Здравей Гост

ЧИСЛОТО НА ЗВЯРА - 666

• 23 Отговора
  • 6558 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
ЧИСЛОТО НА ЗВЯРА - 666
« -: Март 16, 2010, 06:30:09 am »
попаднах на тази информация в една книга и реших да я споделя с вас. пък и нали наскоро сънувах това число, че още ми е трън в задника  ;D ;D ;D

Значението на тройната шестица или вашето число 666, което се равнява на финалната епоха на анти-Бога или на антихриста

В действителност той е далеч по-фундаментален; това е магнитното равновесие на вашия клетъчен биологичен код (ДНК). Следователно всички вие, които сте балансирани, сте неутрални; онези, които не са "белязани" за промяна (макар че това може да се промени във всеки един момент). "Звярът", както го наричате, е непросветленият аз във всеки един от вас. Наречен е "звярът" заради потенциалните действия на небалансираните водачи през предстоящата епоха на пренастройване... тъй като "зверовете" сред вас разкъсват мира. Затова неуравновесените носят белега на потенциалния звяр.

Това може да изглежда назадничаво на онези от вас, които са изучавали предадените писания в християнската книга "Откровение"... но сега аз имам едно откровение за вас: Този древен ченълинг беше нарочно предаден объркващо и неясно, тъй като нито едно същество във Вселената не би могло да предскаже действителния изход от вашето предстоящо изпитание! Има няколко възможни краища за вас и тази книга съдържа всички възможни сценарии за последната епоха на Земята, представени наведнъж. Нищо чудно, че тълкуването е трудно... "космическа шега".

Значението на 666 е привидна (или маскирана) девятка. Числото 9 се крие в тази тройна шестица на всяка пресечна точка и символизира енергията на вашето време сега. Борави с вибрацията на равновесието, силата и любовта. Освен това сигнализира за завър¬шеност. Ако съберете трите 6-ци, те дават 18, което дава 9. Ако пожелаете да умножите полученото число 9 по числото на силата 3, за да получите допълнителна информация за него (както направихте по-рано с ТОНАЛНОТО ми име), ще получите 27, което също се свежда до 9. Ако смятате, че трите 6-ци представляват числото 6, умножено само по себе си (или шест на куб), ще получите 216, чийто сбор също е 9. Вибрацията на 9 принадлежи на онези, които ще бъдат балансирани и ще останат. 666 не е числото, от което трябва да се страхувате. Всъщност, няма число, от което да се страхувате. Числата ни дават важна информация и са чудесен триизмерен инструмент (само две измерения на който използвате засега). Те са математически, но изразяват енергия.

Значението на трите 6-ци заедно е следното: Всяка шестица представлява едно от трите "математически основни шестични" изчисления на Земята:

(1) Първата 6 е времето. Тази основна шестична система е била извлечена от ротацията на Земята и вие сте я използвали неизменно от първоначалното й открива¬не.

(2) Втората 6 представлява магнитната компасна система от 360 градуса, отново разработена според изискванията на физическите свойства на Земята, която е кръгла. Обърнете внимание, че компасът също е "кръг от 9-ки". Сборът на всяка от осемте 45-градусови точки е 9. В допълнение противоположните посоки на всяка от осемте, събрани заедно, пак дават 9 (360 + 180; 45 + 225; 90 + 270; и т. н.). Защо да събирате противоположните посоки? Ако пътувате достатъчно дълго в една посока, накрая ще откриете, че сте се озовали на мястото, откъдето сте тръгнали. Вашият път се превръща в една линия, която опасва земното кълбо. Затова нейното значение като посока трябва да се осмисля от двете й магнитни посоки, тъй като сега няма нито начало, нито край.

(3) Последната основна шестична система е гравитацията. Когато сте в състояние да я изчислите и да работите с нея, ще откриете, че и тя е основна шестична система. Спектърът на човешкото същество, представящо силата на мрака върху Земята, което има лошо число на челото си, не е предадена чрез ченълинг информация. Тя е създадена от хората за целите на хората. Представата за "антихриста" е породена от факта, че неуравновесените ще носят непросветлената енергия, която е противоположна на заредените с огромна любов послания на учителя Исус.

