Здравей Гост

Планети и освобождение

• 141 Отговора
  • 21781 Прегледи
*

Helo

Планети и освобождение
« -: Април 20, 2010, 12:15:48 pm »
Тази тема не е само за планетите, но и за знаците, фиктивните точки, астероидите и всичко останало, което се включва в хороскопите.

Освобождение от какво? От всичко и във всякакъв смисъл.

Четох в книгата на Светлана Балтова "Астрология и астропсихология за всеки", че знакът Телец, който има езотеричен управител планетата Вулкан в най-висшата си форма на проявление дава освобождение от оковите на материята.

Аз свързвах освобождението от оковите на материята най-вече със Сатурн и Плутон, а с Телец свързвах обвързването към материята.

Ето какво пише в книгата:

"Телец в най-висшата си характеристика се свързва с отварянето на третото око и просветлението. Тогава индивидът прозира през булото на материята и вижда, че любовта е в основата на всичко и е породила всичко. И в душата му настъпва мир.

Тогава се проявява действието на планетата Вулкан, която ни дава възможност да строшим земните окови, извежда ни отвъд обичайните представи за живота към онази реалност, която е била загубена след падането в клопката на материалното."

Но може би има връзка с това,че от гледна точка на индийската митология Майа дава не само илюзии, но и може да даде освобождение от илюзиите.

Вие какво мислите по въпроса?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Планети и освобождение
« Отговор #1 -: Април 20, 2010, 12:21:06 pm »
градус на освобождението: 29-я на скорпион и 0 на стрелец!
планетата ,която според мен носи свобода е уран....
знак на свободата- водолей и стрелец!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #2 -: Април 20, 2010, 12:24:46 pm »

градус на освобождението: 29-я на скорпион и 0 на стрелец!

Освобождение от какво?

планетата ,която според мен носи свобода е уран....
знак на свободата- водолей и стрелец!

Освобождение от материалните зависимости? Все съм свързвала знакът Скорпион и планетата Сатурн с това. Но Водолей и Стрелец не дават освобождение от материята.

Сатурн е планетата на аскетите и точно те се отказват от материалното, в името на постигането на духовното.

А Скропион се стреми естествено към духовното и може да постигне и на-големите прозрения, а също така в по-висшите си проявления има и силата да го направи.

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Април 20, 2010, 12:28:43 pm »
29-скорпион и 0 на стрелец ,дава освобождаване от кармичните товари....
аз мисля ,че сатурн е прекалено материален ,за да даде освобождаване от материалните неща.
щото под материя аз разбирам много неща....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #4 -: Април 20, 2010, 12:32:06 pm »

аз мисля ,че сатурн е прекалено материален ,за да даде освобождаване от материалните неща.

:o Сатурн е планетата на аскетите! Свързва се с аскетизъм и способност за самоограничение.

Бог Шива, който е Великият Аскет и покровител на аскетите се свързва с планетата Сатурн.

Ти като имаш асцендент там смяташ ли, че си се освободила от кармичните товари?

« Отговор #5 -: Април 20, 2010, 12:43:14 pm »
   Ето ви къде може да прочетете малко повече - за освобождението - говорим за градус Анарета http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3438.msg59133.html#msg59133
   Та не само 29 градус на Скорпион е такъв градус, а всеки 29-30 градус в зодиака. Защото  планетата е набрала достатъчно опит и знания в този знак, а когато влезе в началото на другия 0 градус - влиза с натрупана практика от предходния знак, но без никакъв опит от настоящия си и тепърва му предстои да набира такъв.  А когато е била засегната от тежки транзити, тогава се получава освобождаване от кармичния товар...

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Април 20, 2010, 12:44:39 pm »

:o Сатурн е планетата на аскетите! Свързва се с аскетизъм и способност за самоограничение.

Бог Шива, който е Великият Аскет и покровител на аскетите се свързва с планетата Сатурн.

Ти като имаш асцендент там смяташ ли, че си се освободила от кармичните товари?

сатурн е планета ,която има много значения....
за него съм писала доста по темите.  като цяло сатурн в хороскопа показва най-слабото място на индивида. той е планета на ограничението ,но и на стабилитета. той материализира ,кристализира , създава основата за реализация.
казва се в същата книга на Светла Балтова , че сатурн е там ,където е свършила предишната инкарнация....
сатурн определя кармичния път с който ние се раждаме.
той е инкасатор на съдбата ,надзирател и като такъв не го приемам за планета на освобождението в смисъла ,който влагам  в думата освобождение.
сатурн обаче е и онази планета ,която носи траен успех във всяко наше начинание....

« Отговор #7 -: Април 20, 2010, 12:48:16 pm »
   Демек, простичко казано трябва да надскочиш Сатурн  :blink: - и тогава си се освободил. Ако има някой да се похвали. Ще го чета с интерес. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Април 20, 2010, 12:52:28 pm »
Или да си надскочиш хороскопа ;D, което за мен лично означава да си промениш материалната съдба.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Април 20, 2010, 01:04:21 pm »
   Демек, простичко казано трябва да надскочиш Сатурн  :blink: - и тогава си се освободил. Ако има някой да се похвали. Ще го чета с интерес. :blink:

до първото завръщане на сатурн /първата му революция/ е невъзможно да се коментира надскачане.
бих могла да споделя опита си по отношение на планетата ,която в мойта карта се набира в близост до иц.
като изключим мястото и в трети/края на трети/ и знака риби ,за които ще споделя по-късно , сатурн е планета ,която прави точен секстил с луната ми и квадрат със слънцето и меркурий....
винаги съм знаела ,че съм обичана и винаги съм била обичана- секстила на луна/сатурн.
винаги съм се борела и винаги е трябвало да бъда сигурна и убедена в знанията си/меркурий квадрат сатурн в 3-ти дом./
много учене и много четене ,много писане , сякаш по този начин отработвам квадратурата.
и на последно място квадрата със слънцето- изявата ,която е изстрадана , трудна ,но стабилна....в очите на хората аз съм плутонианка ,но в действията ми относно ценностната система /сатурн упр. 2-ри дом / ,аз имам стабилен подход и всяко нещо е сигурно според мойта ценностна система ,както и разбиранията ми....
това отдавна е отработено ,защото планетата след първата си революция на 29,5г. правейки опозиция със слънцето и квадратура към собствената си позиция ми наложи едно строго правило ,което приех за шаблон в реалния свят , а именно ,да не бързам ,да премислям , да осъзнавам.....и колкото и красив и творчески да е аспекта в наталната ми карта м/у сатурн и юпитер/кеплеров/ , винаги имам усещането ,че не юпитер , а сатурн ми носи успехите-трайни , качественни и с двузначни значения:опит и реализация ;) :blink:

*

Helo

« Отговор #10 -: Април 20, 2010, 01:05:03 pm »
Или да си надскочиш хороскопа ;D, което за мен лично означава да си промениш материалната съдба.

Транзитите влияят на цялата планета. Можем да предскажем кога и къде ще има земетресения, урагани. Нашата планета е подвластна на влиянието на другите планети в Слънчевата система. Не знам дали тя би могла да направи нещо срещу това.

Въпросът е дали хората могат да се окажат по-силни и да направят нещо за себе си. Аз мисля, че могат. Обаче както се казва и както е изразено и в митологиите, всички хора са обвързани и нашето съществуване е като паяжина, при която всяка нишка е свързана с много други нишки и всичко е подредено. Ако ние променим съдбата си, това ще наруши равновесието. Или пък не чак толкова...

Някой от вас да знае как може човек да си надскочи хороскопа?  :rolleyes: Първо трябва да надскочи себе си, което не е лесно.

« Отговор #11 -: Април 20, 2010, 01:05:12 pm »
   Хайде да налея малко масло в огъня, щото май излях вода.... ;D
   И аз и синът ми имаме Плутон на 29.42 градус, моя е в Дева, неговия на трон в Скорпион.
   Ето ви в кратце - ПЛУТОН. Ако Плутон е разположен в градуса на Анарета в живота на човека ще възникват ситуации, които ще предизвикват коренни и необратими промени, обновяване, трансформация или подобрение. Могат да бъдат принудени да остъпят лидерската роля на друг човек. Раненият Плутон ще предизвиква неудачни отношения, кризисни ситуации, които водят до нежелани, радикални промени и последици. В процеса на преодоляване на тези ситуации може да се развие необикновена проницателност, интуиция и дълбоко разбиране. Тези хора могат да усъвършенстват същноста на този опит и впечатления и да ги преобразуват в нещо наистина ценно. Как това ще се случи зависи от аспектите на Плутон в рождения хороскоп и аспектите произлизащи от предсказателните методи.
   Казах вече, че в момента Сатурн е в точен съвпад, а Уран в опозиция. Би трябвало да има някво развитие, нещо което да промени и да ме освободи от кармичния ми товар. Но нещата нещо се бавят....Очаквам да си получа някакво възмездие, но не заради транзитите, а по-скоро по символичните дирекции - защото цялата ми карта е обрамчена от нонагони. Ако по Плутон и Сатурн - нещата останат така в застой, ще си го разтълкувам, че енергията на Плутон съм си я отработила, по време на транзита му през Скорпион. А сега е време да си събера кайсиите  ;D.
   При сина ми естествено има трансформации, защото в момента е тинейджър и всичко това се случва пред очите ми. Лошото е в случая, че и двамата сме натоварени с голям кармичен товар. Говоря от нумерологична гледна точка, та искрено се надявам, поне за сина ми да има разтоварване....Та в рамките на няколко месеца очаквам - освобождаването на енергията от транзитите върху Плутона ми - ще има промени...Ако не се случат - тогава ще разлюбя астрологията  :P. Ще се окаже, че при мен не иска да работи.....или съм си надскочила Плутон, Уран и бай Сатурн  ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Април 20, 2010, 01:13:50 pm »

Транзитите влияят на цялата планета. Можем да предскажем кога и къде ще има земетресения, урагани. Нашата планета е подвластна на влиянието на другите планети в Слънчевата система. Не знам дали тя би могла да направи нещо срещу това.

в този смисъл ,всеки транзит е част от кармическата задача.
като основна планета на кармата сатурн не би могъл да носи освобождение...., а само ограничение по отношение на собственото ни желание за освобождение....
уран е планетата на свободата и освобождението според мойте разсъждения и онова ,което съм прочела за него!

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Април 20, 2010, 01:16:11 pm »

много учене и много четене ,много писане , сякаш по този начин отработвам квадратурата.и на последно място квадрата със слънцето- изявата ,която е изстрадана , трудна ,но стабилна....в очите на хората аз съм плутонианка ,но в действията ми относно ценностната система /сатурн упр. 2-ри дом / ,аз имам стабилен подход и всяко нещо е сигурно според мойта ценностна система ,както и разбиранията ми....

това от своя страна ми е дало освобождаването от собствените ми страхове и фобий по отношение на знанията ,но в никакъв случай не ме е освободило от желанията за нови и придобиването им....

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Април 20, 2010, 01:43:27 pm »
предстой ми аспект на тр. уран ,който управлява третия ми натален дом /договори,документи,къси пътувания,комуникаций,братя,сестри/ , а се намира в съвпад с мц /социума , реализацията по него ,по-знаковия родител/ , с венера ,която управлява 6-ти /работа,здраве,подчинени,малките домашни любимци/ ,7-ми/партньорите от всякакво естество и явните врагове/ ,11-ти /проектите ,протекторите,приятелите,групите/. аспекта е секстил ,градуса е 29-я в риби .
по същото време ми предстой и тригон на транзитния уран към нат. асц. и секстил към дсц-то....отново на 29-ят градус.
тук става дума за някакво освобождение с намесата на няколко дома....
4-ти е транзитния /края на нещата и началото на новите/ , 2-ри /материалните и духовни ценности/. 6-ти /работата и здравето/. 7-ми /партньорствата,явните врагове/ , 11-ти/протекторите,проектите ,приятелите/.и разбира се противоположните им.
но по прогресий имам точен съвпад на слънцето с нат.венера и съответно тригон към нат.дсц и секстил към нат.асц.

така ,че поемам категорично ангажимента да ви споделя ......

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Април 20, 2010, 01:56:12 pm »

Сатурн е планетата на аскетите и точно те се отказват от материалното, в името на постигането на духовното.

Хело, всяка планета е дуалистична и проявата на вяка нейна крайност може да довете до зависимости. зависимост към материята, зависимост към духовни преживявания, чрез наркотици, алкохол и други форми на екстаз.

Сатурн може да е аскет, но Сатурн може и да даде скъперник, който не по-малко е привързан към материята и физическата безопасност.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Април 20, 2010, 02:11:12 pm »
Много точно си го казала, Небесна, за зависимостта към духовни преживявания. На мнение съм, че това също е вид зависимост, в основата на която стои желанието за бягство от реалността и от бремето на задълженията, които животът в материята обуславя. Тук нямам предвид приемане на упойващи и психотропни вещества с цел да се стимулират различни подпрагови и трансцендентални преживявания, а наличието на психологическа зависимост и привързаност към тези състояния. Само този, който е интегрирал Сатурн в картата си, може да се качи на нептуновия облак с възможност за връщане назад. Друг е въпросът, че за някои това е начин да избягат, да не правят нищо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #17 -: Април 20, 2010, 02:12:21 pm »
   Ето ви къде може да прочетете малко повече - за освобождението - говорим за градус Анарета http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3438.msg59133.html#msg59133
   Та не само 29 градус на Скорпион е такъв градус, а всеки 29-30 градус в зодиака. Защото  планетата е набрала достатъчно опит и знания в този знак

Как планетата може да набере опит и знания в моя хороскоп? Ей това не мога да го разбера. Аз съм тази, която набира опит и знания, благодарение на влиянието на транзитите върху наталните ми планети.

« Отговор #18 -: Април 20, 2010, 02:20:52 pm »
 ;D ;D ;D - Небесна, не съм се доизразила...Ама ме разбирай както ти харесва.

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Април 20, 2010, 03:07:20 pm »
другото за което се сещам ,като освобождение може да бъде плутон ,чрез трансформацията.....
може и да бъркам ,просто разсъждавам! :blink: