Здравей Гост

Планети и освобождение

• 141 Отговора
  • 21734 Прегледи
Re:Планети и освобождение
« Отговор #20 -: Април 20, 2010, 03:09:03 pm »
29-скорпион и 0 на стрелец ,дава освобождаване от кармичните товари....
аз мисля ,че сатурн е прекалено материален ,за да даде освобождаване от материалните неща.
щото под материя аз разбирам много неща....

Как да разбираме това, Марая?  Моето Слънце е в нула градуса на Стрелец например. Какво означава това за мен на практика? И какво ако имаме друга планета там?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Април 20, 2010, 03:18:02 pm »
Как да разбираме това, Марая?  Моето Слънце е в нула градуса на Стрелец например. Какво означава това за мен на практика? И какво ако имаме друга планета там?

радвай се , това е градус ,който ти дава свобода на действията и независимост към кармичните товари....по-лесно за разлика от другите можеш да се справиш ,да минеш м/у капките и да не "платиш"-тези си задължения....
градус на свободата. така си избрала да се родиш и вероятно си го заслужила.
в съвпада със слънцето е и чара на самия градус.още по-силно и още повече късмет... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #22 -: Април 20, 2010, 06:09:43 pm »
предстой ми аспект на тр. уран ,който управлява третия ми натален дом /договори,документи,къси пътувания,комуникаций,братя,сестри/ , а се намира в съвпад с мц /социума , реализацията по него ,по-знаковия родител/ , с венера ,която управлява 6-ти /работа,здраве,подчинени,малките домашни любимци/ ,7-ми/партньорите от всякакво естество и явните врагове/ ,11-ти /проектите ,протекторите,приятелите,групите/. аспекта е секстил ,градуса е 29-я в риби .
по същото време ми предстой и тригон на транзитния уран към нат. асц. и секстил към дсц-то....отново на 29-ят градус.
тук става дума за някакво освобождение с намесата на няколко дома....
4-ти е транзитния /края на нещата и началото на новите/ , 2-ри /материалните и духовни ценности/. 6-ти /работата и здравето/. 7-ми /партньорствата,явните врагове/ , 11-ти/протекторите,проектите ,приятелите/.и разбира се противоположните им.
но по прогресий имам точен съвпад на слънцето с нат.венера и съответно тригон към нат.дсц и секстил към нат.асц.

така ,че поемам категорично ангажимента да ви споделя ......
Да докладваш какво ти се е случило, че 1 * след теб,  имам подобен съвпад. :blink:

*

Nebesna

« Отговор #23 -: Април 20, 2010, 07:14:19 pm »
Тези "градуси на свободата" не са доказани изобщо. Всеки си приказва каквото си реши, а друг му приглася. Накрая почват да си вярват и се оформя нещо като "течение" или секта. Така е като няма ясни и научно обосновани доказателства. Почнат ли нещата да отиват към "Вервай ми!, просто гледам да се разгранича.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Април 20, 2010, 07:17:43 pm »
В различните книги са дадени различни системи и интерпретации на градусите, затова нямам стопроцентова вяра в тях. Но важното е да работят в крайна сметка, да дават практически резултати. А това става с повече изследователски устрем, на принципа проба/грешка. Къде работи, къде не работи...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Април 20, 2010, 07:41:35 pm »
А що се отнася до Уран и "свободата", той не винаги носи освобождаване от кармични товари.
Доколкото се сещам, в книгата на Стивън Аройо се казваше, че по Сатурн жънем стара карма, а Уран съдържа в себе си семето на новата карма. В превод от санскрит думата карма означава "действие", т.е. това е законът на действието. Всяко действие поражда равно по сила противодействие. И нито едно действие не изчезва безследно, рано или късно то се връща при нас, в една или друга форма. Друг е въпросът, че цялата натрупана карма нито може да се "изкупи" в рамките на един-единствен земен живот, нито да се "заличи" изведнъж. Възможно е само леко да се модифицира, което предполага осъзнати действия, осъзнато мислене и осъзнати емоции във всеки ден и миг от живота ни, при всяко вдишване и издишване. Което по мое мнение все още е труднопостижимо за повечето от нас.
При ниска интеграция на урановата енергия в хороскопа представете си какво "освобождаване" ще донесе Уран. По Уран са деструктивните импулси, не само творческите, както и несъобразяването с никой и нищо, правенето напук е характерно за неосъзнати уранианци, т.е. с "ниска проработка", както е прието да се казва. А това на свой ред задейства механизма на противодействието, за да бъде равновесието възстановено по някакъв начин. Та за какво освобождаване говорим при Уран, ако става въпрос за деструктивни тенденции? Рушейки, ние отново творим и трупаме, трупаме карма. Уран, без необходимия коректив, е най-разрушителната и егоцентрична планета. А когато рушиш нещо, взамяна трябва да съградиш друго, т.е. да отдадеш енергия. В противен случай силата на разрушението рано или късно те настига, връща се като бумеранг.
Ако Октомврийската революция в царска Русия е била по Уран, мислите ли, че не е създала карма, която се изплаща до ден днешен? А Русия, доколкото знам, уж попада под знака на свободата - Водолея. Това е просто един пример, други примери могат да се намерят безброй.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #26 -: Април 20, 2010, 07:47:19 pm »
Но важното е да работят в крайна сметка, да дават практически резултати. А това става с повече изследователски устрем, на принципа проба/грешка. Къде работи, къде не работи...

Свободата е субективно състояние. За мен е жизнено необходима, понеже съм Водолей с Асцендент Стрелец. Никак на мога да я свържа с Марса ми на 29 градуса Везни.

*

Helo

« Отговор #27 -: Април 20, 2010, 07:48:20 pm »
А какви са най-висшите форми на проявление на Лунните Възли и Хирон и каква е ролята им за освобождаването на човека според вас?

*

Nebesna

« Отговор #28 -: Април 20, 2010, 07:53:35 pm »
А що се отнася до Уран и "свободата", той не винаги носи освобождаване от кармични товари.
Доколкото се сещам, в книгата на Стивън Аройо се казваше, че по Сатурн жънем стара карма, а Уран съдържа в себе си семето на новата карма.

Представете си тогава как се отразява мунданната обстановка на хората, в чиито хорокопи се засягат чувствителни точки от опозицията Уран-Сатурн. Аз я имам натална само, че обърната. Ох, стига значи. стига с тези карми, чче ми призлява. Искам да си живея живота и да не мисля за възмездия и наказания.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Април 20, 2010, 07:53:53 pm »
При индийците Лунните възли, макар и да се считат за малефици в материята, могат да окажат изключително силно въздействие върху духовното израстване на индивида, връзката му с трансцеденталното. Неслучайно лунните накшатри, които се управляват от възлите - Раху и Кету, са едни от най-силните от гледна точка на духовното развитие. В материята обаче могат да донесат редица разочарования, сблъсъци и препятствия, които трябва да се преодолеят, за да продължи човек напред, с променено съзнание.
Иначе с освобождението или тъй наречената мокша се свързва Кету, т.е. Опашката на дракона в Джйотиш.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Април 20, 2010, 07:58:27 pm »
Ох, стига значи. стига с тези карми, чче ми призлява. Искам да си живея живота и да не мисля за възмездия и наказания.

За съжаление, Небесна, "карма" е думата, с която астролозите най-често злоупотребяват напоследък, без някои от тях да разбират и осъзнават напълно значението и смисъла й.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #31 -: Април 20, 2010, 08:02:53 pm »
При индийците Лунните възли, макар и да се считат за малефици в материята, могат да окажат изключително силно въздействие върху духовното израстване на индивида, връзката му с трансцеденталното. Неслучайно лунните накшатри, които се управляват от възлите - Раху и Кету, са едни от най-силните от гледна точка на духовното развитие. В материята обаче могат да донесат редица разочарования, сблъсъци и препятствия, които трябва да се преодолеят, за да продължи човек напред, с променено съзнание.
Иначе с освобождението или тъй наречената мокша се свързва Кету, т.е. Опашката на дракона в Джйотиш.

Лили как ги помниш тези "мокши" и другите им там термини? Да не изучаваш индийски?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Април 20, 2010, 08:17:32 pm »
Хинду не, нито пък санскрит.  ;D
Има няколко основни санскритски термина, които е необходимо да се знаят, и е трудно да се избегне употребата им, ако се говори за Ведическа астрология... А в тях често е заложен и ключът, т.е. преведени буквално, описват съответните качества и характеристики.
Например, терминът astangata graha означава "изгорена планета". Наричат я още krura, което буквално преведено означава "ядосана" планета, планета със странно, нетипично поведение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #33 -: Април 20, 2010, 08:47:59 pm »
Хинду не, нито пък санскрит.  ;D
Има няколко основни санскритски термина, които е необходимо да се знаят, и е трудно да се избегне употребата им, ако се говори за Ведическа астрология... А в тях често е заложен и ключът, т.е. преведени буквално, описват съответните качества и характеристики.
Например, терминът astangata graha означава "изгорена планета". Наричат я още krura, което буквално преведено означава "ядосана" планета, планета със странно, нетипично поведение.

Значи моята Луна е "ядосана", според индийската астрология. Да му мисли "бясната Луна" в Скорпион. Я да видим сега "Кой кого?"

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Април 20, 2010, 09:00:33 pm »
Да му мисли "бясната Луна" в Скорпион.

Моята е само леко побесняла, ако отчетем позицията й в 8 дом, тригона с Марс и квадрата с Плутон.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #35 -: Април 20, 2010, 09:02:58 pm »
Цитат
а му мисли "бясната Луна" в Скорпион. Я да видим сега "Кой кого?"
Та какво за Луната в Скорпион :unsure:Още ли ще побеснява??Мойта се е газирала здраво тия дни :-XНа къде повече питам :'(

*

Nebesna

« Отговор #36 -: Април 20, 2010, 09:06:47 pm »
Лелеее, а представете си изгоряла Луна в Скорпион- Хем бясна, хем ядосана! Ооооох!
Както са казали мъдрите: "От лошото има по-лошо!"

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Април 20, 2010, 09:09:08 pm »
Навремето имах един, роден с новолуние в Скорпион в опозиция с ретро Марс в Телец. Но нищо не мога да кажа, тъй като отношенията бяха много кратки. Занимаваше се с бойни изкуства.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #38 -: Април 20, 2010, 09:22:34 pm »
Навремето имах един, роден с новолуние в Скорпион в опозиция с ретро Марс в Телец. Но нищо не мога да кажа, тъй като отношенията бяха много кратки. Занимаваше се с бойни изкуства.

Е, да! Те тези с раняващия Марс все сублимират с бойни изкуства.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Април 20, 2010, 09:26:30 pm »
Е, да! Те тези с раняващия Марс все сублимират с бойни изкуства.

Или прекаляване със секса.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.