Здравей Гост

Венера в хороскопа и предпочитан макияж

• 805 Отговора
  • 116365 Прегледи
Re:Венера в хороскопа и предпочитан макияж
« Отговор #460 -: Април 10, 2010, 10:27:38 pm »
Да бе, да! Neutrogena опасна марка! Някакво интернет издание перипсало нещо от някъде си. Айде стига  :blink:
Що не пише нищо за Арома  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #461 -: Април 10, 2010, 10:35:28 pm »
Да бе, да! Neutrogena опасна марка! Някакво интернет издание перипсало нещо от някъде си. Айде стига  :blink:

и на мен ми направи впечатление, че прекалено силно наблягат на ейвън, а за орифлейм - нъцки!! а те са си кажи речи като сестри близначки..май е рекламна партенка това, макар че има истина за химикалите, но марките може да са ''поръчкови''..

Към някои от продуктите на Ейвън съм правила алегична реакция, а към продуктите на Орифлейм - никога, но се отказах и от двете марки.

*

Nebesna

« Отговор #462 -: Април 10, 2010, 10:36:40 pm »
Предлагам ви натурлната козметика на Анемари Борлинг http://www.borlind.com/

Ползвала съм тестери. Разпространява се в някои дрогерии и аптеки. Не е евтина, но е икономична. Околоочният крем е най-хубавият, който някога съм ползвала.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #463 -: Април 10, 2010, 10:37:43 pm »
Небесна, не съм виждала тази козметична марка в нито една аптека, а обикалям доста... Случайно да имаш идея къде може да я има в града?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #464 -: Април 10, 2010, 10:42:46 pm »
Още една фирма за натурална козметика на Ани Лотан (руска еврейка).

http://www.annalotan.com/

*

Nebesna

« Отговор #465 -: Април 10, 2010, 10:44:14 pm »
Небесна, не съм виждала тази козметична марка в нито една аптека, а обикалям доста... Случайно да имаш идея къде може да я има в града?

Има кремове за лице в дрогерията на Драгоман (улицата от адвокатската градинка, която излиза на съда). Попитай там може да ти кажат откъде по принцпи се снабдяват. Не може да няма в страната дистибутор на едро, след като се зареждат дрогерии.

*

Nebesna

« Отговор #466 -: Април 10, 2010, 10:56:29 pm »
Натуралната козметика на Анна Лотан се нарича още Фрешлук козметикс и има представителство в София и Варна (но варненското не съм сигурна къде точно се намира, някъде около хотел Черно море).

www.freshlook-bg.com, freshlook@freshlook-bg.com
София, кв. Бели брези, ул. Чепино 1-9, вх.Б, ет.3, ап.16
тел.: 02/95 85 180, GSM: 0888 428545  
« Последна редакция: Април 10, 2010, 11:00:49 pm от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #467 -: Април 10, 2010, 11:08:58 pm »
Моята Венера предлага на вашето внимание още една фирма за натурална противовъзпалителна козметика - продукти с масло от чаено дърво.

СТИКС Натуркозметик

http://styx.bg/category/path/44

*

Lillie

• 30532
« Отговор #468 -: Април 10, 2010, 11:25:24 pm »
С продуктите на Fresh Look работи моята козметичка, израелска козметика. Миналата година се канех да си поръчвам от нея някои продукти по каталог, но така и не си избрах нищо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #469 -: Април 11, 2010, 12:23:50 am »
Моята Венера предлага на вашето внимание още една фирма за натурална противовъзпалителна козметика - продукти с масло от чаено дърво.

СТИКС Натуркозметик

http://styx.bg/category/path/44

Точно на Стикс си купих в петък едно кремче с невен и лайка. Мирише малко на боров вазелин и е доста мазничко, ползвах го като нощен крем и става.