цитатът е от "Посланията на Крион" част 1

айде сега и нумеролозите да се включат, че да стане интересно  :tongue2:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
Re:ЧИСЛОТО НА ЗВЯРА - 666
« Отговор #1 -: Март 16, 2010, 06:45:04 am »
ето цитат от книгата на Подводни "Кабала на числата" за числата  6 и 66, защото 666 можем да го разделим на тези две числа за по-уместно разглеждане  ;)

6
ШЕСТИЦА - оформяне на живота, хармония на материално-жизнено равнище; дом.

КОМЕНТАР. С шестицата завършва второто ниво - на материализацията. Тук става окончателното офор¬мяне на материята, създадена от четворката и съживена от петицата. Символът на шестицата е пчелен кошер с пчелите и медените пити. Шестицата представя хармонията на завършения съживен материален план. Това е идеалът на първично възникналия живот, неговото идеално оформление. По такъв начин, ако тройката представя хармонията на равнище идеи или общи принципи, то шестицата символизира хармоничното равно¬весие на първия, най-примитивен материален план, кой¬то е минимално одухотворен, тоест просто съживен.
Хармонията на шестицата - това е красотата на функционалната форма, предназначена да поддържа живот: красотата на ядивната гъба, на добре направената къща, на удобния стол, на добре защитения мра¬вуняк.
6 = 5 + 1- шестицата решава основния проблем на петицата - беззащитността, създавайки в живота комфортни условия, но и силно ограничавайки творческото й начало. В крайна сметка, за безопасността се налага да се заплаща със загуба на непосредствеността и непредсказуемостта.
6 = 4 + 2- проблемът с дисхармонията на четворката се решава с въвеждане на силна поляризация в изостаналата материя и съпътстващото я силово поле: в него се образува някакъв живот и получава адекватни форми.
6 = 3 + 3- животът възниква и се оформя при взаимодействието на две различни фини, хармонични - всяка за себе си - реалности. Такива са примерно своеобразните ефекти, възникващи при опит да се обединят теорията с практиката, всяка от които може да бъде хармонична сама за себе си, но не и от гледна точка на другата. Шестицата е числото на инженерите и изобщо на приложниците.
6 = 2 + 4- материализацията на противоречието го изглажда. Заключената в него енергия създава живот и условия за съществуването му. В този случай антагонизмът между полюсите се превръща в конструктивно сътрудничество.
6 = 1 + 5 - съживяването на Абсолюта е и негово опошляване, макар и не толкова силно, както хармонизацията му в четворката (4 = 1+3). При това творческото начало на Абсолюта е значително ограничено. Шестицата дава възможност за оформяне на нещо вече съществуващо: също един вид творческа работа, но в доста ограничени практични рамки.
6=1 + 2+ 3 - Абсолютът се проявява чрез поляризацията, която се оформя хармонично: шестицата завършва второ ниво - съживяването. Тя е необикновено устойчива и нейната материално оформена хармония изглежда непоклатима и неразрушима, и на нивото й това действително е така. Оттук и ограниченост¬та на шестицата, която обаче е по-малка от тази на тройката.
Шестицата е красива със своята функционалност, устойчива е; тя разбира смисъла на живота, непробиваема е за „висшите материи", снизходителна е към недостатъците на другите, понеже лесно може да ги поправи; изобретателна и трудолюбива в практически полезните работи.

и

66
ШЕСТДЕСЕТ И ШЕСТ - чувство за фин баланс на точката на сглобяване; магическа социална адаптация; приспособен прогресор; замъкът на отвъдморската царкиня.

КОМЕНТАР. 66 = 65 + 1 - фината ирония и хуморът на шестдесет и пет при желание могат да унищожат каквото и да било, и по-тежка артилерия тук не е нужна (в случая поради това, че в пределите на третата фаза на проява на единицата тя не съществува). Границите за тази критика установява шестдесет и шест, символизиращо финото (човешко) чувство за мярка, което позволява да се намери равновесие на точката на сглобяване върху тесния гребен между две¬те пропасти. Човекът на шестдесет и шест от високо ниво внушава съвсем непостижимо впечатление: в някакъв момент той изниква сякаш от небитието, прави нещо незначително, не съвсем понятно, но много уместно, и пак така необяснимо изчезва, разтваряйки се в пространството, сякаш никога не е бил тук. След него ситуацията и нейните участници се променят коренно, най-често в посока на хармонията, но на хората им се струва, че това е станало от само себе си или по тяхната собствена воля.
66 = 56 +10 - също като магът на петдесет и шест, човекът на шестдесет и шест е достигнал даос (56), но тук той е приел съвсем човешки (10) облик. Даосът на петдесет и шест е практически невидим, това е японски разузнавач от школата на нинджа, който умее в случая да преминава незабелязан покрай часовоите и да се катери по вертикални стени, или ученик на школата на дон Хуан, усвоил „бягането на силата". Докато в същото време човекът на шестдесет и шест, поставен в социални ситуации, съвършено владее изкуството на „контролираната глупост" по Кастанеда, тоест безупречно е социално адекватен и в същото време умее да види и магическия смисъл на протичащото, да проследи движението на своята (и на другите) точка на сглобяване и да не разсее личната си енергия; тук се включва и идеалното владеене на социалните ситуации, умението ненасилствено и привидно естествено течението им да бъде насочено в желаната посока.
66 = 33 х 2 - основният принцип на шестдесет и шест - числото, което завършва десетото ниво на проява на духа, звучи още в идеята на тридесет и три за държавното устройство: държавата служи на човека, а той - от своя страна - на държавата. Ала това става реално възможно едва в края на десетото ниво на проява на единицата, когато магът владее достатъчно добре своята точка на сглобяване (шокът на Кастанеда, когато вижда дон Хуан в градски костюм), но поляризацията маг-социум тук все още не е преодоляна.
66 = 11 х 6 - човекът на шестдесет и шест може да бъде разглеждан като много добре адаптиран (6) прогресор (11), чиято връзка с Космоса обаче е съвсем пряка, и чиито истински цели в рамките на земната парадигма и пределите на третата фаза на проява на духа, завършваща с шестдесет и шест, са непостижими.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #2 -: Март 16, 2010, 06:47:21 am »
та ако погледнем обясненията на Подводни за тези числа излиза, че числото 666 носи само по-висша хармония и ред, а не нещо лошо както старите документи искат да го изкарат...

та всъщност къде е истината и какво точно означава 666  :-\

*

Helo

« Отговор #3 -: Март 16, 2010, 09:14:54 am »
Не е ли странно, че в Стария Завет не пише нищо за числото на звяра? Пише го само в Новия Завет в нововъведената там книга Откровение.

*

Helo

« Отговор #4 -: Март 16, 2010, 09:23:21 am »
Има няколко възможни краища за вас и тази книга съдържа всички възможни сценарии за последната епоха на Земята, представени наведнъж. Нищо чудно, че тълкуването е трудно... "космическа шега".

Още една книга, която дава цялата истина!  ;D ;D ;D ;D

Значението на 666 е привидна (или маскирана) девятка. Числото 9 се крие в тази тройна шестица на всяка пресечна точка и символизира енергията на вашето време сега. Борави с вибрацията на равновесието, силата и любовта.

Нима числото на Марс е число на равновесието и любовта?  :unsure:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #5 -: Март 16, 2010, 12:27:22 pm »
Има няколко възможни краища за вас и тази книга съдържа всички възможни сценарии за последната епоха на Земята, представени наведнъж. Нищо чудно, че тълкуването е трудно... "космическа шега".

Още една книга, която дава цялата истина!  ;D ;D ;D ;D

ама Хело ти си много странно човече  :-\  защо някаква си там книга трябва да съдържа в себе си ИСТИНАТА? ти не се ли научи да прецеждаш информацията от всякъде и да си запазваш само най-важното бре  ;D

точно това дето си го цитирала, аз дори и не съм го забелязала  :57:  за мен интересното беше описанието на числото 666, а не нещо друго и поради този интерес създадох темата  :blink:

« Отговор #6 -: Март 16, 2010, 01:06:57 pm »
Стария Завет си е книга която  е многократно преработвана докато достигне до нас. Трите 6 ци може да свържите и със жезъла на Нептун или Посейдон. На туи отгоре трябва много да се внимава със символиката във Стария и Нов Завет. Трябва да се чете между редовете. Аз невиждам някакво притеснение от това че някъде някой е събрал три 6-ци и се е получило някакъв знак. Незабравяйте че това е десетична бройна система, а какво да кажат вече несъществуващите МАИ, те са използвали 20-на бройна система. В тоя случай при тях числото 666 е нещо съвсем друго.
Например шесто-стена разположен върху земната повърхност показва къде има и къде няма енергетични точки. Шесто-стена е груба форма на кръга.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #7 -: Март 16, 2010, 01:17:08 pm »
Трите 6 ци може да свържите и със жезъла на Нептун или Посейдон.

защо точно с жезъла на Нептун? обоснови се  :blink:

не зная защо но нещо свързано с Луцифер ми се върти из главата, но нямам никаква идея  :-\

« Отговор #8 -: Март 16, 2010, 01:28:12 pm »
А бе това за Луцефер са го измислили католиците за да отрекат старите вярвания.
Ами нали Посейдон и Нептун са боговете на моретата и океаните. Всички са с тоя жезъл. За това в Новия Завет няма да намериш нищо за числото 666. С това число католиците са обеснявали на простолюдието за Луцифер. Никъде в православието няма да срешнеш 666.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #9 -: Март 16, 2010, 01:31:09 pm »
А бе това за Луцефер са го измислили католиците за да отрекат старите вярвания.
Ами нали Посейдон и Нептун са боговете на моретата и океаните. Всички са с тоя жезъл. За това в Новия Завет няма да намериш нищо за числото 666. С това число католиците са обеснявали на простолюдието за Луцифер. Никъде в православието няма да срешнеш 666.

виж сега, наясно съм, че Луцифер означава носител на светлина и в древни времена така са наричали Венера май беше  :-\  

друго имам в предвид, обаче и аз не зная какво.... върти ми се една муха из главата, ама не мога да фана още  :57:

« Отговор #10 -: Март 16, 2010, 01:32:19 pm »
Е кажи каква е мухата със зелени крила или е мухата ЦЕЦЕ

*

Helo

« Отговор #11 -: Март 16, 2010, 03:45:42 pm »

виж сега, наясно съм, че Луцифер означава носител на светлина и в древни времена така са наричали Венера май беше  :-\  

друго имам в предвид, обаче и аз не зная какво.... върти ми се една муха из главата, ама не мога да фана още  :57:

Наистина Луцифер означава светлоносец, а една, която май беше от Холандия и с която  си пишехме в един форум каза, че там така наричали кибрита.

Първо, в Стария Завет изобщо не се споменава за Луцифер, нито за числото 666. В Новия Завет пише за числото 666.

Луцифер са го наричали утринна звезда, което е наименованието на планетата Венера още от древни времена.

не зная защо но нещо свързано с Луцифер ми се върти из главата, но нямам никаква идея  :-\

Връзката е, че 6 е числото на Венера, а Луцифер е утринната звезда, което е наименованието на Венера.

А Луцифер са наричали и един вавилонски цар и според мен точно него са имали предвид хриситянските писания.

Никъде в ранните хриситянски писания не се прави връзка между Луцифер и Сатана.

« Отговор #12 -: Март 16, 2010, 03:55:01 pm »
И в Новия Завет не пише за 666. Числото 666 излиза много по късно и в православието го няма никакво. 

*

Helo

« Отговор #13 -: Март 16, 2010, 03:57:39 pm »
И в Новия Завет не пише за 666. Числото 666 излиза много по късно и в православието го няма никакво. 

ГЛАВА 13.

1. След това застанах на морския пясък и видях да излиза от морето звяр със седем глави и десет рога; на роговете му имаше десет корони, а на главите му - богохулни имена.
2. Звярът, който видях, приличаше на леопард; нозете му бяха като на мечка, а устата му - като уста на лъв; и даде му змеят силата си, и престола си, и голяма власт.
3. И видях, че една от главите му като да бе смъртно ранена, но тая му смъртна рана заздравя. Тогава се почуди цялата земя и тръгна подир звяра; и се поклониха на змея, който бе дал власт на звяра,
4. поклониха се и на звяра, казвайки: кой прилича на тоя звяр, и кой може да воюва с него?
5. Нему се дадоха уста, които говореха големи думи и богохулства; даде му се и власт да воюва четирийсет и два месеца.
6. Тогава отвори уста за хула против Бога, за да похули името Му, жилището Му и ония, които живеят на небето.
7. И даде му се да воюва против светиите и да ги победи; даде му се власт над всяко коляно, език и народ.
8. И му се поклониха всички жители земни, чиито имена не са написани в книгата на живота при Агнеца, заклан от създание-мира.
9. Който има ухо, нека чуе.
10. Който откарва в плен, сам ще отиде в плен; който с меч убие, той трябва с меч да бъде убит. Тук е търпението и вярата на светиите.
11. И видях друг звяр да излиза от земята; той имаше два рога като на агне и говореше като змей.
12. И с всичката власт на първия звяр той действуваше пред него и караше цялата земя и жителите й да се поклонят на първия звяр, чиято смъртна рана бе заздравяла;
13. и вършеше големи личби, та дори и огън сваляше от небето на земята пред човеците.
14. И лъстеше жителите земни с личбите, що му бяха дадени да върши пред звяра, като думаше на жителите земни да направят един образ на звяра, който има рана от меч и остана жив.
15. И даде му се да вложи дух в зверовия образ, та зверовият образ дори да проговори и подействува тъй, че да бъдат убити ония, които не биха се поклонили на зверовия образ.
16. И той ще направи, щото на всички - малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби - да се даде белег на дясната им ръка или на челата им,
17. та никой да не може нито да купува, нито да продава, освен оня, който има тоя белег, или името на звяра, или числото на името му.
18. Тук е мъдростта. Който има ум, нека пресметне числото на звяра, понеже е число на човек, и числото му е шестстотин шейсет и шест.

« Отговор #14 -: Март 16, 2010, 04:27:43 pm »
Това от кое евангиеле го извади?
А някой задава ли си въпроса дали не е дописано допълнително.
10. Който откарва в плен, сам ще отиде в плен; който с меч убие, той трябва с меч да бъде убит. Тук е търпението и вярата на светиите.

Направо си е взето от Стария Завет.
При разбор на текста се получава  втора сила която е равна на Господ. Отново се преповтаря и всъшност се говори за периода когато юдеите са се отказали от Господа на Моисей и са се върнали към старите си вярвания.
На туи отгоре тук става въпрос за малко преди края на света когато ще се появи отново пратеника на Господ.
Та не събирайте Новия завет с евангиелието.
А можели да ми направиш сметката точно как се получава от текста числото 666?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #15 -: Март 16, 2010, 05:35:20 pm »
интересно, но докато чета това, което е пуснала Хело, го чета по странен начин... доста се замислих над това... ако изходим от факта, че това е числото на просветлението, което е равно на Луцифер /Светлоносеца/, Светлината е равна на Божественото, Луцифер е Венера, а Венера е Любовта, Любовта пък е Бог...

та вижте начи докато чета това, кво ми роди куфилото:

1. След това застанах на морския пясък и видях да излиза от морето звяр със седем глави и десет рога; на роговете му имаше десет корони, а на главите му - богохулни имена. - от тъмните води на подсъзнанието се ражда другото ни АЗ...

2. Звярът, който видях, приличаше на леопард; нозете му бяха като на мечка, а устата му - като уста на лъв; и даде му змеят силата си, и престола си, и голяма власт. - това ново Аз притежава голяма сила, олицетворена от изброените животни...

3. И видях, че една от главите му като да бе смъртно ранена, но тая му смъртна рана заздравя. Тогава се почуди цялата земя и тръгна подир звяра; и се поклониха на змея, който бе дал власт на звяра, - появява се силата да лекува...

4. поклониха се и на звяра, казвайки: кой прилича на тоя звяр, и кой може да воюва с него? - обикновените хора се страхуват от новото Аз...

5. Нему се дадоха уста, които говореха големи думи и богохулства; даде му се и власт да воюва четирийсет и два месеца. - знанията, които притежава ще звучат богохулствено в ушите на останалите, но те се страхуват от силата му...

6. Тогава отвори уста за хула против Бога, за да похули името Му, жилището Му и ония, които живеят на небето. - новото Аз осъзнава, че всички божества на тая планета са просто инопланетяни и развенчава митовете  ;) ...

7. И даде му се да воюва против светиите и да ги победи; даде му се власт над всяко коляно, език и народ.
- новото Аз има силата да се пребори с всички заблуди властващи до момента в съзнанието му...

и така нататък... звучи интересно нали  :P  и доста в тон със сегашните разбирания и моите и на доста хора  ;D ;D ;D
« Последна редакция: Март 16, 2010, 05:49:02 pm от Вещичка »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #16 -: Март 16, 2010, 05:37:29 pm »

това е Закона на Кармата  :wink2:
« Последна редакция: Март 16, 2010, 05:46:14 pm от Вещичка »

*

Helo

« Отговор #17 -: Март 16, 2010, 07:35:13 pm »
Вещичке, по удивителен начин тълкуваш Библията. Как ще разтълкуваш от гледна точка на подсъзнанието тези Библейски послания:  :rolleyes:

32. Когато синовете Израилеви бяха в пустинята, намериха едного, че береше дърва в съботен ден;
33. и ония, които го намериха, че бере дърва (в съботен ден), доведоха го при Моисея и Аарона и при цялото общество (синове Израилеви);
34. и туриха го под стража, защото не беше още определено, какво да се прави с него.
35. И рече Господ на Моисея: тоя човек трябва да умре; цялото общество да го убие с камъни вън от стана.
36. Тогава цялото общество го изведе вън от стана, и го убиха с камъни, и той умря, както заповяда Господ на Моисея.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #18 -: Март 17, 2010, 06:02:51 am »
Вещичке, по удивителен начин тълкуваш Библията. Как ще разтълкуваш от гледна точка на подсъзнанието тези Библейски послания:  :rolleyes:

Хело, и аз си имам моментите на просветление  ;D  но не съм чела библията и до ден днешен и което е най-интересно нямам и ни най-малък ищах да го направя  :57:  от това, което пускаш като цитати из форума обаче и естествено ако ги прочета де  ;)  стигам до извода, че библията е писаното слово за овцете от "овчарите" им  ;)  но въпреки всичко самите "овчари" са оставили вратички из писмената, чрез които, който може да си подаде носа навън ако му стиска да прескочи всички забрани  ;D ;D ;D  все пак тези богове са имали доста изкривено чувство за хумор - първо са плашели до смърт, а после дават и вратичките - то тва кат сегашните закони  хахахахахахаааааааааа....

относно другото ще опитам да го перифразирам, но не очаквай чудеса. вчера излизах с мокра тиква и снощи кат ма фана една хрема направо не е истина, а кат ми е запушен носа и не моем мислим  ;D   та...

32. Когато синовете Израилеви бяха в пустинята, намериха едного, че береше дърва в съботен ден; - ми сбарали са някой дето не слушка и не спазва законите...

33. и ония, които го намериха, че бере дърва (в съботен ден), доведоха го при Моисея и Аарона и при цялото общество (синове Израилеви); - марш при шефа да ти набие канчето  ;) ...

34. и туриха го под стража, защото не беше още определено, какво да се прави с него. - определено не са знаели кво да правят с него, щото огромна рядкост са били хората, които смеят да се опълчат, да не кажа единици...

35. И рече Господ на Моисея: тоя човек трябва да умре; цялото общество да го убие с камъни вън от стана. - чии господ? онзи със зелената кожа и люспите по себе си ли  :-X  нали сте наясно всички, че Абосюта управлява с БОЖЕСТВЕНА ЛЮБОВ и в крайна сметка единственият Бог никога не е слизал в човешки образ тук на тази планета! та пак питам: кой бог е рекъл  ;)  - онзи, който иска робите му да слушкат и прекланят глава  :angry:

36. Тогава цялото общество го изведе вън от стана, и го убиха с камъни, и той умря, както заповяда Господ на Моисея. - стадото изпълни заръката, щото хората са били зомбирани от хилядолетия и прочее...

пак повтарям - библията е както описание на наложените правила от извънземните с високо его имащи се богове и оттук оттам има и вратички за излизане... може и да не съм права и да го тълкувам погрешно, но това си е моят поглед върху нещата и наистина нямам друг поглед... за разлика от повечето хора, аз съм расла в семейство на върли атеисти-комунисти и не съм обременена от църковни дивотии. на 18 години се кръстих в църква, но това не беше щото съм имала търсения, а защото ми беше забавно и защото знам, че нещо което не приемеш наистина вътре в теб, то определено не те засяга  ;D

*

Helo

« Отговор #19 -: Март 17, 2010, 10:08:13 am »

Хело, и аз си имам моментите на просветление  ;D  но не съм чела библията и до ден днешен и което е най-интересно нямам и ни най-малък ищах да го направя  :57:  от това, което пускаш като цитати из форума обаче и естествено ако ги прочета де  ;)  стигам до извода, че библията е писаното слово за овцете от "овчарите" им  ;)  но въпреки всичко самите "овчари" са оставили вратички из писмената, чрез които, който може да си подаде носа навън ако му стиска да прескочи всички забрани  ;D ;D ;D  все пак тези богове са имали доста изкривено чувство за хумор - първо са плашели до смърт, а после дават и вратичките - то тва кат сегашните закони  хахахахахахаааааааааа....

Има мъдрост, скрита в християнските писания. Това са думите на Исус. Кажи, не ти ли напомнят думите на Исус на древните учения за силата на мисълта? Не ти ли напомнят за законите на Хермес?
"Ако имате вяра колкото синапено зърно, ще речете на тая планина: премести се от тука там, и тя ще се премести".

Християнството е взело от египетската езотерика някои неща, а египетската езотерика е взела от по-ранни източници.

Обаче не забрявай, че отделните части от Библията са писани по различно време, понякога с голяма разлика в годините и отделните части на Библията имат различни автори. Пък и Библията не включва всички раннохристиянски вярвания. Библията е пълна с извращения, вършени най-вече от злия бог на богоизбраните. Той дори не нарича себе си Бог на всички хора, а:

6. И рече (му): Аз съм Бог на баща ти, Бог Авраамов, Бог Исааков и Бог Иаковов.

И това се повтаря в Библията. Личи си, че е мошеник, а не Върховния Бог!

35. И рече Господ на Моисея: тоя човек трябва да умре; цялото общество да го убие с камъни вън от стана. - чии господ? онзи със зелената кожа и люспите по себе си ли  :-X  нали сте наясно всички, че Абосюта управлява с БОЖЕСТВЕНА ЛЮБОВ и в крайна сметка единственият Бог никога не е слизал в човешки образ тук на тази планета! та пак питам: кой бог е рекъл  ;)  - онзи, който иска робите му да слушкат и прекланят глава  :angry:

Не и според индийските вярвания. Според тях върховният Бог Вишну е слизал тук, на Земята в тялото на човек. Рамаяна е посветена точно на живота на Бог Вишну, който се ражда като обикновен човек, на име Рама, за да победи злия демон Равана. Не само той, но и други богове и ангели се прераждат на Земята и то като човекоподобни маймуни, за да помагат на Вишну срещу демоните.

Иначе Вишну се е раждал на Земята и като риба, която предупреждава един човек за големия потоп, който предстои и му дава указания какво да вземе на кораба.

Вишну има и други инкарнации на Земята.

« Последна редакция: Март 17, 2010, 10:13:20 am от Hi »