Здравей Гост

Показатели за наследство (подаръци от роднини възлизащи на големи суми )

• 74 Отговора
  • 9570 Прегледи
*

toroni

• **
  • 561
може да й е бил любовник  ;D
О, надали и е бил любовник - тйа по това време беше на 75 г. все пак, но..... всичко е възможно . Ние още тогава разбрахме какво е направила и баба ми(т.е сестра и) дълго време не и говори. Така или иначе леля ми почина в ръцете ми от инсулт, защото в този тежък за нея момент се обади на нас да я караме в болницата, а не на адвоката.
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

elfidka

• 3129
По-скоро се търси връзка между тях.
За наследяване на недвижим имот и покъщнина би трябвало да се гледа и 4 дом. За наследяване на големи суми пари, рента - оста 2/8 дом във връзка с 4ти /родител/.
Освен транзити и прогресии предполагам има значение какво е заложено в рождената карта .
Като например Плутон 4 дом или Скорпион на върха -на стари години голямо наследство.

Това със Скорпион на върха на 4 дом го имам, а управителя на 4 е във 2 дом съвпад с У1 - секстил с У8 . Е, ще видим...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Nebesna

О, надали и е бил любовник - тйа по това време беше на 75 г. все пак, но..... всичко е възможно . Ние още тогава разбрахме какво е направила и баба ми(т.е сестра и) дълго време не и говори. Така или иначе леля ми почина в ръцете ми от инсулт, защото в този тежък за нея момент се обади на нас да я караме в болницата, а не на адвоката.

Тя не може да лиши наследник от наследството му. Защо не сте обжалвали. "прехвърлането" би било незаконно, докато продажбата-не.

*

Nebesna

Не помня лели и чичовци по кой дом бяха .

Първо определяш дома, който символизира баба ти и тогаз отброяваш 3-ти дом, спрямо него - това трябва да е сестрата на баба ти.

*

toroni

• **
  • 561

Тя не може да лиши наследник от наследството му. Защо не сте обжалвали. "прехвърлането" би било незаконно, докато продажбата-не.

Не обжалвахме, защото  апартамента не беше изцяло неин а и на съпруга и, т.е вуйчо ми, с когото аз обаче нямам кръвна връзка. Интересното е, че  въпросния адвокат тогава  (1976 г.) настанява току-що задомения си син в този апартамент. Синът умира внезапно от инфаркт дни преди да се нанесе, а е бил само на 24-25 г. Днес апартамента е даден под наем на фирма. Мисля да се консултирам с адвокат дали бих могла да обжалвам,ако не е продажба , разбира се и дали има някаква давност.

*

elfidka

• 3129
може да й е бил любовник  ;D

Не обжалвахме, защото  апартамента не беше изцяло неин а и на съпруга и, т.е вуйчо ми, с когото аз обаче нямам кръвна връзка. Интересното е, че  въпросния адвокат тогава  (1976 г.) настанява току-що задомения си син в този апартамент. Синът умира внезапно от инфаркт дни преди да се нанесе, а е бил само на 24-25 г. Днес апартамента е даден под наем на фирма. Мисля да се консултирам с адвокат дали бих могла да обжалвам,ако не е продажба , разбира се и дали има някаква давност.

Няма давност за така нареченото непотърсено наследаство. Можеш да обжалваш, защото по закон 1/3 от наследството е т.нар. запазено наследство. Собственика има право да завещава само 2/3 на който си ика.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

toroni

• **
  • 561
[
Няма давност за така нареченото непотърсено наследаство. Можеш да обжалваш, защото по закон 1/3 от наследството е т.нар. запазено наследство. Собственика има право да завещава само 2/3 на който си ика.

Благодаря за отговора Нереална,но в случай че е извършено чрез покупко-продажба, аз не мога нищо да предприема.

*

toroni

• **
  • 561
Всъщност забравих да спомена най-важното.Имам според мен добри показатели за наследство-Юпитер на върха на К8 в тригон с Луна в 4 ти дом, но уви....засега няма нищо на хоризонта. ;D

*

Nebesna

Всъщност забравих да спомена най-важното.Имам според мен добри показатели за наследство-Юпитер на върха на К8 в тригон с Луна в 4 ти дом, но уви....засега няма нищо на хоризонта. ;D

Е, чакай де! За са ти живи и здрави родителите.

*

toroni

• **
  • 561
 :57:Е, нямах това впредвид. По-скоро изневиделица да се появи  някоя далечна роднина без наследници, търсеща корените си......,ако може и да е от чужбина...... ;D

*

Nebesna

Слагам тук един действителен казус да го разгледаме и коментираме, ако имате интерес. Лично на мен би ми било интересно да разбера на кои аспекти се дължи.

Преди 1 година майка ми разбра, че е неизлечимо болна и ни накара двете със сестра ми да се откажем от наследствения си дял в полза на брат ми. Беше ни много обидно, но уважихме решението, подписахме пред нотариус, че се отказваме, а после с мъка разбрах от нейния адвокат, че те са го оформили като покупко-продажба зад гърба ни, за да не може някоя от нас да претендира след време.

Година след това маман премисля и скъсва документа - така че наследството ми се върна.
Между другото майка ми е зодия Лъв, а Лъвът попада в моя 8-ми дом.
Ден преди новолунието в Лъв, което се пада в опозиция на моето натално новоление аз научих, че тя е скъсала документа.

Поставям двете карти с транзитите.

аз научих, че тя е скъсала документа.

Е няма как това да се уреди с такова действие. Нали има нов нотариален акт. Както и да е - това не беше въпроса ти  :-X   :-[
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

По първата карта Меркурий е ретрограден. Още тогава казах на сестра ми, че това не е всичко и че няма да обмислят добре нещата и, че по ретро Меркурий не се подписват никакви документи...Ето как нещата си дойдоха на място година след това.

*

Nebesna

аз научих, че тя е скъсала документа.

Е няма как това да се уреди с такова действие. Нали има нов нотариален акт. Както и да е - това не беше въпроса ти  :-X   :-[

Ще видим.

*

Рая

• **
  • 1094
съпругът ми е пример в това отношение - апартаменти, къща на село, земи, гори - и всичко това без да си мръдне пръста за нищо - просто няма други наследници.
за съжаление не му знам часа на раждане.

*

Lillie

• 30532
Да, тук имаме много такива.
Баба или дядо живее в къща съборетина, която по някаква щастлива случайност се намира в центъра на града.
Впоследствие се появява строителна фирма, която построява на мястото на къщурката жилищна кооперация. Децата и внуците на въпросните баба или дядо получават по няколко готови апартамента без да са си мръднали пръста за нищо. Живеят в едно от жилищата, а останалите дават под наем. Освен апартаменти имат гаражи и партерни помещения, които отдават под наем като магазини или малки офиси. Интересното е, че все рентиерите се жалват, че нямат пари, все не им стигат. И само обикалят и си събират наемите. Направо ми се гади от такива плужеци.
Не знам какви аспекти трябва да има в картите на такива хора, т.е. онези дето получават всичко наготово от някой друг и така живеят. Преди да се преместим в сегашното жилище, в предишната кооперация имахме такъв съсед - хроничен алкохолик с няколко апартамента в новопостроена кооперация. Единия апартамент пропи, другите два даваше под наем и парите ги провиваше също. В жилището, което обитаваше, събираше всички пияндурници и клошари от махалата. Туй е да ти дойдат лесни пари и имоти - ако не са спечелени с труд, не ги цениш. Easy come, easy go, както се казва.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Покупко продажбата се изповядва пред нотариус и се вписва в нотариата, така че късането на една хартия не променя нещата. Щом сделката е вписана в нотариата, си е валидна и 100 нот. акта да се скъсат.
Не е важна хартията, а резултатите в службата по вписвания.

*

Kaya

• 2893
Re:Показатели за наследство (подаръци от род&
« Отговор #37 -: Август 10, 2010, 02:43:34 pm »
има и обратния вариант- много неща, но накрая нищо не може да бъде взето= лилит 8, нептун 2
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Nebesna

Покупко продажбата се изповядва пред нотариус и се вписва в нотариата, така че късането на една хартия не променя нещата. Щом сделката е вписана в нотариата, си е валидна и 100 нот. акта да се скъсат.
Не е важна хартията, а резултатите в службата по вписвания.

Да, скъпи мои, аз разбрах, исках само да ви чуя мнението, защото съм изключително възмутена. Как може една майка да продаде на сина си жилище, от което ужким другите и деца се отказват (понеже тя иска да изглежда така) и след това да иска ние (сестрите му) да му поемаме разноските по съдебните дела за това жилище (там се водят такива със строителя в момента), лъжейки ни че 1/3 от това (вече продадено жилище) ще бъде наше след смъртта и и че тя е обявила сделката за нищожна. Може ли и на смъртния си одър да бъде толкова подла лъжкиня и манипулаторка. 

ПП Брат ми в момента е без работа.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Това жилище, де е продала на брат ти, кога го е придобила и по какъв начин?