Здравей Гост

Новата астрология (съобразно "Матрицата 5")

• 264 Отговора
  • 44980 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:Новата астрология (съобразно "Матрицата 5")
« Отговор #240 -: Юли 07, 2010, 04:05:16 pm »
Вчера изведнъж ми светна нещо-да гледаме мидпойнта на Черната и Бялата Луна ,като МП на Баланса (межу светлата и тъмната страна).

И какво да видя-МП на Баланса ми е в съвпад с Нептун,което може да се тълкува като средство за изразяване или постигане на този баланс.Добре е да се обърне внимание и на знака и на дома и в случая като има съвпад с планета-какво управлява тя в картата  ;)

това е много интересно  :o  на мен ми се пада на градус-два от асцедента... странно...  :unsure:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #241 -: Септември 02, 2010, 11:57:08 am »
Другари и дами,
Кабалата разправя, че земното е егоизъм и получаване, а духовното е любов и отдаване. И че божественият план е включил всичко това, което се е случвало и се случва. Сега се намираме в края на времената, Кабалата му вика - ние сме последното поколение. Това, което се е развивало преди по божествена схема, сега върви към изначално предвиден завършек. Егоизмът се е изострил дотолкова, доколкото изобщо му е възможно, и затова няма друг начин, освен да прескочим отвъд. Това явно на принципа на махалото, на изток имат такъв принцип, от Ошо съм го чела. Когато махалото се е залюляло в едната посока, е безмислено да се опитваш да го върнеш обратно, вместо това го натегни докрай и то само ще отскочи обратно.
Та според Кабалата ни евсички сме клетки на един единен организъм, на една световна душа, наречена Адам Ришон или нещо подобно.
Прилича на Матрицата 6 донякъде ,само че душите или висшите азове не са много, а само един. Тя се била разделила в дълбока древност на множество души всяка със специфична задача за изправление. Сега е дошло време тая единна душа да си събере вересиите ,демек отделните души и те отново да станат съставни части от нея.
И затова започват да се пробуждат избирателно тук таме души и стават все повече, тия, които ще са начело и ще измъкнат и останалите, защото просто душата трябва да си събере всички части.
Кабалата вика за прераждането, че всеки има точка в сърцето и ако успее да я развие, следващият живот се усеща като индивид, прероден. Ако не я развие, следващия път пак се появява точка в сърцето, ама няма индивид.
И че всяко следващо поколение това сме пак ние ,само че на по-развито ниво. Като приливите на морето ,вълна след вълна, се раждаме и изчезваме и така, до сия дни, когато общата душа Адам некой си започва да изисква да си събере целостта.

За да стане това ,за всеки има два пътя - или доброволно да осмисли тоя факт и да се пренастрои, или следват неприятности и катаклизми от всякакъв род.
И понеже всички сме части на едно цяло, знам, че Вещичка ще подскочи, ама това е учението, няма начин да измъкнем само себе си, то е все едно да си в огъня, пък да измъкнеш само ръката си и да решиш, че си го избегнал.

Та Кабалата вика, че имаме два пътя, или ще седим в егоизма сии ще ни маризят по тиквите, или съзнателно бързо и леко ще се измъкнем в светлината.

Кабалата вика и още нещо интересно, на мен това ми е най-загадъчното. Не са важни отделните единици, демек аз, Вещичка, лили, Марая или Скарлет. Важни са само връзките помежду нас.
Бог образно не бил чувал молитвите на точиците, които сме ние, Бог чувал молитвите на мрежата, на връзките.
Демек, ако искаш бог да те чуе, първо създаваш връзки наоколо (с групата, твърди Лайтман), пък после викаш към него от името на групата. Иначе нема чуваемост.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #242 -: Септември 02, 2010, 12:03:00 pm »
Кабалата вика и още нещо интересно, на мен това ми е най-загадъчното. Не са важни отделните единици

Учудвам се, че точно на теб това ти е загадъчно. В какъв смисъл?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #243 -: Септември 02, 2010, 12:04:19 pm »
аз бях чела от Ошо нещо в този дух...не съсвсем, но човек за да помогне на другите първо трябва себе си да погледне....

Цитат
Бог не е личност, а енергия. С това се обяснява фактът, че енергията не взема под внимание индивидуалната личност. Каквото и да се случва с всяка отделна индивидуалност, е непредубедено.
Например: дървото, растящо на брега на реката, се подхранва от преминаващия край него поток. То цъфти през пролетта, ражда плодове и израства. А дървото, паднало в самия поток, може да бъде отнесено от бързото речно течение. Реката няма отношение към тези дървета. Тя не е заинтересована нито от това, че първо подхранва едното, нито от това, че разрушава второто. Реката просто тече. Реката е течаща енергия, а не личност.

това ми е един от любимите цитати....

Цитат
Енергията на Бога не взима никого под внимание. Всъщност, некоректно е да се каже "енергията на Бога", по-правилно е да се каже, че Бог - това е енергия. Бог не мисли за това как да се държи. Енергията се подчинява на собствен закон и този извечен закон е религията.
Под религия тук се подразбират законите на поведението, общуването с енергията, която е Бог.

Цитат
Ако вашето поведение е изпълнено с разбиране, проницателност и съответствие с тази енергия, тогава тя се превръща за вас в благослов, благодат - но не по собственото й желание, а само благодарение на вас. Ако вашето поведение е право противоположно, ако постъпвате въпреки законите на енергията, тя става разрушителна за вас. В този случай не Бог променя своето отношение или качество. Причината за всичко това сте вие.
добавих още два любими цитата...
 :blink:
« Последна редакция: Септември 02, 2010, 12:10:57 pm от vanilla »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #244 -: Септември 02, 2010, 12:07:18 pm »
Само да вметна, че не съм чела темата и книгата. За това ли иде реч и в нея?

Известен ми е само принципа на Кабала, който аз споделям и се вписва в моите виждания за нещата, които съм имала до тук в живота си. Освен това ми се налага с Плутон в съвпад със Северен възел в 11 дом.   

*

Nebesna

« Отговор #245 -: Септември 02, 2010, 12:26:56 pm »
аз бях чела от Ошо нещо в този дух...не съсвсем, но човек за да помогне на другите първо трябва себе си да погледне....

Цитат
Бог не е личност, а енергия. С това се обяснява фактът, че енергията не взема под внимание индивидуалната личност. Каквото и да се случва с всяка отделна индивидуалност, е непредубедено.
Например: дървото, растящо на брега на реката, се подхранва от преминаващия край него поток. То цъфти през пролетта, ражда плодове и израства. А дървото, паднало в самия поток, може да бъде отнесено от бързото речно течение. Реката няма отношение към тези дървета. Тя не е заинтересована нито от това, че първо подхранва едното, нито от това, че разрушава второто. Реката просто тече. Реката е течаща енергия, а не личност.

Който го е писал е пълен глупак и не разбира, че всичко в природата е свързано - каквото е долу, такова е и горе и нищо не е по-различно. Отделните бурмички могат да повдредят цялата машина - голямото зависи от малкото и малкото зависи от голямото...Все едно мен да не ме е страх от микроби, понеже са на по-задно стъпало в биологичната еволюция....или да не ме е страх от черни магове и низки сили, понеже те са на по-ниско ниво в духовната еволюция.
А реката се интересува от дърветата, понеже те единствени предпазват от ерозия речните склонове и модифицират речното корито....Погледнато в още по-глобален мащаб, изсичането на дърветата води до опустяване на планетата и засушаване на климата, тъй като влияе върху изпарението на влага от почвата, а оттам и върху местния климат. Могат да се дадат още много примери.

*

Nebesna

« Отговор #246 -: Септември 02, 2010, 12:31:34 pm »
Е остави малко радост на хората пък ти.  ;D

Който си мисли, че влиянието е еднопосочно, много се лъже. Не става дума за въздействие, а за взаимодействие.
Постоянно говорим, че рушим природата, а Бог нима не е природата в нейния духовен и материалистичен план?
Ние като човешки същества сме уязвими, да, но тя не е по-малко уязвима....Бог не е интересувал...напротив постоянно дава сигнали, когато нещо не е наред....и човечеството трябва да бъде много чувствително към тези сигнали, за да не отреже по невнимание и поради нехайство клонът, върху който стои.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #247 -: Септември 02, 2010, 12:35:11 pm »
Кайли, откъде изкопа Матрицата 6? излязла ли е вече  :unsure:

и за кво да подскачам? цитираш един от най-важните Херметични закони - този за махалото  :P  ясен ми е като бял ден, както и това, което описваш.

само да добавя, че в Матрицата 5 се говори за един Висш Аз, а не за много - много са му разклоненията /демек инкарнациите/. а като те чета и мога само да ти кажа, че това което си се светнала от Кабала е писано и в Матрицата и в много други книги. ако си го осъзнала, значи при теб Кабалата е била пусковият механизъм.

пробуждат се тези, които трябва не всичките ни 1500-2000 инкарнации ще се пробудят. за това са Доминантните и Финалните. другите са събирачи на емоции и знания. затова говорят, че ще оцелеят малко, защото ще са само Доминантни и Финални /а може и само Финални - туй не го знам/. тези, които ще се приберат във Висшият Аз ще обогатят със знания тези които остават...

и само за инфо - тези, които останат на такъв голем уй ще се нахендрят, че не е истина. цялото почистване и преобразяване на планетата ще лежи на техните плещи. отделно знаещите ще се наложи да обучават незнаещите и да се грижат всички вкупом за новото оцеляване. докато се хармонизират нещата, един Господ знае колко години ще минат... ммм дааа, нема да е много розово особено пък в началото...

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #248 -: Септември 02, 2010, 01:02:19 pm »
Е остави малко радост на хората пък ти.  ;D

Който си мисли, че влиянието е еднопосочно, много се лъже. Не става дума за въздействие, а за взаимодействие.
Постоянно говорим, че рушим природата, а Бог нима не е природата в нейния духовен и материалистичен план?
Ние като човешки същества сме уязвими, да, но тя не е по-малко уязвима....Бог не е интересувал...напротив постоянно дава сигнали, когато нещо не е наред....и човечеството трябва да бъде много чувствително към тези сигнали, за да не отреже по невнимание и поради нехайство клонът, върху който стои.

всеки си има право на мнение...аз споделих моето.....истината за всеки е различна... :blink:
според мен друго е по-важното да се разбере от тези цитати....

*

kaily

• 5145
« Отговор #249 -: Септември 02, 2010, 01:08:09 pm »
Кабалата вика и още нещо интересно, на мен това ми е най-загадъчното. Не са важни отделните единици

Учудвам се, че точно на теб това ти е загадъчно. В какъв смисъл?

В смисъл такъв, че винаги все пак съм си мислела, че ние сме важните, а изграждането на връзки между нас е заради това да се научим НИЕ на единение и общуване.

Ние сме главните, основните, бог за нас се грижи.
А сега Кабалата разправя, че сме едва ли не междинен продукт, чието предназначение е да изгради решетката, връзките, общата свръзка.

И някак си такава смяна на фокуса ми действа още по-гадно на егото, отколкото тоя пич с матрицата 5.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #250 -: Септември 02, 2010, 01:08:42 pm »

Цитат

Който го е писал е пълен глупак и не разбира, че всичко в природата е свързано - каквото е долу, такова е и горе и нищо не е по-различно. Отделните бурмички могат да повдредят цялата машина - голямото зависи от малкото и малкото зависи от голямото...Все едно мен да не ме е страх от микроби, понеже са на по-задно стъпало в биологичната еволюция....или да не ме е страх от черни магове и низки сили, понеже те са на по-ниско ниво в духовната еволюция.
А реката се интересува от дърветата, понеже те единствени предпазват от ерозия речните склонове и модифицират речното корито....Погледнато в още по-глобален мащаб, изсичането на дърветата води до опустяване на планетата и засушаване на климата, тъй като влияе върху изпарението на влага от почвата, а оттам и върху местния климат. Могат да се дадат още много примери.

напротив, в същността си всичко е енергия. падналото дърво ще се разложи и ще нахрани почвата. просто нищо не се губи. права си, че всичко е свързано. на едно по дълбоко ниво всичко е енергия и Бог навсякъде. Абсолюта трупа опит посредством нас и всичко материално тук и дори падналото дърво е някакъв опит.

прости ми, но не видях нищо в този цитат да говори за какъвто и да било страх от нещо си. реката не се интересува от нищо - тя просто Е, както и самата природа. единствено човек е воден от интереси и то от личните си интереси.

някак не мога да разбера коментара ти  :(

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #251 -: Септември 02, 2010, 01:14:33 pm »

В смисъл такъв, че винаги все пак съм си мислела, че ние сме важните, а изграждането на връзки между нас е заради това да се научим НИЕ на единение и общуване.

Ние сме главните, основните, бог за нас се грижи.
А сега Кабалата разправя, че сме едва ли не междинен продукт, чието предназначение е да изгради решетката, връзките, общата свръзка.

а не смяташ ли, че кабалата говори с това ние като визира нашите човешки инкарнации, а не Висшите Аз-ове. защото от този ъгъл погледнато това е необходимо - ние съзнателно да изградим решетката на единното съзнание, защото реално нашите Висши Аз са или в 5то или 6то измерение и при тях всичко е ок, но тук нещата куцат и затова се изисква събуждане на съзнанието. аз поне така го разбирам  :-\

И някак си такава смяна на фокуса ми действа още по-гадно на егото, отколкото тоя пич с матрицата 5.

па пича с Матрицата 5 е доста агресивен и не всичко трябва да го приемаш за чиста монета, защото колкото и да се бара знаещ, той отрича и не приема елементарни неща. да, има ги знанията, но ги е фокусирал в неправилна точка. затова не му се връзвай много  :P

*

sunrain

• 6710
« Отговор #252 -: Септември 02, 2010, 01:15:43 pm »

Сега те разбирам.  ;D Може би като част от цялото ние все пак сме не по-маловажни, не бой се.  :P

*

kaily

• 5145
« Отговор #253 -: Септември 02, 2010, 01:18:16 pm »
Пак не разбрахте главното - ние сме спомощни механизми, не сме нито венец на творението, нито крайната му цел. Нито един от нас, независимо дали е велик, просветлен, напреднал или гений.
Ние сме просто бурмички, предназначени да служат на голямото цяло - единната душа.
Крайната цел на творението е единната душа да се събере наново,а ние сме просто спирка край пътя.

Кабалата казва също, че (и впрочем независимо какво се говори в Матрицата и че сме я чели по-рано, Кабалата е на няколко хиляди години и е първа по време, писателят на матрицата може просто да е чел Кабалата), та безсмъртие се постига, обаче по следния начин - трябва да изградим връзките помежду си и в тях да преместим съзнанието си. В никакъв случай не в това, което све свикнали да назоваваме АЗ или себе си. Във втората решетка, във връзките, отделните елементи, точките между връзките, нямат никакво значение, те, т.е. ние, сме временни и след изграждането на връзките си заминаваме и единственият начин е да се прехвърлим върху връзките.
И сега примерно кой съм аз - решетка от връзки.

*

kaily

• 5145
« Отговор #254 -: Септември 02, 2010, 01:20:59 pm »

Сега те разбирам.  ;D Може би като част от цялото ние все пак сме не по-маловажни, не бой се.  :P

Изобщо не се боя, още повече че ние не съществуваме. Просто изместих фокуса на важност от точките върху връзките и се пошокирах малце, това е.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #255 -: Септември 02, 2010, 01:22:37 pm »
Кристално ясна беше.

Мен лично не ме притеснява, че не сме венец на творението и не съм живяла досега с тази нагласа, като гледам нямаме симптомите на нещо толкова съвършено, за да ме и учудва. Но като всеки помощен механизъм, както ти се изрази, сме си важни къде на шега, къде на истина, затова егото може да бъде спокойно.  :wink2:

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #256 -: Септември 02, 2010, 01:25:41 pm »
трябва да изградим връзките помежду си и в тях да преместим съзнанието си
добре, но това по какъв път става наистина...по пътя на любовта между хората, но истинската любов...тази, която наричаме божествена....както Слънцето свети за всички, така и ние трябва да се научим да обичаме всички първо и после да се свържем помежду си...
хората отказват да изграждат такива връзки, даже обратно предпочитат да се отделят от цялото, да са различни, да се отличават, да са велики.....

*

kaily

• 5145
« Отговор #257 -: Септември 02, 2010, 01:34:47 pm »
Е да де, Кабалата вика, че затова и става квото става по света сега.
И хората просто ще бъдат принудени да почнат да го правят. Щото като има лабаво и се ослушваме като шопари в теменужки.
Обаче като почне да ни тресе по главите ,кризи, земетресения, вулкани, в Москва 40 градуса, в Якутия, де са измерени най-ниските температури на земята, над 30 градуса с дни, урагани, наводнения, финансови и политически кризи - и от зор ще почнем да го правим.
Ама пита пича Лайтман от името на Кабала - Що требе да е с лошо, като може леко и с добро.

*

kaily

• 5145
« Отговор #258 -: Септември 04, 2010, 04:52:20 pm »

Мхм,
и аз даже не бях чела нещо от Ошо, ми лежах точно на това ухо вече найсе години.
Май сега с метлата ме изкарват изпод леглото, свършило е времето за себегледане. :-X

*

kaily

• 5145
« Отговор #259 -: Септември 04, 2010, 04:57:44 pm »
Тия открития не са като ония открития, като един открие топлата вода, всеки може да се къпе с нея.
Обаче в тая материя не откриеш ли топлата вода сам, абсолютно нищо не печелиш от това, че някой друг я бил открил.
Същото като с любовта.
Можеш да изчетеш всички романи и дефиниции за любов, не се ли влюбиш сам, нямаш никаква файда ,че останалото човечество я било открило и преживяло.