Здравей Гост

Сектанти, духовни водачи, Гурута

• 333 Отговора
  • 46936 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Сектанти, духовни водачи, Гурута
« Отговор #160 -: Март 15, 2010, 10:42:56 pm »
Цитат
остави се на Духа
Сигурна съм само в едно - че духът ме води.
Изобщо и това е вид зомбиране, не го ли съзнаваш - да знаеш предварително, че от духовни учители нема нужда, щото не са никакви учители, ми обикновени тарикати.
Духът, Ошо, Хъбард и сигурно и другите учители са ме научили да се опитвам непрекъснато да бъда нащрек и всяка мисъл да гледам да прокарвам през критика.
Затова че съм будна през много повече време отколкото съм била в зората на живота си - дължа на тях.
Като се оставиш на духа и той ти прати учител, ще изхвърлиш учителя ли?
На мен духът ми праща учители.
Тоя виц за един поп на самотен остров и Боже, спаси ме, та боже спаси ме. Минала лодка, той я отпратил,2 минал кораб, той го отпратил, минал хеликоптер, той го отпратил, щото чакал бог да го спаси.
Накрая като умрял от глад и се явил при Господ, оня го попитал що не се качил на нищо, а попът отвърнал, че чакал Бог да го спаси. И Бог го попитал: А кой мислиш ти прати всички тия спасителни средства.

Като се отдадеш на духа, той ти се явява под различни форми, но никога, ама никога като духовен учител, това ли искаш да ми кажеш?

Хело, добре, така да бъде, нищо не съм чела.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #161 -: Март 15, 2010, 10:44:30 pm »
Ошо е имал много пари, не знам как, от богатите си последователи.

Ааааа, имал е много пари значи, а аз се дзверих какъв е тоя акцент върху втори и осми домове в картата на духовно просветлен.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #162 -: Март 15, 2010, 10:47:04 pm »
Ролс Ройси, скъпи часовници някакви Ролекс май, нам си какво. Но това личното е нищо, има ашрам в Пуна голям. Правил е огромен ашрам в САЩ на огромна територия, купена от държавата. Обаче накрая американците го затворили и отровили в затвора.
Щото Ошо основно разбива зомбирането по отношение на политиката и мрази политиците.
После го изгонили от САЩ и забранили на всички страни, върху които имали влияние, да го приемат.
Така че той се върнал в Индия.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #163 -: Март 15, 2010, 10:49:57 pm »
Щото Ошо основно разбива зомбирането по отношение на политиката и мрази политиците.

И нас ни чака същото, Кайли, ако продължаваме да протестираме срещу държавата и политиците в темата на Марая за мунданните прогнози. Кой знае, може вече да са ни вкарали в черните досиета по айпи.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #164 -: Март 15, 2010, 10:54:24 pm »
И нас ни чака същото, Кайли, ако продължаваме да протестираме срещу държавата и политиците в темата на Марая за мунданните прогнози. Кой знае, може вече да са ни вкарали в черните досиета по айпи.  ;D

Не бой се, аз лая от години и никой не ме закача, изглежда сме в графата безопасно луди.

*

kaily

• 5145
« Отговор #165 -: Март 15, 2010, 10:57:13 pm »
Вижън, мога ли да те помоля да не прекопирваш целия текст, като трябва да отговаряш, щото излишно се утежнява цялото четене и се отваря по-бавно.

А иначе не знам на кой какво са му взели, аз лично не познавам нито един, пострадал от секти и учители. Ти колко хора познаваш лично и от кого точно са пострадали?
Щото иначе по медиите пишат всичко, даже че стандартът на живот у нас се повишава.

*

Helo

« Отговор #166 -: Март 15, 2010, 11:05:56 pm »

Обаче накрая американците го затворили и отровили в затвора.
И него ли!  :o Щот и Прабхупада - основателя на Кришна-съзнание също го отравят. То е ясно кой - илюминати.

Чудя се дали това не е мошеничество!

*

kaily

• 5145
« Отговор #167 -: Март 15, 2010, 11:16:55 pm »
Да, техника от сциентологията е. Подозирам, че подобни техники има и в психологията.
Водят се мислени изкривявания:
- обобщения;
--Абсолютизация-използването на думи като-винаги, никога, през цялото време, напълно, постоянно, всички, никой и т.н.
--Свръхобобщаване-няколко отделни примера от дадена категория се разглеждат като категорията в цялост.
и т.н.

Техниката е елементарна:
Основни категории пропуски и изкривявания:
1. Прост пропуск-изпуснати са подробностите и движещата сила.
-Сърдит съм.
-На кого си сърдит? За какво си сърдит?
2. Обобщаване.
-Не ме уважават.
-Кой не те уважава?
Всички, никой, винаги, никъде.
-Липсва ми увереност.
-В какво точно ти липсва увереност?
3. Пропуски в сравненията.
-По-добре да си вървя.
-По-добре от какво?
4. Загуба на авторитета или източника.
-Хубаво е да си вежлив.
-Кой ти го е казал това?
...
7. Неуточнен глагол.
-Той не ме обича.
-Какво точно те кара да мислиш така?
Обобщение, прието за даденост, и загуба на връзка с конкретното действие, причинило обобщението.

Целта е да се избяга от машиналността. Ти казваш, че гурутата са завлекли много хора, аз питам колко конкретни случая знаеш. В повечето случаи при тия машиналности се оказва, че всичко това е прочетена информация, затвърдена в общественото съзнание и непочиваща на реални факти. Не става въпрос само за гурутата, всичко действа по същия начин и зомбира.

Кое да е мошеничество, Хело?

*

kaily

• 5145
« Отговор #168 -: Март 15, 2010, 11:43:24 pm »
Сциентологията е преди НЛП, мисля. Изобщо имам подозрение, че мнозина са крали от Хъбард, а той откъде е крал вече не знам.
Това само като вметка.

А иначе аз и на себе си го прилагам, Кастанеда му вика да се дебнеш. Аз открай време си дебна мислите и непрекъснато се хващам, че съм зомбирана.

Никога не съм се опирала до посочените от теб гурута и секти, само за Ваклуш съм чувала и то защото навремето имахме в един клуб няколко запалени негови почитателки, та от тях.

Аз не рекламирам гурута, понеже няколко човека тук в един глас се обявихте, че са крадци и ограбват хората, излязох с голи гърди и обявих имената им - ако някой от тях е сторил някому нещо, нека да каже.

Цитат
а насърчавам хората да мислят сами и да бъдат максимално независими от всякакви организации, структури и организирани религии..и гурута
И като са максимално независими от всички и от всичко, на практика са саможиви и извън всякакво съобщество и социум ли?

Знаеш ли Ошо какво дудне непрекъснато - аз не искам да зависите от мен, аз искам да избия всичките ви зависимости към всичко останало и накрая да прекъсна и връзката ви с мен.
Бих го казала и по-съвременно - форматира диска и го оставя празен.

Това е учител. Тарикатът форматира диска, обаче след това вкарва нова програма-своята собствена.
Само че и това не знам доколко работи, защото съм виждала форматирани дискове, незабавно запълнени с още по-голяма глупост от предишната. Природата не търпи празно място.

Има Учители и има тарикати. Както навсякъде във всяка област на живота. Пази се от обобщения, техника от процесинга, сциентологията, НЛП или квото там решиш. Не е важно откъде е техниката, важно е да се работи с нея.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #169 -: Март 15, 2010, 11:49:38 pm »
духовната нечистоплътност и откровена патология е повсеместна в тези среди..

за съжалени не са само гурутата и разни  псевдо психологически и други  форми на "тренинги"  достойно  застрашиха гуру бизнеса- е продават го повечко "поп", но от вътре си е пак "фолк"
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

kaily

• 5145
« Отговор #170 -: Март 15, 2010, 11:53:39 pm »
Най-нечистоплътните са продавачите, не се засягайте, които имате такава професия.
Неслучайно ми се изправи косата навремето, като Синухе веднъж нещо ми обясни за (не)умението ми да се продавам.
Боже, докъде стигнахме! Животът ни е единственото напълно безплатно нещо, дар от бога. И ние го продаваме, че се и учим на умението да го продаваме. И приемаме това за нормално!
Пък се пазим да не ни зомбират гурута...
Зомбирани сме от горе до долу, щом с охота се учим как да продаваме единствения си дар и единственото си безплатно нещо - живота. Срещу какво го продаваме?
Продаваме светлина срещу мъртви вещи.

П.С. И като притурка да допълня, че съм завършила търговия и цял живот с продажби се занимавам. Може и затова да съм така вгадена и упорито да отказвам да си диря работа по специалността.
« Последна редакция: Март 16, 2010, 12:07:00 am от kaily »

*

Helo

« Отговор #171 -: Март 16, 2010, 09:25:30 am »
Ужасно е това, което правят сектите! Те са ловци на души! Съсипват живота на хората и отчасти този на техните близки.

*

Helo

« Отговор #172 -: Март 16, 2010, 09:30:31 am »

мога да чета думи на Ошо, мога да намирам ценното в тях, но той не ми е гуру, а просто един от милионите мъдри хора по този свят, може би е мъдър, не знам, от цитатите, които си пуснала тук се

Знаеш ли какво подсказва интуицията ми всеки път, когато погледна снимка на Ошо? Прилича ми на най-обикновен мошеник! Но този мошеник е забогатял от наивниците.

лъжата, заблудата почти винаги е обвита в пласт истина, който я прави лесна за поглъщане..

Така е!

*

kaily

• 5145
« Отговор #173 -: Март 16, 2010, 09:31:49 am »
Никога не съм била последователка на Висарион.
Скачам страстно по въпроса, защото по принцип скачам страстно и това всеки го е забелязал.
И скачам, защото срещам и страстен отпор, аз съм за умерено отношение - не отричам, преди да съм се запознала, не давам мнение, ако наистина не съм се опитала да изследвам явлението. А когато понякога, водена от машиналното, все пак го правя, съм склонна да бъда убедена.

Както кой написа вчера - въпросът е в умереността.

А за ловците на души....душите винаги са уловени така или иначе. В единия случай не го съзнават.
Цялото ни днешно мислене е вече уловено от социума и модерното общество. Душа неуловена няма - така виждам нещата.
Ако някой смята, че неговият начин на мислене не е уловен вече, нека пише тук и ще му докажа обратното.

*

kaily

• 5145
« Отговор #174 -: Март 16, 2010, 09:37:29 am »
И не забравяйте, девойки, че има милиони хора, които смятат астрологията за мошеничество и вадят доводи от рода на - планетите са твърде далеч да ни влияят или откак е измислена астрологията, звездите са сменили местоположението си.
Ако хванете човек, който не разбира грам от астрология, ще извади хиляди наивни доводи за нейното мошеничество.
Същото е и с духовните учители.

Така или иначе тия отгоре спускат учители на земята, а от друга страна отдолу се появяват и учители мошеници. Важното е да умееш да различаваш едните от другите. Както и с астролозите.

*

Helo

« Отговор #175 -: Март 16, 2010, 09:45:56 am »
Погледнете внимателно хората на тази снимка и вижте лицата им. Според вас дали се държат нормално? Лицата им изразяват такова блаженство при вида на един човек, сякаш са видели самия Бог!

А какво ли си мисли Ошо в този момент?
 :rolleyes: ;D

Дали им отваря третото око?  :unsure:

Защо всички са седнали на пода, а Гуруто на стол? Проблеми с краката? Някои даже спят на пода, припаднали от екстаза!  :unsure:

*

Helo

« Отговор #176 -: Март 16, 2010, 09:50:53 am »

и аз се паля понякога, даже ми е приятно, ако не е много често, особено ако имам достоен опонент..това е привилегия за страстните натури..ти каза, че си нептунианка, но не си..все пак си сатурнианка с плутонови нотки, която залита по екзотиката на нептун ;)

Езотериката май е по Плутон и затова Плутонианците се интересуват от езотерика. А заблудите, духовните учения и поддръжниците на сектите могат да се открият по Нептун.

*

Uran

• 6041
« Отговор #177 -: Март 16, 2010, 09:59:31 am »
 Очевидно ми е много силно егото и поради тази причина немога да се включа в каквото и да е било движение, религия, партия. Мога да симпатизирам и намирам допирни точки, но немога да се посветя или да бъда член.
п.п.Като дете крайно неприятни ми бяха пионерските сборове, събрания и други измислени и с приповдигнат тон събития. Незнам на какво се дължи това. Имам силен 9 дом пък гледай какъв Тома Неверни съм, даже се чувствам леко длъжна ако нещо ескалира било с + или - знак, да заема обратната позиция, за да има баланс. ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #178 -: Март 16, 2010, 10:01:24 am »
Уране, името ти е такова ... свободолюбиво.  ;) То и моя 9 дом е силен, но това не значи сляпо да вярваш на някой и да му се оставиш да те води.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #179 -: Март 16, 2010, 10:04:02 am »

сега се опитвам да определя къде е истината и къде лъжата в астрологията..
досега лъжа намерих в определянето на поведението от транзити и хорарни въпроси, както и поставянето на определен цвят очила според наталните аспекти /от което и аз не мога да се отъва/..

Може ли да поясниш, не те разбрах какво имаш предвид..? Не съм останала с впечатлението, че не вярваш в астрологията, затова съм любопитна.  :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.