Здравей Гост

Планети и освобождение

• 141 Отговора
  • 21791 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Планети и освобождение
« Отговор #40 -: Април 20, 2010, 10:21:42 pm »
В различните книги са дадени различни системи и интерпретации на градусите, затова нямам стопроцентова вяра в тях. Но важното е да работят в крайна сметка, да дават практически резултати. А това става с повече изследователски устрем, на принципа проба/грешка. Къде работи, къде не работи...

и понеже квадрата на мерка и сатурн е изпитание за цял живот, докато не съм на 100% сигурна не споделям....,та за мен това в горния ми пост работи....и е така :blink:.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #41 -: Април 20, 2010, 10:24:10 pm »

Иначе с освобождението или тъй наречената мокша се свързва Кету, т.е. Опашката на дракона в Джйотиш.

Защо точно Южния Лунен Възел, а не Северния Лунен Възел?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Април 20, 2010, 10:38:00 pm »
Защото Раху е главата - има очи, с които съзерцава обектите и ги пожелава, и уста, която иска да лапа.  ;D
Затова Раху е вечно "гладен", свързва се със силата на материалните желания, често /ако е акцентиран/ дава светски успехи, Кету търси освобождение от всичко това, от оковите на материята и въжделението. Кету е извън материята, затова не се включва в системата на осемте караки, т.е. сигнификатори, които се подреждат по зодиакална дължина в хороскопа. Раху, доколкото е свързан с материалните форми, може да даде забележителна красота, а Кету дава харизма.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #43 -: Април 20, 2010, 10:45:25 pm »
 виждала съм 2 пъти раху съвпад луна при мъже
1)  в раши в 10- никак не е хубав ( кету е в съвпад с юпитер, а по западната с плутон), но е много магнетичен;
2) в навамша-   пак никак не е хубав ( но луната му е на лагна в раши)- отново магнетичен

и двамата са " засмукващи" внимание
възможно е  и аз да реагирам на тази комбинация  поради моя "лапащ" раху
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Април 20, 2010, 10:52:43 pm »
И аз съм с "лапащ" Раху в знака на Лагна, а и управителят му /ретро Венера в екзалтация/ е в пъти по-силен от управителя на Кету. Управител на лунната накшатра също е Раху.
Навамша не знам доколко оказва влияние върху излъчването на родения, доколкото представя вътрешния му образ, а не толкова физиката. Докато Раши е картата, която дефинира материалните условия, респ. и самото тяло, физика...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #45 -: Април 20, 2010, 11:11:17 pm »

Затова Раху е вечно "гладен", свързва се със силата на материалните желания, често /ако е акцентиран/ дава светски успехи, Кету търси освобождение от всичко това, от оковите на материята и въжделението.

Раху като ми е в 8-ми дом в Близнаци мога ли да очаквам светски успехи по този дом и по Меркурий?  :rolleyes: Заради съвпада с Хирон сигурно ще имам успех като някакъв вид лечител.  :rolleyes:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #46 -: Април 21, 2010, 12:23:31 am »
 в индийската пак ли в 8 се пада?
раху по- често затъмнява, отколкото да  спомага ( тук концепциите на западната и индийкста доста се разминават - планета в съвпад с раху  не е желано събитие)

« Отговор #47 -: Април 21, 2010, 06:51:57 am »
душата още с раждането ни е приела зависимост, на тази от тялото, материята, и за да съществува то приема и следващи зависимости от редица обстоятелства, материята е ограничена в пространственно-времеви отрязък, всичко около нас е дефинирано от граници,самото ни въплътяване е вече несвобода, за какво освобождение иде реч тогава
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #48 -: Април 21, 2010, 08:24:06 am »
за какво освобождение иде реч тогава

от материята  :57: :57: :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #49 -: Април 21, 2010, 08:27:41 am »
аз се сещам само за  едно,  :'(
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Април 21, 2010, 10:33:46 am »
в индийската пак ли в 8 се пада?
раху по- често затъмнява, отколкото да  спомага ( тук концепциите на западната и индийкста доста се разминават - планета в съвпад с раху  не е желано събитие)

Кету също не е цвете за мирисане. Венера или Слънце в съвпад с Кету се считат за трудна позиция.
Меркурий в съвпад с Кету дава интуитивно виждане, затова се среща в картите на астролози.
Ако изключим светилата, планета в съвпад с Раху се държи по-експанзивно, екстровертно, т.е. на фокус излизат качествата на съответната планета, стават много видими (и ако това са малефици...), докато планета в съвпад с Кету се държи по-интровертно, тук посоката е отвън навътре, в дълбочина. Ако възлите в хороскопа имат съвпад с планета, те приемат от качествата на планетата, т.е. нейната енергетика, това е важно да отбележи при интепретация на планетните периоди.
Преди известно време говорех с една астроложка и тя ми каза следното относно възлите: "Когато човек силно желае, иска нещо, първо да помисли каква цена трябва да плати, ако получи исканото".

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #51 -: Април 21, 2010, 10:41:02 am »
душата още с раждането ни е приела зависимост, на тази от тялото, материята, и за да съществува то приема и следващи зависимости от редица обстоятелства, материята е ограничена в пространственно-времеви отрязък, всичко около нас е дефинирано от граници,самото ни въплътяване е вече несвобода, за какво освобождение иде реч тогава

Естествено! Душата е пропаднала в материята. Истинската ни същност не е свързана с материята и не е зависима от нея. Обаче, докато се намираме тук, пропаднали в материята, сме зависими от нея.

Струва ми се, че всички тези зависимости имат за цел само да отклонят вниманието на хората от най-важното - да открият себе си, истинската си същност и своите способности, които далеч надхвърлят това, което повечето хора мислят, че притежаваме.

Помислете си сега за всички начини, по които вашата същност е зависима от материята.

Зависими от яденето - ядеш, вкусно е, дебелееш, искаш да си строен, но не можеш да се спреш. Тогава си зависим от храната. Или пък - контролираш се и не ядеш много, но си зависим от сладките неща и не можеш да спреш да ги ядеш - пак си зависим от храната.

Тук някои ще кажат - мога да спра когато си поискам, но не искам. Това е лъжа! Същото казват и пияниците.  :P

Зависим от вреден навик - гризане на нокти и още много други. Понякога дори не осъзнаваш, че в момента извършваш такива действия. Не знаеш какво прави тялото ти и не можеш да го контролираш, защото не можеш да изоставиш вредния навик.

Зависимост от партнор, деца - мислиш, че не можеш да живееш без тях, въпреки, че те са отделни личности от теб и са свързани с теб единствено тук, в материята. След материята вие се разделяте и осъзнаваш, че истинската ти същност няма нищо общо с тези други същности, с които сте били свързани на Земята, с които сте се събрали, за да продължите рода, да се радвате заедно и да затънете още повече в материята.

Няма смисъл да комнетираме Нептуновите зависимости, най-леките от които са пристрастяване към телевизията. Между другото, за поколението на децата с Плутон в Скорпион вчера четох, че имали такава зависимост. Особено тези с ретрограден Плутон, които имали влечение към смъртта гледали много филми с насилие, за да отработят нещата, свързани със смъртта. Аз имам Плутон в Скорпион и като малка също гледах много телевизия.

Да помислим за други зависимости и за това колко пъти се заричаме, че ще правим еди какво си или че няма да правим нещо, за да си подобрим живота в някакво отношение. Но често това остава само заричане. Отново - нямаме власт над себе си и воля да го направим. Оправдания винаги могат да се намерят.

Така можем да открием още много неща, с които да разберем колко сме зависими от материята и как нямаме сили и воля да контролираме собствения си живот. А искаме да надскачаме хороскопа си. При това положение ще е трудно човек да надскочи хороскопа си. Първо трябва да надскочи себе си, което не е лесно.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #52 -: Април 21, 2010, 10:42:56 am »
кету в първи ,раху в 7-ми и във взаймна рецепция....
седнали сте да ги коментирате тея хубосници....
гаднички са ,особенно при мен. макар ,че Лилито все ми вика ,че при нея били лоши ,при мен добри :blink:.
все се питам според джойтиш ,кое им е доброто?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #53 -: Април 21, 2010, 10:43:07 am »

възлите в хороскопа имат съвпад с планета, те приемат от качествата на планетата, т.е. нейната енергетика, това е важно да отбележи при интепретация на планетните периоди.

Моят Раху е в съвпад с Хирон. Значи трябва да е приел качествата му. Това означава ли, че в този живот трябва да развивам дейности, които са по Хирон?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Април 21, 2010, 10:49:57 am »
Хело, в Джйотиш няма Хирон!  ;D И не бива да се пренасят правилата за интерпретация от ведическата астрология в западната. Ако интерпретираш възлите по този начин, трябва да разгледаш картата по индийска система, т.е. прецесия, равнознакова система, други правила за планетни връзки и аспекти...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #55 -: Април 21, 2010, 10:54:29 am »
Хело, в Джйотиш няма Хирон!  ;D

Това не означава, че не можем да пренесем опита от Индия в западната астрология и да ги съчетаем. Поне да ги свържем с новооткритите планети и астероиди, ако не нещо друго.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #56 -: Април 21, 2010, 11:01:03 am »
 те си имат достатъчно ;)
 принципът е на допълване и сравнение между двете системи ( но  не съчетаването им)

по отношение на периодите - понеже кету е мокшата-се твърди, че ако си "заминеш" в такъв период  може да излезеш от самсара

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Април 21, 2010, 11:08:10 am »
по отношение на периодите - понеже кету е мокшата-се твърди, че ако си "заминеш" в такъв период  може да излезеш от самсара

През юни ми изтича антардашата на Кету, съвсем скоро. И влизам във Венера.  :-[ Излизането от Самсара ще го отложа за по-късно май...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #58 -: Април 21, 2010, 11:28:12 am »

по отношение на периодите - понеже кету е мокшата-се твърди, че ако си "заминеш" в такъв период  може да излезеш от самсара

Може и да може, може и да не може. Откъде да знаеш, пък и ще рискуваш ли, за да разбереш!

Става въпрос не за излизане от Самсара, а за освобождаване от материята още, докато си в материята. А също за придобиване на известни сили, докато си в материята. Сили да контролираш себе си и своя живот.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #59 -: Април 21, 2010, 11:34:17 am »
През юни ми изтича антардашата на Кету, съвсем скоро. И влизам във Венера.  :-[ Излизането от Самсара ще го отложа за по-късно май...
ухааа:) венера значи тя ти беше добре поставена -екзалтация ?