Здравей Гост

Градусите

• 22 Отговора
  • 4365 Прегледи
*

Helo

Градусите
« -: Април 03, 2010, 01:15:53 pm »
В тази тема ще обсъждаме градусите на знаците и тяхното влияние.

Сега прочетох в този линк следното:

Командирът на самолета «Енола Гей», от който е хвърлена атомната бомба над Хирошима, Пол Тайбътс, (23/2/1915 г., 00:04 ч. AM CST +6, 91W24, 39N56), има Асцендент на най-лошия 18-и градус от Скорпион, Марс на 18-я градус от Водолей в съвпад с Уран (бомбата), куспидът на 8-и дом (смъртта) на 18-я градус и Плутон (масовите убийства) се намира в 8-и дом в Рак (човек, човечеството)!!!

http://www.astrogalaxy.info/ARHIV/05_01_06.htm

Имам Марс в този градус. И се чудя, защо точно 18-тия градус на Скорпион да е най-лошия. Да знаете защо?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Градусите
« Отговор #1 -: Април 03, 2010, 01:21:02 pm »
 ;D , виж как стигаш до някои неща сама ;D. браво! на това му викам телешки мерк. ;D
я виж ,какво пише за 29 скорпион и 0гр.стрелец. ;)
« Последна редакция: Април 03, 2010, 01:27:05 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Април 03, 2010, 02:13:25 pm »
Хело, ако твоят Марс е в 18 гр. с минутки Скорпион, той фактически се намира в 19-ия градус.

А 18-ия градус на знака не мисля, че се считаше за негативен, там е щипката на Скорпиона, неподвижната звезда Зубен Елшемали. В други източници е посочено, че същата се намира в 19-ия градус.

Мисля, че 19-ия градус беше по-злотворен, някъде се споменаваше, че там се намира неподвижна звезда, наречена Серпентина.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Април 03, 2010, 02:28:53 pm »
18 скорпион- задоволство
19скорпион-  условност

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #4 -: Април 03, 2010, 02:37:11 pm »
Защо ме връщате към тази тема???  :'(
Цитат

Квадратурата на Уран с Плутон ще доведе до Трета световна война – 2011 г., 2012 г.

Горното показва, че неблагоприятните градуси (18-и, 22-и), двойно подсилени от негативния аспект на Уран, символизиращ бомбите, и Плутон, символизиращ масовото унищожение и убийсва, предизвикват опасност от използването на бомби и оръжия за масово унщожение.

Откакто е открита и използвана атомната бомба, всички войни, водени от 1945 г. до днес, са били контролирани – внимателно са били избягвани ситуации, които биха могли да провокират употребата на атомна бомба.

През 2011 г. и 2012 г., обаче, ще бъдем изправени пред застрашителна квадратура (изключително неблагоприятен аспект) между Уран и Плутон. Лошият аспект на император Хирохито, довел до хвърлянето на атомната бомба върху народа му, ще се повтори! Освен това, квадратурата между тези две планети ще бъде дори още по-лоша, защото Уран, символизиращ бомбите, влиза в Овен, който представлява войната и оръжията.

Уран в Овен води до непредсказуеми реакции, загуба на контрол и използването на съвършено нови оръжия, което говори, че можем да очакваме ситуация от най-лош вид. Това означава, че контролираните войни, водени досега, лесно могат да станат катастрофални и да излязат от контрол, да обхванат целия свят и да доведат до употребата на най-разрушителни оръжия!

Колкото пъти я прочета, толкова пъти ми става зле.  :(

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Април 03, 2010, 02:41:39 pm »
скарлет , градусите в мунданен и личен план имат много различно тълкувание , защо е така според теб?

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #6 -: Април 03, 2010, 02:45:06 pm »
Прочети добре статията няколко пъти. Всичко е написано. Нищо не се разминава.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Април 03, 2010, 02:53:37 pm »
Намерих информация за Серпентина.
Интереснато е, че нейната позиция съвпада с тази на Зубен Елшемали, като едната се счита за неблагоприятна, а другата за благоприятна.  :-\

Цитат
Serpentis
the "Accursed Degree"    A malefic degree, tragedy, misfortune, the "Accursed Degree". This degree does not precess.    19° Scorpio    Unfortunate    Mars/ Saturn

North Scale *
Zuben Alschemali    Honours, wealth, distinction, brilliant mind, success in sports, politics, war, religion, writing, tragedy, violence, melancholy    19° Scorpio 23    Fortunate    Jupiter/ Mercury/ Mars

Alpha Serpentis *
Unukalhai    Success followed by fall, suicide, insanity, accidents, success in war, politics, writing, problems in love, forgery, shipwreck, loss, earthquake    22° Scorpio 04    Unfortunate    Saturn/ Mars

Всъщност Серпентина се намира в 19-ия градус на знака Скорпион, т.е. между 18 и 19, а Зубен Елшемали в 20-ия, така се получава.
При мен АС е в съвпад с щипката на Скорпиона.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Април 03, 2010, 03:11:25 pm »
много са различни , според Ридйар
18гр. на скорпиона е светла и пъстроцветна есенна гора- задоволство 19 гр. на скорпиона е  папагал повтаря дочут разговор- Условност
според индийците 18гр. на скорпиона е военен обкичен с пера ,приветства с реч тълпа войници. градус на убеждението. мощен характер ,способен да събере сред себе си съмишленици.
19гр. на скорпиона е скалисто възвишение  ,над което е изваян кръст,изправен с/у слънцето. Градус на сигурността. ведър характер , предразположение към духовност.религиозен дух.

според Гита Мерджанова 18 гр.в скорпион отговаря на меркурий и като такъв е: слаб характер способен на злост,недоверие ,любопитство,подозрителност,разрушаващи брачни планове. при неуспехи става без вина виновен, а ревността му прави мъчителен любовния живот.
19гр. на скорпиона отговаря на  луна. този алчен ,избухлив характер ,с песимизма си и страстта към наслажденията ,създава живот пълен с борба.

в мунданен план 18гр. е градус на богатството , а 19 е непълен ,несъвършен с недостатъци.- френска школа. става дума за скорпион
« Последна редакция: Април 03, 2010, 03:35:08 pm от Марая »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #9 -: Април 03, 2010, 03:49:11 pm »

А ти ТОВА видя ли го  ?
Още от 2000 година насам се опитват да създадат война,но явно тогава аспектите в мунданен план не са били удачни или има противодействие.

Намерих информация за Серпентина.

Авторът може да е имал предвид нея,защото планета в 18ти градус с някаква орбиса е в съвпад с нея  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Април 03, 2010, 03:59:19 pm »
серпентина или прозерпина :o?
а ТОВА ,направо не е за вярване и гледане.... :'(

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #11 -: Април 03, 2010, 04:11:48 pm »

А ти ТОВА видя ли го  ?
Още от 2000 година насам се опитват да създадат война,но явно тогава аспектите в мунданен план не са били удачни или има противодействие.

Няколко пъти съм я чела. Дори съм разглеждала Слънчевите затъмнения в годините на световните войни. В картата на Слънчевото затъмнение през май 1939 г. Юпитер пак е в Овен, а Марс и Плутон са в точна опозиция в знаците Рак/Козирог и Сатурн е връх на таоквадрат с тях. А като гледам Слънчевото затъмнение на 11 юли т.г. ми настръхва косата. Ако искате,ще ви кача картите, но в темата за прогнозите за 2010, да не спамиме тук темата. 

*

Helo

« Отговор #12 -: Април 03, 2010, 04:23:26 pm »

Alpha Serpentis *
Unukalhai    Success followed by fall, suicide, insanity, accidents, success in war, politics, writing, problems in love, forgery, shipwreck, loss, earthquake    22° Scorpio 04    Unfortunate    Saturn/ Mars

Всъщност Серпентина се намира в 19-ия градус на знака Скорпион, т.е. между 18 и 19, а Зубен Елшемали в 20-ия, така се получава.
При мен АС е в съвпад с щипката на Скорпиона.

[/quote]

Тази змия Серпентина не е ли в друго съзвездие - Змия, дето има име на Аллах?

http://en.wikipedia.org/wiki/Theta_Serpentis

http://en.wikipedia.org/wiki/Alpha_Serpentis

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%BC%D0%B8%D1%8F_%28%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B8%D0%B5%29

Макар, че там е Змиеносец, който е в Скорпион.

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Април 03, 2010, 04:50:43 pm »
Тази змия Серпентина не е ли в друго съзвездие - Змия, дето има име на Аллах?

хело,умрях от смях с аллах. ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Април 03, 2010, 04:59:05 pm »
щипката на скорпина- това не е ли неподвижна звезда.
нали говорим за градуси ,а не за  неподвижни звезди? или нещо не съм разбрала?! :-\

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #15 -: Април 03, 2010, 05:11:07 pm »
Кой е тоя Дж Гриин бе, де ги разправя тия?
то не че не е възможно, ама той точно какъв е? Де разправя за войната от 2000 насам.  :unsure:

*

Uran

• 6041
« Отговор #16 -: Април 03, 2010, 05:11:35 pm »
Аз си имам Марс в 19гр. на скорпиона.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Април 03, 2010, 05:55:15 pm »
нали говорим за градуси ,а не за  неподвижни звезди? или нещо не съм разбрала?! :-\

Да, за неподвижни звези говорим, но влиянието на грасудите се свързва и с неподвижните звезди, които се намират там. Индийските накшатри /лунни стоянки/ също се основават на неподвижни звезди, които определят характера на всяка накшатра.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Април 03, 2010, 05:57:52 pm »

Да, за неподвижни звези говорим, но влиянието на грасудите се свързва и с неподвижните звезди, които се намират там. Индийските накшатри /лунни стоянки/ също се основават на неподвижни звезди, които определят характера на всяка накшатра.

т.е ,комплексно! и звезди и градуси.
ясно! намирам много противоречие м/у сибиански градуси , тълкуване на звезди ,лунни стоянки ,които визираш. :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Април 03, 2010, 06:04:26 pm »
т.е ,комплексно! и звезди и градуси.
ясно! намирам много противоречие м/у сибиански градуси , тълкуване на звезди ,лунни стоянки ,които визираш. :rolleyes:

Защото значението на градусите, основани на неподвижни звезди, не е получено в момент на ясновидство, транс, озарение или прозрение, какъвто е бил случаят с Линда Хил и нейната сабианска символика.
Темпераментът на всяка накшатра зависи от природата на неподвижната звезда в съзвездието, в което попада.
Противоречие има между сабианската символика и лунните стоянки и респ. между сабианското значение на градусите и значението на неподвижните звезди.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.