Здравей Гост

уроците на КАЙЛИ

• 158 Отговора
  • 30626 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:уроците на КАЙЛИ
« Отговор #120 -: Март 31, 2010, 09:09:05 pm »
Мисълта? Чия мисъл?
Кой генерира мислите? Умът е само приемник, радиоточка, на която честота го настроиш, такива вълни (мисли) приема.
Умът е чудесно средство за ежедневието, нищо повече.
Когато свръхсъзнанието управлява, умът се настройва правилно и мислите са правилни.
Когато умът си въобрази, че трябва да бъде господар, и ликвидира интуицията и връзката със свръхсъзнанието, и работите отиват по дяволите.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #121 -: Март 31, 2010, 10:05:29 pm »
Да н`би да се преориентирахте от дона към Монро?  :unsure:
Висш Аз, инкарнация, хм...нема съюзници, нема походки на силата.
интригуващо

Следваме модните течения. За един воин най-важното е оцеляването.

*

kaily

• 5145
« Отговор #122 -: Март 31, 2010, 10:13:33 pm »
Ха ха ха
Е това наистина беше най-голямата приказка, която съм чувала в последните години!
 :08:

Впечатлена съм.  :blink:
Самият дух изгбежда да говори през теб, наистина с две думи изрази всичко необходимо от необходимата гледна точка.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #123 -: Март 31, 2010, 10:16:01 pm »
Да н`би да се преориентирахте от дона към Монро?  :unsure:
Висш Аз, инкарнация, хм...нема съюзници, нема походки на силата.
интригуващо

Следваме модните течения. За един воин най-важното е оцеляването.

:wink2: :clap:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #124 -: Март 31, 2010, 10:23:16 pm »
Ха ха ха
Е това наистина беше най-голямата приказка, която съм чувала в последните години!
 :08:

Ама не си ли чувала, че след една ядрена война ще останат само хлебарките и плъховете на Земята? Добавка - ще останат и воините, понеже умеят чупките в кръста. Нека да му мислят другите за 2012г. Ние ще останем още хилядолетия след тях, даже ако трябва да ядем хлебарки.

*

kaily

• 5145
« Отговор #125 -: Март 31, 2010, 10:26:32 pm »
Е това е живот в третото измерение, ние с Монро напред към петото, там, разправят, творели чудеса.
А и нали ВА ще си ни забира вече от тая земя, ти какво, мислиш да минаваш покрай Висшия си Аз, който Кастанеда кой знае защо нарича орел, и да се изсулиш и да клечиш на тая земя сред плъховете и хлебарките ли?  :unsure:

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #126 -: Март 31, 2010, 10:35:31 pm »
Ши са изсуля от Висшия си АЗ и ше го задмина по вишизъм, ама се иска висш пилотаж да не ма глътне. Сега няма ти обяснявам висши техники на хлебарково оцеляване.

*

kaily

• 5145
« Отговор #127 -: Март 31, 2010, 10:45:14 pm »
Не е ли по-благодатно да се слееш и да го превземеш отвътре?  :unsure:

*

kaily

• 5145
« Отговор #128 -: Март 31, 2010, 11:10:41 pm »
Чето нещо много интересно на мейла си.

Интеллект против Сознания
Мы живем в мире, где развитие интеллекта человека считается наиболее важным. При этом наше сознание остается очень низким, о нем мы практически ничего не знаем, да и об уровнях сна и о его природе мы знаем не больше.

Хочу пояснить, что согласно книге, под обманом автор подразумевает нашу «культуру, основанную на ложном восхвалении и преклонении перед интеллектом, в ущерб мудрости. Хотя должно быть как раз наоборот, интеллект должен быть подчинен мудрости". Обманом также можно назвать подмену понятий – признаком мудрости в настоящее время считается объем информации, которым владеет человек, а не способность ее перерабатывать. Ценится IQ, или коэффициент интеллекта, который по сути выявляет степень роботизации мозга и поведения человека, а ведь интеллект без совести все равно что обезьяна с гранатой.

Итак, отсюда можно сделать вывод, что первоочередная задача науки обнаружить и экспериментально доказать наличие уровней пробуждения человека и определить пути, ведущие к обладанию высшим Сознанием. Конечно, это полностью противоречит утверждению, что именно интеллект является нашим главным богатством. Подумайте, ведь и интеллект, и память являются функциями мозга, и логично предположить, что со смертью мозга они исчезают; но если развить Сознание так, как о том пишет Дарио Салас, возможно, оно переживет и физическую смерть. Скорее всего, этот процесс лежит в основе учения о реинкарнации. В таком случае намного более выгодно извлекать мудрость из повседневной жизни и повышать уровень сознания, чем тренировать интеллект и заниматься накоплением информации.

Сознание и Интеллект – не одно и то же. Интеллект является функцией мозга, тогда как Сознание – функцией состояния пробуждения.
Интеллектуал не обязательно сознателен. Более того, уровень пробужденности у очень образованных людей, как правило, ниже, чем у неграмотных крестьян. Образованный человек почти полностью лишен сознательного «Я», поскольку имеет большой «культурный имплант»

http://ezotera.ariom.ru/2010/03/15/intellect.html

*

sunrain

• 6710
« Отговор #129 -: Април 01, 2010, 12:23:09 pm »
 Тук пренасям нещо, на което се надявам да чуя твоето мнение, Кайли.

В "Болестта като път" - наскоро почнах да я чета, там се говори едва ли не, че трява да интегрираш качествата, с които се срещаш и не са ти приятни. Какво мислиш по въпроса?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #130 -: Април 01, 2010, 12:40:44 pm »
а , аз това , защото смятам ,че мястото му е тук:

Ако

Ако запазиш ум, щом полудяват околните и теб винят;
повярваш ли, когато се надяват,
с невярата си да те заразят;
ако търпението си запазиш
и на лъжата не отвръщаш ти,
ако откажеш да намразиш,
без гордост в теб да запламти;

ако мечтаеш и не се забравяш
и мисленето не превръщаш в цел,
и пред Триумф и Крах ти се изправяш
еднакво ведър и еднакво смел:
и казаното чуеш изкривено
от зли уста, без да се разгневиш,
и видиш делото си разрушено
и се заемеш пак да го строиш;

рискуваш ли богатството си цяло
и загубата твърдо понесеш,
и после пак започнеш отначало,
без нито дума ти да споменеш;
ако сърце и мускули, и жили
напрегнеш ти дори и след смъртта
и пак във себе си намериш сили
да наредиш: "Преследвайте целта!",

и съхраниш духа си сред тълпите,
а скромността си в кралския палат,
ако ни брат, ни враг не нарани те
и ако с мяра всички те ценят:
ако секунда ти не пропилееш
в мига безпощадно бързотек,
благата земни, сине, ще владееш
и нещо повече, ще си Човек!
Ръдиард Киплинг....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #131 -: Април 01, 2010, 01:16:54 pm »
Цитат
В "Болестта като път" - наскоро почнах да я чета, там се говори едва ли не, че трява да интегрираш качествата, с които се срещаш и не са ти приятни. Какво мислиш по въпроса?

Лайтман, кабалиста учител, когото следя чат пат напоследък, имаше много хубав момент наскоро. Говореше, че всичко е в нас и че всички хора трябва да приемем и погълнем духовно вътре в нас. Една от слушателките стана и каза, че тя не иска да поглъща и приема крадците и убийците, те не и харесват и тя не ги иска.
Лайтман отговори- Но какво да направя аз срещу твоето неприемане? Това са твоите свойства, аз какво да направя срещу това?

Ако отвън се появи нещо неприятно, значи то е повикано от нещо вътре в теб. Ти не се срещаш непрекъснато с всички свойства на света, нали? Не ти стои на дневен ред шеф който те ненавижда, мъж, който те бие, детенце, което е инвалид и трябва да се грижиш за него и т.н....не се сблъскваш с толкова много явления от реалността, защо си се сблъскала точно с конкретните едно или две? Защото точно вътре в теб са се надигнали енергии, които имат нужда точно сега от интегриране. А външните събития са само косвени знаци за надигналите се енергии, както листо, носено от бавна вода. Ако не се движеше листото, нямаше да видиш накъде тече водата.

*

Марая

• 28287
« Отговор #132 -: Април 01, 2010, 01:22:29 pm »
А външните събития са само косвени знаци за надигналите се енергии, както листо, носено от бавна вода. Ако не се движеше листото, нямаше да видиш накъде тече водата.

*

Марая

• 28287
« Отговор #133 -: Април 02, 2010, 12:18:06 pm »
Кайли ,какво ще кажеш за интуицията?

*

kaily

• 5145
« Отговор #134 -: Април 02, 2010, 12:58:48 pm »
Ако логиката противоречи на интуицията, избери интуицията. В дългосрочен аспек тя винаги печели състезанието пред разума.

*

Марая

• 28287
« Отговор #135 -: Април 02, 2010, 01:02:08 pm »
Ако логиката противоречи на интуицията, избери интуицията. В дългосрочен аспек тя винаги печели състезанието пред разума.

това е ясно , но като цяло интуицията наречена пътя към подсъзнанието не е ли онази основна единица към познанието и самопознанието.
не стигаме ли интуитивно до отговори ,който търсим в книгите....
и кога интуицията не е лъжеинтуиция?

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #136 -: Април 02, 2010, 01:15:28 pm »
Интуицията може да се използва и като ключ към разбиране на подсъзнанието,но не е ли тя канал на връзка със свръхсъзнанието?Т.е. тази част от нас която знае всичко,отвъд времето,пространството,личният опит.Докато подсъзнанието е свързано само с това което е натрупано и влияе на инстинктивните ни реакции,особено когато се изживява или вижда нещо подобно,такова което може да бъде сравнено или асоциирано с вече минало.

Лъжеинтуиция е когато се зорим да усетим нещо и като го усетим си мислим,че е интуиция.

Интуицията се появява внезапно и по-естествен начин,може да е цялостно усещане за смисъла или липсата на смисъл на нещо,за бъдещ развой на ситуация и т.н.,дори за неща в които още не сме навлязли и няма изглед че ще навлезем.

*

Марая

• 28287
« Отговор #137 -: Април 02, 2010, 01:27:21 pm »
а кога има противоречие м/у съзнанието и подсъзнанието?
кога започва тяхната съвместна дейност-синхронно "работене"?
и ,ако поставим скала ,т.е подсъзнанието -съзнание ,свръхсъзнание , има ли противоречие м/у 3-те и как се отработва?

*

kaily

• 5145
« Отговор #138 -: Април 02, 2010, 03:16:44 pm »
Въпросът е към какво е ключ интуицията - към подсъзнанието или към свръхсъзнанието. Ако е към свръхсъзнанието ключът към подсъзнанието инстинктите ли са?

А внезапното появяване на смисъл е озарение, прозрение, то вече със сигурност идва отгоре.

Преди да боравим с термини съзнание подсъзнание съзнание интуиция ум интелект душа и т.н. би трябвало да можем да ги разграничаваме.

*

Марая

• 28287
« Отговор #139 -: Април 02, 2010, 03:57:28 pm »
интуицията според мен е духовно качество , което не обяснява пътя или пътеката по която да вървим , а просто го показва. въпроса е , дали инстинктите не са ключа към началото на пътя , защото всеки път започва отнякъде? :-\