Но за натуркозметик много не ми се вярва, ако чета :'( - това, което съдържа -- метилпарабен, етилпарабен, пропилпарабен, стеарил, феноксиетанол и т.н.
« Последна редакция: Април 11, 2010, 09:41:20 am от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #470 -: Април 11, 2010, 06:35:08 am »
Точно на Стикс си купих в петък едно креjavascript:void(0);мче с невен и лайка. Мирише малко на боров вазелин  е доста мазничко, ползвах го като нощен крем и става.

Но за натуркозметик много не ми се вярва, ако чета :'( - това, което съдържа -- метилпарабен, етилпарабен, пропилпарабен, стеарил, феноксиетанол и т.н.

нека малко да ви поясня: натуралната козметика няма как да стане не толкова мазна като другите купешките кремове, освен ако не се натъпче с някаква химия. принципно аз си намазвам лицето и след около 10ина минути си попивам остатъка с книжна салфетка.

друго нещо: ако е натурална козметика това, което предлагат и вътре няма грам химия, то продуктите имат срок на годност 6 месеца и то в хладилник задължително!!! което само по себе си е невъзможно за козметична фирма предлагаща масово  ;)

това не са измислици, а ви го казвам от личен опит. както повечето знаете това ми е хоби и се занимавам с билки и масла от години...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

tool

« Отговор #471 -: Април 11, 2010, 07:21:28 am »

E, то в статията си пише: Целта на Skin Deep е да информира потребителите за потенциални опасности, свързани със закупуването на агресивно рекламираните козметични продукти.

Може да проверите козметиката си  >> ТУК <<  -  в полето за търсене пишете съответната марка козметика и ви излиза доколко е вредна.

Зелено - малко опасена; Жълто - средно опасена; Червено - много опасена

Не че и това не може да бъде партенка разбира се, но аз съм склонна да вярвам на тези проучвания. Помня, че едно време в университета доцента по аналитична химия ни предупреждаваше за някои марки шампоани за 'обем', които току що бяха навлезли на пазара. Ставаше въпрос за това, че съдържат или улавят /вече съм забравила/ олово.  За кво му е на човека да ни лъже.  :-\

« Отговор #472 -: Април 11, 2010, 08:51:58 am »
Ако искате мога да ви дам телефона на моята докторка хомеопат, от която си купувам нейния билков 100% натурален крем, който ползвам от няколко месеца и съм много доволна. Даже сега всичко друго ми се струва недостатъчно добро. Струва три лева и е в малка кутийка. Ползва се и за и около очите. Чувствам си кожата захранена и комфортно с него.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #473 -: Април 11, 2010, 09:02:12 am »
Ако искате мога да ви дам телефона на моята докторка хомеопат, от която си купувам нейния билков 100% натурален крем, който ползвам от няколко месеца и съм много доволна. Даже сега всичко друго ми се струва недостатъчно добро. Струва три лева и е в малка кутийка. Ползва се и за и около очите. Чувствам си кожата захранена и комфортно с него.

3 кинта  :o :o :o :o :o :o :o  колко мл е тази малка кутийка  :unsure:

ти изобщо знаеш ли какво има в този крем!?! не питам да се заяждам, не ме разбирай погрешно! просто се занимавам с това от много време и те такива цени са невъзможни - базисните продукти са доста над тази цена и дори кутийка от 30мл би била на цена от около 30-40 кинта към днешна дата и то в зависимост от това какви етерики се слагат вътре, понеже ако се гони някакъв проблем и се налага да се ползва от скъпите масла, то тогава цената скача и то доста...

че за около очите се слага лайка, а шишенце от 10мл е с цена ~35 кинта и то по цени на едро - говоря за чистите продукти дето и да ги изядеш нищо нема ти стане!!!

« Отговор #474 -: Април 11, 2010, 09:40:52 am »
Не знам какво има вътре, общо  взето е колкото супена лъжица съдържанието. Обаче си е с листовка с  укзаания за ползване,  на етикета пише ДАР и не нелегален или нещо такова. Има си лиценза. Тя ми беше казала, че го е разработила отдавна, докато е била млада и се е занимавала с билколечение. Силно мазен е, затова се разтърква първо на влажни ръце и така се слага на лицето. На мен ми действа изключително добре. Вярвам на лекарката, тя е сериозен хомеопат, преподавала е също хомеопатия. От две години се лекувам при нея, когато имам проблем, и съм изключително доволна.

Ползвала съм и скъпа козметика: и Юцерин и Виши и Рок и Авен и почти всичко, каквото ти дойде наум от аптеката. Трябва да кажа, че някои от скъпите кремове нямах търпение да свършат. Особено зле ми действат тези против бръчки. Не видях ефекта от хиелуроновите също. Абсолютно без изключение лицето ми се чувства зле с крем срещу бръчки, независимо от марката - сухо, дехидратирано, да не говорим, че ефекта е май имажинерен. Имам нормална кожа, леко мазна на носа, не е чувствителна.

Според дъщеря ми, която е козметчка в Германия,  трябва много да се знае, да се четат етикетите, защото в много кремове има съставки, които правят кожата да изглежда изкуствено добре, но ефекта не е от това, че кожата е наистина здрава,  тя се пристрастява към съставките и когато ги спреш изглежда много зле. Дъщеря ми е в България в момента. Онзи ден исках дневен крем, тя изчете всички етикети и каза "този може, този - не". Затова реших да залагам на естествената козметика.

п. п Дано да не забравя днес да я питам за съставките, които трябва да се избягва щом ги видите в съдържанието и ще ви ги напиша.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #475 -: Април 11, 2010, 10:28:37 am »
Ропотамо, не искам да оспорвам сериозността на лекарката в никакъв случай! но тя пак може да си слага всякакви безвредни работи вътре и да се отнасят добре с кожата /в смисъл да не и вредят/, но наистина ми стана много интересно какво има вътре за тази цена щото взех да си мисля да не е направен на база свинска мас  :unsure:

относно разработките - тук нема разработки  ;D  начините за приготвяне са няколко и то от хилядолетия - различията идват от съставките  :P

п.с. използвала де що има козметика на пазара. кожата ми е капризна и нищо не и влияеше като хората. откак започнах да използвам натурална козметика нещата се промениха. направо усещам как порите ми по лицето започват да дишат  :-[

*

Helo

« Отговор #476 -: Април 11, 2010, 10:39:04 am »
Вещичке, като знаеш толкова кажи дали може мехлемите, които се правят със загрята на тиган свинска мас, смесена с билки да се правят с твърдо растително масло и с кое? Маслото от карите бързо се разтопява.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #477 -: Април 11, 2010, 10:51:59 am »
Ropotamo ,аз искам да знам за ДАР от кой го взимаш ,моля те пиши ми .Аз го взимам  двойно ,а много го харесвам .В същност аз го взех за детето,за ранички ,но си го ползвам и за мен .

В сравнение с тези от подобен тип  ,които се продават по аптеките има голяма разлика.

*

Uran

• 6041
« Отговор #478 -: Април 11, 2010, 11:00:40 am »
 През соца продуктите на "Арома" и "Ален мак" и в частност кремовете, бяха качествени, колкото и да не ви се вярва. Не познавам някого,който да се е изринал от крем "Дунавски вълни" ;D, но аз се изринах от крем на Дарфен. ;) ;)
п.п.Крем "Бочко" за 1-2 лв. е много по-качествен от Пенатени, Джонсъни, Нивеи..

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #479 -: Април 11, 2010, 11:10:47 am »
Вещичке, като знаеш толкова кажи дали може мехлемите, които се правят със загрята на тиган свинска мас, смесена с билки да се правят с твърдо растително масло и с кое? Маслото от карите бързо се разтопява.

естествено, че може да се правят и СЕ правят от растително масло. до момента никога не съм правила крем или мехлем от животински продукт. дори и да е течно растителното масло си има начини за сгъстяване, тъй че не виждам къв е проблема  ;)