Здравей Гост

Прочути личности с "детронирани" планети

• 73 Отговора
  • 10386 Прегледи
*

Nebesna

Предлагам да обсъдим картата на великия илюзионист Хари Худини. Току що гледах филм за живота му. Провокира ме това, че е имал силна привързаност към майка си и чувство за вина към нея. И какво да видя? - Луна в Скорпион в 8-ми дом в квадрат със Сатурн в 12-ти и  Уран в 6-ти (Уран е управител на Асцендента). Луната е в опозиция с господаря си Плутон.

В тази карта трябва да има показания за емиграция и насилствена смърт - бива нападнат от младеж на улицата, вследствие на което получава перитонит и умира. Някои подозират поръчкова смърт, поради това, че е работил за тайните служби.

http://vbox7.com/play:bf338bbc&al=1&vid=

« Последна редакция: Март 22, 2010, 08:19:28 am от Небесна »

*

Helo

Re:Хари Худини
« Отговор #1 -: Март 21, 2010, 10:37:25 pm »

В тази карта трябва да има показания за емиграция и насилствена смърт - бива нападнат от младеж на улицата

Не от младеж на улицата, а един младеж го е предизвикал да се бият, Худини се съгласил. Той бил легнал и тъкмо се канел да стане, но преди да се изправи момчето го ударило силно в стомаха.

*

Nebesna

Re:Прочути личности с "детронирани" планети
« Отговор #2 -: Март 22, 2010, 08:23:39 am »
Хари Худини е още един пример за СИЛАТА НА ДЕТРОНИРАНИТЕ ПЛАНЕТИ в живота на човека и за това как класическите правила на астрологията не трябва да се приемат едно към едно. Отново се убеждавам, че планетите в заточение и падение имат по-голям потенциал от останалите планети в картата.

Предлагам в тази тема да поставяме карти на известни личности, в чиито карти има детронирани планети. В тази карта детронираните планети са 5: Луна, Меркурий, Венера, Уран и Плутон.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #3 -: Март 22, 2010, 09:05:52 am »
  това е доста интересна тема, но се чудя дали трябв ад абъдат отчитани поколенческите положения и аспекти на бавните планети;  луна, марс, мерк, юпи, сатурн и слънце  са по - прецизини;
мисля, че имаше такава тема ( за да не се повтарям )  за "падналата" венера при дизайнерите
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #4 -: Март 22, 2010, 09:32:03 am »

В тази карта трябва да има показания за емиграция и насилствена смърт - бива нападнат от младеж на улицата, вследствие на което получава перитонит и умира. Някои подозират поръчкова смърт, поради това, че е работил за тайните служби.

Ами, има я - Сатурн съуправлява асцендента и е в 12 дом, Меркурий - управител на 4 дом е в секстил с Плутон - управител на 9 дом. Меркурий има аспект и с Юпитер /макар и предизвикателен/ - мунданен управител на 9 дом. Това е за живота извън страната.
 Насилствената смърт се вижда от опозицията между управителя на асц. Уран и съуправителя на асц. Сатурн. Луната управлява неговия 6 дом - домът на здравето му и е в опозиция с Плутон и в квадрат със Сатурн /съупр. на асц./. Допълнително усложнява нещата и факта,че Луната е в падение. Меркурий, като управител на 4 дом - дом на края, също е в заточение и е в опозиция с управителя на интерсептираните Риби в 1 дом. Първият управител на Риби - Нептун е в съвпад с управителя на 8 дом Венера / в заточение/ и в квадрат с управителя на асц. Уран в 6 дом. Откъдето и да погледнеш картата, бъка от фактори за насилие.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Март 22, 2010, 10:59:17 am »
мисля, че имаше такава тема ( за да не се повтарям )  за "падналата" венера при дизайнерите

Заточена Венера, след като се отчете прецесията, в повечето случаи нали знаеш къде минава? В екзалтация /Риби/ или в собствен знак /Везни/. Но забелязах нещо интересно. Венера във Везни продължава да бъде силна и в сидералната Дева, като че ли има някаква свръхкомпенсация там. А уж било слаба позиция.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #6 -: Март 22, 2010, 11:08:06 am »
В екзалтация /Риби/ или в собствен знак /Везни/. Но забелязах нещо интересно. Венера във Везни продължава да бъде силна и в сидералната Дева, като че ли има някаква свръхкомпенсация там. А уж било слаба позиция.

от дева в лъв  имаш предвид....... дева при индийците като че л и има друг смисъл "по-фин" макар,че и топикално луна в дева е свързваща за световете,  но дева се водеше знак упр. от мерк= на другия вид контакт

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Март 22, 2010, 11:13:00 am »
Нямах предвид Дева, а заточените Венери. Иначе да, от Дева минава в Лъв. А от Везни - в Дева.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #8 -: Март 22, 2010, 11:14:08 am »
 да, разбах, но на "глас" мислех ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Март 22, 2010, 11:24:19 am »
А в картата на Хари Худини след отчитане на прецесията някои детронирани планети минават в знак, в който имат достойнство. Марс минава в сидералния Овен, където е в собствен знак. Така попада в един знак с Венера и Раху, в 3 дом - в случая може да се каже, че инстинктивната природа, природата на желанията е много силна и доминира върху ума (опозиция с Луната). Разположен в дома, на който е сигнификатор, той го поразява, т.е. може да повлияе негативно върху отношенията с братята, сестрите, връстници, съученици и други хора от обкръжението му (за целта се гледа Дрекана - D3).
Налице е марсова махапуруши йога - Марс в собствен знак /или екзалтация/ под ъгъл спрямо Луната, в случая той е в 7 дом от нея (най-силния аспект).
Луна е в един знак с Кету се счита за трудно положение. Сатурн, разположен в 12 дом, аспектира и двете светила - Слънце в сидерални Риби и Луна в сидерални Везни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Март 22, 2010, 11:32:24 am »
Цитат
в случая може да се каже, че инстинктивната природа, природата на желанията е много силна и доминира върху ума

А илюзиите и илюзионистичното изкуство са най-яркото проявление на силата на майа.
В Джйотиш Раху се свързва с тази привързаност - към сетивните възприятия и към обектите, които съзерцаваме (и пожелаваме).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #11 -: Март 22, 2010, 11:48:47 am »
Има специална тема за Магове,Илюзионисти

Един от най-известните илюзионисти в момента е David Blaine :

Има известни сходства между двамата илюзиониста,дори Дейвид е казал че е черпил известно вдъхновение от Худини и е доразвил някои от неговите най-опасни "номера".

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Март 22, 2010, 12:43:01 pm »
Нухе, картата не се вижда, публикувам я пак.

Забележка: неизвестен час на раждане.

Цитат
Born: April 4, 1973, 12:00 PM (unknown)
in: New York (NY) (Etats-Unis)

Първата прилика е, че и в тази карта присъства гореспоменатата от мен марсова йога - Марс е разположен в сидералния Козирог (екзалтация) в квадрат към Луната. Марс е в съвпад с Юпитер, но тук Юпитер е в слаба позиция, намира се в падение. Венера е в екзалтация (по сидерал), но е изгорена от Слънцето. И в тази карта присъства вече споменаваната тук Кала Сарпа йога - всички планети в картата (от септенера) се намират от едната страна на нодалната ос.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Март 22, 2010, 12:43:41 pm »
Докато пишех, си ме изпреварил.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Март 22, 2010, 06:40:55 pm »

Заточена Венера, след като се отчете прецесията, в повечето случаи нали знаеш къде минава? В екзалтация /Риби/ или в собствен знак /Везни/. Но забелязах нещо интересно. Венера във Везни продължава да бъде силна и в сидералната Дева, като че ли има някаква свръхкомпенсация там. А уж било слаба позиция.

Нека да не смесваме двата метода.

« Отговор #15 -: Март 23, 2010, 06:25:45 am »
Слънцето е на трон, знак/дом, държи 2 дом и 4 планети там ,СЛВ, в него се влива енергията на всички останали планети, плюс силен по знак и радостен по дом Сатурн
връх на тау квадрат
взаимна рецепция на:
заточените  Венера Овен/ Марс Телец
Мерка/ Юпитер , което променя пасивите в активи, но и с компенсации идваци от магическия правоъгълник с Мерка/Юпитер

Луната му е неизлечима в падение по знак/дом , ранена от Сатурн и Плутон, с които е в тау квадрат,но и с компенсации идващи от магическия правоъгълник с Мерка/Юпитер,
упр. МС /IC ,изцяло погълнат,обсебен пристрастен към кариерата и  другият край на опозето Мерка/Юпитер - роден дом,майка са страдали от липсата му

великата илюзия Мерка Риби /Юпитер Дева, Сатурн 12/Уран 6
съвпада Марс/Плутон 2 /личната сила / въздестваща  и управляваща Луната/8, енергията на масите ,народа, три много силни опозиции

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #16 -: Март 23, 2010, 06:36:38 am »
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B0%D1%80%D0%B8_%D0%A5%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8

къдравата коса е типична за овена и здравото телосложение от акц.Телец
 на снимката прегърнал майка си и жена си, женен, явно по любов Слънце упр. на Дсц. в съвпад с Венера, и с тоя Мерк/Асц., игривият поглед , повдигнати вежди, детето в него
май никога не е пораствало, Питър Пан, такова впечатление остава у мен,гледайки снимките му ;D

"...Худини непрекъснато усъвършенства и усложнява своите трикове и фокуси. С напредване на възрастта той често попада в болници след представление..."

типично за Луна в Скорпи, няма силно развит инстинкт за самосъхранение,или другата крайност е свръхразвит такъв,капсула, усеща само високоволтовите вибрации, рискови,опастни, ако липсват, сама си ги твори, за да се усеща жива, трябва й адреналин, но крайностите тук са животозастрашаващи.

издава и книги - рецепцията Мерка /Юпитер

"..Започва да се интересува от авиация и прави първия в историята полет над Австралия."
опозицията Сатурн Водолей/Уран Лъв

хъм странно, Луната в Скорпи е най издигната планета, упр. 5 и 6 дом, донесла му е световната известност и слава,чрез изкуството,с което е било изпълнено ежедневието му,упр. на Асц.също е в 6
упр. на МС в 7,в секстил към нея, популярност и известност, въпреки детронирането им по знак
« Последна редакция: Март 23, 2010, 06:55:47 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Синухе

• 4978
« Отговор #17 -: Март 23, 2010, 11:52:50 am »
упр. на МС в 7,в секстил към нея, популярност и известност, въпреки детронирането им по знак

Понякога дори самият хармоничен аспект Луна/Юпитер дават известност,добро пласиране на личността сред обществото,масата,тук даже са свързани и ключови домове.

За авиацията може да допълнем и самият Уран в 6ти дом-тук са професионалните занимания с уранови области (още повече и като упр на АСЦ,говори за вродени умения) и като цяло свободните и нетипични професии,такива свързани с последните за времената техника,възползване в работата от научният прогрес.

Уран и квадратира възлите и то с намесени 2 материални дома-и това е оказало влияние на избора му за поприща,отделно за уникален път,съдба и много експериментиране.
Класическият за мъж сигнификатор за професия Марс също е в аспект с Уран или по-точно на връх на Тау квадрат със намесен Сатурн-изявата се свързва с тежки професии,с известна доза риск,но и същевременно с дълбоко запознаване на физическите закони,ползата от материята като цяло.Сигурно е бил много упорит в преследването на целите си-пада и става, резки обрати и завои,но едва ли се е спирал (това от Тау квадрата и Марса в Телец).Отделно в картата има и други данни за целеустременост и за това че каквото захване не го пуска,докато не го изследва и овладее изцяло.

Гледайки картата по ми върви да тълкуваме Луната в 9ти дом,а не в 8ми-емиграцията на родителите,наред с неговата: Упр на К12 в 12 дом-Сатурн в квадрат с Луна на К9 го описва много точно.Но пък и Луна опозиция Плутон(упр на К9)-също.К4 в мутабел с упр в мутабел в рецепция и опозиция с Юпитер,също загатва за чести смени на среди,дом,заради чести къси или дълги пътувания.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #18 -: Март 23, 2010, 12:15:33 pm »
Между другото ми направи много впечатление следното: в картите на Худини и Блейн,Слънцето е в един и същ градус!
(разбира се за Блейн това ще е валидно ако е роден късно вечерта)

И като знаем че няма нищо случайно-и двамата са илюзионисти (разбира се наред с Мерка в Риби и други).И си викам какво толкова има в този градус, до колкото знам,15ти градус на всеки знак е особен градус,заради това че се намира по средата.При Худини обаче е 16ти или може би това че е още в началото и оказва влияние от средата на знака,при Блейн ако е през деня роден е 15ти,ако е късно вечер -16ти.

Гледах инфо за 15 и 16ти градус и това за 16ти е много интересно"

"Слънце-Този открит характер притежава достойнство,пантеистично съзнание,любов към природа,изкуство и естествени науки.Възстановяване на потенциите става чрез мъдро използване на слънчевата енергия (Прана) в синхрон с тази от окултната мрежа на чакрите."

Изт.-"Окултна астрология"

И се оказва,че те имат Слънце в градуса на Слънцето,Слънцето е в езкалтация,а това е градуса на захранване със слънчева енергия  :o

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Март 23, 2010, 12:23:12 pm »
19* Овен е градусът на екзалтация на Слънцето, т.е. от 18*01' до 18*59' или 19*.
От 10 до 20* в същия знак е неговият фас.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.