Здравей Гост

Карти на Гурута и последователи

• 17 Отговора
  • 2894 Прегледи
*

Helo

Карти на Гурута и последователи
« -: Март 17, 2010, 11:12:21 am »
Тази тема е за карти и обсъждането им. А в другата тема си пишете философските размишления!

Ето картата на един Гуру, който уж бил постигнал освосождение, включително и от Самсара - цикъла на живота и смъртта, както и непривързаност към нищо в живота.

*

Lillie

• 30532
Re:Карти на Гурута и последователи
« Отговор #1 -: Март 17, 2010, 11:23:34 am »
Да, но може би проблемът с привързаностите при него е бил на дневен ред в по-млада възраст - Венера в Скорпион в опозиция с Плутон по оста 2-8 дом, Марс в Телец и Луна в Рак! При това Венера управлява Асцендента.
Но това е карта на гуру, нали така, всичко е възможно. Но видя ли натоварен втори дом в картата на средностатистически човек и тръгне ли да ми разправя за необвързаност и непривързаност към нищо, чак смях ме напушва. Същото важи и за акцентиран осми дом, но там нещата са по-дълбоки, привързаностите не са само материални.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #2 -: Март 17, 2010, 11:29:43 am »
прави ми впечатление, че един няма, на който живота му да е хубав по 7 дом;
имам теория за 2-8 и доколкото съм наблюдавала тази ос е застъпена при отношенията с други светове
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Март 17, 2010, 11:36:26 am »
имам теория за 2-8 и доколкото съм наблюдавала тази ос е застъпена при отношенията с други светове

Да, доколкото се свързват не само с материалните, а и с енергийните и духовни ресурси. Но си искат висока проработка тези домове, далеч не всеки успява.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #4 -: Март 17, 2010, 11:46:18 am »

И с разни способности,в зависимост какво има в тези домове и кой ги има по-скоро.Така че не всичко е привързаност по тези домове,там са просто и инструменти,защото ако знаеш кой си и какво искаш (примерно много огън или силни огнени планети,домове),но нямаш силата да го приложиш,да го задържиш е все тая за кой се имаш.А силата/силите са откриват често по 2/8 дом защото там се борави директно с енергията,в останалите домове няма боравене с енергия.А за определени постижения се изисква много енергия или правилното отношение към нея.Акцента там само застъпва темата за боравенето и донякъде как е свойствено за човека,но не и за избора разбира се на кое ниво.

За този гуру-виждаме,че по-интересната част по 2/8 дом е Плутон на трон по дом в 8 дом-което може да даде пълно трансформиране по отношение на енергията която идва отвън или отвъд.Там са и отказите или крайностите.За аскет със Слънце/Раху в Козирог и Сатурн в 6ти с квадрат-става.
Вероятно е бил много религиозен-Меркурий в Стрелец,Юпитер в Риби на връх на бисекстил,ЮЛВ в 9ти дом.

Съвпада на Нептун с Марс вероятно му действа много омекотяващо,с АСЦ Везни и Луна на трон на МЦ-много благ и любезен характер;Марса е одухотворен от Нептун и вероятно за това просто е извисил нуждите му-било за храна или друго пък и виждаме че тези планети влияят повече на връзките му.

Тази Луна на МЦ на трон е много интересна-защото управлява масата,а това е перфектно за един гуру-добра приемственост от масата (отделно има хармонични аспекти с Венера и Плутон);съвпада и с ЮЛВ говори за инкарнации главно в женски пол или свързани с повече бездействие на физическо ниво и с по-голяма активност на душевно ниво.СЛВ В Козирог съвпад СЛънце е целта и той я постига.

Lillie какво ще кажеш за светилата върху възлите ? Във ведическата нали това криело много варианти...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Март 17, 2010, 11:55:45 am »
За аскет със Слънце/Раху в Козирог и Сатурн в 6ти с квадрат-става.

Теоретично по-скоро Слънце/Кету или Луна/Кету, но на практика всичко е въпрос на хороскоп и ниво на съзнание. Далеч не във всяка карта съвпадът на Слънцето с Кету ще се прояви като смирение и аскеза, а Слънце/Раху като стремеж към светски успехи, власт и признание.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Март 17, 2010, 11:59:05 am »
Lillie какво ще кажеш за светилата върху възлите ? Във ведическата нали това криело много варианти...

По възлите са най-големите психологически комплекси, особено във връзка със светилата. Но в картата на един духовно осъзнат човек енергията им се проявява в друга насока, често такава позиция дава ориентация към опознаване на трансцеденталното. В една непроработена карта дава най-различни изкривявания - от комплекс за малоценност до мегаломания.

Ако визираш картата на Рамана Махариши, роден е по лунно затъмнение, освен това Луна във фаза пълнолуние се счита за най-силна и благоприятна, докато не тръгне да намалява.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #7 -: Март 17, 2010, 12:20:41 pm »
Карта на популярен Гуру. Този поне е по-симпатичен.  ;D

Макар, че на стари години изглежда като основателя на Кришна-съзнание Шрила Прабхупада:

*

Helo

« Отговор #8 -: Март 17, 2010, 12:23:13 pm »
Асцендента му го дават ту в последните градуси на Лъв, ту в първия градус на Дева.

Парамаханса Йогананда е индийски гуру и поет. Той запознава част от обществеността на Запад с индуистката философия и практиката на йогическа медитация посредством своята Автобиография на един йогин. Йогананда е първият индуистки учител, заселил се за постоянно в САЩ, където прекарва по-голямата част от живота си.

Смъртта на майка му, Гяна Прабха Гхош, когато Мукунда е на 11 години го разтърсва и според думите му го мотивира по-силно да търси Божествената майка (Бог в своя женски аспект).

Според брат му Сананда от най-ранна възраст съзнанието и духовните преживявания на Мукунда са далеч отвъд обикновеното. Той се опитва със свой приятел да избяга в Хималаите, но семейството му уведомява полицията и той е заловен на железопътна гара в подножието им. Мукунда се среща с многобройни индуистки мъдреци и светци.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B0_%D0%99%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0

*

Uran

• 6041
« Отговор #9 -: Март 17, 2010, 12:33:15 pm »
 Първият гуру, как е постигнал този отказ от Самсара с този голям земен тригон?
Кая е права, че този обрат може да се дължи на неспокойни семейни/партньорски отношения.

Другият има пък голям огнен тригон и зад духовността му вероятно стои една огромна амбиция.

*

Helo

« Отговор #10 -: Март 17, 2010, 12:36:32 pm »
Има едно нещо, което се повтаря в картите на всички, с изключение на един от гурутата, които гледахме в двете теми - Непутн в лош аспект с Венера. Вие как го тълкувате? В картата на Дънов също. А единственият Гуру, който няма лош аспект на Непутн с Венера има опозиция на Непутн с Луната. Но, в повечето от случаите освен задължителният лош аспект на Непутн с Венера има и такъв с Луната.

Как тълкувате този факт?
« Последна редакция: Март 17, 2010, 12:43:24 pm от Hi »

*

Uran

• 6041
« Отговор #11 -: Март 17, 2010, 12:44:43 pm »
Има едно нещо, което се повтаря в картите на всички, с изключение на един от гурутата, които гледахме в двете теми - Непутн в лош аспект с Венера. Вие как го тълкувате? В картата на Дънов също. А единствения Гуру, който няма лош аспект на Непутн с Венера има опозиция на Непутн с Луната. Но, в повечето от случаите освен задължителният лош аспект на Непутн с Венера има и такъв с Луната.
Нали било божествена любов Венера в хармоничен аспект с Нептун. Мисля, че при тях този аспект се изявява в това, че не обичат НИКОГО КОНКРЕТНО, затова обичат човечеството. ;) ;)
 Аз лично не вярвам, че можеш да си способен на вселенска любов, без да можеш да изпиташ тази на по-нисшите нива. ;)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #12 -: Март 17, 2010, 12:46:07 pm »
Ей ще падна:оня ден си теглих карта от ония за Възнесените Учители-и питах до кой същността на Висшият ми Аз се доближава най-много и изтеглих Прамаханса Йогананда,разбрах че е нещо свързано с йогата.

Обаче сега като му гледам картата и падам,имаме много еднаквости:
АСЦ Дева,Сатурн във Везни във 2 дом,Уран в Скорпион в 3ти дом;Венера в 4ти дом;Слънце в Козирог 5ти дом;
тригони на Луна с Юпитер/Мер и секстила Уран/Слънце

:o  

Та ако търсете прероденият Йогананда,няма да търсите много надалеч  ;D :P

/

А по картата има и доста сходства с предната,да не ги изреждам,но този си е бил баш Гуру с тия Нептун/Плутон на МЦ  :rolleyes: ( в смисъл вероятно в по-широк мащаб) За гурутата освен качествата им е добре да имат застъпени 7 и 10ти за последователи,тука 10 е ясен,а 7ми се засилва заради Нептун който го диспозира и кулминира.

Прави сериозно впечатление остта 2/8 дом е отново застъпена,при това съм сигурен че той е търсил някакъв баланс по тази ос,защото опозицията Юпитер/Сатурн го изисква,да не се отива в една от двете крайности.

*

Helo

« Отговор #13 -: Март 17, 2010, 12:51:48 pm »
Има едно нещо, което се повтаря в картите на всички, с изключение на един от гурутата, които гледахме в двете теми - Непутн в лош аспект с Венера. Вие как го тълкувате? В картата на Дънов също. А единственият Гуру, който няма лош аспект на Непутн с Венера има опозиция на Непутн с Луната. Но, в повечето от случаите освен задължителният лош аспект на Непутн с Венера има и такъв с Луната.

Как тълкувате този факт?

Втората повтаряемост, която забелязах в каритет на Гурутата е, че имат или Слънце в Козирог или Козирог им е застъпен и в повечето случаи управлява асцендента или 7-ми дом. Защо точно 7-ми дом и защо точно Козирог им е силен?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Март 17, 2010, 12:54:22 pm »
Наскоро го четох в една статия за индийските гурута. При повечето от тях за застъпени знаците Козирог и Стрелец.
Мунданно Индия нали също беше под знака Козирог?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #15 -: Март 17, 2010, 12:54:29 pm »

Как тълкувате този факт?

По няколко начина,макар че в последната карта аспекта е с широка орбиса.

1во всеки напрегнат аспект на планета към Венера може да се тълкува като непривични за обществото ценности,маниери и т.н.за проява на силен индивидуализъм.Планетата ще покаже вече какво точно

2ро ако си говорим само за Нептун-докосвайки Луна или Венера-нашите нужди и желания придобиват Нептунови окраски,вече зависи от нивото на Нептуна (може да са упойващи вещества и т.н.),по Нептун е копнежа по божественото независимо от формата на изява на този копнеж.

3то Аспеките на Нептун с вътрешните планети засилва личната харизма и според индивида-могат да дадат пряк достъп до висшите сфери

/

В картата се открива и защо е поет:

Най-точният аспект в картата е съвпада Мерк/Венера в знака на широкото въображение Стрелец и широките или религиозни теми-това показва за какво е писал
Нептун е на МЦ (въображение,изкуство)
Управител на 1 дом и на МЦ-изявата е Меркурий
Управител на 6ти дом в 3ти дом (писателство)
Меркурий участва в голям огнен тригон

*

Helo

« Отговор #16 -: Март 17, 2010, 12:58:57 pm »
Йогананда се връща Калифорния през декември 1936 г. а неговият ученик Джеймс Лин му е купил нов ашрам на брега на Тихия океан в Енсинитас на 160 км южно от Лос Анджелис Йогананда продължава да изнася лекции, да пише книги, включително поезия, и да основава храмове и ашрами в Южна Калифорния. Той също организира записките, взети от лекциите му, в курс от 180 урока, които се изпращат по пощата на ученици от цял свят.

През 1946 г. Йогананда публикува своята най-известна книга, Автобиография на един йогин, в която разказва за своите многобройни удивителни преживявания с индийски светци и със своя гуру и парамгурута (гуру на гуруто) Махаватар Бабаджи и Лахири Махасая, резюмира ведантическата философия използвайки съвременен език, описва пътуванията си в Индия и извън нея и пише за мисията си да разпространи крия йога на Запад и да покаже единството между християнската Библия и индуистката Бхагавад гита. Автобиография на един йогин е преведена на 25 езика, а група автори на духовна тематика, събрана от издателството HarperCollins я поставя сред стоте най-важни духовни книги на 20 век. Йогананда пише коментари върху книгите от Библията Битие, четирите евангелия и Откровението на Йоан, както и върху Бхагавад гита и върху Рубаят от персийския поет Омар Хаям.

Можете да изтеглите книгата му оттук:

http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=2&find=%E9%EE%E3%E8%ED

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #17 -: Март 17, 2010, 02:20:33 pm »
Предлагам да постърсиме данните на тибетския йога Миларепа. Неговият живот е бил много интересен.   На някои места пише че е роден 1052г., на други 1040г.