Здравей Гост

Sinastria ?

• 23 Отговора
  • 5498 Прегледи
*

edna

• **
  • 541
Sinastria ?
« -: Февруари 10, 2005, 03:04:36 pm »
I taka iskam da popitam neshto koeto me valnuva i ne mi dava mira  ;) Koe v sinastriata opredelia koi kak vliae na drugia...Zashtoto se sluchva edinia da obicha drugia, a toi da izpitva samo priatelski chustav , drug pat  edinia e privlecehn neudarjimo ot drugia, a toi da ne izpitva takova privlichane...I seaga imam pred men edna karta koiato otnovo me hvarlai v tozi vapros....Na jenata lunata popada v 7dom na maja neinoto slance v nedovia 5dom . marsa i v negovia 8dom ... a na nego Lunata popada v neinie 11dom, slanceto mu v 3dom..i imat strashno mnogo opoziciii ...Az msitam che edinai shte vazprieme drugia kato partnior a drugia kato praitel i taka koi kak shte vazprieme ?Dali sam na prav pat ? tova mi e malko magliava teritoria :))

*

АН

Sinastria ?
« Отговор #1 -: Февруари 10, 2005, 06:34:15 pm »
но нали любовта не изключва приятелството и партньорството :)

и няма единствен отговор на тоя въпрос - просто няма някаква звездна позиция, която задължително да предполага вечната любов :)

по практично е в случая да си мислим кои качества на единия допадат и допълват другия, кой какво провокира у другия, какво ги свързва, кое ги разграничава - пък и правилата са да разгледаме в детайли всички лични планети, аспектите им, домове, композита, комбина и т.н. :)  

*

edna

• **
  • 541
Sinastria ?
« Отговор #2 -: Февруари 12, 2005, 03:33:53 pm »
Zdravei AH   :D
Iskam da razbera , kak stava taka, che edinia moje ludo da se vlubi v drugia, a chustvata da ne sa vzaimni, mnogo cheto ima sluchai na nespodelena lubov , daje v po goliamta chast v lubovta se sluchva tochno tova - razminavane..I az se pitam ?!? dobre nali vsichko e varzano , no eto edna sinastria i kak moje togava v takava partnioorska karta edinia da chustva edno, a drugia savsem drugo...Primer mars na edinai v savpad s venerata na drugia  ;) i kakvo stava vapreki vsichko edinia e lud, a drugia gleda kade da izbiaga ....Az sam si pravila sinastria s moi priatel bila e prosto kato za uchebnik harmonia, palno pokribvane luna, slane, venera vsichko koeto e triabvalo :) no momcehto beshe vlubeno v men, a az v nego ne i togava si zadadoh tozi vapros ...Kazvat vrazkata e vzainma da i az misleh taka , no eto edna moia planeta se svarzva s negova da kajem v savpad nali tozi aspekt uj vliae ednakvo i na dvamata, nali e vzaimno ?!? kak moje togava toi da e vluben v men, a az v nego ne i tova e 80% ot lubovta vseki znae kolko e trudno da sreshnesh niakoi i chuvstvata da sa vi spodeleni, prosto mi se iska da razbera kak moje da se predpoloji dali shte sa vlubeni ili shte e samo vlubvane ot edinia... B)  

*

DDD

• *
  • 286
    • http://
Sinastria ?
« Отговор #3 -: Февруари 12, 2005, 08:57:46 pm »
Цитат
I taka iskam da popitam neshto koeto me valnuva i ne mi dava mira  ;) Koe v sinastriata opredelia koi kak vliae na drugia...Zashtoto se sluchva edinia da obicha drugia, a toi da izpitva samo priatelski chustav , drug pat  edinia e privlecehn neudarjimo ot drugia, a toi da ne izpitva takova privlichane...I seaga imam pred men edna karta koiato otnovo me hvarlai v tozi vapros....Na jenata lunata popada v 7dom na maja neinoto slance v nedovia 5dom . marsa i v negovia 8dom ... a na nego Lunata popada v neinie 11dom, slanceto mu v 3dom..i imat strashno mnogo opoziciii ...Az msitam che edinai shte vazprieme drugia kato partnior a drugia kato praitel i taka koi kak shte vazprieme ?Dali sam na prav pat ? tova mi e malko magliava teritoria :))
луната в 7-ми дом е брачен аспект,другата луна в 11-ти-приятелски аспект,някакво слънце в 5-ти-либоФ ;)  

*

АН

Sinastria ?
« Отговор #4 -: Февруари 13, 2005, 12:42:50 pm »
по примера :)

Марс и Венера в съвпад във Везни - там Венера е на трон - висшата - доброта, красота, хармония и т.н.; а Марс - в изгнание - примитивния  и неотработен - неоправдана и немотивирана и неподходяща активност, агресия и пр., никаква хармония :D - е как да работи тоя съвпад... :D

Марс и Венера в съвпад в Скорпион - ситуацията на обратно  :D

общо взето това е логиката и обяснението и за знаци и домове и т.н. по всички взаимоотношения при синастрията - много са нещата :D - пък и нито астрологията, нито коя да е друга наука или изкуство може да изчерпи любовта :D - но помага, ако човек желае :)  

*

edna

• **
  • 541
Sinastria ?
« Отговор #5 -: Февруари 13, 2005, 03:57:06 pm »
Цитат
луната в 7-ми дом е брачен аспект,другата луна в 11-ти-приятелски аспект,някакво слънце в 5-ти-либоФ ;)
Zdravei imam edna priatelska dvoika i na dvamata Slancata popadat v 5 ti dom dvoino podchertavane, ami libov li e da se napishe, te sa tolkova vlubeni, che chak im zavijdam ;)  

*

edna

• **
  • 541
Sinastria ?
« Отговор #6 -: Февруари 13, 2005, 04:06:24 pm »
Цитат

Марс и Венера в съвпад във Везни - там Венера е на трон - висшата - доброта, красота, хармония и т.н.; а Марс - в изгнание - примитивния  и неотработен - неоправдана и немотивирана и неподходяща активност, агресия и пр., никаква хармония :D - е как да работи тоя съвпад... :D

Марс и Венера в съвпад в Скорпион - ситуацията на обратно  :D

общо взето това е логиката и обяснението и за знаци и домове и т.н. по всички взаимоотношения при синастрията - много са нещата :D - пък и нито астрологията, нито коя да е друга наука или изкуство може да изчерпи любовта :D - но помага, ако човек желае :)
E ne se biah zamisliala za tova  :ph34r: no miata Venere e v Ribi pak Marsa mi v Rak .
Mars v Rak i ako Vnetar na maja e v Rak znachi s nego niam da se razbirame makar planetite da sa v savpad ponej moia Mars tam e v padenie  :ph34r: i kavo da pravia s moia Mars togava  :ph34r:  :(  

*

АН

Sinastria ?
« Отговор #7 -: Февруари 14, 2005, 12:23:18 pm »
Цитат
Цитат

Марс и Венера в съвпад във Везни - там Венера е на трон - висшата - доброта, красота, хармония и т.н.; а Марс - в изгнание - примитивния  и неотработен - неоправдана и немотивирана и неподходяща активност, агресия и пр., никаква хармония :D - е как да работи тоя съвпад... :D

Марс и Венера в съвпад в Скорпион - ситуацията на обратно  :D

E ne se biah zamisliala za tova  :ph34r: no miata Venere e v Ribi pak Marsa mi v Rak .
Mars v Rak i ako Vnetar na maja e v Rak znachi s nego niam da se razbirame makar planetite da sa v savpad ponej moia Mars tam e v padenie  :ph34r: i kavo da pravia s moia Mars togava  :ph34r:  :(
Марс в Рак се свързва обикновено с по-трудно утвърждаване в живота и с  някаква неадекватна активност на моменти.. - в смисъл например, че друг човек, с дадености и възможности като твоите /но с Марс в по -подходящ знак/, по- лесно се утвръждава или пък на моменти така да се ентусиазираш или амбицираш от нещо, та да не можеш да се спреш :) - но може и да не изглеждат така нещата при теб :) - но дори да са такива, то всякак с времето се научаваме да се справяме с ония свои качества, за които осъзнаваме, че ни вредят - макар че трудността да се утвърждаваш и налагаш над партньора не е най-голям проблем при връзките :)  

*

edna

• **
  • 541
Sinastria ?
« Отговор #8 -: Февруари 14, 2005, 04:22:51 pm »
Цитат
:)
Mi za neiskam da se nalagam  :D no naistina mi e trudno kakto kazvash ti tu tragnat neshtat tu sprat ...

Sinastria ?
« Отговор #9 -: Февруари 14, 2005, 05:21:13 pm »
От доста време се чудя какво е значението на моите Марс и Юпитер в 3-ти дом в Козирог. Може ли това положение да е свързано с по-трудно постигане на професионални успехи? Моля, ако не ви затруднявам, нека някой ми помогне в разтълкуването.  :unsure:  

*

АН

Sinastria ?
« Отговор #10 -: Февруари 14, 2005, 05:42:09 pm »
Цитат
От доста време се чудя какво е значението на моите Марс и Юпитер в 3-ти дом в Козирог. Може ли това положение да е свързано с по-трудно постигане на професионални успехи? Моля, ако не ви затруднявам, нека някой ми помогне в разтълкуването.  :unsure:
с удоволствие, но нали знаеш, че общо взето е несериозно да правим генерални изводи по положението на две планети :)

но всякак е вярно, че Марс добре се чувства в Козирог, за разлика от Юпитер :) - не е като Марс и Сатурн да са в Козирог, но не е и като само Юпитер да е там :)

все пак с тоя тандем задачите и целите на знака и дома, могат успешно да бъдат преследвани и свършени - защо се сещаш за професионална реализация, когато говорим за 3-ти дом? - заради Козирога, който мунданно се свързва с кариерата ли?

между другото не е излишно да си припомним с Марс в 3-ти дом да сме внимателни при шофиране :)

Sinastria ?
« Отговор #11 -: Февруари 14, 2005, 06:43:51 pm »
Цитат
все пак с тоя тандем задачите и целите на знака и дома, могат успешно да бъдат преследвани и свършени - защо се сещаш за професионална реализация, когато говорим за 3-ти дом? - заради Козирога, който мунданно се свързва с кариерата ли?
Защото в последната година плановете, които правя, в крайна сметка не излизат. Разтревожен съм и желая да разбера какво може да е причина за тези несполуки и да обърна по-голямо внимание в тази посока.
Предполагам, че Сатурна в Скорпион във втори дом също оказва някакво негативно влияние.
Иначе имам идея да публикувам една творба (щом става въпрос за 3-ти дом (Близнаци), значи става въпрос и за комуникация в каквато и да е форма, включително книгоиздаване.)
« Последна редакция: Февруари 14, 2005, 06:47:02 pm от Ray_Balance »

*

АН

Sinastria ?
« Отговор #12 -: Февруари 14, 2005, 06:47:11 pm »
като става въпрос за професия, най-добре първо да видим 10-ти дом и управителя и има ли планети в 10-ти дом - как стоят там нещата?

Sinastria ?
« Отговор #13 -: Февруари 14, 2005, 07:08:40 pm »
Нямам никакви планети там, а управителя на 10-ти дом е Луната.

*

АН

Sinastria ?
« Отговор #14 -: Февруари 15, 2005, 08:22:17 am »
Цитат
Нямам никакви планети там, а управителя на 10-ти дом е Луната.
значи Луната е персонален управител, а Сатурн - общ.....

Ако се опитаме да тръгнем от състава и силата на планетите като пракачества, то Луната е най-силна, после Слънцето и на трето място - Сатурн.../табличките ги има на първата страница на сайта/...........
Ясно е, че тая житейска сфера ще е от голямо значение за теб, като това, че там няма други планети, не намалява значението и...- може би подчертава значението на усвояването на енергии и принципи на управителите през целия живот...

И независимо че имат общ принцип "студ", Луната и Сатурн изглеждат доста различни....Луната има отношение към способността ни да се променяме, да се адаптираме, да задействаме инстинктите си, а Сатурн /особено догматичния/ - да се придържаме към установени  модели, да не бързаме, да не рискуваме...Но и той работи с подсъзнанието и превръща убежденията, разбиранията ни в рефлекси...
И след като кариерата ти ще е подчинена на тая комбинация от енергиите на Луна и Сатурн, добре би било професията да отговаря на принците и на двете – да съчетава променливост и стабилност, външен /светски/ израз по Луната и вътрешен – по Сатурн...

И когато се случи /както сега/ Сатурн да транзитира знака на Луната, то около година ще е добре наистина да мисли човек за професионалната изява както го искат Луната и Сатурн... Ти явно го правиш...

Тук даже можем да направим връзка и с транзита на Сатурн през Близнаци /естествен ред и ход на живота, причинно-следствена връзка/ – там трябва да сме се научили да приемаме енергията му с информацията, да я комбинираме с подвижността на знака, да сме я интегрирали в някоя житейска сфера според персоналния си хороскоп...Ако сме го направили, ще сме подготвени за влиянието му сега под властта на Луната....

А за творбата и книгоиздаването - съвсем подходящо поприще за Юпитер в 3-ти...

Сатурн във втори - гледай колкото може по-филосовски на финансовата страна на нещата, ако не желаеш да се усещаш обезсърчен...

И ако все пак си се ориентирал към писане и творчество, то най-вероятно ще имаш популярността и успехите, ако ги искаш...

Sinastria ?
« Отговор #15 -: Февруари 15, 2005, 09:25:39 am »
Цитат
А за творбата и книгоиздаването - съвсем подходящо поприще за Юпитер в 3-ти...

Много ти благодаря, АН!
Сега съм много по-спокоен за нещата, които планирам.
Но от друга страна, искам да задам още един въпрос.
9-ти дом отговаря за висшето образование. При мен той попада в Близнаци, значи персонален управител му е Меркурий. Може ли това да окаже някакво по-специално влияние върху следването ми?
(След два-три дни ми предстоят трудни изпити и усилено се подготвям по тях, но не знам какво ще излезе.)

*

АН

Sinastria ?
« Отговор #16 -: Февруари 15, 2005, 09:36:14 am »
Цитат
(След два-три дни ми предстоят трудни изпити и усилено се подготвям по тях, но не знам какво ще излезе.)
погледни какви аспекти правят транзитите към наталния Меркурий - и каквито и да правят, пак смятай, че ще се представиш добре на изпитите :) - аспектите само трябва да те направят бдителен :) - после след изпитите ще кажеш  какви са резултатите и как се връзват с аспектите :)  

Sinastria ?
« Отговор #17 -: Февруари 19, 2005, 12:42:17 pm »
здравейте

от известно време има нещо, което дотса ме притесни (дори бих казала поизплаши) става въпрос за отношения с един човек - приятелски - наскоро се загледах обаче в картите и направо се шашнах от кармичната натовареност просто нямам думи. На които му се занимава може да хвърли едно око и да каже какво мисли (все пак е възможно и аз да си мисля) та значи едните данни са 22.01.1985 (11:10 - София), и другите са 04.12.1981 (3:20 - софия).  

*

АН

Sinastria ?
« Отговор #18 -: Февруари 19, 2005, 04:26:47 pm »
Цитат
здравейте

от известно време има нещо, което дотса ме притесни (дори бих казала поизплаши) става въпрос за отношения с един човек - приятелски - наскоро се загледах обаче в картите и направо се шашнах от кармичната натовареност просто нямам думи. На които му се занимава може да хвърли едно око и да каже какво мисли (все пак е възможно и аз да си мисля) та значи едните данни са 22.01.1985 (11:10 - София), и другите са 04.12.1981 (3:20 - софия).
ти кое по-конкретно имаш предвид?

Sinastria ?
« Отговор #19 -: Февруари 19, 2005, 04:30:22 pm »
значи въпросът ми не е свързан толкова със синастрията, а по-скоро отношения - според теб има ли кармична връзка? всъщност въпроса е глупав - още от пръв поглед се вижда, че има но ми е адски любоитно в каква насока са те