Здравей Гост

Планети и освобождение

• 141 Отговора
  • 21724 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:Планети и освобождение
« Отговор #60 -: Април 21, 2010, 11:37:22 am »

по отношение на периодите - понеже кету е мокшата-се твърди, че ако си "заминеш" в такъв период  може да излезеш от самсара

Я някой доброволец да ми каже кога съм в период на Кету?  :rolleyes:

По-специално ми ще е да знам и в какъв период ще съм през 2012та.  ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #61 -: Април 21, 2010, 11:57:06 am »
Сега или по-точно до 11 юли си в Раху даша, след това навлизаш в Юпитерова до 2026 /казват че такъв основен период бил много добър/. От 29.08.2012 до 12.03.2015 си в Сатурнова антардаша. В Кету подпериод си от 17.06.2017 до 24.05.2018. В Д-10 /професионалната насоченост/ Юпитер ти е в 10 дом, в Д-9 /вътрешния свят на човек/ също е в 10. Абе да ти завиди човек на Юпитера  :rolleyes: ;D  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #62 -: Април 21, 2010, 11:57:34 am »
венера значи тя ти беше добре поставена -екзалтация ?

Ретроградна, в екзалтация, управител на Лагна в раши и навамша, атмакарака и варготтама...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #63 -: Април 21, 2010, 12:06:45 pm »
Сега или по-точно до 11 юли си в Раху даша, след това навлизаш в Юпитерова до 2026 /казват че такъв основен период бил много добър/. От 29.08.2012 до 12.03.2015 си в Сатурнова антардаша. В Кету подпериод си от 17.06.2017 до 24.05.2018. В Д-10 /професионалната насоченост/ Юпитер ти е в 10 дом, в Д-9 /вътрешния свят на човек/ също е в 10. Абе да ти завиди човек на Юпитера  :rolleyes: ;D  :P

асол, може ли и аз :-[ ,да знам в каква даша съм и в какъв период :blink: ;).
много благодаря!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kaya

• 2893
« Отговор #64 -: Април 21, 2010, 12:11:03 pm »
венера значи тя ти беше добре поставена -екзалтация ?

Ретроградна, в екзалтация, управител на Лагна в раши и навамша, атмакарака и варготтама...

то остана ли нещо, което да не е :P
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #65 -: Април 21, 2010, 12:27:50 pm »

Мерси  :blink: 

Ами много хубаво-значи след 11.7. ще ми тръгне  ;D (по прогресии също ми излиза така само да мине тоя юни)

Оф а тази Сатурнова антардаша да не вземе да ме килне  :-\ А в каква антардаша съм сега?  :rolleyes:

*

Asol

• 4140
« Отговор #66 -: Април 21, 2010, 12:58:41 pm »
...марсов подпериод. Но доколкото съм запозната периодите и подпериодите във ведическата се разглеждат въз основа на разположението на съответната планета в карта раши и навамша или пък някоя друга от производните карти -  т.е в зависимост какво ни интересува. Но твоя Юпитер ми се чини добре ситуиран, ще чакаме отзиви  ;D

много благодаря!
Може, ако си дадеш данните.  :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #67 -: Април 21, 2010, 12:58:47 pm »
 Къде ги изчилслявате даши, антардаши..?

*

Марая

• 28287
« Отговор #68 -: Април 21, 2010, 01:44:20 pm »
колко би било хубаво да умееш да работиш по двете :
потвърждение по джойтиш или потвърждение по западната....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #69 -: Април 21, 2010, 06:11:28 pm »
Слънце в съвпад с Кету се считат за трудна позиция.

Лили, в какво се изразява тази трудност и въобще в Джйотиш какво означава съвпада на Слънцето с Кету?
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Марая

• 28287
« Отговор #70 -: Април 22, 2010, 09:53:10 am »
...марсов подпериод. Но доколкото съм запозната периодите и подпериодите във ведическата се разглеждат въз основа на разположението на съответната планета в карта раши и навамша или пък някоя друга от производните карти -  т.е в зависимост какво ни интересува. Но твоя Юпитер ми се чини добре ситуиран, ще чакаме отзиви  ;D

много благодаря!
Може, ако си дадеш данните.  :blink:

асол ,пратих ти на лични данните си!
кажи ми моля те в каква даша и антърдаша съм...поне да знам според джойтиш какъв ми е периода....

*

Asol

• 4140
« Отговор #71 -: Април 22, 2010, 10:22:26 am »
кажи ми моля те в каква даша и антърдаша съм...поне да знам според джойтиш какъв ми е периода....

:o Да, знам. Още вчера ти пратих инфото на ЛС :o Явно не си го получила  :unsure:

Ето пиша тук.
От 06.02.2002-06.02.2020 си в Раху даша /период/, до 18 януари тази година си била в Сатурнов подпериод, с начало 14 март 2007. От 18 януари си в Меркуриев подпериод до 7 август 2012. След това следва Кету подпериод до 25 август 2013.

*

Марая

• 28287
« Отговор #72 -: Април 22, 2010, 10:33:44 am »

:o Да, знам. Още вчера ти пратих инфото на ЛС :o Явно не си го получила  :unsure:

Ето пиша тук.
От 06.02.2002-06.02.2020 си в Раху даша /период/, до 18 януари тази година си била в Сатурнов подпериод, с начало 14 март 2007. От 18 януари си в Меркуриев подпериод до 7 август 2012. След това следва Кету подпериод до 25 август 2013.

много ти благодаря! :kissd:
Раху даша ще рече -период на СЛВ /нали така ,да не бъркам нещо?/.
влиянието на меркурий е до август 2012.
има ли повече инфо за тези периоди и би ли дала посока как се тълкуват? същия ли е принципа като при западната?!
според Лили , позицията на моя Раху била добра :-\ :unsure:. как се разбира това?
много благодаря и ме извини за притиснението :blink: :-[

*

Asol

• 4140
« Отговор #73 -: Април 22, 2010, 10:50:44 am »
има ли повече инфо за тези периоди и би ли дала посока как се тълкуват? същия ли е принципа като при западната?!
според Лили , позицията на моя Раху била добра :-\ :unsure:. как се разбира това?

Да. Иначе има информация за планетните периоди в Джйотиш ... намирала съм в нета било то на руски или английски, както има инфо и за западната, но знаеш, че както и при западната си зависи кое, къде, защо, какво в конкретната карта... през тази призма се разглеждат и планетните периоди. Не мога да ти кажа повече за съжаление, ако Лили, Кая, Дияна могат да споделят нещо повече ... :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #74 -: Април 22, 2010, 11:03:50 am »

Да. Иначе има информация за планетните периоди в Джйотиш ... намирала съм в нета било то на руски или английски, както има инфо и за западната, но знаеш, че както и при западната си зависи кое, къде, защо, какво в конкретната карта... през тази призма се разглеждат и планетните периоди. Не мога да ти кажа повече за съжаление, ако Лили, Кая, Дияна могат да споделят нещо повече ... :blink:

много ти благодаря Асол! :wub: :blink:

*

tool

« Отговор #75 -: Април 22, 2010, 06:25:35 pm »
Докато Уран символизира индивидуалистичен, егоцентричен и своеволен подтик за свобода на изразяване, в идеалния случай Нептун представя подтик за окончателна, трансцендентна свобода, където губим ограниченията на его-индивидуалността и се освобождаваме от ограниченията както на интелекта, така и на егото.

Може би най-практичният начин да се изрази същността на натурата на Нептун е, да се каже, че неговите аспекти представят начини, по които се опитваме да се изплъзнем от всички ограничения: традиции, его, материален свят и грубостта на ежедневния живот.
~ Стивън Аройо

*

Марая

• 28287
« Отговор #76 -: Април 22, 2010, 06:50:51 pm »
ооо ,Гал , къде се губиш? ;)
знаеш ,ли накара ме да се замисля над последния ти пост в тази тема...
защото според мен най-лесно се проработва уран в натала от хора ,които имат интерес към астрологията и метафизиката.
нептун /лятото го отработвахме яко на морето ;D ;D/, но всъщност интегрирането му го свързвам основно и само с любов! :blink:

*

Nebesna

« Отговор #77 -: Април 22, 2010, 06:53:55 pm »
Може би най-практичният начин да се изрази същността на натурата на Нептун е, да се каже, че неговите аспекти представят начини, по които се опитваме да се изплъзнем от всички ограничения: традиции, его, материален свят и грубостта на ежедневния живот.[/i] ~ Стивън Аройо

А, точно това се опитва да направи и моята квадратура на Нептун със светилата. Психолозите наричат това "ескапизъм"- бягство от грубата действителност в света на мечтите, илюзиите и фантазиите. Слава богу, че Нептун има точен тригон със Сатурн, който да го връща обратно навреме.

*

tool

« Отговор #78 -: Април 22, 2010, 07:15:44 pm »

ее, прогресивната ми Луна нали излезе от 12-ти дом и вече хич не ме свърта на едно място ..  :P

Цитат
според мен най-лесно се проработва уран в натала от хора ,които имат интерес към астрологията и метафизиката.

Да, така казват. Аз съм с голям интерес към астрологията, но за по-сигурно мисля да си пребоядисам и стените в хола, че ми транзира в 4-ти дом ..  :P

А, точно това се опитва да направи и моята квадратура на Нептун със светилата. Психолозите наричат това "ескапизъм"- бягство от грубата действителност в света на мечтите, илюзиите и фантазиите. Слава богу, че Нептун има точен тригон със Сатурн, който да го връща обратно навреме.

Според Аройо, предизвикателните аспекти на светилата с Нептун са по-творчески и продуктивни, отколкото хармоничните. Нарича ги аспекти на духовния търсач. Но личността трябва да бъде заземена в сатурновата реалност, за да може напълно да оцени и използува възвишаващият аспект на нептуновите измерения на живота.

*

Марая

• 28287
« Отговор #79 -: Април 22, 2010, 07:30:38 pm »

ее, прогресивната ми Луна нали излезе от 12-ти дом и вече хич не ме свърта на едно място ..  :P

Цитат
според мен най-лесно се проработва уран в натала от хора ,които имат интерес към астрологията и метафизиката.

Да, така казват. Аз съм с голям интерес към астрологията, но за по-сигурно мисля да си пребоядисам и стените в хола, че ми транзира в 4-ти дом ..  :P

това с прогресивната луна е ясно!честито!печелите много... ;D ;).
и аз я чакам мойта ,остават 37мин. да напусне 12-ти прогресивен ,иначе е във втори натален.
а по въпроса за урандано да мине номера само с боядисване....,щото при мен е все още ад.
подейства ми на всички нива ,емоционално ,ментално и квото се сетиш...
разбира се най-силно се усети точно при първите квадратури с упр. на 7-ми/съуправителя/ , после при квадрата със слънце ,после при точния съвпад с иц....
сега ,все още е в 4-ти но вече е в тригон към асц и секстил с дсц ,както и секстил с управителя на дсц-венера....та ,дано да му усетя благинките....
но ,за статистиката искам да ви споделя ,че аспекта на уран/нептун е сериозен аспект ,който дава много положителни резултати по повод на забулени и забатачени неща ,особенно ,когато по някакъв начин една от двете планети управлява домовете на края.... :blink: