не съм чела книгата, и макар да се интересувам от разни езотерични работи нещо не мога да повярвам в прераждането, в общоприетия смисъл - умираш и след време се раждаш в друго тяло. по-скоро наистина като това, което е описано в първия пост, че е налице едновременно съществуване или има някакво прераждане в поколенията на принципа на гроздовете или т.нар. фракталии.
във връзка с фракталиите които са много разпространени в природата, типичен пример е гроздето. интересно е, че Исус например постановява вземането на причастие, което е хляб и вино (което се прави от грозде) като виното символизира пиенето на неговата кръв и по този начин спасение или край на прераждането според мен, освобождение от цикъла действие, последици на действието. (поне доколкото помня, отдавна не съм чела нещо свързано с християнските доктрини).
а по въпроса за астрологията и наталните карти и отражението в тях на инкарнациите и връзката на отделни инкарнации: една от теориите е че може да има т. нар. прераждане и докато си жив, т.е. живееш си и друга душа идва да живее в тялото ти. за мен лично това е супер странно но дали прогресивните новолуния и смяната на знака на прогресивното слънце не сочи именно нещо такова?