Здравей Гост

прогресивен медиум цели

• 42 Отговора
  • 8014 Прегледи
прогресивен медиум цели
« -: Април 17, 2010, 07:40:44 pm »
Търся мнения и ваши наблюдения по въпроса за съвпада на прогресивния Медиум цели с господаря на 11 дом.а непосредствено след това и с господаря на 10.Предстоят ми другата година и се чудя :rolleyes: какво ще ме сполети.досещам се :mellow:.но искам да чуя и други мнения.....

*

Lillie

• 30532
Re:прогресивен медиум цели
« Отговор #1 -: Април 17, 2010, 09:04:15 pm »
Понякога, при съвпади и опозиции на МС с радикална планета не е толкова важно кой дом управлява съответната планета, колкото естествената й сигнификация. И понеже МС е точката на обективното съзнание, съвпадът му с дадена планета по прогресия поставя на фокус съответната тема в хороскопа. Съвпадът на прогр. МС с натална планета отключва както съответната тема, така и свързаните с нея чрез аспекти други теми в хороскопа.
Ако имаме прогресивна/дирекционна планета в съвпад с МС, важно е да се вземе под внимание от кой дом идва, тъй като планетата пренася и реализира енергетиката на дома, в който се намира в радикса.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #2 -: Април 17, 2010, 09:15:12 pm »
Тва и за АС ли се отнася

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Април 17, 2010, 09:20:24 pm »
Същият подход може да се приложи и спрямо оста АС/ДС, която дефинира освен физическото ни тяло, визия и облик (Асцендентът) и отношенията ни с партньори, съдружници и опоненти (Десцендентът), нашето взаимодействие със средата като цяло.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #4 -: Април 18, 2010, 10:29:14 am »
аз не следя само важните оси в хороскопа...., следя движението на всички куспиди.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Април 18, 2010, 12:10:25 pm »
А пробвала ли си да експериментираш с различни системи за домификация, като прогресираш/директираш домовите куспиди? Различните домови системи дават отклонение в куспидите, единствено ъглите не се променят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Април 18, 2010, 12:17:11 pm »
Миналата година при съвпад на прогр. МС с нат. Плутон имаше важно събитие при мен, знаете какво. Плутон нито ми управлява 8 дом, нито 4ти, нито се намира там, значи са проработили естествената сигнификация на планетата и нейните аспекти със светилата. Плутон ми управлява изгряващия знак и участва в т-квадрат с двете светила, случи се разтърсваща /съдбовна/ промяна, която не засяга само една конкретна сфера, а целият живот и нагласата като цяло. Сега чакам какво ще донесе съвпадът на прогр. АС с нат. Нептун в рамките на предстоящите 1,5-2 години и ще докладвам тук.  :blink: И още нещо - съвпадът на прогр. АС или МС с натална планета "отзвучава" и в отсрещния дом и vice versa, т.е. следва да се вземат под внимание двата дома като една свързана ос, а не поотделно да се разглеждат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Април 18, 2010, 12:23:06 pm »
А пробвала ли си да експериментираш с различни системи за домификация, като прогресираш/директираш домовите куспиди? Различните домови системи дават отклонение в куспидите, единствено ъглите не се променят.

пробвала съм и е невероятно показателно :(.
при съвпад на пр. 12-ти с нат. слънце , се случиха отврат събитията по 9-ти дом... :(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Април 18, 2010, 12:24:19 pm »
Показателно за коя домова система?
Повечето работят само  Плацидус, знаеш, тук-там някои се пробват и с Кох...
Коя е най-работещата домова система?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Април 18, 2010, 12:32:19 pm »
Показателно за коя домова система?
Повечето работят само  Плацидус, знаеш, тук-там някои се пробват и с Кох...

за плацидус....

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #10 -: Април 18, 2010, 12:32:50 pm »

Тази която ти работи в натала.И от там спрямо транзити и т.н.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Април 18, 2010, 12:44:03 pm »
Еми на мен въпросът беше дали някой е прогресирал домови куспиди по всички или поне по няколко домови системи, за да каже на коя система може да се разчита в такива случаи. С Плацидус всички работим, тук няма какво и да се коментира.
И наистина като че ли Плацидус е най-приложим, но големите събития в живота винаги вървят с активиране на ъглите в хороскопа и отключване на важна планетна конфигурация в радикса чрез транзит или когато такава конфигурация се "затваря" чрез прогресия.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Април 18, 2010, 12:57:32 pm »
.... но големите събития в живота винаги вървят с активиране на ъглите в хороскопа и отключване на важна планетна конфигурация в радикса чрез транзит или когато такава конфигурация се "затваря" чрез прогресия.

голямо събитие при мен се случва при точен квадрат на пр. МЦ с нат. Венера.
пр. К12 точен съвпад слънце.
по транзити уран е в 4-ти и е в съвпад с хирон на опозе плуто и нат. уран.....

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #13 -: Април 18, 2010, 01:08:01 pm »
А какво може да се случи при прогресивен МС съвпад сатурн?
Сатурн управлява 6ти дом,а се намира на куспидата на 11 дом.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Април 18, 2010, 01:10:50 pm »
Доколкото се сещам, имаш точен съвпад Луна/Марс. Какво се случва преди няколко години, когато прогр. МС съвпада с него? Тогава ли се ражда малкия?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #15 -: Април 18, 2010, 01:12:14 pm »
Еми на мен въпросът беше дали някой е прогресирал домови куспиди по всички или поне по няколко домови системи, за да каже на коя система може да се разчита в такива случаи.

Аз не съм,поради простият факт,че ако нещо не работи в натала по определена домова система,няма как да работи и чрез друго.Т.е. ти или имаш примерно Луна във 2 дом или в 3ти и това се разбира,оказва влияние върху целият живот.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #16 -: Април 18, 2010, 01:13:36 pm »

Така на парче-може да е работа в колектив,при по-възрастни хора или социална работа.Грижи за възрастни хора също е възможна.Успешни услуги или протекции от хора с власт или положение.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #17 -: Април 18, 2010, 01:14:24 pm »
Доколкото се сещам, имаш точен съвпад Луна/Марс. Какво се случва преди няколко години, когато прогр. МС съвпада с него? Тогава ли се ражда малкия?  :blink:
Ще погледна :blink:За да свържа някои събития.
След 2 градуса ми предстои съвпада на пр МС със сатурн,затова реших да ви попитам,ако имате наблюдения :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #18 -: Април 18, 2010, 01:15:24 pm »

Така на парче-може да е работа в колектив,при по-възрастни хора или социална работа.Грижи за възрастни хора също е възможна.Успешни услуги или протекции от хора с власт или положение.
Благодаря Синухе,ще наблюдавам :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #19 -: Април 18, 2010, 03:18:10 pm »
Сега видях,че тогава при съвпад пр МС съвпад луна/марс съм взела решение да се задомя и съм заченала. :blink: