Здравей Гост

уроците на КАЙЛИ

• 158 Отговора
  • 30565 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:уроците на КАЙЛИ
« Отговор #40 -: Март 30, 2010, 04:05:19 pm »
според мен обаче риска и късмета са абсолютно различни неща.
рискувам и печеля ,но не винаги има късмет в печалбата , тя е по-скоро вследствие на извършената работа под формата на риск. :rolleyes:
в мойте представи късмет е точно онова ,което ми се случи наскоро,
падането на тавана и нашто отсъствие от стаята....
това като пресен пример :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #41 -: Март 30, 2010, 04:08:49 pm »
Кайли , имам следния въпрос към теб и държа много на отговора ти.
според теб злобата даденост ли е у човека или е като семенцата ,които раждат плевели?
и ако ,тя не е даденост , а се придобива по обективни или субективни причини ,може ли да бъде пренасочена или преекспонирано в друга енергия?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #42 -: Март 30, 2010, 04:29:29 pm »
Късметът е неправене.
О, да! Но някои го имат в повече от други, независимо дали правят или не правят.

Има ли начин ония с по-малко късмет да се сдобият с повече?
И да, отваря се, когато стъпиш на пътеката, обаче на коя пътека стъпваш? Ако стъпиш на духовната пътека и решиш да се движиш по нея, какви ще са ти заслугите в социално измерение? Т.е. е ли възможно да медитираш цял живот в усамотена пещера и това да ти се зачете като трудов стаж?
Ако нямаш социални постижения, това значи ли, че си си пропилял живота?

Цитат
Кайли иска да кажа, че тези които нищо не правят, с мисълта си пак влияят върху всичко около тях. А все по-ясно ни става, че именно тя е най-силната енергия....
Мисълта не точно, тя е двигателят, обаче сама нищо не може да направи, важно е отношението, т.е. мисълта трябва да е придружена с чувстване.

Цитат
Разликата между правенето и нищоправенето е...
Не става въпрос за нищоправене, а за НЕПРАВЕНЕ.
Много са различни.
За неправенето можете да питате и модератора на сия форум.  ;)

Една много хубава притча за неправенето

Вървял буда с учениците си из гората, ожадняли, видели изворче, хвърлили се учениците да пият вода, сбутали се и размътили водата. Започнали да се чудят какво да правят.
Буда обаче настоял да продължат пътя си. Учениците били много жадни, настоявали, молели да изчистят изворчето, буда бил непреклонен.
Когато след часове ходене достигнали следващото изворче, то също било кално. Тогава буда дал канчето на един от учениците си и му наредил да се върне и да вземе вода от предишното изворче.
Когато ученикът стигнал до него, изворчето било чисто, калта се била утаила...
Някои неща не стават с активност, с правене, трябва просто да ги оставиш да се случат. Трябва да им позволиш да се случат.
Как с правене бихте изчистили изворчето?

Цитат
това като пресен пример
Тук Кастанеда би казал, че късметът е въпрос на лична сила.
Т.е. късметът е равен на личната сила. А личната сила е по втори дом.

Марая, всяка енергия може да бъде преобразувана в друга. Нищо не е даденост, просто настройка на съзнанието. Всяко нещо може да бъде осъзнато и изчистено. Злобата, завистта, ревността, алчността - всички пороци могат да се изчистят с един или друг подход. Първо трябва осъзнаване, след това подходяща техника.

*

Марая

• 28287
« Отговор #43 -: Март 30, 2010, 04:50:11 pm »
не знам Кайли , все си мисля ,че е невъзможно един злобен човек да бъде преобразен.
прилича ми на приказката вълчо кожата мени си ,не и своя нрав. :(
улавям злобата по фин начин и в опитите си да променя отношението ,да помогна да се трансформира се блъскам в нещо като огромна стена.
имах леля ,която ме е отгледала до 7г. баща ми и беше брат /бог да ги прости и двамата/.
тя цял живот си остана стара мома , около нея имаше деца ,но тя мразеше родителите на тези деца....нас ни обичаше ,но съскаше с/у родителите ни и най-вече майка ни.
когато пораснах ,разбрах ,че бих могла да я взема при себе си ,да не е сама....
но тя не се промени ,към мен си остана същата , но мразеше мъжете в живота ми /някой от тях основателно/ ;D.
та , питам се , тя вярвящата , защо изпитваше злоба и то в такава верига беше оплетена ,че.....нямам думи.

*

kaily

• 5145
« Отговор #44 -: Март 30, 2010, 05:19:31 pm »
Цитат
прилича ми на приказката вълчо кожата мени си ,не и своя нрав.

Няма нищо по-невярно от тая приказка. И няма нищо по-лесно от смяната на нрава, стига да го искаш.

*

Марая

• 28287
« Отговор #45 -: Март 30, 2010, 05:22:18 pm »
Цитат
прилича ми на приказката вълчо кожата мени си ,не и своя нрав.

Няма нищо по-невярно от тая приказка. И няма нищо по-лесно от смяната на нрава, стига да го искаш.

вероятно ,обаче не на всеки се отдавна или всичко започва инсайт....,след външни фактори .

*

kaily

• 5145
« Отговор #46 -: Март 30, 2010, 05:51:52 pm »
Всекиму се отдава.
Първо обаче има заблуда, че е невъзможно или много трудно. А няма нищо по-лесно технически от тона да промениш нещо в тънките тела.
И второ и по-важно - не всеки иска.
Болшинството хора са се идентифицирали именно с недостатъците си и си мислят, че ако отстранят тях, отстраняват и себе си.
Човекът е едно, недостатъкът му е друго, разделянето става лесно, стига човек да не е решил, че недостатъкът е негова същностна черта.

Изяснете какво защитавате
притча за Гюрджиев

Веднъж Гюрджиев, седейки заобиколен от учениците си, казал:
-Докато не узнаете основната си черта и не я осъзнаете, няма да успеете да осъзнаете истинската си природа.
Един от учениците попитал::
-Приведете ни, моля, някакъв пример.
-Добре. Погледнете човека, седящ пред мен. Основната му черта се изразява в това, че той никога "не си е в къщи".
Всички погледнали разсеяното изражение на лицето на ученика, а той изведнъж се стреснал и попитал:
-Извинете, какво казахте?
Гюрджиев казал:
-Той постоянно отсъства и при това иска да расте. Това е невъзможно; за да растеш, трябва да си бъдеш "у дома".
Сега Гюрджиев се обърнал към друг ученик:
-Погледнете внимателно този човек. Неговата основна черта е, че той непрекъснато спори.
Ученикът избухнал и изстрелял:
-Това не е вярно! Аз никога не споря!
Гюрджиев казал:
-Изяснете си какво защитавате. Това може да стане ключът към познаването на себе си.

*

Марая

• 28287
« Отговор #47 -: Март 30, 2010, 06:00:50 pm »
готина притча!
руска вероватно....
Кайли , свързваш ли по някакъв начин силата и духовните практики?

*

kaily

• 5145
« Отговор #48 -: Март 30, 2010, 06:09:18 pm »
За личната сила питай хуанистите, примерно тукашния админ.
И го помоли да ти обясни в три реда.  ;D

*

Nebesna

« Отговор #49 -: Март 30, 2010, 06:30:51 pm »
според мен обаче риска и късмета са абсолютно различни неща.
рискувам и печеля ,но не винаги има късмет в печалбата , тя е по-скоро вследствие на извършената работа под формата на риск. :rolleyes:
това като пресен пример :blink:

Аз не говоря за припокриване на понятията късмет и риск, ама изобщо.
Говоря за това, че ДОКАТО НЕ РИСКУВАМ да стъпя на пътя, не ми се отварят пътищата, колкото и да си възнамерявам разни неща.

Може цял ден да си бленувам, че ми се ходи в чужбина и да си лежа у дома и да си мечтая, пък даже да нямам и международен паспорт....Има определен обем предварителна работа, която трябва да се свърши, освен желанието и нагласата, та като дойде ЩАСТЛИВИЯ СЛУЧАЙ да можеш да го грабнеш веднага, да не пропуснеш шанса.

Има една много хубава мисъл на мойта стринка "Късметът трябва да си го накъсметиш". Това съм запомнила от нея и все гледам да си накъсметвам нещата, като ги побутвам по малко в една или в друга посока. Щото господ дава асансьор, но ти сам трябва да натиснеш копчето...и то не кое да е копче, а онова което трябва да те отведе на точното място...Не се возиш като багаж, нали?

*

Nebesna

« Отговор #50 -: Март 30, 2010, 06:35:27 pm »
Кайли , имам следния въпрос към теб и държа много на отговора ти.
според теб злобата даденост ли е у човека или е като семенцата ,които раждат плевели?
и ако ,тя не е даденост , а се придобива по обективни или субективни причини ,може ли да бъде пренасочена или преекспонирано в друга енергия?

Аз мисля че злобата е резултат от неправилно протичане на енергията вътре в човека.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #51 -: Март 30, 2010, 06:38:33 pm »
не знам Кайли , все си мисля ,че е невъзможно един злобен човек да бъде преобразен.
прилича ми на приказката вълчо кожата мени си ,не и своя нрав. :(

Много си права. Затова нямам доверие на много хора,които по някакъв начин са се изложили в очите ми. Който веднъж се е издънил и озлобял, той пак е способен да го извърши. Независимо ,че се опитва да ми хвърли прах в очите.

*

Uran

• 6041
« Отговор #52 -: Март 30, 2010, 06:39:43 pm »
 И най-добрият и умиротворен човек в определен момент може да прояви злоба.

*

Nebesna

« Отговор #53 -: Март 30, 2010, 06:44:30 pm »
И най-добрият и умиротворен човек в определен момент може да прояви злоба.

И аз така мисля. Изпитвала съм злоба под влияние на един човек, от когото бях зависима известно време, но тази злоба не я проектирах върху него, а към живота като цяло. Много е лошо...С изчезване на дразнителя, изчезна и озлоблението. Злобата ми прилича на много силна неудовлетвореност от нещо и не е равносилна на отмъстителност...Всеки се е озлобявал в определени моменти. добре, че това не ми е естествено състояние, понеже е много мъчително, поне за мен.

*

Марая

• 28287
« Отговор #54 -: Март 30, 2010, 06:45:07 pm »
За личната сила питай хуанистите, примерно тукашния админ.
И го помоли да ти обясни в три реда.  ;D

;D ,о нема го пропусна , ще го попитам... ;D ;)

*

Asol

• 4140
« Отговор #55 -: Март 30, 2010, 06:54:20 pm »
Така е. Във всеки има и лошо и добро. По-скоро има добри и лоши моменти. Двуличието и лицемерието са много по-неприятни. 

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #56 -: Март 30, 2010, 06:55:49 pm »
„Завистта е безпокойство (неудовлетворение) на душата,произтичащо от това, че желаното от нас благо притежава друг човек, който не считаме за по-достоен от нас да го има.” Готфрид Вилхелм Лайбниц

За вас не зная, но за мен злобата е завист, а аз никога не съм изпитвала завист към никого. След като някой има нещо, значи го е заслужил. Дали от сегашни или минали постъпки, всеки си получава заслуженото рано или късно. Ние - хората може и да сме несъвършени, но вселената - не. Неудовлетворение съм изпитвала, но от мои лични неща и постъпки на близките ми хора към мен. Но това е друго и пак е породено от наши минали действия. Каквото си си надробил, това папкаш.

*

Марая

• 28287
« Отговор #57 -: Март 30, 2010, 07:01:38 pm »
„Завистта е безпокойство (неудовлетворение) на душата,произтичащо от това, че желаното от нас благо притежава друг човек, който не считаме за по-достоен от нас да го има.” Готфрид Вилхелм Лайбниц

За вас не зная, но за мен злобата е завист, а аз никога не съм изпитвала завист към никого. След като някой има нещо, значи го е заслужил. Дали от сегашни или минали постъпки, всеки си получава заслуженото рано или късно. Ние - хората може и да сме несъвършени, но вселената - не. Неудовлетворение съм изпитвала, но от мои лични неща и постъпки на близките ми хора към мен. Но това е друго и пак е породено от наши минали действия. Каквото си си надробил, това папкаш.

намирам ги за взаймосвързани състояния .
завистта е тази ,която поражда злобата.
злобата не може да породи завист.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #58 -: Март 30, 2010, 07:05:30 pm »

завистта е тази ,която поражда злобата.

Е, анджък, де.  ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #59 -: Март 30, 2010, 07:18:07 pm »
Зависи от ситуацията, значи си късметлийка, Скарлет и си папкала това дето си го дробила.   :blink: