Здравей Гост

Прочути личности с "детронирани" планети

• 73 Отговора
  • 10369 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Прочути личности с "детронирани" планети
« Отговор #40 -: Март 01, 2011, 09:12:00 pm »
Между впрочем всички сме ясни като бял ден и в същността си сме бели..., само понякога някое облаче на собствените ни страхове и проекции замъглява хоризонта.... ;D

Разбира се, на Нептун всичко му е кристално ясно.  :72: Звучи добре, но за астрологичен виц.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #41 -: Март 01, 2011, 09:21:19 pm »
Между впрочем всички сме ясни като бял ден и в същността си сме бели..., само понякога някое облаче на собствените ни страхове и проекции замъглява хоризонта.... ;D

Разбира се, на Нептун всичко му е кристално ясно.  :72: Звучи добре, но за астрологичен виц.

Иии..., страхотна идея Лили....да запонем да творим астро-вицове... ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Diyana

• 2705
« Отговор #42 -: Март 01, 2011, 09:56:13 pm »
Имам твърде много детронирани планети,които сключват твърди аспекти помежду си.Тези известни личности с детронирани планети пак не са имали весел живот,при тях като че ли постиженията са резултат от вътрешните противоречия ,както и такива в личния живот.Затова с голямо съжаление казвам,че детронирана планета може да донесе успехи,но не и голямо удоволетворение за натива,и в тази връзка,не променям мнението си,че не са от благинките,които би измъкнал от радикса си.
Ще ми се да не е така.
Имам зле поставени Слънце,Марс,Венера..общо взето не мога да си намеря силна планета по дом или аспекти.

Само се закачам, че тъкмо се тормозя напоследък върху въпроса какъв е критерият за оценка на свойствата на планетите - добро/лошо е това, което ги отдалечава от тяхната есенциална природа или добро/лошо е това, което "улеснява" живота на натива. Тоест "добро" е, ако малефиците бъдат озаптени, отслабени - в падение/заточение или "блокирани", например перегрин или "шахта". Под зле поставени Слънце, Марс, Венера какво имаш предвид - знаковото им разположение или аспектация, или?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

tadj-all

« Отговор #43 -: Март 01, 2011, 10:10:07 pm »
Цитат на: Diyana

Само се закачам, че тъкмо се тормозя напоследък върху въпроса какъв е критерият за оценка на свойствата на планетите - добро/лошо е това, което ги отдалечава от тяхната есенциална природа или добро/лошо е това, което "улеснява" живота на натива. Тоест "добро" е, ако малефиците бъдат озаптени, отслабени - в падение/заточение или "блокирани", например перегрин или "шахта". Под зле поставени Слънце, Марс, Венера какво имаш предвид - знаковото им разположение или аспектация, или?

Преди две години, когато гледах нещата през призмата "добро" и "лошо" на планетите удрях често на камък в разчитането на картите и най-вече в прогностиката.
Сега вече мога да кажа, че добре поставените планети по знак са голямо бреме! Най-вече ако са сами.
А лошо поставените планети са изключителен мотиватор за напредък в живота. Естествено - за сметка на комфорта и удобството, което трудно се постига при планети в заточение и падение. Там "постигането" може дори да не е толкова желано, но да е факт.

* За себе си, като притежател на 4 лични планети в собствен знак мога да кажа уверено, че са изключително успиващи потенциала...И че завиждам искрено на хората с повечко планети в заточение и падение.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Март 01, 2011, 10:12:47 pm »
Само се закачам, че тъкмо се тормозя напоследък върху въпроса какъв е критерият за оценка на свойствата на планетите - добро/лошо е това, което ги отдалечава от тяхната есенциална природа или добро/лошо е това, което "улеснява" живота на натива.

Склонна съм да се съглася с теб.
Разбира се, понастоящем разграничението на планетите на "добри" и "лоши" е донякъде условно.
Но с оглед техните естествени наклонности (природата на планетите) мисля, че функцията на силно поставени бенефици е да "улесняват" живота на натива. Или по рождение ти се дава по-висок старт, или повече отворени врати, респ. по-малко спънки. Докато при силно поставени малефици или на "видни" места в хороскопа все някой ще ти слага крак. И за да постигнеш същия резултат, ще се изискват тройно или десеторно повече усилия, защото съпротивлението на средата е много по-голямо. А хороскопът не на последно място дефинира и нашата среда. За мнозина хора средата определя възможностите, затова някои успяват с по-малък разход на енергия, докато други полагат Сизифов труд.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #45 -: Март 01, 2011, 10:22:29 pm »

Преди две години, когато гледах нещата през призмата "добро" и "лошо" на планетите удрях често на камък в разчитането на картите и най-вече в прогностиката.
Сега вече мога да кажа, че добре поставените планети по знак са голямо бреме! Най-вече ако са сами.
А лошо поставените планети са изключителен мотиватор за напредък в живота. Естествено - за сметка на комфорта и удобството, което трудно се постига при планети в заточение и падение. Там "постигането" може дори да не е толкова желано, но да е факт.

* За себе си, като притежател на 4 лични планети в собствен знак мога да кажа уверено, че са изключително успиващи потенциала...И че завиждам искрено на хората с повечко планети в заточение и падение.

Напълно съм съгласна с теб.. Интегрирането на такива планети е доста по-трудно.
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #46 -: Март 01, 2011, 11:31:10 pm »
Какво значи добре поставена Венера по знак - кое е еталонното й качество - там, където е в обител/на трон или там където е в екзалтация? По природа Венера е влажна и хладна, това е естествената й същност. В обител е във Везни, а Везни като знак е влажен и горещ.
Тоест Венера във Везни е = влажна и хладна + влажна и гореща = 2хВлажна. Тоест твърде много влага. Не й достига другият основен компонент на животопораждането, според древните - топлината.

Венера в Телец= влажна и хладна + хладна и суха= два пъти хладна. Твърде много студ, но й липсва не само топлината, но и влагата.

Венера в обител сама по себе си, без отчитането на други неща, не изглежда да е дотам благодетелна и способна да действа. Разбира се, това се отнася въобще за Венера в земни и въздушни знаци, доколкото есенциалната им природа е една и съща.

Венера в екзалтация в Риби = влажна и хладна + влажна и хладна = два пъти влажна и хладна. Това очевидно е "еталонната" Венера. Този знак най-пълно съответства на есенциалната й природа и би трябвало тук да е най-благодетел. От гледна точка на динамиката на хороскопа, всеки път, когато тази Венера се сблъска в транзити или дирекции с някой "сух и горещ" причинител - Слънце, Марс или Сатурн, яко ще я тресе, а нещата, за които ще трябва да се грижи в конкретния хороскоп, ще бъдат "изпепелявани". Има значи потенциал, ама няма хъс и страст. Това са си Венерите във водни знаци изобщо, но са различни резултатите според сезона. Зимата, сезонът, в който Рибите попадат, си е отново влажна и студена, тоест, утроява есенциалната природа на Венера.

Венера в заточение в Овен = влажна и хладна + гореща и суха = 0 - тази "Нулева" Венера е изцяло и напълно свободна да се отддаде на всички външни, аксидентални обстоятелства и е в зависимост от другите аспекти в картата.

Със знаците на падение според мене нещата стоят малко по-различно, щото са измислени в по-късни дни като опозиторни двойки на екзалтациите, а не се обосновават астрономически.

Това обаче е твърде схематично и в никакъв случай не ни дава представа за качествата на Венера в хороскопа, защото от тук нататък следва да се оцени - дневно или нощно раждане - съответните качества, дневна или нощна половина на зодиака, източна или западна спрямо Слънцето е, в кой квадрант е, и накрая да се получи някакво заключение за фактическата природа на Венера в тоя хороскоп. Която след това да бъде оцветена от положение и управление на домове и аспекти. И може да се окаже накрая уж в обител, пък студена и суха като краен сбор, тоест да се държи като една съща Венера в Дева или Козирог.

Ще продължа от вкъщи, че трябва да тръгвам.
« Последна редакция: Март 07, 2011, 03:00:10 am от Diyana »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #47 -: Март 02, 2011, 03:12:06 am »

Тадж, по горната система само Слънце запазва есенциалното си качество горещ и сух, но е под влияние на Сатурн и в мажорен аспект с него, може и късно да определиш призванието/професията си, а успехите и силата по десети дом да дойдат след удар от Сатурн.
Луната ти се получава кръгла нула  :blink:. Чувстителност и емоционалност, детерминирана по-скоро от тригона й с Марс в Скорпион и производните на квадрата аспекти с възлите. Намирането на духовен път е свързано с много лъкатушене, вярата ти или религията ти са много важна част от идеята ти за аз-а и съдбата ти. Духовно лице ли ще ставаш, Тадж :-\.
Марс приключва състезанието с бал, също близък до нулата - стуууд. Хайде, щото е близо до изгрева, можем да му добавим и влажен. Напълно противоположна природа на есенциалната. Не мисля, че можеш да се оплачеш от него. Доколкото отговаря за първи и шести дом, фактът, че не е в целия си "злосторен" блясък може и да значи просто, че си здрав и държелив, без особени заплахи за здравето ти.
Меркурий, който редом със  Слънцето държи палмата на първенството по стандартните афетики в програмите, е всъщност един неприлично хладен и неприлично влажен Меркурий. А есенциално трябва да е сух и студен. Тоест, имаш си Меркурий във воден знак - не прагматичен, педантичен и аналитичен, а задълбочен, интуитивен, емпатичен и съмняващ се.

Тоест, на пръв поглед, картата ти свидетелства, че си едно много кардинално, радикално и огнено жУвотно, пък на втори, излиза наяве много дълбока вода.

Нещо такова, като съвсем повърхностно онагледяване на идеята, как ти се види?

*

Stella

• 7765
« Отговор #48 -: Март 02, 2011, 03:27:06 am »

Ето, че и други хора са стигнали до подобни изводи като мен.
На планетите на трон и в екзалтация просто им е дадено свише.
Дали човек ще оцени това, е друг въпрос...но така или иначе то си е негово предимство.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Diyana

• 2705
« Отговор #49 -: Март 02, 2011, 03:28:17 am »

Но с оглед техните естествени наклонности (природата на планетите) мисля, че функцията на силно поставени бенефици е да "улесняват" живота на натива. Или по рождение ти се дава по-висок старт, или повече отворени врати, респ. по-малко спънки. Докато при силно поставени малефици или на "видни" места в хороскопа все някой ще ти слага крак. И за да постигнеш същия резултат, ще се изискват тройно или десеторно повече усилия, защото съпротивлението на средата е много по-голямо. А хороскопът не на последно място дефинира и нашата среда. За мнозина хора средата определя възможностите, затова някои успяват с по-малък разход на енергия, докато други полагат Сизифов труд.

Туше! Това си го бълбукаме отдавна. Подобно на тригоните и квадратурите и т.н. Но си мислех друго, дали силата на детронираните планети се крие само и единствено в особения травматизъм, който те носят. Винаги ли реализацията по тях е поради свръхкомпенсация на осъзнати липси или подсъзнателни комплекси. Този подход ми е твърде психологообразен и ми се ще да намеря обяснение за това в по-традиционните дялове на астрологията. Бях писала преди време за определянето на местата на екзалтация по мястото на максималното отклонение на планетата от еклиптиката. Тоест мястото, където господарят-Слънце "не вижда" планетата и тя изразява най-много и най-безпрепятствено природата си. Да, но там тя е символично недостъпна и за топлината на Слънцето, която единствено дава импулс за действие, стимул и ефективност. На запад от Слънцето дори Марс вече не се смята за горещ и сух, а само за сух. Ако Слънце "не гледа" към него, топлината му вече е отнета. Спомняш ли си някъде при класиците да си чела такова някакво опростено обяснение за произхода и на афетиките. Май ще трябва да ровя при гърците :blink:.

*

Stella

• 7765
« Отговор #50 -: Март 02, 2011, 03:33:30 am »
Ми, аз съм чела, че на друг принзип се определят владенията и детронациите.
Пример: Плутон е на трон в Скорпион, понеже нищо не смущава неговото движение и Плутон престоява само (мисля) 16 години в Скорпион, докато в Телец неговото движение е затормозено - Плутон в Телец не е желан, магнитни сили препятстват неговото движение и Плутон престоява в Телец много повече. тук той най-трудно си пробива път. Затова казваме, че Плутон е на трон в Скорпион и в заточение в Телец.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Diyana

• 2705
« Отговор #51 -: Март 02, 2011, 03:37:31 am »
А Меркурий преминава по-бавно през Риби, отколкото през Дева, предполагам? Владенията специално са друга работа.
Иначе екзалтациите, за които писах по-горе,  предхождат въобще всички други места на сила и слабост на планетите и са се появили няколко /десетки\ столетия преди владенията и заточенията.  
« Последна редакция: Март 02, 2011, 03:43:49 am от Diyana »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #52 -: Март 02, 2011, 03:42:24 am »
Лилавка, пък аз данната ти я нямам, но не ми изглежда да ти слабо Слънцето  :P. Що се отнася до рецепцията на Марс и Венера - съвсем даже си е ефективна, но това не значи, че имаш Венера във Везни и Марс в Скорпион. Може, примерно, Венера да се грижи за домовете на Марс, а Марс да е отговорен за делата по Венера. Къде охотно, къде не толкова. В смисъл, транзит през Марс може да задвижи темите на Венера и обратното.

*

Stella

• 7765
« Отговор #53 -: Март 02, 2011, 03:48:13 am »
А Меркурий преминава по-бавно през Риби, отколкото през Дева, предполагам? Владенията специално са друга работа.
Иначе екзалтациите, за които писах по-горе,  предхождат въобще всички други места на сила и слабост на планетите и са се появили няколко /десетки\ столетия преди владенията и заточенията.  

Ми, не зная, но ето като се замисля и на тази теория и намирам пробойна.
Във Водолей Слънцето престоява най-малко - февруари е най-краткия месец, но Слънцето управлява не Водолея, а Лъва.

*

holanda

« Отговор #54 -: Март 02, 2011, 03:49:25 am »
Лилавка, пък аз данната ти я нямам, но не ми изглежда да ти слабо Слънцето  :P

Вероятно това е нет-на заблуда  :blink:

бързо ли се смятат тези неща? Ако да,бих се радвала ако погледнеш моите доминанти,но това само ако имаш желание..

*

Diyana

• 2705
« Отговор #55 -: Март 02, 2011, 03:54:20 am »
Лилавка, пък аз данната ти я нямам, но не ми изглежда да ти слабо Слънцето  :P

Вероятно това е нет-на заблуда  :blink:

бързо ли се смятат тези неща? Ако да,бих се радвала ако погледнеш моите доминанти,но това само ако имаш желание..

Давай! ;D

*

tadj-all

« Отговор #56 -: Март 03, 2011, 05:03:24 am »
Тадж, по горната система само Слънце запазва есенциалното си качество горещ и сух, но е под влияние на Сатурн и в мажорен аспект с него, може и късно да определиш призванието/професията си, а успехите и силата по десети дом да дойдат след удар от Сатурн.
Луната ти се получава кръгла нула  :blink:. Чувстителност и емоционалност, детерминирана по-скоро от тригона й с Марс в Скорпион и производните на квадрата аспекти с възлите. Намирането на духовен път е свързано с много лъкатушене, вярата ти или религията ти са много важна част от идеята ти за аз-а и съдбата ти. Духовно лице ли ще ставаш, Тадж :-\.
Марс приключва състезанието с бал, също близък до нулата - стуууд. Хайде, щото е близо до изгрева, можем да му добавим и влажен. Напълно противоположна природа на есенциалната. Не мисля, че можеш да се оплачеш от него. Доколкото отговаря за първи и шести дом, фактът, че не е в целия си "злосторен" блясък може и да значи просто, че си здрав и държелив, без особени заплахи за здравето ти.
Меркурий, който редом със  Слънцето държи палмата на първенството по стандартните афетики в програмите, е всъщност един неприлично хладен и неприлично влажен Меркурий. А есенциално трябва да е сух и студен. Тоест, имаш си Меркурий във воден знак - не прагматичен, педантичен и аналитичен, а задълбочен, интуитивен, емпатичен и съмняващ се.

Тоест, на пръв поглед, картата ти свидетелства, че си едно много кардинално, радикално и огнено жУвотно, пък на втори, излиза наяве много дълбока вода.

Нещо такова, като съвсем повърхностно онагледяване на идеята, как ти се види?

Ми то в такъв вид изказване, ако се замислиш винаги има нещо вярно.

Специално за пра-качествата топло, сухо, влажно, студено още преди 3-4 години Ц. Делийски се опита да ми ги пробута, като много вървежни без които не може да се разчете хороскоп, при което на въпроса "А, как са изведени и на каква основа, щото сухо, влажно, топло, студено могат да се почувстват само в климата. А астрологията не е климатообвързана в самата си основа, а точно обратното" така и не получих задоволителен отговор.

Да разбирам ли, че всяка Луна в Рак е нула? А Марс в Скорпион?

За Меркуий няма лъжа - не съм толкова прагма-практико-ориентиран, но винаги съм го отдавал на това, че стои в 12-тия знак от Асц и е възможно най-отдалечен от Слънцето. Но, каквото и да си говорим - няма ли някаква логична връзка - не ме търси.

Като цяло мога да ти кажа, че може да има нещо вярно, но не е толкова просто. Това е само една малка част с пра-качествата. Затова й не борява с тях. Просто не им знам основата.

Иначе хубав опит, но не съм сигурен, дали и аз съм максимално обективен към себе си.

Благодаря за вниманието.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Март 07, 2011, 05:04:07 am »
Предлагам карта на известна жена, с две заточени планети (Луна и Венера) и Слънце в падение.
С какво се е занимавала според вас?

« Последна редакция: Март 07, 2011, 05:22:31 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #58 -: Март 07, 2011, 05:26:47 am »
Нещо по Венера, Уран ... интересен е този йод.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Март 07, 2011, 05:31:16 am »
Ще лягам вече, а утре към края на деня ще обявя отговора.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.