Здравей Гост

Сектанти, духовни водачи, Гурута

• 333 Отговора
  • 46741 Прегледи
Re:Сектанти, духовни водачи, Гурута
« Отговор #120 -: Март 14, 2010, 08:11:38 pm »
ако трептите на еднаква честота, гуру и ученик ще чуеш това което трябва да осъзнаеш,но трябва да си включил приемника, предавателите си излъчват постоянно ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #121 -: Март 14, 2010, 08:12:59 pm »
Ако искате, да разгледаме картата на Петър Дънов (Беинса Дуно), макар че не му е мястото при сектантите.

Нептун близо до МС, три лични планети в 12 дом, Юпитер в тригон към Слънце/Венера, Венера в градуса на възлите и в тригон със СЛВ, Луна в съвпад със Сатурн и опозиция с Нептун, Меркурий в партилен квадрат със Сатурн, Сатурн в екзалтация.
В картата на Петър Дънов отново има мажорен аспект на Луната със Сатурн.
В джйотиш картата Слънцето е атмакарака, а Юпитер е аматякарака.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #122 -: Март 14, 2010, 08:33:50 pm »
при Дънов
взаимна рецепция венера везни /луна рак, като цялата енергия се влива в тях, акцентиран ъглов нептун , юпитер съвпад СЛВ
при Блаватска
съвпад венера/луна везни и пак ъглов Нептун, Слънце съвпад Регул и СЛВ
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #123 -: Март 14, 2010, 08:39:22 pm »
И въпреки това много са им различни ученията.
При Дънов основният акцент е върху Любовта като движеща сила във Вселената - безусловната любов, любовта към ближния...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #124 -: Март 14, 2010, 08:45:46 pm »
Лили, картата на Дънов не като сектант, нали темата е и за духовни водачи.  :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #125 -: Март 14, 2010, 08:46:57 pm »
Да де, нали това уточних по-горе.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #126 -: Март 14, 2010, 08:49:54 pm »
Не, викам да не помислиш, че го причислих към тях, че пак да кажа съвсем се омешаха работите в темата, така зададена отива в двата полюса и затова се налага всеки да се уточнява какво казал и защо.  :blink: 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #127 -: Март 14, 2010, 09:22:08 pm »
Дънов проповядва, че в Ерта на Водолея всички религии ще отпаднат. Според него религиите раделят хората.

*

Nebesna

« Отговор #128 -: Март 14, 2010, 09:24:48 pm »
Сектите в България и по света:http://freeforum.politolozi.com/index.php?topic=210.0

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #129 -: Март 14, 2010, 09:39:07 pm »
Първо какво е определението на секта?
Второ относно сциентолозите - познавам т.н. гуру Димитър лично, правил ми е някои дребни видове процесинг, далеч е от гуру и стига с неграмотни журналистически писания. Помогна ми за някои неща, не ми е навредил с нищо. И си няма идея, че го наричат гуру. По степента на сциентолозите е сиорг, нещо като системен организатор.
Надолу вече не четох.

Цитат
ако трептите на еднаква честота, гуру и ученик ще чуеш това което трябва да осъзнаеш
Точно така. Или когато ученикът е готов, учителят се появява.

Изобщо аз съм човек, който гледа да опознае нещата от първо лице и да не се зомбирам много с чужди мнения.
Защото да, може сектите да са зомбиращи. Обаче не по-малко зомбиращи са журналистите. Изобщо на което и мнение да повярваш - винаги е зомбиране, ако не си го изпитал сам.

Така погледнато всички сме зомбирани, без изключение. Но малцина са зомбирани от секти, останалите са зомбирани от журналистите и прочее медии.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #130 -: Март 14, 2010, 10:21:28 pm »
Дънов проповядва, че в Ерта на Водолея всички религии ще отпаднат. Според него религиите раделят хората.

Това е проповядвал:

Цитат
Този, когото обичаш, трябва да бъде тъй свещен, както твоят образ и да не внасяш абсолютно никакво петно върху него.

Съвременните хора не могат да разберат любовта, понеже не могат да се разделят от старите схващания.Те мислят, че като обичаш един човек, трябва да го нахраниш, да го облечеш, да му дадеш легло и пр. Някой може да каже, че при любовта ще задоволиш нуждите на онзи, когото обичаш: ако е жаден, ще му дадеш вода; ако е беден, ще му дадеш условия; ако е невежа, ще му дадеш знание; ако е скръбен, ще го утешиш. Но ако той има всичко това, ако няма нужда от това?

Това е само външната страна на любовта. Любовта дава нещо повече от това, което можеш да дадеш или направиш външно на човека. Любовта си има една, по-велика, по-дълбока вътрешна страна. При любовта има взаимна обмяна между душите, преливане на душите.

Любовта е най-нежното цвете, което трябва да се развие далеч от погледите на хората. За любовта ти никой не трябва да знае. Любовта с език не се предава. Онзи, който те люби, не говори, но ти чувстваш, че в тази душа има любов. Проговори ли за любовта си, тя се изгубва.

