Здравей Гост

Злобата - къде в хороскопа ни, се крие тя !

• 195 Отговора
  • 26727 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Злобата - къде в хороскопа ни, се крие тя !
« Отговор #20 -: Март 31, 2010, 07:30:50 pm »
В Индийската астрология, както неведнъж съм споменавала, внимание се обръща най-вече на Луната. Слънцето е атма, т.е. универсалният дух, докато Луната е манас, т.е. това е емоционално обусловеният ум. И докато духът е безсмъртен, Луната се свързва с нашата смъртност, т.е. подвластност на естествени природни цикли и процеси - раждане, узряване, остаряване и накрая смърт...
Та в контекста на горенаписаното се отчитат най-вече аспектите на Луната, а след нея и на Меркурий, който символизира интелекта, рационалния ум, умението да разграничаваме. Луна в мажорен аспект с малефици или обградена от такива е едно от най-трудните положения, в такъв случай наличието на връзка с Юпитер или благоприятно разположен и аспектиран Меркурий може да смекчи влиянието.
Алчността, за която споменава abroad, е свързана с Раху и влиянието му в материята. Но не е задължително това да бъде алчност за материални придобивки. Да вземем една Луна в знак на неприятел, разположена в съвпад с Раху и Сатурн. За такава Луна чашата винаги ще е наполовина празна, а не наполвина пълна, а доколкото Раху се свързва с майа, т.е. с илюзията на сетивния свят, на родения ще му е присъщо вътрешно неудовлетворение, стремеж към още, още и още, което в модерния свят всъщност минава за устременост към успеха и изявена амбиция.

май не е само според индийците , същото чета в момента в новата книга на люмиер!
"магията на предсказанието" "ДВИЖЕННИЕТО НА ТОЧКО ГАМА"

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #21 -: Март 31, 2010, 07:40:29 pm »
Смирението не е по Сатурн - тоя е по дисциплината и реда. А смирението не е самоналожено ограничение, то е равносилно на прошката. Само когато има прошка може даи ма смирение. Смирението е невъзможно без прошката.

Следователно смирението е висша октава на Нептун.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Март 31, 2010, 07:41:55 pm »
И в тоя ред на мисли Сатурн в твърд аспект със светилата ни учи да бъдем смирени, особено ако е разположен по ъглите в хороскопа. Нежеланието човек да култивира смирение води до най-различни ексцесии - озлобяване, завист към по-успелите, желание да се самоизтъква, да бъде над другия, желание за контрол... И тъй като Сатурн е планета на материализацията, утайката рано или късно излиза на повърхността, а в по-късна възраст се проявява чрез определена симптоматика в тялото или още отрано чрез психосоматични смущения. Смирението е отказ да упражняваме контрол, то ни учи да приемаме съдбата и хората такива, каквито трябва да бъдат. В здравословен план най-яркият пример за липса на смирение са ревматизмът, артритът и обездвижването на ставите, които в същността си са сатурнови заболявания.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #23 -: Март 31, 2010, 07:44:09 pm »
В този реда на мисли.....Не искам да споря с теб, но ти как чувстваш, мила Сатурн в синастрия? Как те кара да реагираш човек, който има Сатурн в съвпад с твоя марс или със Слънцето ти? Едва ли смирена....Въпросът ми е към Лили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Март 31, 2010, 07:46:25 pm »
Цитат

Така е, доколкото свързваме прошката, състраданието и безусловната любов към ближния с Нептун.
Но ако не разглеждаме транссатурновите, смирението и умереността с коя планета да ги свържем?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #25 -: Март 31, 2010, 07:46:38 pm »
Само добротата може да ме смири и да ме накара да изпадна в умиление, а тя не е приоритет на Сатурн.

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Март 31, 2010, 07:47:33 pm »
Смирението не е по Сатурн - тоя е по дисциплината и реда. А смирението не е самоналожено ограничение, то е равносилно на прошката. Само когато има прошка може даи ма смирение. Смирението е невъзможно без прошката.

точно това мислех и аз , за нептун. като проява на божественото.. :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #27 -: Март 31, 2010, 07:48:03 pm »
Цитат на: Небесна link=topic=4179.msg93103#msg93103
[/quote

Така е, доколкото свързваме прошката, състраданието и безусловната любов към ближния с Нептун.
Но ако не разглеждаме транссатурновите, смирението и умереността с коя планета да ги свържем?

А защо не трябва да не ги разглеждаме...Те са открити от човечеството и е доказано, че влияят.

« Отговор #28 -: Март 31, 2010, 07:52:12 pm »
Тогава злобата във втората карта трудно може да се обясни. Сатурн прави един квадрат с Венера само и той не е много точен.

Мисля, че и Меркурий трябва да се гледа. Меркурий показва как функционира умът.

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Март 31, 2010, 07:55:06 pm »
лили хич не ми се връзва сатурн ,който знаем какво звучене има не само в индийската , а и в западната... :-\
по-скоро юпитер , ако не отчитаме транссатурновите... :rolleyes:

« Отговор #30 -: Март 31, 2010, 07:55:36 pm »
Нептун може да покаже вдъхновение и поетичност и способност за съчувствие и разбиране, но Нептун може да е и един долен лъжец и измамник.

*

abroad

« Отговор #31 -: Март 31, 2010, 07:55:47 pm »
Някога АН, преди много време ми беше казала, че не е важно дали можеш да владееш света, а самия себе си....От там насетне можеш да владееш всичко и нищо...Това са приоритети на силен Сатурн - лошият...

Тогава, разбира се, нито я разбрах, нито и повярвах
« Последна редакция: Март 31, 2010, 08:22:28 pm от abroad »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Март 31, 2010, 07:57:01 pm »
Не искам да споря с теб, но ти как чувстваш, мила Сатурн в синастрия? Как те кара да реагираш човек, който има Сатурн в съвпад с твоя марс или със Слънцето ти? Едва ли смирена....

Не знам защо го свързваш със синастрия, но може би има някаква логика.
Изхождам от есенциалната природа на планетите.

Доколкото Слънцето и Марс са две огнени планети с мъжка енергетика, не се учудвам изобщо на реакцията им спрямо синастричен Сатурн. Но в случая не Сатурн е виновникът за липсата на смирение, а огненият темперамент, който не търпи да му се налагат ограничения и рамки.

Небесна, никой не е казал, че "не трябва" да се разглеждат транссатурновиите.
Добрият астролог според мен трябва да умее не само да чете между редовете, а и да получи максимум информация от минимум фактори. И познаването на есенциалната природа на планетите е задължително.

Древните, като не са отчитали влиянието на Нептун, Уран и Плутон, къде са търсили сигнификациите им в хоросопа? Или просто са ги изключвали?

Безусловната любов, приемането, прошката, състраданието могат да бъдат както по Нептун, така и по Венера/Кету.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Март 31, 2010, 08:04:52 pm »
Срещала съм завист в женска карта при Сатурн в квадрат с Венера, но като че ли при съвпад и опозиция много по-рядко. Дори имам наблюдения, че съвпадът и опозицията понякога се срещат в картите на много привлекателни и самоуверени жени. Например, Моника Белучи има опозиция Венера-Сатурн, а Анджелина Джоли широк съвпад. Не ги споменавам като някакъв еталон, просто това съм забелязала.
Силна завист към по-успелите съм виждала в мъжка карта с Луна в квадрат със Сатурн (Луна, силна есенциално и акцидентално).

Но тук отново се отплеснахме, първоначално въпросът бе за злобата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Март 31, 2010, 08:09:11 pm »
Нептун може да покаже вдъхновение и поетичност и способност за съчувствие и разбиране, но Нептун може да е и един долен лъжец и измамник.

Това се опитвам и да кажа. Астрологически погледнато, всяка планета има два полюса на проявление, като между тях има много сиви отсенки. Човекът е този, който избира към кой полюс да гравитира, не винаги успяваме да се придържаме към златната среда. Отсенките също ги създаваме ние.

Сатурн:
- аскетът, отшелникът, смиреният
- потисникът, отчужденият, отхвърлящият

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #35 -: Март 31, 2010, 08:13:01 pm »
Не бих могла да отдам на една планета злобата или което и да е чувство, наистина чета ви, мисля и не мога да съм категорична за себе си като извод.
Но ето една карта. Вече съм я давала за пример в "агресивната тема". Този човек наистина е успявал да ме сплаши със злобните си коментари. Знаете ли какво усещам в този миг да се излъчва от него /казах, че си слушам много интуицията/, усещам болка и тъмнина в неговата душа, усещам, че той не може с нещо да се справи. Винаги се питам защо. Не съм намерила отговор. Не бих могла да кажа и на какво се дължи подобно озлобление или в който и да е човек, незнам защо, просто не мога да го формулирам.
Обаче аз лично се питам дали всички тези неприятни емоции не са свързани по своему? Има злоба, има агресия - в този смисъл.    

« Последна редакция: Февруари 05, 2011, 03:48:14 am от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #36 -: Март 31, 2010, 08:25:17 pm »
Небесна, никой не е казал, че "не трябва" да се разглеждат транссатурновиите.
Добрият астролог според мен трябва да умее не само да чете между редовете, а и да получи максимум информация от минимум фактори. И познаването на есенциалната природа на планетите е задължително.

Това твое мнение не го споделям, не се сърди. Добрият астролог трябва да търси астрологични потвърждения от няколко фактора и поне по няколко метода.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Март 31, 2010, 08:27:50 pm »
И аз да постна една карта, вече съм я давала за пример в друга тема (за завистта).

Меркурий е близо до Слънцето, а Слънцето се намира между Меркурий и Сатурн.
Съвпад на Венера, Марс и Плутон в широка опозиция с Луната.

Огромно самочувствие, склонност към тирания, стаена злоба към другите жени. Що се отнася до завистта, нея изобщо не успяваше и да я скрие, просто си личеше.

Само да вметна, че тази жена е успяла в живота! Тук завистта не е по Слънцето, а по Луна-Венера, същата обаче се изразяваше чрез високомерие, критикарство и злоба - Меркурий и Сатурн в лъчите на Слънцето.
Никой не й беше виновен, че от лакомия и прекаляване с храната приличаше на самоходна бъчва, но го превръщаше това в проблем на всяка що-годе привлекатилна жена (тук малко се отплеснах от темата ;D).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Март 31, 2010, 08:30:58 pm »

Това твое мнение не го споделям, не се сърди. Добрият астролог трябва да търси астрологични потвърждения от няколко фактора и поне по няколко метода.

Разбира се, Небесна.
Но има разлика между метод и система.
Говорех не само за различни астрологични школи, а и различни системи. А това не пречи да използваш по няколко метода за анализ.
Имах предвид, че информацията, която някои вадят по Нептун, мога да я извадя и по Кету. За Хирон изобщо да не говорим, там не ми е нужно да гледам дори джйотиш картата.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #39 -: Март 31, 2010, 08:31:52 pm »
слънцето на 29-я гр. в лъв не е ли в съвпад с Регул ;D- почести ,слава власт. каква завист при такъв съвпад на слънцето с тая звезда?1