Здравей Гост

Подарък-прогноза за Лили

• 188 Отговора
  • 26130 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:Подарък-прогноза за Лили
« Отговор #120 -: Март 25, 2010, 11:50:09 am »

Много е смешно, когато някой взема думи от английския и си измисля сам нови думи, като ги прави български! Щом има думи на български, за които някои патриоти даже твръдят, че е най-стария език на планетата, защо се вземат думи от други езици и се пишат с български букви?  :rolleyes:

Хело,много думи от чужди езици нямат български еквивалент в смисъл в буквален превод (и обратно).А всички думи все някога са били измислени от милиони хора,защо и ние да не се причислим към тези създаващи нови или трябва да се ограничаваме само със старите,измислени от някой друг?  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #121 -: Март 25, 2010, 11:51:38 am »
Хело, най-старият език на света, доколкото се срещат думи със санскритски корен, но къде и ги няма?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #122 -: Март 25, 2010, 11:54:10 am »
Може би ще изоставиш деликатността си в отношенията с приятелите, ще бъдеш необичайно откровена и директна с тях. За някои поведението ти ще изглежда коравосърдечно и безчувствено, но „най-силните ще оцелеят”.

Мисля, че това си проличава вече. Или поне така го усещам, откакто тр. Сатурн наближи 11ия ми дом.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #123 -: Март 25, 2010, 11:54:34 am »
Лили, днес имаш Венерин възврат сега видях - да сЪ влюбваш и да не се помайваш  :P ;D

От няколко дни съм в еуфория, но не е от влюбване, и аз не знам от какво... Сигурно е от пролетта.  ;D

Венериният възврат акцентира върху чувството за комфорт-как да си до актуализираш,както и външният вид (обикновено около него се съпътстват промени в него по един или друг начин или се отдава повече внимание в тази насока).На мен Венериния ми възврат ми донесе освен всичко друго и смяна на цвета на косата и то като се има предвид,че във възвратната карта Венера е в 1ви дом в съвпад с Плутон и Слънце на АСЦ- от Плутон промяната,от 1 дом къде става тя,а от Слънце-Венера цвета- медено-златист,макар че въобще не търсих този цвят  ;D  Сега се чудя как да го променя,с тоя Плутон до края на годината кой знае още колко промени във вида ще направя  :rolleyes:

*

Helo

« Отговор #124 -: Март 25, 2010, 12:01:53 pm »

Хело,много думи от чужди езици нямат български еквивалент в смисъл в буквален превод (и обратно).

В случая, както и в много други случаи, думата имплозивен не съществува в българския език, но на нашия език си има подходяща съответна дума и може да се преведе съвсем буквално.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #125 -: Март 25, 2010, 12:08:12 pm »
Хело, ти на баш филолог ли ще правиш забележки?  ;D

ПП. Не съм аз филологът.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #126 -: Март 25, 2010, 12:28:15 pm »

Хело,много думи от чужди езици нямат български еквивалент в смисъл в буквален превод (и обратно).

В случая, както и в много други случаи, думата имплозивен не съществува в българския език, но на нашия език си има подходяща съответна дума и може да се преведе съвсем буквално.

Хело, между 60 и 70 % от думите в поста ми са чуждици или с чужд корен. Ще ги извадиш ли всичките, или да ти ги пратя на лични с етимологичните им характеристики?
« Последна редакция: Март 25, 2010, 12:49:45 pm от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #127 -: Март 25, 2010, 12:47:48 pm »
Дияна, съвсем съм сериозна..знам, че това се пише, и този труд се влага само за човек, който ти е на сърце, а аз едва ли съм ти, но ако има някакъв начин, някога..ако усетиш някаква плаха искрица да напишеш нещо и за мен :58:

С удоволствие, но както вече успях да прочета, не съм написала нищо, което да го няма на предишните страници. Далече съм от майсторския клас. Даже калфа още не съм.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #128 -: Март 25, 2010, 01:00:08 pm »
Хубаво пишеш, Дияна, имаш дарба и приятно се четат творенията ти, не става въпрос за смисъла или съдържанието. Понякога е толкова цветно, сякаш рисуваш с думи. И Ема е като тебе, само жанра ви е различен.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #129 -: Март 25, 2010, 01:19:28 pm »
Аз нямам много време да описвам в подробности как ще се чувства Лили в дадени периоди. Радвам се,че има желаещи и в тази насока. Аз си падам повече по по-конкретната фактология.Така взаимно се допълваме. Аз, обаче,вложих време в друго,което както повечето от нас знаят, че се гледа, мисли и изчислява доста. И го направих с удоволствие за Лили.  :wub: Само ще помоля Лили и другите занимаващи се ведическата да проверят,ако могат и искат, периода за забременяване и раждане, на които аз се спрях. Като най-възможен месец за зачеване ми се вижда края на месец юни 2012 година и за раждане - април 2013. До този извод стигнах с помощта на слънчевото затъмнение от май 2012, соларите за 2012 и 2013, както и прогресиите и лунарните карти. Който има време и желание, нека провери дали съм на прав път. А сега ще въря,че ме чака работа. Хубав ден, момичета и момчета!  :88:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #130 -: Март 25, 2010, 03:12:22 pm »
Според мен деца може да даде господарят на пети в съответната варга Д-7 - Луна, тоест след август 2014 година. Това е по правило. Но при мен периодът, който даде раждане, е на господаря на У5 в Д-7. В случая с Лили, това е Слънце, Антардаша - от август 2013 до август 2014. След юни 2013 Юпитер придобива много силно и благотворно влияние по транзити, както и Раху, спрямо Д-7 и вероятно може да дадат резултати, свързани с поява на дете/деца.

До средата на 2013 на Лили й предстои период на Венера, която е с много особен статут в картата й.
Но специално в Д-7 управлява 3 и 8, тоест упачая и дустхана домове. Не съм сигурна дали поради осми може да даде зачеване, но като цяло си мисля, че това не е периодът на зачеването. Но трябва да се видят и аспектите, и потенциала на Венера и силата и в различните варги и в различните знаци по транзит, а това не мога да го направя тук. Довечера ще се опитам да напиша какви резултати би могла да даде според мен по отношение на дванадесетте варги от физическия свят.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #131 -: Март 25, 2010, 04:50:07 pm »
Благодаря, Диана!  :blink: Ще се радвам да чуя още мнения, дори и с методите по съвременната астрология.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #132 -: Март 25, 2010, 05:12:11 pm »
Дияна, специално в Д7 има едно изместване знака на Лагна, което се още остава под въпрос. Става въпрос за броени минути отклонение, но тогава Лагна в Д7 минава в Овен и само виж какво има там - Марс, Сатурн и Кету в първи дом.  :lol:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #133 -: Март 25, 2010, 05:17:42 pm »
Дияна, специално в Д7 има едно изместване знака на Лагна, което се още остава под въпрос. Става въпрос за броени минути отклонение, но тогава Лагна в Д7 минава в Овен и само виж какво има там - Марс, Сатурн и Кету в първи дом.  :lol:

Вижте кво, не си говорете двете на китайски,щот не ви разбирам катамарктата.. :19: Говорете на проЗ български език, та да ви разбера и аз.  ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #134 -: Март 25, 2010, 05:26:20 pm »
Дияна, специално в Д7 има едно изместване знака на Лагна, което се още остава под въпрос. Става въпрос за броени минути отклонение, но тогава Лагна в Д7 минава в Овен и само виж какво има там - Марс, Сатурн и Кету в първи дом.  :lol:

Вижте кво, не си говорете двете на китайски,щот не ви разбирам катамарктата.. :19: Говорете на проЗ български език, та да ви разбера и аз.  ;D

Д7 е една от варгите /варга е дето се гледа за отделни сфери  ;D /, май отговаряше за творчеството един вид. Лагна е асцендент на въпросната варга, явно е на чорчик знам ли  ;D Един вид не е много сигурно тълкуването.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #135 -: Март 25, 2010, 05:31:07 pm »
За децата и внуците също, т.е. за потомството, което ще оставиш след себе си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #136 -: Март 25, 2010, 05:37:07 pm »
Управителят на пети дом от Раши или на този от Д7, съотнесен спрямо текущата антардаша ?  :-\

*

Diyana

• 2705
« Отговор #137 -: Март 25, 2010, 06:29:14 pm »

Всъщност, отклонение от 12 секунди, Лили. Ще падне работа ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #138 -: Март 25, 2010, 06:31:59 pm »
Поживьом - увидим, както се казва. Времето ще покаже кое от двете Д7 работи.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #139 -: Март 25, 2010, 06:53:36 pm »
Лили аз имам един малко личен въпрос в кой град си родена защото правих картата ти по солара и не ми се вързват нещо осите АС и МС?!?!
« Последна редакция: Март 25, 2010, 07:17:12 pm от marygadje »
Докато дишаш...надявай се!