Много от тук пишещите са с асцендент Скорпион - включително и аз самата.
В 1 дом се намира луната ми (Скорпион), както и Юпитер и Нептун които са обаче в първите градуси на Стрелец.
Плутон се намира в 11 дом и прави точен съвпад със Слънце и астероида Ерос (Дева). Плутон е доста аспектиран. В 11 дом имам стелиум от 5 планети + Лилит и Ерос.
Не обичам лидерските позиции, въпреки, че Лъв ми управлява 10 дом и ми се е налагало често да изпълнявам ролята на лидер. Мисля, че ние хората с асц. Скорпион излъчваме една сериозност, затова и останалите ни гласуват доверие. Смятам, че всички с асц. Скорпион често биват подлагани на изпитание. Освен мистерията, която е толкова характерна за нас, ние сме и много борбени. Още от ранна детска възраст се научаваме, че живота не е вечен празник. Периодите на меланхолия и тъга са чести, но за щастие винаги са конструктивни.
Лично аз имам проблеми с НЕ. Както Марая пише в пета точка "Винаги сме в помощ на останалите". Трудно отказвам, когато бъда помолена за нещо. Дори понякога да знам, че хората ме манипулират, аз пак съм готова да помогна. Обичам да съм в сянката на нещата, но това не ми пречи да блестя по моя си начин. Чувствителна съм до болка (Луна съвпад с асц. Скорпион). Жизнерадостна съм по детски (Юпитер в 1 дом) и често съм на "луната"( Нептун в 1 дом).