Здравей Гост

Показатели за наследство (подаръци от роднини възлизащи на големи суми )

• 74 Отговора
  • 9586 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Брат ми в момента е без работа.

Без работа, ама собственик на имот, нали? Тогава да си плаща сам разноките по нотариалното прехвърляне.
Вие със сестра ви ако бяхто съсобственици, тогава щяхте да поемете част от разноските пропорционално дяловете ви в правото на собственост, а след като сте се отказали "доброволно" в полза на брат ви, той да си поема всичко.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

Това жилище, де е продала на брат ти, кога го е придобила и по какъв начин?

на мястото на дядо ми се строи. Децата и той взеха по едно жилище...обаче няма акт 16, нито нотариален акт. В момента се води дело между наследниците на дядо му и строителя, тъй като е имало устна уговорка между дядо ми и строителя, че тойй ще вземе само една гарсониера, а останалите квадрати ги дава на децата си да си построят по-големи жилища. Сега стротелят се отмята и иска допълнителните квадрати да му се изплатят и тече дело във Върховния съд. Междувременно майка ми продаде жилището на брат ми, а делото със строителя още не е минало. Аз не съм виждала никакви документи - нито договора със строителя, нито договора от покупко-продажбата. Само ми беше казано от нейния адвокат, че след като мине делото, брат ни щял да ни призове в съда, за да потвърдим, че нямаме претенции и тогава договорът за покупко-продажба щял да има силата на нотариален акт.

*

Рая

• **
  • 1094
не е по темата, но имам чувството, че напоследък повечето мъже са без работа.
Лили, права си, че лесни пари-лесно се харчат.

*

Lillie

• 30532
не е по темата, но имам чувството, че напоследък повечето мъже са без работа.

Има много съкратен персонал, а информацията, подавана от НСИ, няма нищо общо с фактическото положение. Безработицата в страната е повече от това, което официално се обявява в медиите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tanina80

Относно безработицата - съгласна, много по-голяма е отколкото я водят, и отделно още месец и свършва сезона по морето и зимата направо не ми се мисли пак как ще е.

Относно наследсвата -  не съм получавала досега, но доста от нещата като, че ли наготово ги получавам - мъжа ми е със собствен апартамент, бабите редовно я сметки ще платят, я пари за рожденни-именни дни ще дадат, дрехи за детето ... това онова ... постоянно и от почти всички роднини. Имам от къде да получа наследство, по бащина линия, но смътно подозирам, че сигурно няма да го получа, от това което съм видяла до момента  :-\ баща ми винаги е бил изиграван и не са му дали и малкото, което му се полага до момента. Иначе според мен това, че получавам много неща от другите е от стелиума ми в осми дом.

*

Рая

• **
  • 1094
tanina80, и мъжа ми е така - да взема да му направя една карта със стелиума в Стрелец в 8 дом ли??
При мен няма такъв филм - всичко сама съм си постигнала, дори въпреки всичко и напук на нашите, за да им докажа, че мога и сама.

*

Divna

Чесно да ви кажа тия мъже, на които много им дават и тикат наготово в ръцете хич не са ми присърце. Мъжът за мен трябва да е оправен, сам да се бори и да ми покаже, че е предприемчив. Тогава го слагам в графата "МЪЖ".

*

holanda

Чесно да ви кажа тия мъже, на които много им дават и тикат наготово в ръцете хич не са ми присърце. Мъжът за мен трябва да е оправен, сам да се бори и да ми покаже, че е предприемчив. Тогава го слагам в графата "МЪЖ".

е,те нека му го тикат в ръцете,човека ако си е умничък,ще знае как да действа с придобивките.Оставете ги мъжете,толкова са сладки... :P
а и къде ти е гаранцията,че ако е постигнал всичко сам не е било провокирано от корист и комплекси..и няма да го налегне песимизма после,защото знае какво е дал и с какво се е налагало да се справя  ;)

варианти хиляди,но иначе ми е ясна идеята ти  :blink:

*

tanina80

tanina80, и мъжа ми е така - да взема да му направя една карта със стелиума в Стрелец в 8 дом ли??
При мен няма такъв филм - всичко сама съм си постигнала, дори въпреки всичко и напук на нашите, за да им докажа, че мога и сама.
Ами пробвай, ако не е в 8-ми сигурно ще е във 2-ри. Аз не, че не съм се борила сама, от 18г. съм почнала като сервитьорка докато учех висшето и не съм спирала да работя за повече от 2месеца и то по независещи от мен обстоятелства, но не съм изкарала повече отколкото да си покрия основните нужди.

Амиии  :blink: какво да кажа, може би при нас е малко наобратно - аз съм по борбена, по издръжлива, по предприемчива (не че съм много, но все пак повече от него) и общо взето като, че ли бъкам от мъжки качества (Слънце и Луна в мъжки знаци БЛЗ, СТР) и в него намерих топлината и спокойствието, от които имах нужда (има страхотна Луна в Рак, Майка му е със слънце в Рак, а моята Венера е в Рак  ;) и освен спокойствието, което ми донесе неговата Луна, майка му също удари едно рамо с изобилие от вкусни манджички  ;D, докато живеехме при нея  ;)).

*

Lillie

• 30532
Еми така е в повечето български семейства. Децата се гледат от родителите и след като пораснат, до 40-годишна възраст и по-нататък. Ака няма да е "за децата", тогава ще е "за внуците". Такъв е манталитетът на хората тук. От една страна е добре, защото са научени да се подкрепят един друг, от друга страна има много готованковци.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

е,те нека му го тикат в ръцете,човека ако си е умничък,ще знае как да действа с придобивките.Оставете ги мъжете,толкова са сладки... :P
а и къде ти е гаранцията,че ако е постигнал всичко сам не е било провокирано от корист и комплекси..и няма да го налегне песимизма после,защото знае какво е дал и с какво се е налагало да се справя  ;)

варианти хиляди,но иначе ми е ясна идеята ти  :blink:

Всеки си има свое мнение, Лилавка. Аз мисленето на никой не желая да променям. Изразявам собствено мнение, базирано от дългогодишни наблюдения.

*

Divna

Еми така е в повечето български семейства. Децата се гледат от родителите и след като пораснат, до 40-годишна възраст и по-нататък. Ака няма да е "за децата", тогава ще е "за внуците". Такъв е манталитетът на хората тук. От една страна е добре, защото са научени да се подкрепят един друг, от друга страна има много готованковци.

Лили, съгласна съм и понеже съм се нагледала на какво ли не смея да заявя, че да помагаш довреме бива. Ама вземе ли си хляба в ръце един мъж на 30-40 години и да продължава някой да му тика ... Няма как просто да ми се извиси тоя мъж в очите. За някой жени може да е велико, но за мен въобще. Познавам манталитета на такива мъже и не мерси, не са за мен такива.
А българската народопсихология си я знаем. Едно семейство има син и дъщеря. Родителите след години завещават почти всичко на сина си, защото видите ли той е мъж. Е, какъв мъж го прави, това, че получава всичко на готово? Още има мъже по на 25-30 години, които са завършили образованието си и продължават да живеят с майките си. Да не плащат квартири, ток, вода, та дори и храна. И това мъж ли е? Такива мъже емоционално си остават завинаги дечица. 

*

Lillie

• 30532
Още има мъже по на 25-30 години, които са завършили образованието си и продължават да живеят с майките си. Да не плащат квартири, ток, вода, та дори и храна. И това мъж ли е? Такива мъже емоционално си остават завинаги дечица. 

Така е, но една заплата в размер на 400 или максимум 500 лв. дава ли ти друг шанс?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
При заплати от по 300 лева бруто какви квартири да плащат мъжете, че и жените?

*

holanda

така е ,и аз забелязвам същите тенденции.
Но имам приятели,които са израстнали в семейния бизнес,научили са се,тренирали са се да боравят с всичко необходимо,опитвали са,грешали са..т.е. факта,че семейството ти има компания не те прави мекотело..същите тези приятели са доста отговорни и това им се е наложило като необходимост и задължение още в по-ранна възраст,за да поемат бизнеса след време и да са достатъчно продуктивни,за да не го провалят.
понякога,когато нямаш нищо,а искаш...можеш да си навлечеш куп проблеми,стрес,да промениш възгледите си от отчаяние,да станеш студен,пресметлив,морално деградирал...това идва от факта,че не си живял с позиция на лидер,имащ и не го приемаш по начина,по който е всъщност,а според личностната ти представа за това що е богатство,преуспял човек или каквото и да било в тази връзка.

*

Lillie

• 30532
Наемът на един скромно обзаведен апартамент във Варна възлиза на същата сума, т.е. една средна заплата. Може и да се намери и нещо малко по-евтино в кварталите, но същите пари ще даваш и за път до работа и обратно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

Именно затова шапка свалям на предприемчивия мъж, защото той намира начин да се справи в трудните ситуации. Намира изход, дори за някой този начин да изглежда хипер сюрреалистичен.

*

tanina80

Именно затова шапка свалям на предприемчивия мъж, защото той намира начин да се справи в трудните ситуации. Намира изход, дори за някой този начин да изглежда хипер сюрреалистичен.

За всеки влак си има пътници и това е истината  ;) Аз на никой мъж шапка не свалям, под достойнството ми е. И винаги ще предпочета да се боря наравно с него, отколкото да седя вкъщи и да гледам децата. Единствено ми е интересно дали ще се разбера с някой като мен  :blink:, жалко че се ожених преди да съм пробвала  :blink:.

А това за семейния бизнес звучи страхотно, даже съжалих за момент, че нашите нямат такъв, колко по-готино щеше да е да бачкам за тях отколкото за някакви малоумни мутри  :-\

*

Lillie

• 30532
Именно затова шапка свалям на предприемчивия мъж, защото той намира начин да се справи в трудните ситуации. 

Точно това е порочният кръг, в който се намират мнозина млади мъже в България. Той ако е расъл и възпитаван като готованко, отде за Бога ще има развита предприемчивост? За какво му е? Нали все някой ще му "снася" - мама, тати, баба, дядо...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

За всеки влак си има пътници и това е истината  ;) Аз на никой мъж шапка не свалям, под достойнството ми е. И винаги ще предпочета да се боря наравно с него, отколкото да седя вкъщи и да гледам децата. Единствено ми е интересно дали ще се разбера с някой като мен  :blink:, жалко че се ожених преди да съм пробвала  :blink:.

А това за семейния бизнес звучи страхотно, даже съжалих за момент, че нашите нямат такъв, колко по-готино щеше да е да бачкам за тях отколкото за някакви малоумни мутри  :-\

Е, Танина, предпочитам да му свалям шапка, а не да му лижа г*за. Защото много жени именно това правят. Ако е постигнал нещо сам, как тогава няма да му се възхищавам.