Здравей Гост

Злобата - къде в хороскопа ни, се крие тя !

• 195 Отговора
  • 26722 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:Злобата - къде в хороскопа ни, се крие тя !
« Отговор #40 -: Март 31, 2010, 08:34:40 pm »
Лили, в картата, която си пуснала има знакова опозиция Луна/Венера..аспекта се повтаря и в по-предните. Тук работи ли той според теб? Питам те нали стана дума онзи ден в съседна тема, а аз винаги им обръщам внимание и все се чудя да ги отчитам ли, имам си едно наум за тях така да го кажем. А понеже в случая и взе да се повтаря аспекта, то при жените може да се окаже нещо в посока на събиране на материал за нещата, които говорим сега.    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #41 -: Март 31, 2010, 08:36:27 pm »
Прекаляването с храната се вижда от квадрата Луна / Юпитер, но останалото... не бих го заподозряла, ако не ми го кажеш.
Добре аспектирани Луна, Слънце, Меркурий, Нептун. По-скоро натовареният пети дом и съвпадът на Венера с Марс и Плутон дава някакви индикации...

« Отговор #42 -: Март 31, 2010, 08:40:26 pm »
Лили, в картата, която си пуснала има знакова опозиция Луна/Венера..аспекта се повтаря и в по-предните. Тук работи ли той според теб? Питам те нали стана дума онзи ден в съседна тема, а аз винаги им обръщам внимание и все се чудя да ги отчитам ли, имам си едно наум за тях така да го кажем. А понеже в случая и взе да се повтаря аспекта, то при жените може да се окаже нещо в посока на събиране на материал за нещата, които говорим сега.    

Не мисля, че знаковата опозиция ще има значение, дори опозиция между планетите Луна и Венера не бих приела за индикация за завист и злоба. По-скоро лош вкус за дрехи :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Март 31, 2010, 08:41:16 pm »
Слънце в съвпад с Регул и в точен тригон с Луната при това.
Еми значи някои от "правилата" в астрологията не са приложими в някои карти, Марая.

Всъщност по-горе уточних, че завистта при нея е по Луна-Венера.
Тук имаме и съвпад на Венера и Марс с Плутон във Везни - от една страна дава магнетично излъчване независимо от външността, но от друга страна и силно изразена ревност към чуждия магнетизъм. А като добавим лъвско Слънце и овнешка Луна, става "Ние сме номер Едно!".  ;D

А високомерието по Слънце в съвпад с Регул го имаше и още какво, но и квадратът на Луната с Юпитер допринася за това. Луната отразява вътрешната ни самопредстава, особено в женска карта.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #44 -: Март 31, 2010, 08:43:51 pm »
Ропотамо, не го приемам за ключово, а проучвам въпроса, щото знаковите аспекти са ми интересни, доколко са знакови или просто казано действащи.  ;D Иначе си права, че и това проявление може да има.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Март 31, 2010, 08:44:19 pm »
Лили, в картата, която си пуснала има знакова опозиция Луна/Венера..аспекта се повтаря и в по-предните. Тук работи ли той според теб?  

Работи и още как.

Цитат
Не мисля, че знаковата опозиция ще има значение, дори опозиция между планетите Луна и Венера не бих приела за индикация за завист и злоба. По-скоро лош вкус за дрехи

Напротив, обличаше се стилно, доколкото го позволяваха килограмите й.
Но много обичаше да афишира, че дрехата е скъпа, постоянно споменавайки за цена, марка и т.н.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #46 -: Март 31, 2010, 08:45:54 pm »

Всъщност по-горе уточних, че завистта при нея е по Луна-Венера.

Да, ти каза, но понеже посочи аспектите към тях и незнам дали само това имаше предвид. Значи я приемаш в тази карта опозицията? Познаваш личността все пак и тогава може да се изрази по-категорично мнение кое и как.

Видях, че си писала с мен. Ясно.  :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #47 -: Март 31, 2010, 08:47:32 pm »
лили , венера, луна и сатурн в съвпад ,според теб не могат ли да са индикация на злоба?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Март 31, 2010, 08:51:38 pm »
Приемам, че знаковите аспекти също действат.
Самият факт, че Луната и Венера са в срещуположни знаци говори много, особено в женска карта, доколкото на жената й е присъщо да се идентифицира с двете "ин" планети.
Но тук, както споменах, има и интересен съвпад във Везни, където Венера е на трон. Афродита, както знаете, е била много ревнива богиня. Сещате ли се какво се случва с Психея, когато до Афродита стига мълвата, че хората считат простосмъртната за по-красива от нея?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #49 -: Март 31, 2010, 08:53:34 pm »
По тази логика, означава ли че не-знаковите по-скоро не действат

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Март 31, 2010, 08:53:42 pm »
лили , венера, луна и сатурн в съвпад ,според теб не могат ли да са индикация на злоба?

Зависи от много фактори, както и от манталитета на човека.
Нито знакът се знае, нито какви аспекти получава съвпадът, нито целият хороскоп... А всичко това е от значение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Март 31, 2010, 08:56:07 pm »

Еми не знам дали има някаква логика...  :blink:
Например, в картата на по-малката Риба от двата примера по-горе има незнакова опозиция Луна-Венера, при нея тя също работи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #52 -: Март 31, 2010, 08:57:20 pm »
Аз не смятам така. Мисля, че не може да не действат. Ама в темата за Уран питам все още - някой, ако има планети в началото на Овен дали вече усеща приближаването му?

*

abroad

« Отговор #53 -: Март 31, 2010, 09:00:17 pm »
Имам близък приятел ;D със Слънце в първия градус на Овен - по-скоро все още не, като странично усещане...

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #54 -: Март 31, 2010, 09:00:36 pm »
Смирението не е по Сатурн - тоя е по дисциплината и реда. А смирението не е самоналожено ограничение, то е равносилно на прошката. Само когато има прошка може даи ма смирение. Смирението е невъзможно без прошката.

Следователно смирението е висша октава на Нептун.

И аз мисля като Lillie ,че всъщност смирението е по Сатурн (а прошката по Нептун и донякъде по Юпитер,неслучайно Юпитер е управлявал Рибите).Защото смирението е проява на мъдрост,на разбиране,на опит.Никой не се смирява по рождение,това е израстване чрез придобиване на известно количество опит,последвало от разбиране за механизма на съдбата,за надличностната сила извън императивната воля.Неслучайно Сатурн е последната видима с просто око планета,тя е символичната граница на привидно устроеният свят.Смирението е висша форма на мъдрост, тя е и форма на отказ (а не-то и всички откази в астрологията са по Сатурн),форма на стесняване на его-то,на Аза или изявата му в най-зряла форма.

Ако някоя духовна личност е смирена,без значение религиозна или не,а заради това което е изживяла или изстрадала,това е в следствие на опита и разбирането и.Ако е по-мъдра тя няма да трупа и обиди (за да се налага да се обвързва със прошката),защото ще разбере че препятствията или каквото там са били просто нужни уроци за израстването и.И ако е наистина събрана в себе си,няма за какво да прощава на когото и да е било.Даже вътрешно би благодарила-това пак е част от смирението,когато знаеш че си постигнал нещо значимо-дори и по този път,не да се възгордяваш, а да се смириш,да сведеш глава (но не пред нечие его,а пред Висшата сила или съдбата,участта),да се лишиш от глупави амбиции,за това е и някаква форма на аскетизъм,което е пак Сатурново качество.

Нептун има повече отношение към другите,към цялото,към позволяването на всички да бъдат всичко което са, докато смирението е по-скоро отношение към себе си,към това което си постигнал вътре в духа си.Смирение и позволяване не са две едни и същи неща,за това при Нептун няма граници защото той оставя всичко свободно да тече,докато смирявайки се човек поставя граница ПОД която застава и то напълно съзнателно.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #55 -: Март 31, 2010, 09:00:47 pm »
В картата на мъжа тогава какво виждате?
Голямо внимание обърнахме на дамските представители.  ;)

« Последна редакция: Май 05, 2011, 07:32:52 pm от sunrain »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Март 31, 2010, 09:18:40 pm »
Поствам още една карта, не познавам жената, данните са от Марая.

Силно близнашко присъствие и Сатурн в знак на Меркурий.
Много въздух бе!

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #57 -: Март 31, 2010, 09:22:31 pm »
Че и въздушен тригон.  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #58 -: Март 31, 2010, 10:06:44 pm »
Че и въздушен тригон.  ;D

дааа , ама интелект йок!
с основно образование..., невероятно злобна ,живее с мама и тати....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

missKapriz

« Отговор #59 -: Март 31, 2010, 10:09:38 pm »
Че какво общо има интелекта с образованието?!
Силните близнаци дават отмъстителност по мои наблюдения,но и доста висок интелект,макар и строго канализиран някъде си.