Здравей Гост

ЛИЦЕМЕРИЕТО

• 44 Отговора
  • 7958 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:ЛИЦЕМЕРИЕТО
« Отговор #20 -: Април 01, 2010, 09:09:15 am »
Небесна, ситуацията отдавна премина на поле лични нападки  ;) 

уважавам чувството ти справедливост и мярка. всичко си има мярка, но работата вече стана "Попе, да ти серам на мярката!"  ;D ;D ;D  а и войната не я поведох аз - сама виждаш в колко много теми се води нескончаем дебат срещу мен и се канят външни гости на помощ  ;)  ами време беше да се защитя и го направих!

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #21 -: Април 01, 2010, 09:10:52 am »
Цитат
Без прошка няма смирение, и обратното. Никой не е съвършен.
Само да вметна, без да визирам абсолютно никой, щото не задълбавам в междуособиците и затова не мога да се ориентирам кой крив и кой прав.

Без покаяние прошката не е прошка. А ритуал.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #22 -: Април 01, 2010, 09:20:25 am »

права си! па аз не си падам по ритуалите  ;) 

« Отговор #23 -: Април 01, 2010, 09:22:04 am »
    Вещичка, не я прочетох темата, а и подобните теми - ги чета на диагонал....Еееей, хора къде ви е Прошката...Няма лошо в това да се водят спорове, нали чрез тях стигаме до истината. Ако по някакъв начин нещата са загрубяли, трябва да се запитаме защо? Къде е причината, ако хвърлената дума от отсрещната страна - рефлектира в нас и ни наранява, значи имаме болно място за лечение - пак трябва да се замислим - защо?
   Никого не мога да съдя, не съм аз съдник, може и да съм лицемерна - защото това е една от чертите, които мразя у хората. Но пак се питам защо - явно имам такава черта в себе си и не мога да я отработя, за това я проектирам навън. Ето ви едно стихотворение - което много харесвам още от ученическите си години....но смисъла на много от написаното съм осъзнала в последствие и може би съдържа цялата мъдрост, от която ние като хора се нуждаем.

Ако

Ако запазиш ум, щом полудяват околните и теб винят;
повярваш ли, когато се надяват,
с невярата си да те заразят;
ако търпението си запазиш
и на лъжата не отвръщаш ти,
ако откажеш да намразиш,
без гордост в теб да запламти;

ако мечтаеш и не се забравяш
и мисленето не превръщаш в цел,
и пред Триумф и Крах ти се изправяш
еднакво ведър и еднакво смел:
и казаното чуеш изкривено
от зли уста, без да се разгневиш,
и видиш делото си разрушено
и се заемеш пак да го строиш;

рискуваш ли богатството си цяло
и загубата твърдо понесеш,
и после пак започнеш отначало,
без нито дума ти да споменеш;
ако сърце и мускули, и жили
напрегнеш ти дори и след смъртта
и пак във себе си намериш сили
да наредиш: "Преследвайте целта!",

и съхраниш духа си сред тълпите,
а скромността си в кралския палат,
ако ни брат, ни враг не нарани те
и ако с мяра всички те ценят:
ако секунда ти не пропилееш
в мига безпощадно бързотек,
благата земни, сине, ще владееш
и нещо повече, ще си Човек!
Ръдиард Киплинг....

*

kaily

• 5145
« Отговор #24 -: Април 01, 2010, 09:58:07 am »
Цитат
Ако по някакъв начин нещата са загрубяли, трябва да се запитаме защо? Къде е причината, ако хвърлената дума от отсрещната страна - рефлектира в нас и ни наранява, значи имаме болно място за лечение - пак трябва да се замислим - защо?

Не защо, а кое е болното място. Понеже девойките тук не са хуанистки, а астроложки, не знаят основен принцип, ако бяха в клуб Кастанеда, Хана щеше веднага да им намери цаката и определи болестта - нарича се ЧСЗ-чувство за собствена значимост.
Като две или повече ЧСЗ-та се сблъскат и става това.
Обратното на ЧСЗ е смирение. Сигурно нещата неслучайно стават около Великден. Как беше молил Иисус - Боже, ако може, нека ме отмине тая чаша, но нека бъде волята ти.
Ако беше някой от нас на негово място, няма начин да не кажеше - Ма он че ми кае на мен, да не съм последния бунак, хората кариера направиха, мен на кръста, айде де, отде наде, да не съм по-лош от тях.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #25 -: Април 01, 2010, 10:05:39 am »
Кайли, без да съм хуан..кво си  :P това е ясно и астрологически може да се обясни и във всяка карта има предизвикателства, с които личността се сблъсква във външния свят, за да работи върху тях, както и проекциите също лесно могат да бъдат видяни астрологически.
 Има нещо, което не съм обаче много разбрала, но незнам в коя тема да те/ви питам. В "Болестта като път" - наскоро почнах да я чета, там се говори едва ли не, че трява да интегрираш качествата, с които се срещаш и не са ти приятни. Нещо вероятно не съм прочела правилно, нямам време и се връщам по няколко пъти на по-важните пасажи и ще го направя като мога.  
« Последна редакция: Април 01, 2010, 12:20:52 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Orion

