Здравей Гост

Сектанти, духовни водачи, Гурута

• 333 Отговора
  • 46709 Прегледи
*

abroad

Re:Сектанти, духовни водачи, Гурута
« Отговор #280 -: Март 17, 2010, 08:05:38 pm »

Ошо разправяше, че човек винаги има необходимото, всъщност той пръв направи това разграничение. Има нужда и има желание.
С две думи според Иисус бог ще се погрижи да имаш всичко, което наистина ти е нужно,

Значи ако имам нужда от спокойствие, хармония, красота, бог ще трябва да ми ги даде, защото това не е лукс, а нужда.

Да ми прости АН, че ще я преразкажа.
Според нея Юпитер се манифестира благотворно, когато и посредством НУЖДАТА, а не желанието :blink:
Преразказах я, защото се убедих и съм съгласна с твърдението.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #281 -: Март 17, 2010, 08:07:56 pm »
Е значи номерът е когато парите ти станат необходимост, не желание.  ;D

Значи девойки проблемът ме мъчи дори не знам дали само не от спортна злоба. Трябва да има някак решениена тоя казус.
Как да се сдобиеш с повече пари без да си продаваш душата.

*

abroad

« Отговор #282 -: Март 17, 2010, 08:10:50 pm »
Сигурна съм, че ще го постигна ;D
После ще те светна, макар че ти не ме светна за духовното ;D ;D ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #283 -: Март 17, 2010, 08:15:34 pm »
Вече са започнали изработването на телевизори за триизмерен образ. На мен триизмерното кино ми идва в повече. Ще затънем още по-надълбоко в илюзиите на Нептун.

виж, на това няма да мога да устоя, отсега го знам, ще го имам, но първо ще прочета де що има инфо, ще се консултирам с познати, ще изчакам да го подобрят, като ходя тайно да ги наглеждам в технополиса докъде са стигнали с надобряването на 3Д телевизорите и някой прекрасен ден ще се метна..но трябва да правят и повече такива филми, за да има какво да се гледа..иначе от години мечтая за виртуалната реалност..дано да я доживея масово..
Значи обикновено първите модели от коя да е нова технология не са така надеждни. :blink:
Аз обикновено изчаквам появата на следващо поколение, което обикновено е в рамките на 1-2 години, изключение направих когато се появиха първите СД плеъри в края на 80-те.

*

Helo

« Отговор #284 -: Март 17, 2010, 08:22:41 pm »

Да ми прости АН, че ще я преразкажа.
Според нея Юпитер се манифестира благотворно, когато и посредством НУЖДАТА, а не желанието :blink:

Защо се манифестира точно тогава?

*

Kaya

• 2893
« Отговор #285 -: Март 17, 2010, 08:32:57 pm »

интересно звучи лимитирано ( което донякъде се припокрива с моята идея за юпитер)
 каква е  дефиниция на тази нужда?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

abroad

« Отговор #286 -: Март 17, 2010, 08:38:42 pm »
каква е  дефиниция на тази нужда?

Нещото се случва, само и тогава, когато го усетиш и го имаш като НЕОБХОДИМОСТ, а не като желание и производните му

*

Kaya

• 2893
« Отговор #287 -: Март 17, 2010, 08:40:44 pm »
хм, това същото ли е, че дава възможности, но за реализация няма гаранция? (поне по мои наблюдения)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

abroad

« Отговор #288 -: Март 17, 2010, 08:46:30 pm »
Не, не мисля, това по-скро клони към общата му интерпретация

*

kaily

• 5145
« Отговор #289 -: Март 17, 2010, 09:53:16 pm »
Колкото и да се дърпате, се имате нужда от учител.  :P
Щото аз ви разправям онова, което съм научила от моите учители, иначе и аз немаше да го знам, невъзможно е човек толкова мисли да измисли за един кратък живот.
Та разликата между нужда и желание вика Ошо е в това, че нуждата се дава от вътрешната ти същност, душата да речем, а желанието се дава от ума.
А умът е единственото зло в днешния свят, Ошо вика, че всички сме луди само дето някои от нас са в лудницата, а всички останали се мотаме на свобода.
Умът е желанието и това се знае не само от гурутата, но и от всички рекламни агенти, търговци, политици и изобщо всеки достатъчно хитър да ни работи.

Да имаш тутурут е нужда, защото трябва да се свързваш, такъв е животът в днешно време. Да имаш модерен тутурут за много пари е желание, набито ти в главата от рекламата, приятелите, социума - било модно, престижно и нам си какво.
Да си облечен с вкус е нужно, да си облечен модерно е вече желание от ума.
Затова Ошо непрекъснато повтаря "Спрете ума".
И повечето учители все това повтарят.

*

abroad

« Отговор #290 -: Март 17, 2010, 10:01:44 pm »
Това и без Ошо го знам.

*

kaily

• 5145
« Отговор #291 -: Март 17, 2010, 10:05:10 pm »
Ма не бе душата, аз не говорех конкретно на и за теб.
Разбираш ли, по мои наблюдения което за един е нужда, за друг е обикновено желание.
За теб готин тутурут може да е просто нужда, за някой може лъскав готин чепик да е нужда, на мен лъскава къща на брега на морето да е нужда.
То затова не може да се даде дефиниция какво е нужда. Границата между нужда и желание лесно се пресича, особено като гледаш в чуждата копанкя.
Примерно за теб готин тутурут е нужда и ти го получаваш, защото всеки получава онова, което му е нужно.
Ама аз гледам в твоята копанкя, виждам тутурута, рекламите услужливо ми шушнат в ушето и аз решавам, че искам точно такъв тутурут. Ама аз нямам нужда от него пък хептен. И почвам да се мъча и да блъскам като улава, защото това при мен е вече желание, а на теб се дава даром, защото е още нужда.

*

kaily

• 5145
« Отговор #292 -: Март 17, 2010, 10:06:02 pm »
Това и без Ошо го знам.

Похвално.  :blink:

*

abroad

« Отговор #293 -: Март 17, 2010, 10:09:16 pm »
То затова не може да се даде дефиниция какво е нужда. Границата между нужда и желание лесно се пресича, особено като гледаш в чуждата копанкя.

Определение не може да се даде, но границата, според мен не е чак толкова неуловима.

*

abroad

« Отговор #294 -: Март 17, 2010, 10:14:00 pm »
Ако трябва да се "бориш", тя работата е осуетена в зародиш.
Нуждата е като това, да имаш такава да дишаш, да пиеш вода и да се храниш, за да съществуваш, но по твоя си начин...

*

kaily

• 5145
« Отговор #295 -: Март 17, 2010, 10:17:36 pm »
Цитат
но границата, според мен не е чак толкова неуловима.

Може и да не е неуловима, ама ако я знаеш теорията и се самонаблюдаваш. Излез на улицата и питай първия срещнат какви са му нуждите и само послушай.

« Отговор #296 -: Март 18, 2010, 07:15:30 am »
Границата между нужда и желание лесно се пресича, особено като гледаш в чуждата копанкя.

роумингът от раждането си пресичат тази граница много ловко, гъвкава ценостна система ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #297 -: Март 18, 2010, 07:19:05 am »
Е значи номерът е когато парите ти станат необходимост, не желание.  ;D

Значи девойки проблемът ме мъчи дори не знам дали само не от спортна злоба. Трябва да има някак решениена тоя казус.
Как да се сдобиеш с повече пари без да си продаваш душата.

повече и необходимост са двата полюса, имаш ли идея как да ги събереш в едно

*

kaily

• 5145
« Отговор #298 -: Март 18, 2010, 10:50:30 am »
Нямам бе, използвам брейнстормингът тук белким ми присветне.
Ето вариантът с духовен гуру май отпада, хората се уреждат с богати последователи, а мен ме посрещате с дървя и камънье. Това е кармата на учителя.  :-X

Една идея ми се мотае от години в главата - че хората, у които са парите, не знаят какво да правят с тях и не ги използват за общо добруване. Ако си поискам пари не за лични цели, а за общо добруване...ама то работата на земята е до такава степен ойде конят у ряката, че каквото и да правиш, ефект вече е късно да се появи.

« Отговор #299 -: Март 18, 2010, 11:19:47 am »
Нямам бе, използвам брейнстормингът тук белким ми присветне.
Ето вариантът с духовен гуру май отпада, хората се уреждат с богати последователи, а мен ме посрещате с дървя и камънье. Това е кармата на учителя.  :-X

не се оплаквай с дървя и камъни къща се строи ;)

Една идея ми се мотае от години в главата - че хората, у които са парите, не знаят какво да правят с тях и не ги използват за общо добруване. Ако си поискам пари не за лични цели, а за общо добруване...ама то работата на земята е до такава степен ойде конят у ряката, че каквото и да правиш, ефект вече е късно да се появи.

не му се давай на плутона, дето е онодил слънцето ти, с такова негативно мислене
не слушаш ти Нухето, той ти каза да проработиш 8 дом, ама що все с чуждите пари го асоциираш,
там са и чуждите енергии, а ти отдавна работиш с тях, материализирани в нечие дух.учение,
 но истината е как в полза роду  или в полза фор-ми да го направиш,
 енергията марс я раздвижва, форсираш го и ади произвела си ток - шок ;D
та ползвайки ни,какво оптимално решение взе :rolleyes: