Здравей Гост

Показатели за наследство (подаръци от роднини възлизащи на големи суми )

• 74 Отговора
  • 9548 Прегледи
*

Lillie

• 30532
А майката е доста болна от години, всякакви неща, включително рак. Разболя се от бъбреци. Лекарите искаха да я взимат всеки месец за по 10 дни за разни инжекции и вливания, дъщерята отсече, че не можело, защото детегледачките били скъпи.

Преди година майката стигна до кома, от пълна бъбречна недостатъчност вседствие нелекуване. Записаха я за хемодиализа. Дъщерята опита и тогава да не я пусне. Сега, когато детето е болно тя пропуска хемодиализата. Отново изпадна в кома миналия месец. Когато детето е здраво, тя го води със себе си в болницата за вливанията...

Това за мен е садизъм.

И за мен е садизъм. Дъщерята осъзнава ли изобщо както причинява на майка си?
За съжаление в немалко семейства децата от малки са възпитавани да бъдат егоисти, целият свят да се върти около тях. Разбира се, това няма нищо общо с родителската обич, просто такава е народопсихологията - майката да тегли каруцата, докато не издъхне.
Само да вметна, защото до края на миналата година и аз имах близка на хемодиализа. Самата хемодиализа те убива, съсипва те бавно. На някои бъбречно болни им дават от 5 до 7 години живот, ако са на хемодиализа. Но и без нея не може. При бъбречна недостатъчност тялото започва да задържа течности и за броени дни /или седмици/ човек може да качи 20-30 кг. отгоре и ако не бъде включен на апарат, в един момент отоците стигат до белите дробове и човекът умира от задушаване.
Да им е живо и здраво детето, но това не е начинът! Изглежда, че животът на майката струва по-евтино от услугите на детегледачка. Тъжно.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
Всички сте прави!
За жалост условията в Бг, особено в провинцията са такива.
Аз също не уважавам готованковци, но от негова гледна точка си е късметлия. На тази тема са и основните ни проблеми.
Танина80, и моят мъж е с Луна в Рак, а майка му е със Слънце в Рак.
Получавам много нежност, много одобрение и уважение от него, но аз искам да е предприемчив, да е борбен и амбициозен, а не да си знае, че този месец ще вземе примерно 700 лв от наеми и ще ги похарчи, след като може да работи, а тези пари да ги вложи в нещо.

Белика, този случай е жесток!!!
Не го приемам по никакъв начин, най-малкото не бих била спокойна болен човек да гледа децата ми.

Моят мъж много гледа майка си, никога по никакъв начин не би я оставил.

*

Divna

Белика, допада ми начина ти на мислене. И съм съгласна с теб, че не бива всичко да се дава на децата, защото те са ни деца и така можем да покажем любовта си към тях. В 90% от случаите от тия деца в последствие става слабо казано некадърници. Те до такава степен се научават да живеят на гърба на някого, или да се кичат с лаврите на родителите си, че това за тях се превръща като нещо нормално.
Аз съм щастливка, че се откъснах от този манталитет на мислене, за което благодаря на Бог.

Културата на балканите в това отношение има още много да учи.
За съдебната система в България нямам думи. Повдига ми се. Имам братовчед във върховния съд и направо се срамувам от него. В тази среда познавам не малко известни имена и знам добре как се оперира с правата на човека.

Много си позволява българина, няма никакъв морал. Преди години, един приятел на бившия ми, известен хирург в България, шеф на голяма софийска болница, редовно пиеше в дома ми, след което ставаше и палеше колата без да се притеснява, че след изпития алкохол е опасен зад волана. Според него той си има имунитет и нищо не може да му се случи, дори и да блъсне някого, пак ще му се размине.
Та докъде мислиш се стига с такова мислене? Жалко е, много е жалко, че има такива хора.

недосегаемите, до като ги има нямаме бъдеще в БГ :(
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Uran

• 6041
Съпругът ми има Юпитер във 2 дом и стрелец на К8.Преди години майка му го накара да се откаже от своя дял в полза на брат си.Има и някакъв наследствен селски имот, който също брат му ползва.Реално в радикса му има данни за наследство, още повече, че Юпитер има и тригон с Венера.Малкото неща, които ще получи са от страна на баща му (то и частта от апартамента, която прехвърли, беше след смъртта на баща си).От майка си-нищо.
п.п.Аз изпитах облекчение когато така да се каже го лишиха от наследство.Някак си се почуствах свободна от към задължения.

*

holanda

Юпитер в 9 дом тригон Венера във 2д /У8 и асц./ може ли да се смята за показател на наследство? Аз мислех,че е по-скоро късмет при финансовите операции и добро/задоволяващо материално положение.
имаме една къща в малко градче,която се падала на майка и брат й,но ме питаха дали не искам част от нея.Въпреки,че къщата е доста голяма,а вуйчо ми живее в Америка и си има апартамент в Пловдив-аз отказах офертата.Какво правите с тези къщи в затънтени градчета,където няма шанс за разработка на каквато и да било бизнес идея? :-X
  домати и пипер няма как да садя  :-\

*

Uran

• 6041
Предполагам ги продават такива къщи.

*

Lillie

• 30532
Съпругът ми има Юпитер във 2 дом и стрелец на К8.Преди години майка му го накара да се откаже от своя дял в полза на брат си.

Да, забелязах, че понякога Юпитер във втори/осми дом или в аспект към него /или управителя му/ не сама дава, а и поставя родения в обстоятелства, при които трябва той да дава или да се научи да дава, ако не му се дава по принцип.
Майка ми имаше Венера във втори дом /У8 и У3/ в тригон с Юпитер и Плутон в 7ми и широка опозиция с Нептун в 8ми /Овен-Скорпион/ и се отказа от цялото наследство в полза на роднините си, най-вече на по-голямата си сестра. Ала не че баба ми, т.е. нейната майка й е предоставила друг избор освен този, въпросът относно това кое от децата и кой от внуците ще наследи всичко бе решен доста отдавна, по "негласно" споразумение. Просто на останалите им дадоха да разберат, че не биха могли да претендират за нищо. А пък нито майка ми, нито аз бихме тръгнали да оспорваме и наистина считахме, че от това наследство по имат нужда леля ми и децата й.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tanina80

Като прочетох това се сетих, че вчера гледах интервю с някакъв си Дънов от Варна, който в момента е в затвора и остава още половин година да излежи и очаква като излезе да го гръмнат - него или жена му. Че той каза как преди няколко години бил свидетел как "тримата най-големи" седнали един до друг в морето на по едно пластмасово столче за да са сигурни, че никой не записва разговора им (едно че във водата микрофоните се повреждат, другото шума от вълните пречи да се запише какъвто й да е разговор) и си обсъли какво да правят с милионите събрани от проституция и дрога. Интересно ми стана, как къде на майтап, къде на истина хората си въртят парите и тва е.

*

holanda

Да, забелязах, че понякога Юпитер във втори/осми дом или в аспект към него /или управителя му/ не сама дава, а и поставя родения в обстоятелства, при които трябва той да дава или да се научи да дава, ако не му се дава по принцип.
Майка ми имаше Венера във втори дом /У8 и У3/ в тригон с Юпитер

ми и аз съм така,дефакто..не съм по даванията,но се отказах от къщата,защото няма какво толкова да направя с нея  :-\
ако приемем,че се налага да ''дам'' къщата,защото нямам полза от нея,значи Да.
« Последна редакция: Август 11, 2010, 04:05:13 pm от жълтолилава »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg

Уха, чоят Юпитер във втори, стрелец на върха на втори, таман това прави напоследък - учи се да дава. С тая Кабала.
По принцип толко не му се дава, че чак го боли от даването.
Обаче точно това ми е темата насъщна в последните месеци.
И верно викат, че като натиснат слънцето, човек се променя тотално и си променял бил егото.
Ма тая астрология в случая като че баш за мен е написана.  ;D

*

abroad

Дава ми се, ако давам, но нямам проблем с това откак се помня...
Дори гледах да го понамаля, че лешоядите в последно време се увеличиха ;D
Юпитер/Венера във 2ри ;D

*

Lillie

• 30532
Дава ми се, ако давам, но нямам проблем с това откак се помня...
Дори гледах да го понамаля, че лешоядите в последно време се увеличиха ;D

И при мен е така - упр. на 2 дом е Юпитер и се намира в Телец, в 7 дом /знак и дом на Венера/.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!

Като прочетох това се сетих, че вчера гледах интервю с някакъв си Дънов от Варна, който в момента е в затвора и остава още половин година да излежи и очаква като излезе да го гръмнат - него или жена му. Че той каза как преди няколко години бил свидетел как "тримата най-големи" седнали един до друг в морето на по едно пластмасово столче за да са сигурни, че никой не записва разговора им (едно че във водата микрофоните се повреждат, другото шума от вълните пречи да се запише какъвто й да е разговор) и си обсъли какво да правят с милионите събрани от проституция и дрога. Интересно ми стана, как къде на майтап, къде на истина хората си въртят парите и тва е.

Танина, ето ти един от такивата, със звучния прякор *ЧЕРЕПА*, дето си е купил отдавна новите дрешки от скъпите магазинчета, и си ги инвестира, пардон ИЗПИРА, в културно наследство /изключителна публична-държавна собственост по Конституция/ и приватизирането и търговията с него /вкл. международна такава/ му със закони, специално написани и приети в държавен вестник за него:

Не е ли сладък?

Повръща ми се!Едва ли знаеш ,колко е проЗ, с главно ЗЗЗЗЗ :angry: :angry: :angry:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Да не ги мислим тях, Закона за равновесието да му мисли, хич не му е лесно да следи
многото изкривявания по веригата :o :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...