Здравей Гост

Венера в хороскопа и предпочитан макияж

• 805 Отговора
  • 116532 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Венера в хороскопа и предпочитан макияж
« Отговор #600 -: Юли 31, 2012, 06:40:12 am »
Е, на ретро Мерк що да не извадим някоя стара тема от архивите?  ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #601 -: Юли 31, 2012, 07:10:36 am »
Е, аз ще се възползвам, че темата е извадена от архивите и ще попитам нещо.

Ако някой знае марка тоалетна вода или парфюм с мирис на море или море/вода плюс цитрусови плодове, моля да ми сподели. Търсих в магазин на една българска фирма за евтина наливна парфюмерия - нищо. Търсих в скъп магазин, където тоалетна вода под 100-200 лв. няма - пак нищо. В тази жега се уморих да търся, не мога повече.

*

Papy

• 4343
« Отговор #602 -: Юли 31, 2012, 08:58:40 am »
Мирабела, такива миризми съм срещала при мъжки парфюми. На някои жени много им отиват.
The_one, пак глупости. Жълтичкото най-вероятно е от цигарки, пък и е добре да си вдигаш самочуствието благодарение на това колко си яка, а не другите колко не са.

То наистина с какво се храни душата, ако не с френски лимитиран парфюм

*

Grace

• 2257
« Отговор #603 -: Юли 31, 2012, 09:32:59 am »

Ако някой знае марка тоалетна вода или парфюм с мирис на море или море/вода плюс цитрусови плодове, моля да ми сподели. Търсих в магазин на една българска фирма за евтина наливна парфюмерия - нищо. Търсих в скъп магазин, където тоалетна вода под 100-200 лв. няма - пак нищо. В тази жега се уморих да търся, не мога повече.

Eaudemoiselle de Givenchy
O de Lancome
Eau d'Ázure de Lancome
Eau de Rochas

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #604 -: Юли 31, 2012, 10:38:34 am »

Oxygene на LANVIN- море,бриз,цитруси и още нещо .Изключително свеж и оригинален ,пишат го за лек,но аз лично мога да го ползвам само вечер и само лятото ;D
Nautica е нещо подобно,но не съм душвала женския вариант,мъжкият Nautica Voyage e перфектен морски аромат
« Последна редакция: Юли 31, 2012, 10:43:08 am от Mims »

« Отговор #605 -: Юли 31, 2012, 11:09:52 am »
Мирабелла, сетих се за два аромата, които съм използвала и ми допадат. Отговорят горе-долу на това, което търсиш  :blink:

*Acqua di Gioia by Armani
(има го и като реплика на Рефан, сполучлив е; обаче си сложи и от капките за засилване на аромата мин. 15 ;))

*Aqua - Puma
(вода + плодове = компот ;D, свеж и лек, и не е скъп)

« Последна редакция: Юли 31, 2012, 11:51:02 am от romantica »

« Отговор #606 -: Юли 31, 2012, 11:41:44 am »

Light Blue на D&G :)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #607 -: Юли 31, 2012, 12:53:34 pm »
И на мен Акуата на Армани винаги ми е била морска, макар да не я познавам, на други хора ми е оставяла такова усещане.

Бях пропуснала това лятно разхлабено словоблудство нагоре. Диор и парцалеси?  ;D Добре, че Хиронът ми е в правилна позиция да ме извади от калта, че... с тоя Диор доникъде няма да я докарам иначе.  :mellow: Що з аизбиване на комплекси? На кого му пука кой какъв парфюм носи? Или с какво се маже?  :rolleyes:

« Отговор #608 -: Юли 31, 2012, 02:21:24 pm »
Момичета, златни сте, много ви благодаря!
Благодаря, Романтика, Рония, Грейси, Лалита, Мимс, Папи! :wub:

« Отговор #609 -: Юли 31, 2012, 09:05:26 pm »
Съжалявам, че пак трябва да се върна на една глупава тема, но ще дообясня за подразнените от словоблудството ми.

Гледам, че темата е за Венера и грима, който ни допада. А още на втора страница започва едно колосално изреждане на марки и надцакване. Но нито марките, нито цените имат значение за това как ще изглеждаме. Защото само на прима виста се сещам за поне няколко от познатите ми, които имат много добри материални възможности, но въпреки марките пак се клепат като през 90-те. Не винаги вложените средства съответстват на постигнатия резултат. Моя колежка дава хиляди левове за кремове на Есте Лаудер и кожата й пак е като гнездо. Аз ползвам медицинска козметика и то съвсем не от най-скъпата и кожата ми е перфектна. Гена засега го преборва само естетичната хирургия, но отново не във всички случаи.
Има и примери за обратното - жени с възможности, които знаят в какво и как да влагат парите си. И изглеждат зашеметяващо. Вероятно и тук има такива, но много малко от потребителите познавам лично, за да ги назова всички по име.

Оценявам хубавите неща, дори бях заклеймена като долна материалистка  ;D Обаче осъзнавам, че да имаш хубави неща и да си хубав не е едно и също. Пък още по-смешно става, когато в старанието си да покажеш превъзходство с притежания всъщност демонстрираш неща, които не са особено впечатляващи. Та затова ми беше и горния пост. До момента не се е случвало изобщо да споменавам какво и как имам. Сега го направих, за да разберат някои хора, че да отидеш и да изкупиш артикулите на Сефората не ти купува нито стил, нито вкус.
Толкова по темата, който разбрал - разбрал.

П.П. Пушенето на цигарки, особено от жена, пък е най-малкият признак за вкус и стил. През 30-те на миналия век това може и да е било секси. Сега е демоде, миризливо и гнусно. Разходете се из Европа - ще ви направи впечатление, че само балканските и руски емигранти пушат. Дори в България вече пушат основно циганите. Нещо не ми се връзва в предствата за страхотна мадама пушенето - гримираш се, слагаш си лосион за тяло, хубав парфюм...палиш една цигарка и се вмирисваш на казан. Да, секси...

А сега и нещо по темата. Аз също забелязвам, че жени с Венера във Водолей имат склонност към кича. Имам само един такъв пример и нямам точен час, за да проверя как е аспектирана Венерата, но споделям наблюденията на някои от потребителите.

« Последна редакция: Юли 31, 2012, 09:12:07 pm от The_One »
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Grace

• 2257
« Отговор #610 -: Юли 31, 2012, 09:23:00 pm »
Цитат
П.П. Пушенето на цигарки, особено от жена, пък е най-малкият признак за вкус и стил. През 30-те на миналия век това може и да е било секси. Сега е демоде, миризливо и гнусно. Разходете се из Европа - ще ви направи впечатление, че само балканските и руски емигранти пушат. Дори в България вече пушат основно циганите. Нещо не ми се връзва в предствата за страхотна мадама пушенето - гримираш се, слагаш си лосион за тяло, хубав парфюм...палиш една цигарка и се вмирисваш на казан. Да, секси...

Не мога да не приветствам написаното и много да се съглася с него !

« Отговор #611 -: Юли 31, 2012, 09:27:58 pm »
И го казвам като бивш пушач, осъзнал собствената си глупост. От 16 до 21-годишна пушех по кутия на ден. С много бяла, тънка кожа съм. Една сутрин видях в огледалото, че лицето ми е жълто, със сиви кръгове под очите. Сега съм на 24 и от онзи момент насам не съм докоснала цигари - отвращават ме, дори развих нещо като алергия и от цигарен дим ми се повдига. Пушачите пушат, защото са забравили колко е хубаво да не пушиш.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #612 -: Юли 31, 2012, 09:35:22 pm »
Аз също забелязвам, че жени с Венера във Водолей имат склонност към кича. Имам само един такъв пример и нямам точен час, за да проверя как е аспектирана Венерата, но споделям наблюденията на някои от потребителите.

За Венера във Водолей, Везни и Лъв имам такива наблюдения.
Или например комбинация Венера в Лъв/Луна във Везни и Луна в Лъв/Венера във Везни.

Двете най-кичозни жени, които някога съм познавала, са със стелиуми във Везни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #613 -: Юли 31, 2012, 09:52:52 pm »
Темата е готина, но аз си обичам всичко по Венера. Иначе съм склонна да се съглася с the One, тези марки не са "елитни" (даващи класа, но пък класа не се добива с пари). Шанел изобщо не е Шанел, от времето на Коко и т.н...

Аз ползвам медицинска козметика, Avene, е най-добрата от всичко, което съм пробвала (а съм пробвала по нещо от всичката мед. козметика в БГ, щото в един период имах 'роднински" достъп до лабораториите, в които се тестват тези неща). Повечето ми приятелки също са доволни от Avene, но всеки си има предпочитания. Avene не е скъпа козметика, но мога да гарантирам, че е една от най-качествените на европейския пазар.

За грим, ала - бала с моята тъмна кожа, само едни кобалтово сини към пруско синьо сенки за негърки от САЩ ми вършат работа, и то вече години наред, и струваха под 5 долара, защото всичко останало загубва ефект до 15 минути след нанасянето.

Ползвам само черен молив, очна линия и спирала, и то от каквато марка ми е под ръка. разлика за външния наблюдател няма. Това го заявявам категорично.

Покрай балетните ми изяви, появите ми по телевизии и снимането ми като статист във филми, съм слагала и професионален и много скъп грим... резултатът е почти еднакъв. Това, което хората виждат.... На мен ми трябва контраст и ако знаеш как да го постигнеш и черен молив от 2 лв ще ти свърши работа.

Но имам доста скъпа четка за нанасяне на грим, която е всъщност е четка за темперна боя, с естествен косъм. Иначе професионалистите, които са ме гримирали, също имаха страхотни четки, смесваха на ръцете си, с пръсти грима, от всякакви текстури и марки и правеха невероятни неща, но те са ПРО-та, само това правят. И знаят как да ти изваят лицето, къде да сложат малко повече светлина, къде сянка... и мисля, че и за тях като изключим това, че светлината при използването на камери е изкуствена и по-топла и подбраният грим е подходящ за нея, могат и с най-евтиния грим да те направят различна.

Не ме разбирайте погрешно качественият грим е класи над шир-потребата, но и той за 1 час става на нищо, неговата цел е друга, не е за всекидневна употреба. Той ще "светне" на една фотосесия, но никой няма да го оцени, ако го носиш всеки ден и ако не е нанесен правилно. на живо тези фини ньоанси, на дневна светлина - не личат и не дават забележима разлика. Дори на нас статистите, ни подновяваха грима на 2 часа, при положение, че не мърдахме от снимачната площадка, коя жена може да си позволи да има подобен ежедневен ритъм - през 2 часа да тича при професионалния гримьор....  :P :P

Относно парфюмите - нямам любим. Подaръци са ми всичките, които ползвам и те са 3 - Femme, Hugo Boss, женствен, успокоява, харесва ми, - розовата гама, Kingdom, McQueen, той е по-мъжки аромат, червен, агресивен е, когато съм на важни срещи слагам от него и SunFlower на El Arden, - радостен жълт, съседките ми казват, че мирише на лято, на мен ми напомня крем на Nivea, по-всекидневен ми е.

Това е. До голяма степен гримът е пълно губене на време, но аз съм го смъкнала до 10 мин на ден. Иначе обичам да гримирам други хора, да ги трансформирам.  :P :-[   
« Последна редакция: Юли 31, 2012, 10:18:10 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #614 -: Юли 31, 2012, 10:08:13 pm »
иначе с моята Венера екзалте от както се помня се захласвах по лакове, гримове, от 12 годишна се гримирам...

забравих да кажа, че без лак не излизам от нас (за нокти). Винаги имам някакъв перлен бял, светъл, червен, някакъв винен, някакъв кафяв, някакъв металически, и някакъв естествен - розов ненатрапчив и естетсвено безцветния. Абе класиката в жанра - светъл, тъмен, топъл, студен, естествен, и безцветен. Преди рисувах по ноктите си с часове (в гимназията, когато имах време), с игла и ставаха интересни неща.

Харесвам гримирани жени, гримът показва характер, зрялост (говоря за жените, не за момиченца, които експериментират). За мен гримът е маската, без която не излизам от вкъщи, забавлявам се с него, но си признавам, че след повече от 3 петилетки опит, всякакво прехласване, маниерничене е изчезнало при мен. Всичко е с цел, организирано, бързо и ефективно. Може би Венерата ми подвластна на Нептун в Козирог, все пак носи Козирожки привкус, а и са в секстил....

Бижута - и тук си имам стратегия и т.н. но обичам скъпоценни камъни и полу скъпоценни стига да са прозрачни. Любимият ми камък - аметист. Само опал нося, от камъните, които не са прозрачни. Всекидневните ми бижута са изключително семпли, сребърни и ненатрапчиви - но са с цирконий, така че създават усещане за светлина. 

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #615 -: Юли 31, 2012, 10:23:16 pm »
За Венера във Везни нямам наблюдения да обичат кича, напротив. Сега си ги припомних, и мъжете, и жените са стилни, но обичат изявено половите разграничения. Примерно, жените обичат мъже с типично мъжки аксесоари, ама най-клишираните и отключващи инстинктите, мъжете - също, колкото по-женствено, толкова по-добре, направо извадено от друга епоха.

Ау, ужас, и пушачка съм. Не знам дали и Хирон ще ме спаси вече.  :mellow: Но татко Сатурн е ударил рамо, където трябва и устремно залагам на упадъчни марки, доволна съм от резултата.  ;D Галиано форевър. И тук-там Лакроа за празничните вечери.  ;D

*

Anabell

• 2022
« Отговор #616 -: Юли 31, 2012, 10:49:34 pm »
 ;) ;D

качвам и малко снимки, на хубав грим, лак и един "тоалет", не е макиаж вЕрно, но като стил, за всекидневно обличане, ми е перфектен.  :P

За грима - особено Дженифър Лопес - гримът и изглежда елементарен, но всъщност има всичко - и светлината и контрастът и толкова умерено всичко. За мен това е класа. И да може да се постигне с грим, който е поразяващо евтин, ако знаеш какво търсиш.  ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #617 -: Юли 31, 2012, 10:50:09 pm »
и един специален макиаж  :P :rolf:

*

Grace

• 2257
« Отговор #618 -: Юли 31, 2012, 11:12:26 pm »
Момичета, не искам да ви развалям убедеността в липсата на разлика между скъпата и евтината козметика.
Но, Коко Шанел е казала " На 20г имаш лицето, което природата ти е дала, на 40г имаш лицето, което заслужаваш".
И ако сега не виждате разликата между крем от 5 лири и такъв от 500, то лицето ви от 30 г нагоре ще направи разликата.
Същото е и с парфюмите - общото между наливния и оригиналния е колкото между Mercedes SL и Lada Niva - и двете са автомобил .. и приликите свършват дотук.   
Съжалявам, знам, че е и въпрос на възможности, но качеството си има цена.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #619 -: Юли 31, 2012, 11:33:09 pm »
Абсолютно съм съгласна. Има осезателна разлика и след 35 си личи. Аз мога да се лиша от много работи, но от две неща не пестя никога - бельо и козметика. Имам поглед назад и вече мога да преценя какво съм платила за привидно изгодната козметика. Съжалявам, че не мога да върна времето назад. Важи и за дрехите вече, но тях ги слагам едно ниво по-надолу, макар от години да предпочитам да взема едно скъпо и качествено нещо (не, не съм намерила евтино със същото качество), отколкото десет средно качество, както и обувки.

П.С. Съжалявам и аз, но тезата за хубавия кон под скъсания чул, интелектът и т.н. не ми се е доказала работеща. Поне не в таргета мъже, който мен ме интересува. И те са с интелект, но и очите им са наред.