Когато се обичат, хората предават настроенията и разположенията си един на друг. Когато между двама души съществува известно подобие, те взаимно предават своите мисли и чувства.Каквото мисли и чувства единият, ще го мисли и ще чувства и другият. Ако единият е добре или зле разположен, и другият ще има същото разположение.

Когато обичаш едно същество, макар то да е далеч, твоята любов ще го закриля, подкрепя и огражда.

Прояви своята любов, без да търсиш любовта на хората. Връзката е Божествена, когато човек има такава широка любов, че като обича, да не очаква да му дадат нещо в замяна. Щом очаква, той не е никакъв извор.Той е щерна.

Като търсиш любовта на някого, ти всякога ще имаш терзание. Когато някой ти кажа, че те обича, кажи му: "Ти вършиш волята Божия". Не питай другите: "Ти обичаш ли ме?" Щом питаш, всичко ще изгубиш. Кой как ни обича, то не е наша работа. Това е работа на другите. А ние как обичаме, това е наша работа.

Престъпление е човек да изисква от някого той да не обича другиго, освен него.

Любовта носи изобилието.

При любовта между двама души единият е активен, а другият - пасивен. Двамата не могат да бъдат едновременно активни, Това състояние не остава винаги в същото положение. Като люби известно време, човек става пасивен. У него има вече желание да го обичат. Ето, защо, който люби, след време става пасивен, а когото любят, от пасивен става активен и почва да люби.

Когато любовта между двама души е активна и в двамата, те стават положителни и се отблъскват. Ако са мъж и жена, в такъв случай остават бездетни.

Ако искате някой да ви обича, между него и вас трябва да има разлика, която да е хармонична, както между тоновете в музиката. В това правилно съчетание, в това различие именно седи хармонията, от която ние се възхищаваме.

Никой няма право да запита приятеля си или когото и да е, обича ли го. Зададе ли такъв въпрос на приятеля си, любовта между тях ще изчезне. Обичате ли някого, и той ви обича. Няма защо да го питате. Щом питаш, ти не вярваш вече.

Ако кажеш на някого, че го обичаш, с това все едно, че искаш да му кажеш: "Както аз те обичам, и ти трябва да ме обичаш".

Отрицателните сили в света не могат да докоснат човека на любовта. Те не намират храна в него, понеже не са в хармония с неговото естество.

Когато имаме любовта целият свят работи за нас, а когато я нямаме, ние сами работим, и затова работите ни не вървят.

Човешката любов, ако не е облагородена от Божествената, може да изсмуче соковете на онзи, когото обича.

Искате ли да знаете, дали даден човек ви обича, спрете се в съзнанието си. Ако мисълта за този човек никога не изчезва от съзнанието ви, ще знаете,че той ви обича. Ако и вие не изчезвате от съзнанието му, и двамата се обичате.

Не може да мислиш за някого, ако той не мисли за теб.

За всеки човек е определено, кой да го обича. И всеки човек трябва да намери онзи, който го обича.

Любовта разрешава всички противоречия. Без нея Животът не може да се оправи.

Любовта е най-голямата Сила в света, но трябва да дойдат Мъдростта и Истината, за да намери Любовта приложение.

А това казва за себе си: "Аз съм дошъл да изявя Любовта, да я донеса на Земята. Това е моята мисия."

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #131 -: Март 14, 2010, 10:50:09 pm »
Слънце, Дънов е бил добър човек, но повечето му днешни последователи лично за мен са като абсолютни кукувици и зомбита - дори не можеш и да изкажеш мнение различно от това на Учителя им, щото са готови да те линчуват на мегданя  :-X :-X :-X

Аха! Така е! Аз понеже пиша в религиозно-езотерични форуми и преди като пишех един, в който дъновистите малко проповядваха, но никой не ги подкрепяше, една жена, която е банната завинаги от техния форум продължи да говори против Учителя и в другия форум. Една от сектантките писа, че, ако я срещнела на улицата щяла да и удари един пердах, че да влезе в правия път.

И това ми били последователи на Любовта, хармонията...

И понеже имам опит от писане с различни сектанти установих, че макар и да са водени от идеите за доброта, когато обидиш техния Гуру или учението, стават доста агресивни, нещо, което, през останалото време не проявяват.

За дъновистките са ми разказвали какви оргии правят, когато отидат заедно на палатки в планининте. Сигурно и вие сте чували или дори виждали  :P и ще ми бъде интересно да ми разкажете за това.  ;D  :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #132 -: Март 14, 2010, 10:57:31 pm »
Картата на Ошо

И джйотиш картата

И в тази карта отново има съвпад Луна-Сатурн, при това в знака Козирог (в сидералния Стрелец).
Другият аспект, който забелязах, че се повтаря в картите на проповядващите някое духовно учение, е Марс-Юпитер. От дотук разгледаните карти мисля, че само Блаватска прави изключение.
Наличието на такъв аспект отчитам по индийска система, т.е. опозиция Марс/Юпитер, квадрат от Марс към Юпитер и тригон от Юпитер към Марс, планетните позиции отчитам с прецесия.

