Белика, допада ми начина ти на мислене. И съм съгласна с теб, че не бива всичко да се дава на децата, защото те са ни деца и така можем да покажем любовта си към тях. В 90% от случаите от тия деца в последствие става слабо казано некадърници. Те до такава степен се научават да живеят на гърба на някого, или да се кичат с лаврите на родителите си, че това за тях се превръща като нещо нормално.
Аз съм щастливка, че се откъснах от този манталитет на мислене, за което благодаря на Бог.
Културата на балканите в това отношение има още много да учи.
За съдебната система в България нямам думи. Повдига ми се. Имам братовчед във върховния съд и направо се срамувам от него. В тази среда познавам не малко известни имена и знам добре как се оперира с правата на човека.
Много си позволява българина, няма никакъв морал. Преди години, един приятел на бившия ми, известен хирург в България, шеф на голяма софийска болница, редовно пиеше в дома ми, след което ставаше и палеше колата без да се притеснява, че след изпития алкохол е опасен зад волана. Според него той си има имунитет и нищо не може да му се случи, дори и да блъсне някого, пак ще му се размине.
Та докъде мислиш се стига с такова мислене? Жалко е, много е жалко, че има такива хора.