенето не е същото  :blink:
« Последна редакция: Март 14, 2010, 10:15:14 am от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #68 -: Март 14, 2010, 11:05:27 am »
Блаватска ми изглежда като Плутонианка или Плутоно-Нептунианка.

Нептун и е в опозиция на асцендента и управлява МС.

Да, Блаватска има типичния за АС Рак овал. Чертите на лицето са меки, някак разплути, но липсва финес.
На една от снимките си виждат добре очите и там най-силно се усеща влиянието на Нептун в опозиция с АС.
На другата снимка (две ли бяха или три?) погледът е остър, пронизващ, студен, но не тежък като при плутонианците, по-скоро има нещо ураново в него. Влиянието на господарката на АС в съвпад с Венера във Везни някак се губи, Венера не е дала отпечатък върху външността. Разбира се, това са само снимки. Не знаем нито какви са били маниерите, нито излъчването й на живо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

*

Helo

« Отговор #70 -: Март 14, 2010, 11:27:06 am »

Да, Блаватска има типичния за АС Рак овал. Чертите на лицето са меки, някак разплути

Съгласна съм с теб, че Луната е оказала голямо влияние върху външността и. Но се чудя как ли щеше да изглежда, ако беше с повече от 100 килограма по-слаба.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #71 -: Март 14, 2010, 11:27:39 am »
Ако се сменят дрехите и прическата, съвсем спокойно може да мине и за мъж.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #72 -: Март 14, 2010, 11:31:35 am »
Разбирам, че обемът на тялото трябва да бъде намален, ако не по друг начин, то поне оптически, като се носят тъмни дрехи. Но все пак носенето на черни дрехи - Сатурн присъства неизменно на снимките и. Силното и излъчване, ми напомня на Нептун и Плутон.

Странна птица е! Не знам дали е проповядвала духовно издигане, но се чудя как може Гурута, тежащи повече от 100 килограма да разпространяват духовни идеи.

« Отговор #73 -: Март 14, 2010, 11:32:30 am »
На мен ми изглежда по-скоро враждебна. Долния клепач на очите е ниско поставен и имш чувството, че очите ще изкочат от орбитите си всеки момент.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #74 -: Март 14, 2010, 11:40:53 am »
Не знам дали е проповядвала духовно издигане, но се чудя как може Гурута, тежащи повече от 100 килограма да разпространяват духовни идеи.

Хело, защо така говориш, само слабите ли са духовни, айде пък и ти.  ;D Защо превръщате темата в обсъждане на външния вид...? Това са пълни глупости, да не сме на селския мегдан, скръстили крака да опряваме клюките.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Helo

« Отговор #75 -: Март 14, 2010, 11:43:32 am »
Ще сложа тук друга найна карта, понеже съм свикнала с този вид:

*

Helo

« Отговор #76 -: Март 14, 2010, 11:48:10 am »
Може да видим транзитите при някои ключови моменти от живота и. На 7/07/1848, когато е на 17 години я омъжват за 40-годишен вицегубернатор, май на столицата на Армения. Няколко седмици след брака тя избягала.

Умира на 5/08/1891 в Лондон.

Страдала е от болезнено наднормено тегло в края на живота си. Пушела е непрестанно и е говорела с гърлен глас, като често е говорела вулгарно - според информацията, която чета. Неаспектираният Нептун трябва да даде все някакъв порок и в случая е дал много пушене. Казват, че била много импулсивна, духовита и добросърдечна.

За теглото и е повлияла опозицията на Юпитер със Слънцето и и асцендент Рак, като Луната е в съвпад с Венера във Везни.
« Последна редакция: Март 14, 2010, 11:52:41 am от Hi »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #77 -: Март 14, 2010, 11:51:26 am »
 Блаватска дали я харесвам или не е доказан езотерик- тя успява да направи "видими" за западния свят доста неща, които иначе трудно стават достояние на другите ( господарят на ац с венера опозе плутон) напрактика тя прави "видим" плутон, защото все пак венера е суетна за изяви :P  ( слънц еи св в лъв) най- вероятно това я прави и душата н акомпанията и добър  разказвач на вицове:) може  би малко мръсни ;D

п.п.като й  гледам очите възможно е да е имала базедова болест и оттам повечкото килограми, а и в разде мистика четох, че  наднорменото тегло било нещо като условие за "енергиите"
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #78 -: Март 14, 2010, 11:53:59 am »
Еми Луната - управител на Асц е в тригон с Уран, тригон с Юпитер, опозиция с Плутон. Всичко това е дало отражение на външния вид.
Аз също подозирам някаква болест по погледа, както каза Кая.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Helo

« Отговор #79 -: Март 14, 2010, 11:56:06 am »

п.п.като й  гледам очите възможно е да е имала базедова болест и оттам повечкото килограми, а и в разде мистика четох, че  наднорменото тегло било нещо като условие за "енергиите"

Има ли данни за това в хороскопа? За това Телец ли трябва да се гледа? Усилена дейност на щитовидната жлеза. Няма нищо в Телец.

Нейният Нептун е неаспектиран, в опозиция на асцендента. Той управлява ендокринната система.
« Последна редакция: Март 14, 2010, 12:07:46 pm от Hi »