• 28
« Отговор #26 -: Април 01, 2010, 10:10:23 am »
Лицемерието е алтернатива за слабите и безхарактерните. Силните личности не биха прибегнали до него - те нямат такава необходимост, тъй като добиват желаното чрез собствените си качества. Лицемерието се явява приоритет на подмолните, стремящи се да достигнат целите си, без да се влияят от начина за постигането на намеренията си и евентуалните последствия от измамните си действия. Лицемерието може да бъде и средство за прикритие на лични недостатъци. Уважаващите себе си хора не могат да приемат лицемерието като свой приоритет, то е черта на жалки и фалшиви същества, неспособни да реализират себе си, които надяват маски, за да скрият безличието и нищожеството, прозиращи от натурите им.

*

Nebesna

« Отговор #27 -: Април 01, 2010, 10:55:27 am »
Цитат
Без прошка няма смирение, и обратното. Никой не е съвършен.
Само да вметна, без да визирам абсолютно никой, щото не задълбавам в междуособиците и затова не мога да се ориентирам кой крив и кой прав.

Покаяние за какво? Кой е кприв и кой прав. И кво лошо има в ритуала "да се заровят томахавките". Аз ако чакам да ми дойде покаяние, требе да се мразим цял живот с другия човек. Някой трябва да направи първата крачка и да повлече крак. Да надмогне себле си и да даде личен пример като се издигне над суетата и високомерието.

*

Asol

• 4140
« Отговор #28 -: Април 01, 2010, 10:58:53 am »
Вещичка, за какво се вързваш ? Интересна тема си повдигнала, като изключим конкретиката. Хората са различни и не можем да ги променим. Нещо, което ни дразни няма смисъл да се занимаваме с него, защото си е като сипване на вода в каца без дъно. Можем да променим отношението си само. Иначе е безпредметно и неконструктивно.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #29 -: Април 01, 2010, 11:40:49 am »
требе да се мразим цял живот с другия човек

Небесна, би ли ми позволила една малка поправка?

човека като такъв няма как да го мразим, защото той е Божие Творение и ако го мразим все едно да мразим Бог. но всеки човек има пълно право да мрази постъпките, които не му харесват, защото те не произлизат от Бог, а от самият човек.

аз не осъждам Човека Марая, а осъждам определена нейна постъпка и в това е разликата. не зная дали ме разбирате или дали ще ме разберете правилно. всички ВИЕ като Божествени Творения /ЧОВЕЦИ/ имате моята безгранична любов, но аз съм в правото си от личната си гледна точка да осъждам или не постъпки, с които не съм съгласна.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #30 -: Април 01, 2010, 11:52:17 am »
и още нещо по темата за Просветлението в което съм обвинявана.

ДА, аз съм просветлена... и знаете ли защо?  ;)

айде първо да дам дефиниция на думата: ЕЗОТЕРИКА - вътрешно познание

та от тази гледна точка, аз като личност съм достигнала до определено вътрешно познание за себе си и за света около себе си. това вътрешно познание ми върши прекрасна работа, защото касае моето лично израстване. като един просветлен за себе си човек, аз съм в правото си ако видя, че със съвет мога да помогна на някой да достигне до неговата си истина, то за мен е чест да го направя. ако поне на един съм помогнала, то аз ще бъда много щастлива.

та питам ви начи, къде тук е егото и лицемерието в което съм обвинявана щот аз ама хич и не го виждам  :-\  това си е моето израстване и не касае никой от външният заобикалящ свят и какво право има някой външен да ми се вре вътре в моя свят, че да ме заклеймява а? ми няма такова право никой! та това ми беше думата. гордостта ми от себе си е продиктувана от моето си постижение и никой не може да ми я отнеме  ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #31 -: Април 01, 2010, 12:02:31 pm »
Душко, нема се нервиш, ама просветленият е смирен. Не за друго, а щото е разбрал как стоят фактически нещата на тоя, оня и всички останали светове, разбрал е колко е слаб и безпомощен и си е клекнал на д-то.
Ако не си смирена, значи просто не си стигнала до дъното на казана, от който трябва да изсърбаш всичко, за да се просветлиш.

Ти си напреднала и всеки един има както ученици зад себе си, така и учители пред себе си. Процесът е едновременен - все някой се учи от теб и все ти се учиш от някого.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #32 -: Април 01, 2010, 12:28:01 pm »
нема такова нещо като да се оставяш да ти тропат пачанга на главата и ти да търпиш. никой няма право да го прави. ти си повтаряй колкото си искаш твоите истини, но те не са мои истини, защото ТИ и АЗ сме различни хора и с различни уроци. не ми пука за твоето смирение колкото и да се опитваш да ми го навираш в носа. няма такова нещо като обективна истина и няма как да намериш такава!

моята истина е тази, която съм изложила в горните си постове. твоята си истина ти я излагаш в гурувската си тема. различни хора - различни теми. това е! и ако още не си разбрала има един доста силен закон при Духовните Учители и той е следният: никога не натрапвай твоето си лично мнение върху ученик, последовател и прочее, защото вие имате различни пътища и различни уроци и всеки се грижи за себе си!!! ти можеш да му покажеш пътя по който ти си минал, но не можеш да минеш неговият път!!!

езотериката е еднолична наука и като такава няма как да е обществена  ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #33 -: Април 01, 2010, 01:11:14 pm »
Аз също не оставям накой да ми тропа пачанга на главата, когато не искам да ми тропа.
Смирението не значи, че няма да си прицелиш юмрука и да мунеш досадното същество срещу теб в добре премерен момент, така че да му изпопадат всички зъби.
Смирението значи нещо съвсем друго и очевидно ти хабер си нямаш от него.

И щом за теб обективната истина е, че си просветлена, така да бъде. Както сама каза има истина - моя, твоя, на Лили, на Марая, на Фикрет и на Ферхонде. И има и Истина.
При равни други условия винаги е по-силна оная истина, която е по-близо до Истината.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #34 -: Април 01, 2010, 01:16:52 pm »
Смирението значи нещо съвсем друго и очевидно ти хабер си нямаш от него.

това, че не желая да дискутирам с теб този въпрос, както и някои други въпроси, не означава, че си нямам хабер от нещо  ;)  не си ти човека, които ще ми каже от какво си имам хабер и какво имам да уча, първо защото идея си нямаш аз каква съм и второ защото изобщо не знаеш аз какво знам. ако си толкова напред с материала както твърдиш, трябва да знаеш, че на това поприще няма как си мериш пишката с отсрещния или да му даваш съвети когато той не желае да комуникира с теб...

*

Nebesna

« Отговор #35 -: Април 01, 2010, 04:23:07 pm »

човека като такъв няма как да го мразим, защото той е Божие Творение и ако го мразим все едно да мразим Бог. но всеки човек има пълно право да мрази постъпките, които не му харесват, защото те не произлизат от Бог, а от самият човек.

аз не осъждам Човека Марая, а осъждам определена нейна постъпка и в това е разликата. не зная дали ме разбирате или дали ще ме разберете правилно. всички ВИЕ като Божествени Творения /ЧОВЕЦИ/ имате моята безгранична любов, но аз съм в правото си от личната си гледна точка да осъждам или не постъпки, с които не съм съгласна.

И аз така. Ама повечето хора се мразят помежду си.

*

Divna

« Отговор #36 -: Април 01, 2010, 05:04:58 pm »

И аз така. Ама повечето хора се мразят помежду си.

Напълно съм съгласна с вас. Не мога да мразя човека, но мога да не харесвам определени негови действия.

« Отговор #37 -: Април 01, 2010, 09:08:42 pm »
мога да се смиря пред Майката Природа, пред Божията Сила, пред Човешките Постъпки и пред Безусловната Любов, но никога няма да преклоня глава пред нещо толкова явно несправедливо, че чак вади очите!

това е твоята истина и аз я уважавам
ма ме човърка, че и всеки човек е част от Майката Природа, в него е искрица от Божията сила и беусловната любов я проявява по много начини :blink:
а в събота е ден за спорт , по потници месят се козунаци,удряш,месиш със спортна злоба, яйца врат ,
дроб-сърма и агнешко и така до полунощ, за три обиколки около църквата, а попът е толкова напред в обиколките,че ни вика айде банда  ;D така възкресение
« Последна редакция: Април 01, 2010, 10:03:28 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #38 -: Април 01, 2010, 09:11:29 pm »
 ;D ;D ;D Стреличке, възхищавам ти се на смирението.

« Отговор #39 -: Април 01, 2010, 10:08:21 pm »
;D ;D ;D Стреличке, възхищавам ти се на смирението.
нямам друг избор, Плуто/Асц, акц. Скорпи, транз.Плуто е минал в съвпад през всички планети ,без сатурн и юпитер, и ако не се смириш, ще те примирят доброзорно ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...