Всъщност Блаватска не знам дали се е занимавала с активно налагане на духовното си учение чрез проповядване. Нейната цел по-скоро е била да разбули мистерията на скритото отвъд човешкия ум духовно познание. Била е търсач, а не толкова проповедник.

Цитат
Учението на Блаватска — теософията — има за цел да спаси от изкривяване древните истини, които са в основата на всички религии. Теософията отрича съществуването на антропоморфен бог-творец и утвърждава вярата в Универсалния Божествен Принцип — Абсолют. Според Блаватска Вселената се разгръща сама, от собствената си същност, без да е сътворена. За най-важни за теософията Блаватска смята очистването на душите, облекчаването на страданията, моралните идеали, спазването на принципа за общочовешко братство.

Блаватска пише редица трудове, в които развива основните теософски идеи. В „Разбулената Изида“ е представена историята, разпространението и развитието на тайното знание през вековете. „Тайната доктрина“ е труд за възникването еволюцията на Вселената и човечеството. „Ключ към Теософията“ представлява сравнително кратко изложение на същността на теософията и представя основните теософски принципи. „Гласът на Безмълвието“, най-възвишената и поетична книга на Блаватска, е посветена на основните правила, които ученикът трябва да следва по пътя на своето духовно усъвършенстване.

Блаватска не претендира да е създател на нова философска система, а само възвестител на съкровени знания, получени от група Учители (Махатми) от Изток.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #133 -: Март 14, 2010, 11:03:01 pm »
За дъновистките са ми разказвали какви оргии правят, когато отидат заедно на палатки в планининте.

Какви оргии, бе Хело? Паневритмия му викат.  :25:
Не съм ходила де. А и след като разбрах, че трябва да се става преди изгрев слънце, а вечер не можеш да си сипеш едно...  :49:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #134 -: Март 14, 2010, 11:10:41 pm »
Сега установих, че имам аспекти за гуру в навамша...  :57:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #135 -: Март 14, 2010, 11:42:40 pm »
Всяко прекалено нещо е вредно. Изглежда сектите са за хора с много свободно време.Вместо да се хванат да работят, седнали да се самонавиват и да се занимават с глупости. Не разбирам, защо вечно някой трябва да ни води за носа и да ни показва "правия път". Важното е човек да стигне сам до своята истина, а не някой да му я наложи и да му я покаже.Нали за това Господ дава изпитанията, за да се осъзнаят от човека и той да се поправи.Ще дойде някой и ще ми дава акъл кое е правилно и кое-не,как пък не.Той да не е извънземен или сигурно е безгрешен. Толкова грешки ще му открия, че свят ще му се завие.
Всяко отклонение от правата вяра е ерес. Не съм видяла някой православен християнин да се вманиачи до толкова, че да започне да влияе на хората до там,че те да се самоубиват или да си даряват и последното що имат.А...верно, то беше по желание там...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #136 -: Март 15, 2010, 04:09:22 am »
Всяко прекалено нещо е вредно.

отровата е в дозата!
липсата на вяра и социални отношения са причина за "живота" на сектите! манипулирането на психиката е сериозен бич!
търсят се болни и стресирани души , "изгубили пътя" с користни цели.
НЛП  е основата!

това от своя страна е катарзис , които е изключително полезен за всеки! всеки катарзис е свързан с раждането и смъртта , но след всяко раждане има смърт и обратното....просто част от пътя. всичко е дълбоко в нас , в психиката ,когато я излекуваш тогава намираш пътя....изгубено дете в гора ,което търси ,за да се намери и излезе на светлина....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mia21

• 2502
« Отговор #137 -: Март 15, 2010, 06:35:46 am »
търсят се болни и стресирани души , "изгубили пътя".

Точно така ,Марая! Напълно те подкрепям.
Там си играят с човешки мъки и лабилни психики. Действат като отрова върху човека, по същия начин както и наркотиците и го превръщат в АСОЦИАЛЕН. Затова сектите се преследват, а и повечето от тях са забранени от закона.

*

kaily

• 5145
« Отговор #138 -: Март 15, 2010, 09:23:35 am »
Човекът е като малко дете в духовната сфера. Абсолютно е непозната за него. Без жалони по пътя ще се изгуби. Което и става. И като се изгуби, губи се и цивилизацията.
Който смята, че няма нужда от учител, му липсва смирение.
А смирението отваря вратата нагоре. От личен опит го казвам, не съм го чела. Смирението те прави да минеш през иглените уши.
Най-опасният порок на човека в днешно време е възгордяването.
Което те кара да мислиш, че и сам си можеш.
Е то се видя докъде го докарахме с моженето.

*

kaily

• 5145
« Отговор #139 -: Март 15, 2010, 09:26:48 am »
Я да видим секстил Луна Сатурн и опозиция Марс Юпитер.
Както Нептун в 12 даваше късна емиграция, ще взема да се цаня на късни години духовен учител зад граница.
 :rolleyes: