Здравей Гост

уроците на КАЙЛИ

• 158 Отговора
  • 30508 Прегледи
Re:уроците на КАЙЛИ
« Отговор #140 -: Април 02, 2010, 06:17:40 pm »
   Мисля си, че интуицията е Шепот на Духа....

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #141 -: Април 02, 2010, 07:05:12 pm »
   Мисля си, че интуицията е Шепот на Духа....

поетично и красиво! хареса ми..... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #142 -: Април 02, 2010, 07:12:22 pm »
"Нищо не съществува ,докато мисълта не го сътвори."-Уилям Шекспир
това ,според теб Кайли не означава ли мисълта и интуицията са свързани по някакъв невидим за душата начин?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #143 -: Април 02, 2010, 10:13:10 pm »
Мисълта, която твори, не е мисълта, която щъка ежедневно в главата на всеки от нас.
Последната не може да твори.

« Отговор #144 -: Април 04, 2010, 01:10:43 pm »
   Кайли, тази сутрин се събудих и слънцето грееше весело в стаята ми, аквариума с двете златни рибки проблясваше в цветовете на дъгата, а аз в този момент си помислих още един ден - ей така за нищо да изживееш. Някак си всичко ми се стори толкова безсмислено. Събуждам се и нямам кукички, с които да се захвана за живота. Просто един такъв момент на осъзнаване, на пустота и празнота, и то на фона на толкова красив, слънчев, пролетен ден!

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #145 -: Април 04, 2010, 01:34:11 pm »
Дейзи,изживей го заради себе си  :blink:
 Не е важното да правиш нещо или да имаш цел,важното е да участваш със своята уникална вибрация в цялото творение,това ни е най-първото "задължение",което носи значителен смисъл.За това стига да си го позволиш,денят ти ще е напълно смислен,изпълнен с празнотата ти или просто понякога се случва морето да няма вълни.

*

Марая

• 28287
« Отговор #146 -: Април 04, 2010, 02:37:05 pm »

христос возкресе!

*

kaily

• 5145
« Отговор #147 -: Април 04, 2010, 03:45:15 pm »
Дейзи, мила, както се казва - случва се и в най-добрите семейства.
Душата не може да върви все нагоре, нерядко по пътя си преживява моменти на пустота и празнота. Когато един етап е свършил, а новият още не е дошъл; светлината се е оттеглила от старите желания и надежди, те са изгубили живеца си, а новото още не е покълнало. И колкото и да ровиш в себе си, не можеш да намериш искра, която да запали нов огън.
Подобно на семенцето в земята, което стои на тъмно под снега цяла зима, за да се извърши необходимата трансформация и напролет да покълне в цвете. Между семето и цветето има период, необходим за трансформация в тъмното. Ако нямаше нужда от такъв период, нямаше да се налага семената да се сеят есен и да стоят цяла зима в пръстта.

*

kaily

• 5145
« Отговор #148 -: Април 05, 2010, 10:41:49 pm »
Интернетът не се е появил случайно, по повод забързването на времето, края на света и останалите щуротии се е появила и необходимостта кармата да се изживее бързо, кармичните възли да се разплетат, уроците да се научат.
Затова е било необходимо да се осъществи бърза жива връзка между всички точки на света. Така партньорства, приятелства, неприятелства; познанства и вражди се случват едновременно и ако преди е трябвало по един живот да губиш, за да срещнеш, опознаеш и намразиш или залюбиш Х и У, сега работата става едновременно в скайпа или два различни форума и виртуалната реалност е не по-малко меродавна от т.н. реална.

Прочее - който каквото има да дели, да дели, скубе виртуални коси, вади очи и боде с роги.
Няма време, обаче възможности повече отвсякога.

*

Nebesna

« Отговор #149 -: Април 05, 2010, 11:28:11 pm »
Интернетът не се е появил случайно, по повод забързването на времето, края на света и останалите щуротии се е появила и необходимостта кармата да се изживее бързо, кармичните възли да се разплетат, уроците да се научат.
...
Прочее - който каквото има да дели, да дели, скубе виртуални коси, вади очи и боде с роги.

Кармични възли не само се разплитат тука... ами и нови се заплитат.

*

kaily

• 5145
« Отговор #150 -: Април 06, 2010, 09:39:57 am »
Цитат
Кармични възли не само се разплитат тука... ами и нови се заплитат.
Е то и това е така.
Ама същото както и в живота - дадени са ти условия, дадена ти е възможност да забързаш работата, кеф ти разплитай и отлитай, кеф ти се заплитай още повече.
Ето тук вече е правото на свободен избор.
Аз само обръщам внимание, защото много пъти съм го мислила, че ни е дадена изумителна възможност за бързо придвижване. Да не я обръщаме в тенденция на бързо падение.

« Отговор #151 -: Април 06, 2010, 11:17:24 am »
   Кайли и Синухе, благодаря за подкрепата. Не го написах веднага, но мислено го направих още тогава. Надявам се да сте го усетили.  :blink: Всъщност доста съм се замислила. Защото това състояние на няколко пъти се появява и то точно сутрин като се събудя. Мисля, че ти Кайли си го усещала, но сигурно като възприятие е съвсем различно /тук кореспондира темата за пустотата ли беше или самотата/. Прилича на депресивно състояние, но съм изживяла доста тежки състояния и депресии на крак, някак си съм ги превъзмогнала и знам какво представляват. Та в случая е нещо съвсем различно. Питам се дали в един такъв момент на осъзнаване, мога да отключа програмата си за самоунищожение? Идва ми и друго на ум - състоянието е : като да се намираш в празното пространство между небето и земята, защото виждаш само напред, а там няма нищо, нито горе можеш да видиш /да си помечтаеш/, нито долу /плановете за деня, сутрин като се събудиш/.  Точно увисване, за това съм писала, че нямам кукички да се захвана за нещо. Възможно ли е - да е погледа на астралното тяло, което не е успяло да се обедини с физическото и още витае около тялото в момента на събуждането и увисва в това празно пространство?

*

kaily

• 5145
« Отговор #152 -: Април 06, 2010, 12:22:40 pm »
Всичко е възможно сигурно.
Принципно сутрин усещането е най-чисто и незамъглено. Като сутрин усещането ми е за пустота и пълна безмислица на живота и съществуването, приемам, че са ми пратили озарение - друг ъгъл на виждане на нещата.
То си е истина, от една страна погледнато, си е пълна безмислица, особено ако нямаш надежди. А нямаш надежди, не само като положението е безнадеждно, но и като нямаш мечти.
На изток все повтарят да живееш тук и сега и да се наслаждаваш на живота, какъвто е. Но това е толкова фина и тънка вибрация, че често не съм в състояние да я усетя, а като съм си отрязала емоциите и надеждите в търчане към просветлението и остава едно нищо.
Грубите емоции и отношения са унищожени, фините вибрации не винаги мога да ги усетя и задържа - и остава нищо.

*

Марая

• 28287
« Отговор #153 -: Април 06, 2010, 01:22:41 pm »
най-тъмно е на разсъмване!- изтъркано клише , но факт!

*

kaily

• 5145
« Отговор #154 -: Август 13, 2010, 06:24:22 pm »
Страхотна лекция на Лайтман за Зоар, Кабала, кой къде е, израелитяни и гои, накъде върви човечеството и опасностите, надвиснали над нас.
С много нагледни картинки.
Лекцията е от дата 8 август 2010
http://www.laitman.ru/uchim-zoar/18800.html

Лекцията е на руски, но в сайта своевременно трябва да са направени на еврейски, английски, френски, испански и не знам имаше ли още някой език.

*

tool

« Отговор #155 -: Август 14, 2010, 07:18:30 pm »
Затова е било необходимо да се осъществи бърза жива връзка между всички точки на света. Така партньорства, приятелства, неприятелства; познанства и вражди се случват едновременно и ако преди е трябвало по един живот да губиш, за да срещнеш, опознаеш и намразиш или залюбиш Х и У, сега работата става едновременно в скайпа или два различни форума и виртуалната реалност е не по-малко меродавна от т.н. реална.

kaily, много благодаря за всички уроци! но за този, благодаря специално!  ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #156 -: Август 18, 2010, 11:06:36 am »
Много интересна визия прочетох тая сутрин от Кабала.

Сверху к нам приходит свет и пробуждает определенные части общей души, чтобы продвинуть их согласно своей программе.
Эта программа очень сложная и предполагает пробуждение душ в особом порядке и сочетании между ними, словно части одного тела.
Нашему глазу это не видно, но согласно внутреннему строению души, они связаны друг с другом – поэтому свет соединяет их вместе для общей работы в поисках свойства отдачи.
Это совсем чужие люди, разные и очень далекие друг от друга по своим материальным свойствам. Но мы должны верить, что так устроено свыше, оставить все, что мешает нам объединиться и искать то, что может в этом помочь.
И в этом поиске мы поймем, что единственная основа для соединения – это отдача, которая выше получения. Нет больше ничего, что соединит людей.

Светлината отгоре събужда определени части на общата душа, а това са отделни човешки души  по една много сложна програма. Въздейства на различни души и ги пробужда в особен порядък с цел да си изпълни своята програма, неразбираема за нас.
Като една огромна машина, на която част по част чарковете се излъскват и привеждат в движение, докато останалата част от машината още спи.

*

tool

« Отговор #157 -: Август 18, 2010, 02:10:55 pm »
Цитат
Въздейства на различни души и ги пробужда в особен порядък с цел да си изпълни своята програма, неразбираема за нас.

Да, и аз го наблюдавам това от известно време - свързани сме телепатично и се събуждаме едновременно, т.е на определено ниво на съзнание, всички ние сме едно цяло!

*

kaily

• 5145
« Отговор #158 -: Септември 21, 2010, 02:17:34 pm »
В животе беременной женщины разговаривают двое младенцев. Один из них – верующий, другой – неверующий.

Неверующий младенец: Ты веришь в жизнь после родов?

Верующий младенец: Да, конечно. Всем понятно, что жизнь после родов существует. Мы здесь для того, чтобы стать достаточно сильными и готовыми к тому, что нас ждет потом.

Неверующий младенец: Это глупость! Никакой жизни после родов быть не может! Ты можешь себе представить, как такая жизнь могла бы выглядеть?

Верующий младенец: Я не знаю все детали, но я верю, что там будет больше света, и что мы, может быть, будем сами ходить и есть своим ртом.

Неверующий младенец: Какая ерунда! Невозможно же самим ходить и есть ртом! Это вообще смешно! У нас есть пуповина, которая нас питает. Знаешь, я хочу сказать тебе: невозможно, чтобы существовала жизнь после родов, потому что наша жизнь – пуповина – и так уже слишком коротка.

Верующий младенец: Я уверен, что это возможно. Все будет просто немного по-другому. Это можно себе представить.

Неверующий младенец: Но ведь оттуда ещё никто никогда не возвращался! Жизнь просто заканчивается родами. И вообще, жизнь – это одно большое страдание в темноте.

Верующий младенец: Нет, нет! Я точно не знаю, как будет выглядеть наша жизнь после родов, но в любом случае, мы увидим маму, и она позаботится о нас.

Неверующий младенец: Маму? Ты веришь в маму? И где же она находится?

Верующий младенец: Она везде вокруг нас, мы в ней пребываем и благодаря ей движемся и живем, без нее мы просто не можем существовать.

Неверующий младенец: Полная ерунда! Я не видел никакой мамы, и поэтому очевидно, что ее просто нет.

Верующий младенец: Не могу с тобой согласиться. Ведь иногда, когда все вокруг затихает, можно услышать, как она поет, и почувствовать, как она гладит наш мир. Я твердо верю, что наша настоящая жизнь начнется только после родов. А ты?