Здравей Гост

АСЦЕНДЕНТ

• 234 Отговора
  • 33835 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:АСЦЕНДЕНТ
« Отговор #220 -: Септември 19, 2010, 01:32:31 pm »
Намерих я. В Зет 8 е дадено латинизираното "Моринус" - асцендентът ми се измества с един знак...но всъщност за мен няма значение, понеже нито съм родена, нито живея на много голяма географска ширина. други да му мислят.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #221 -: Септември 19, 2010, 01:38:17 pm »
Странно.  :-\ Не би трябвало АС и МС да се изместят, а само куспидите на останалите (неъглови) домове. При всички домови системи (с изкл. на равнодомната) е така - ъглите не мърдат, но куспидите на останалите домове леко се разместват. Затова някои астролози са на мнение, че в прогностиката единствено ъглите дават сигурен резултат при директиране.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #222 -: Септември 19, 2010, 01:44:01 pm »
Странно, да! МЦ си остава, променя се оста Асц-Десц., а системата наподобява равнодомната.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #223 -: Септември 19, 2010, 01:45:57 pm »
Странно, да! МЦ си остава, променя се оста Асц-Десц., а системата наподобява равнодомната.

Дайте я насам тая система ...., има ли я някъде другаде :rolleyes: :unsure:...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

« Отговор #224 -: Септември 19, 2010, 02:03:47 pm »
и в астро.сом я има, и не мърдат АС/МС и т.н., то и няма и логика, де :rolleyes:

*

Stella

• 7765
« Отговор #225 -: Септември 19, 2010, 02:20:28 pm »
и в астро.сом я има, и не мърдат АС/МС и т.н., то и няма и логика, де :rolleyes:

Да, няма логика. На Зет 8 не му вярвам изобщо.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #226 -: Септември 19, 2010, 03:10:10 pm »
При системата на Моринус асцендентът не съвпада с върха на 1 дом, съответно МС с върха на 10. В астро ком К1 също се измества с около знак назад - близо до сидералната позиция, но Асц остава същия - просто е по-навътре в първи дом. В зетката няма изричен символ в колелото, който да указва, че там е асц., само се отбелязва върха на първи дом. Друга характеристика на домавата система е, че не зависи от географската ширина - на практика за дадената дължина домовите куспиди са навсякъде еднакви за съответния час и минутка.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Divna

« Отговор #227 -: Септември 19, 2010, 03:18:55 pm »
При мен по системата на Морен, Луна е в 12 дом, а Сатурн в 7.
Не мисля, че тази система е валидна за мен.
Преди години ми правиха хороскоп използвайки Кох. По нея система Уран ми е в 12 дом.
Аз си разглеждам радикса само по Пласидус.

*

Stella

• 7765
« Отговор #228 -: Септември 19, 2010, 03:29:17 pm »
Преди години ми правиха хороскоп използвайки Кох. По нея система Уран ми е в 12 дом.

Няма големи разлики при теб между Кох и Плацидус. Уран и без това ти е в съвпад с куспидата на 12-ти, така че може да се отнесе и към двата дома. Освен това У4 в 12-ти дом е един от показателите за емиграция. Така, че която и от двете системи да ползваш, няма да сбъркаш.

При мен разликите са големи: по Кох оста 3-9 е във Водолей-Лъв, а по Плацидус - по оста Риби-Дева. Съответно и управителите са други.

По Морен К2 отива във Водолей (вместо Козирог) и Меркурий и Венера минават във 2-ри дом при светилата. Е това вече не го вярвам, понеже Венера У10, Меркурий У6, аз работя интелектуален труд, поради което е логично да са в 3-ти дом, а не във 2-ри.
« Последна редакция: Септември 19, 2010, 03:36:06 pm от Stella »

« Отговор #229 -: Септември 19, 2010, 03:30:40 pm »
При Морен за мен домофикацията се запазва. Само Луната отива в съвпад с К12.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Divna

« Отговор #230 -: Септември 19, 2010, 03:40:06 pm »

Няма големи разлики при теб между Кох и Плацидус. Уран и без това ти е в съвпад с куспидата на 12-ти, така че може да се отнесе и към двата дома. Освен това У4 в 12-ти дом е един от показателите за емиграция. Така, че която и от двете системи да ползваш, няма да сбъркаш.

При мен разликите са големи: по Кох оста 3-9 е във Водолей-Лъв, а по Плацидус - по оста Риби-Дева. Съответно и управителите са други.

По Морен К2 отива във Водолей (вместо Козирог) и Меркурий и Венера минават във 2-ри дом при светилата. Е това вече не го вярвам, понеже Венера У10, Меркурий У6, аз работя интелектуален труд, поради което е логично да са в 3-ти дом, а не във 2-ри.

Да, така е. Домофикацията се запазва.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #231 -: Септември 19, 2010, 03:48:39 pm »
При мен със сигурност тогава трябва да се използва Кох. Предвид това, че не съм родена тук и съм на голяма географска ширина. Въпреки това винаги съм използвала Пласидус. Сега ще погледна има ли голяма разлика.

*

Stella

• 7765
« Отговор #232 -: Септември 19, 2010, 03:54:43 pm »
При мен със сигурност тогава трябва да се използва Кох. Предвид това, че не съм родена тук и съм на голяма географска ширина. Въпреки това винаги съм използвала Пласидус. Сега ще погледна има ли голяма разлика.

Аз ти го споменах още първия път, когато си качи картата във форума, че р,уснаците правят така.
Ползвай си Плацидус с релокираната карта, за да ти е мирна главата. Все пак по-голямата маст от съзнателния ти живот преминава на тази географска ширина.

« Отговор #233 -: Септември 19, 2010, 07:41:17 pm »
Някой от вас изполвал ли е т.нар. вторична натална карта? Свързана е с вторичния АС, за който вече беше споменато тук. Първо се пресмята той и после всички планети се дръпват с разликата между положението на Слънцето и АС. Това се прави в равнодомна система. Ето тук има малко по темата http://www.linda-goodman.com/ubb/Forum1/HTML/011171.html. Пише, че давала резултати при транзити.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #234 -: Февруари 27, 2011, 08:27:04 am »
Изключително добре развита тема....,с много астрология!
Благодаря на госта , който я четеше! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците