Темата е готина, но аз си обичам всичко по Венера. Иначе съм склонна да се съглася с the One, тези марки не са "елитни" (даващи класа, но пък класа не се добива с пари). Шанел изобщо не е Шанел, от времето на Коко и т.н...
Аз ползвам медицинска козметика, Avene, е най-добрата от всичко, което съм пробвала (а съм пробвала по нещо от всичката мед. козметика в БГ, щото в един период имах 'роднински" достъп до лабораториите, в които се тестват тези неща). Повечето ми приятелки също са доволни от Avene, но всеки си има предпочитания. Avene не е скъпа козметика, но мога да гарантирам, че е една от най-качествените на европейския пазар.
За грим, ала - бала с моята тъмна кожа, само едни кобалтово сини към пруско синьо сенки за негърки от САЩ ми вършат работа, и то вече години наред, и струваха под 5 долара, защото всичко останало загубва ефект до 15 минути след нанасянето.
Ползвам само черен молив, очна линия и спирала, и то от каквато марка ми е под ръка. разлика за външния наблюдател няма. Това го заявявам категорично.
Покрай балетните ми изяви, появите ми по телевизии и снимането ми като статист във филми, съм слагала и професионален и много скъп грим... резултатът е почти еднакъв. Това, което хората виждат.... На мен ми трябва контраст и ако знаеш как да го постигнеш и черен молив от 2 лв ще ти свърши работа.
Но имам доста скъпа четка за нанасяне на грим, която е всъщност е четка за темперна боя, с естествен косъм. Иначе професионалистите, които са ме гримирали, също имаха страхотни четки, смесваха на ръцете си, с пръсти грима, от всякакви текстури и марки и правеха невероятни неща, но те са ПРО-та, само това правят. И знаят как да ти изваят лицето, къде да сложат малко повече светлина, къде сянка... и мисля, че и за тях като изключим това, че светлината при използването на камери е изкуствена и по-топла и подбраният грим е подходящ за нея, могат и с най-евтиния грим да те направят различна.
Не ме разбирайте погрешно качественият грим е класи над шир-потребата, но и той за 1 час става на нищо, неговата цел е друга, не е за всекидневна употреба. Той ще "светне" на една фотосесия, но никой няма да го оцени, ако го носиш всеки ден и ако не е нанесен правилно. на живо тези фини ньоанси, на дневна светлина - не личат и не дават забележима разлика. Дори на нас статистите, ни подновяваха грима на 2 часа, при положение, че не мърдахме от снимачната площадка, коя жена може да си позволи да има подобен ежедневен ритъм - през 2 часа да тича при професионалния гримьор....

Относно парфюмите - нямам любим. Подaръци са ми всичките, които ползвам и те са 3 - Femme, Hugo Boss, женствен, успокоява, харесва ми, - розовата гама, Kingdom, McQueen, той е по-мъжки аромат, червен, агресивен е, когато съм на важни срещи слагам от него и SunFlower на El Arden, - радостен жълт, съседките ми казват, че мирише на лято, на мен ми напомня крем на Nivea, по-всекидневен ми е.
Това е. До голяма степен гримът е пълно губене на време, но аз съм го смъкнала до 10 мин на ден. Иначе обичам да гримирам други хора, да ги трансформирам.