Здравей Гост

Злобата - къде в хороскопа ни, се крие тя !

• 195 Отговора
  • 26704 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:Злобата - къде в хороскопа ни, се крие тя !
« Отговор #80 -: Април 01, 2010, 12:57:38 pm »
При толкова съвпадения ми просветна за една карта, в която много не съм подозирала, че има заложено нещо подобно...но се сетих, че и от нея се излъчва, но някак е скрита, спотаена, външнен израз до тук много сериозен като че ли няма.  

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #81 -: Април 01, 2010, 12:59:59 pm »
според мен , формулата за злобата следва да се търси марс , луна ,сатурн...

Като добавим и Меркурий.  ;)

да , и меркурий ,като интелигентност /защото аз правя разлика м/у ИНТЕЛЕКТ И ИНТЕЛИГЕНТНОСТ/ , като форма ,която установява връзките м/у различните психически функций....ДА! права си....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #82 -: Април 01, 2010, 01:04:48 pm »
В горната карта като че ли по-скоро на почва женска завист го виждам, но има и игрички за надмощие - Слънце в тау-квадрат с Марс и Плутон. Аналогично проявление на този т-квадрат съм виждала и в други женски карти, особено когато Луната е в твърд аспект със Сатурн. Стаена злоба и директна агресия.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #83 -: Април 01, 2010, 01:07:24 pm »
В горната карта като че ли по-скоро на почва женска завист го виждам, но има и игрички за надмощие - Слънце в тау-квадрат с Марс и Плутон. Аналогично проявление на този т-квадрат съм виждала и в други женски карти, особено когато Луната е в твърд аспект със Сатурн. Стаена злоба и директна агресия.

ужас Лили!
взе ми думичките......
само да допълня ,мисля ,че тази жена има проблеми в дома си и ги преекспонира в обществото...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #84 -: Април 01, 2010, 01:08:47 pm »
Явно я подтиска много здраво, защото не съм ставала свидетел на избухвания, т.е. рядко, но уж не дължащи се на това.
 Обаче вече съм убедена, че и тук присъства завист и агресия.
 И за мен като извод се оформя, че чувството завист и проявлението му агресия са взаимно свързани.    

*

Lillie

• 30532
« Отговор #85 -: Април 01, 2010, 01:09:55 pm »
Да речем, властен родител, най-вероятно бащата.
Но и отношенията й с мъжете трябва да са малко по хард, играта често загрубява.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #86 -: Април 01, 2010, 01:10:09 pm »
тази жена има проблеми в дома си и ги преекспонира в обществото...
Вярно е. Проблемите обаче сама си ги е създала. Не зачита мъжа си и е превърнала любовника си дори в негов приятел. Доста подло, но това е живота, както се казва.  

*

sunrain

• 6710
« Отговор #87 -: Април 01, 2010, 01:10:59 pm »
Да речем, властен родител, най-вероятно бащата.

Бащата е починал преди много време, но е бил много властен и ревнив спрямо майка й. Това е станало причина за сериозни скандали години наред. Майка й също е властна и строга.

*

Марая

• 28287
« Отговор #88 -: Април 01, 2010, 01:13:45 pm »
Явно я подтиска много здраво, защото не съм ставала свидетел на избухвания, т.е. рядко, но уж не дължащи се на това.
 Обаче вече съм убедена, че и тук присъства завист и агресия.
 И за мен като извод се оформя, че чувството завист и проявлението му агресия са взаимно свързани.    

