Здравей Гост

АСЦЕНДЕНТ

• 234 Отговора
  • 33830 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:АСЦЕНДЕНТ
« Отговор #180 -: Септември 17, 2010, 10:50:45 am »
Открих нещо интересно - ВТОРИЧЕН АСЦЕНДЕНТ и по него може да се построи карта като се ползва равнодомната система обаче.

Формулата за изчисление е като при Арабските точки, с които автора се занимавал години наред и стигнал до извода, че те са част от друга карта на личността, както я нарича той "огледален образ" или "сянка".        

"Tobey has been working with the Arabic Parts for many years but it took this insight from nature for him to finally realize that the Arabic parts were part of a shadow chart or mirror image chart. And that this Arabic Parts chart, shadow chart had an Ascendant too and Tobey called this shadow charts Ascendant the Secondary Ascendant. This will only work if the Astrologer uses the Equal House Ssytem."

http://www.aaarf.net/secondaryasc.htm

Асц + Асц - Слънце = Вторичен Асцендент

На сайта има и тълкуванията на комбинацията, която ви се получава - при мен например Скорпион+Водолей и с доста от написаното се съгласих. Ако ви е любопитна информацията, вижте и при вас как стоят нещата.  :blink:  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #181 -: Септември 17, 2010, 07:26:44 pm »
 ;D  Интересно, Асол, моя втори асцедент е Стрелец и съвпада с Нептуня ми. Значи съм Близнаци и Стрелец, странно - You are adventurous, affectionate and romantic but not very stable [in the traditional sense] in love relationships. You will have many serious relationships in a lifetime. It is probably a good idea for you to look at alternative relationship possibilities. Явно заради това, не могат да ме възприемат насериозно. Странното е че днес точно това си мислех по пътя за в къщи, след като в същността си съм наистина сериозен човек, защо ме взимат на несериозно. Явно нещо в излъчването ми ги заблуждава...То и аз съм си пълна заблуда, ама нейсе  ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #182 -: Септември 17, 2010, 07:59:10 pm »
;D  Интересно, Асол,

Интересно, Сънрейн съм.  ;D

*

Vision

• 3523
« Отговор #183 -: Септември 17, 2010, 08:05:04 pm »
Открих нещо интересно - ВТОРИЧЕН АСЦЕНДЕНТ и по него може да се построи карта като се ползва равнодомната система обаче.

Формулата за изчисление е като при Арабските точки, с които автора се занимавал години наред и стигнал до извода, че те са част от друга карта на личността, както я нарича той "огледален образ" или "сянка".        

http://www.aaarf.net/secondaryasc.htm

Асц + Асц - Слънце = Вторичен Асцендент

На сайта има и тълкуванията на комбинацията, която ви се получава - при мен например Скорпион+Водолей и с доста от написаното се съгласих. Ако ви е любопитна информацията, вижте и при вас как стоят нещата.  :blink:  

дали правилно го изчислявам..като ми е асц. в 11 гр. на дева, броя от началото на овен и са 161 градуса..
а слънцето ми е в 20-ти градус на лъв, значи 140-ти градус..

161+161=322-140=182 гр= 2 градус на везни, в съвпад с плутон в 29-ти градус на дева.. :mellow:

е нема що.. ;D

правилно ли го смятам, Сънрейн?? :-[

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

« Отговор #184 -: Септември 17, 2010, 08:07:51 pm »
;D  Интересно, Асол,

Интересно, Сънрейн съм.  ;D

;D ;D ;D, моля за извинение, това потвърждава наистина, че понякога съм абсолютен вятър и мъгла....

« Отговор #185 -: Септември 17, 2010, 08:10:36 pm »

161+161=322-140=182 гр= 2 градус на везни, в съвпад с плутон в 29-ти градус на дева.. :mellow:

е нема що.. ;D

;D Дай си точката, да ти я сметна мъри, ко се мъчиш  :P - Не си я сметнала правилно на 4.42.28 Везни ти е АСЦ намбър 2  ;D

*

Vision

• 3523
« Отговор #186 -: Септември 17, 2010, 08:12:42 pm »

е нема що.. ;D

;D Дай си точката, да ти я сметна мъри, ко се мъчиш  :P - Не си я сметнала правилно на 4.42.28 Везни ти е АСЦ намбър 2  ;D

коя точка искаш сега.. :lol: кажи ми как го сметна, плс.. :lol:
в петия градус на везни се лепва почти на лилит.. :'(

ааа, взела си повече знаци след запетаята, аз съм по грубите сметки.. :-\

*

sunrain

• 6710
« Отговор #187 -: Септември 17, 2010, 08:13:14 pm »

Май е точно, да. :blink: По тия градуси, които си дала, но не съм ти отворила картата. 

« Отговор #188 -: Септември 17, 2010, 08:15:10 pm »
  Вижън, шегувам се, но аз съм си мързелива и нали имам зетка, вкарвам там разните му точки и цък показват се веднага къде са  :P....

*

Vision

• 3523
« Отговор #189 -: Септември 17, 2010, 08:16:58 pm »
благодаря ви и на двете..сега пък сянката ми е везни в съвпад почти с лилит, а отзад плутон ми диша във врата..жална работа.. :lol:

и е точно на К2..какво ще рече това, че ценностите ми се определят от лилит и плутон ли??или не, по- скоро, че така се показвам, нали е асц. все пак..наслагва ли се върху обичайните положения, например както е в съвпад с К2??
и какво трябва да се разбира под това..развълнувах се сега, ново двайсет..и то във везни, дето не искам да имам нищо там, ако може..само се появяват нови неща, за които да мисля.. :P
« Последна редакция: Септември 17, 2010, 08:25:19 pm от Vision »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #190 -: Септември 17, 2010, 08:35:45 pm »
Много интересно ;D ;D , след голям спор със Синухе- дъртия козел относно градусите  ;D ;D ;D, защото общия сбор на двата АСЦ е 478 гр. , бях на мнение , че е редно да се извади 360 - заради окръжността.... ;D ;D , той го сметна и по двата начина и се оказа , че втория ми АСЦ е отново скорпион на 14гр. С това обаче ми светна още една лампичка, майката са си е*али професионалните астролози с висока цена.....
При една от срещите ми с Гита Мерджанова тя ми каза , че това е много чувствителна точка в натала - 14 гр. на скорпион , както още един много добър астролог-възпитаник на руската школа
, ех защо толкова се крие тая наука , защо тънкостите й са забулени в тайни :( :( :(?Защо?

Qudna rabota e tova astrologiqta?- Пише се мечка , чете се вук! ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #191 -: Септември 17, 2010, 08:50:29 pm »
Какво по-точно имаш в предвид чувствителна и защо е чувствителна въпросната точка?

Вероятно заради втория АСЦ. Крис , аз съм се изумявала от подробности до които мога да стигна в натала , но това е една друга тема , която не бива да обсъждаме тук.
Само ще вметна , че не всичко ,което блести е злато и , че дявола се крие в подробностите на всеки един хороскоп. За мен обаче това е много изморително , вчера след картата на Дивна бях като разплута.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Diyana

• 2705
« Отговор #192 -: Септември 17, 2010, 09:15:40 pm »

Аз пък съм Рак Овен- най-после огин малко.
Ан така, а где е точно това на сайта, че го не намирам.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #193 -: Септември 17, 2010, 09:17:40 pm »
общия сбор на двата АСЦ е 478 гр. , бях на мнение , че е редно да се извади 360 - заради окръжността.... ;D ;D , той го сметна и по двата начина и се оказа , че втория ми АСЦ е отново скорпион на 14гр.

Вади се окръжността, когато получения резултат е по-голям, но кой втори начин имаш предвид, не те разбрах.  :blink:

Дияна, малко по-надолу в сайта, но по-късно видях, че е за слънчевия знак и асцендента, не се отнася до въпросното изчисление и комбинацията, която се получава.   

Quick Personality Profiles
Choose your Sun Sign with your Ascendant or Moon

« Последна редакция: Септември 17, 2010, 09:22:37 pm от sunrain »

*

Марая

• 28287
« Отговор #194 -: Септември 17, 2010, 09:18:55 pm »
Не за друго, ама специално тази точка ми е много важна, заради магическия градус 14, който е свързан със същия в Козирог, понеже там ми е Нептун в съвпад с единствената неподвижна звезда в натала ми ВЕГА, която така и не установих що ще там. ;D

Вега е сериозна звезда от 1-ва величина..., допустим орбис 2*..., аз я усещам и знам за какво приказваш! ;)

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #195 -: Септември 17, 2010, 09:24:22 pm »
Нещо не мога да си сметна този втори асцендент :-[
Асц. Везни 11,04* , Слънце Риби 25,29*
Получава се отрицателно число?
И какво правим по нататък? :unsure:
Дейзи, помагай.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #196 -: Септември 17, 2010, 09:27:40 pm »
Благодаря.  :blink: То всъщност няма как да е другояче, трябва да излязат сметките, но може би по-лесен идва първия. 

« Отговор #197 -: Септември 17, 2010, 09:28:22 pm »
Дейзи, помагай.
Овен, 26 гр и 39 мин.
С това смятате http://www.noendpress.com/pvachier/arabicparts/index.php, нали? Както арабска точка.
Моят е Козирог. Подозирах го това, обеснява много неща. Primary - Aquarius, secondary - Capricorn. :blink: Благодаря ти, Sunrain, за ценната информация. :58:
« Последна редакция: Септември 17, 2010, 09:33:25 pm от Mirabella »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #198 -: Септември 17, 2010, 09:30:53 pm »
Дейзи, помагай.

27 градус на Овен го определих аз.

Мирабела е писала.  :blink:

« Отговор #199 -: Септември 17, 2010, 09:33:17 pm »
 На Марая - 2 асц - 14.55.42 - Скорпион
 Мари - 26.39.46 - Овен