ооо ,не съм съгласна ,не е задължително. понякога завистта  е толкова скрита , че се превръща в злоба , а от там в атоагресия ,която в пъти е по-страшна от изразената.
злобата е емоционално състояние , което се превръща в агресия или автоагресия. но тя може да бъде интегрирана в положителна такава -визирам спортменската злоба....,кога?-когато имаш поле за работа , за изява....само тогава.
при липсата на реализация е страшно! там няма къде да изградиш нито себе си , нито възможностите ,които са ти дадени....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #89 -: Април 01, 2010, 01:17:39 pm »
За мен злоба, завист и агресия са свързани била тя към други или към себе си /агресията/.
 Спортна злоба не е злоба, а желание да успееш, конкуренция, амбиция...но не на всяка цена. Аз поне така ги разбирам нещата.  :blink:   

*

Марая

• 28287
« Отговор #90 -: Април 01, 2010, 01:19:23 pm »
съни , в тая карта няма грам вода :o.
тук има само прагма....и нищо друго. на нея не и е познато чувството злоба ,като чувство ,защото тя не чувства. тук има премерен разум и прагматизъм. практична жена , ;D ;D ;D. за нея приятелството и м/у законен съпруг и любовник е нормално. така има контрол над всичко....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Април 01, 2010, 01:20:05 pm »
Навремето треньорът по бойни изкуства /Скорпион/ все ми се караше: "Лиле, Лиле, ти нямаш грам спортна злоба, няма да стане войн от теб!".  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #92 -: Април 01, 2010, 01:27:37 pm »
За мен злоба, завист и агресия са свързани била тя към други или към себе си /агресията/.
 Спортна злоба не е злоба, а желание да успееш, конкуренция, амбиция...но не на всяка цена. Аз поне така ги разбирам нещата.  :blink:   

ето ,че наистина стигаме до марс , като изява....
марс е действие , енергия , самоизява чрез излизане от собствените граници ,без зачитане на външните условия/лична планета/.
той е импулса на проявите у всеки за да изрази себе си. марс е и силата.
в този ред на мисли , тази сила може да бъде и градивна и разрушителна.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #93 -: Април 01, 2010, 01:30:40 pm »

Не съм съгласна, че няма вода. Асц е в Рак, МЦ в Риби. Венера е в 8 дом, а Марс има аспект от Плутон. А и какво само водата ли злобее?   

*

sunrain

• 6710
« Отговор #94 -: Април 01, 2010, 01:32:51 pm »

тук има само прагма....и нищо друго. на нея не и е познато чувството злоба ,като чувство ,защото тя не чувства. тук има премерен разум и прагматизъм. практична жена ,

Иначе си абсолютно права в заключенията си.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #95 -: Април 01, 2010, 01:34:46 pm »
А и какво само водата ли злобее?  

;D ;D ;D За да се пренесе злобата, трябва да има и щипка въздух, нали той е проводникът. Земните по-бавно я сублимират, затова са по-застрашени от запек.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #96 -: Април 01, 2010, 01:35:58 pm »

Не съм съгласна, че няма вода. Асц е в Рак, МЦ в Риби. Венера е в 8 дом, а Марс има аспект от Плутон. А и какво само водата ли злобее?   

осите са във водни знаци ,видях го. да има планети във водни домове ,но няма явно изразено и осъзнато чувство.... упр. на асц- луна е в земен знак и във въздушен дом.
упр.на мц- риби /нептун/ е в огнен знак и в огнен дом.
за нея чувствата се изразяват чрез любов и разум....,за каква емоция говориме. тук е видно , че емоцията е интегрирана в разум и практичност ,в лукс и желание за снобизъм.
себична жена е , но не е злобна според мен.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #97 -: Април 01, 2010, 01:36:52 pm »
Тук отново има въздушен тригон. При това той обслужва Венера, точно, както каза Марая, прагматична жена. 

Много материал събрахме с тази тема ми се струва. Поне аз си съставих съответните изводи.  :blink: 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #98 -: Април 01, 2010, 01:38:13 pm »
Само да ви кажа на ушенце, че по сидерал има Венера в съвпад с Раху в 8 дом в рецепция със Сатурн в 12ти, доста трудно положение, ако ме питате мен. Сатурн е в опозиция с господаря на Лагна /Меркурий/, разположен в сидералния Скорпион.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #99 -: Април 01, 2010, 01:38:52 pm »

себична жена е , но не е злобна според мен.

Злоба от нея директна няма да видиш. Има нещо скрито обаче, както казах още в началото. При нея вероятно е по-скоро завист.