Здравей Гост

Интегриране на планетите

• 164 Отговора
  • 23546 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:Интегриране на планетите
« Отговор #20 -: Април 21, 2010, 02:04:25 pm »

А как можеш да уцелваш точното време?  :unsure:

В натала тази способност,често я имат личностите с хармоничен аспект Марс/Сатурн или добре интегриран Сатурн като цяло.

Което ще рече-да усещаш кога момента е подходящ за действие,кога нещата са назряли т.е. да виждаш външните по-големи обстоятелства като подходящи,да усещаш кога на нещо му е времето.За това повечето астролози имат добре поставен или интегриран Сатурн,особено ако се занимават с прогностика.

Пример: ако ти днеска  си научила 20 процента от това което ти е необходимо да си напишеш книгата, как мислиш-сега ли е времето да я започнеш,да я завършиш и издадеш?Какъв ще бъде резултата.Сатурн търси оптимален резултат,за това използва най-подходящият момент когато нещо може да стане.Ако не си интегрирала Сатурн или имаш труден аспект на него към Марс,желанието ти може да е по-силно от настоящите обстоятелства и възможности,да избързаш нещата и да не уцелиш точното време и въпреки това да си реализираш събитието.Да ще имаш събитие,но тъй като не си уцелила момента,това ще окаже голямо влияние върху резултата.Същото е и със забавянето-натрупала си много енергия,но продължаваш да трупаш и трупаш,искаш всичко да ти е сигурно и прекаляваш с тази сигурност и в един момент изпускаш момента за най-добра реализация на тази енергия (това се показва отвън,но не всеки може да го види) или ти се изчерпва желанието,двигателя и се отказваш,символично Сатурн е земя и ако е по-силен ще затрупа огъня на Марс;ако огъня на Марс е в повече,а земята на Сатурн по-малко, енергията няма да придобие здрава форма,която да я направи функционираща и полезна и тя бързо ще изгори.

Човек трудно може да разбере кармата си, защото не знае какво е писано да му се случи в бъдеще. Но, ако човек приема кармата си, тогава ще има ли развитие? Той може да се стреми да изпълнява всичките си дългове, но ако е недоволен, тогава ще има развитие и ще се стреми към промени - тук вече се преминава към Уран. Съгласен ли си с това?  :rolleyes:

Разбирането на кармата не се обвързва с това какво може да се случи,а защо нещата са такива каквито са и следователно на къде отиват,търси се есенциалният смисъл.Източник на кармата като модел идва от ума и съзнанието,за това когато човек разбере своето си съзнание и ум,може да разбере къде се улавя в кармичен капан и кое е в следствие на нещо друго.Астрологията е добър източник на самопознание,а живота на един човек като няма как да не го отразява,защото това му е основно свойство.

От кое да е недоволен-от дълговете или от себе си че ги е допуснал?Ако е второто,това може и да бъде мотивация, човек да се освободи от корена от това което го ограничава,за да не се случва в последствие,но мисля че това пак е проява на Сатурн т.е. мъдрост.Уран има отношение към духа и това са скоци в развитието,понякога такива скоци могат да скъсат определени вериги и човек да се освободи преждевременно,дори и от предварително зададени следствия,но тук са преки намеси на духа,а кога съзнанието го изявява е отделен въпрос.

*

Nebesna

« Отговор #21 -: Април 21, 2010, 02:10:23 pm »
Сега ще кажа какво съм имала предвид, Синухе. Импулсивните хора не признават граници, поне докато трае импулса. Например моя приятелка, например не може да потисне зависимостта си към хазарта и после се "хапе за гъза", когато има да връща пари. Разбира се, че НЕ Сатурн е виновен за тази зависимост, нито за капризите, но добре интегрирания Сатурн дава усещането на МЯРКА.

А от друга страна потискането и задръжките са изключително нездравословно поведение. това пък е другата крайност в проявлението на Сатурн.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #22 -: Април 21, 2010, 02:11:21 pm »

все си мисля ,че капризите са по венера...

Капризите са по Венера и по Луна.По Венера са капризите-харесва ми ,не ми харесва,колебая се това ли онова ли,както и различните желания за задоволяване на егото и тялото.

По Луната са капризите свързани с нейното непостоянство и често сменящи се настроения (като твойта щерка  ;D).
Както ако е едно дете без изградена ценностна система (Венера),то си е по Луната и капризите идват от неговата емоционалност,така и при инфантилните прояви при по-зрели личности.

*

Nebesna

« Отговор #23 -: Април 21, 2010, 02:12:43 pm »
Ето какво е написала АН за Сатурн:

"Сатурн дава заслуженото, след като се плати цената....
Цената понякога е удавени деца и моряци или убити войничета....

Налага ни се да мислим кои Закони нарушихме, но без да губим смирението и Вярата си....

Сатурн при висшите си изяви ни научава да свързваме съдбата си с родината или със социалната среда.
Но най-вече ни научава да работим над себе си....
Тогава разбираме, че вътрешното ни състояние влияе върху успехите или неуспехите ни...
Изследвайки вътрешното си състояние, не ни е скучно....
Препятствията, отстрочките, забавянията, изпитанията, ги използваме като възможност за духовно израстване....
Научаваме как вътрешните промени ще разрешат външните проблеми....
Дали сме на правилния път с вътрешната си работа, разбираме по външните събития...."

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #24 -: Април 21, 2010, 02:17:46 pm »

все си мисля ,че капризите са по венера...

Капризите са по Венера и по Луна.По Венера са капризите-харесва ми ,не ми харесва,колебая се това ли онова ли,както и различните желания за задоволяване на егото и тялото.

По Луната са капризите свързани с нейното непостоянство и често сменящи се настроения (като твойта щерка  ;D).
Както ако е едно дете без изградена ценностна система (Венера),то си е по Луната и капризите идват от неговата емоционалност,така и при инфантилните прояви при по-зрели личности.

това означава , че ние притежателите на козирожка венера имаме ясни и точни намерения и никога не проявяваме капризи. ;D ;D ;D
разбирам ,че за луната визираш любимата ми луна в близнаци ;D ;D ;D
и тук е мястото да кажа ,че една луна в хармоничен аспект със сатурн не може да бъде капризна до степен разхайтеност.
имам наблюдения в/у венера във везни ,в тригон луна в близнаци ,която е в квадрат на сатурн в риби....угодия няма на тази квачка! :blink: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

« Отговор #25 -: Април 21, 2010, 02:19:18 pm »
Ето какво е написала АН за Сатурн:

"Сатурн дава заслуженото, след като се плати цената....
Цената понякога е удавени деца и моряци или убити войничета....

Налага ни се да мислим кои Закони нарушихме, но без да губим смирението и Вярата си....

Сатурн при висшите си изяви ни научава да свързваме съдбата си с родината или със социалната среда.
Но най-вече ни научава да работим над себе си....
Тогава разбираме, че вътрешното ни състояние влияе върху успехите или неуспехите ни...
Изследвайки вътрешното си състояние, не ни е скучно....
Препятствията, отстрочките, забавянията, изпитанията, ги използваме като възможност за духовно израстване....
Научаваме как вътрешните промени ще разрешат външните проблеми....
Дали сме на правилния път с вътрешната си работа, разбираме по външните събития...."

Мдаа, и аз много харесвам този цитат, особено повдигнатото.
И съдейки по най-засегнатото от Сатурн място в картата ми и проявите на външно ниво, означава че не съм интегрирала все още тази планета, още повече че ми е възлова по рождение...

*

Nebesna

« Отговор #26 -: Април 21, 2010, 02:21:19 pm »
Аз мисля, че няма хора с идеално интегриран Сатурн в хороскопа. Например моят е зле интегриран, спрямо Марс.
Марс ми е в куинсконс към Сатурн -пренебрежим аспект на фона на квадратурата с Юпитер. Та трябва да разчитам на тригона между Юпитер и Сатурн, който ми дава далновидност и предвидливост, както и стратегически способности, за да не си строша главата, всеки път, когято действам. при мен нещата винаги трябва да са много добре премислени преди да започна да действам. тук не става дума за ежедневните и рутинни дейности, а за нови инициативи. В идеалните дейности нямам проблем - Марс хвърля тригон към Слънцето, но когато трябва да са практични, тряьбва да са много добре обмислени.

Още един извод: Сатурн е ПРАКТИЧНОСТ.

*

Nebesna

« Отговор #27 -: Април 21, 2010, 02:25:45 pm »
имам наблюдения в/у венера във везни ,в тригон луна в близнаци ,която е в квадрат на сатурн в риби....угодия няма на тази квачка! :blink: ;)

Най-после се разсмях...днес цял ден ми беше криво и изморено.  ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Април 21, 2010, 02:31:34 pm »

Най-после се разсмях...днес цял ден ми беше криво и изморено.  ;D ;D ;D

радвам се ,че те разсмях ;), ама на мен понякога хич не ми е до смях....,знаеш ли колко каприз притежава?!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Април 21, 2010, 02:47:00 pm »
интересно е ,че до тук коментирахме само сатурн. вероятно той най-трудно се интегрира...,а как усещате интеграцията на юпитер в картите си?
и мислите ли ,че боравите в синхрон с неговите енергий?

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #30 -: Април 21, 2010, 02:56:03 pm »
Аз имам проблем с интегрирането на Сатурн.Много съм импулсивна, но най-вече при отношенията си с хората.Мога много време да съм с някого, но след 100 години решавам, че няма смисъл и слагам край.С доста неща е така, вземам решение , а после доста често съжалявам.
Е имам  положителен аспект на луната със Сатурн, но имам и такъв и с Уран, а и квадратура с Плутон.Емоциите доста ми пречат, и много ми личи.Според мен най-голямото постижение в този живот е да се науча на смирение и търпение и последователност, защото съм доста хаотична. Имам две квадратури на Марс и Юпитер с Уран. :lol:

*

Helo

« Отговор #31 -: Април 21, 2010, 03:08:31 pm »
Любопитно ми е да разбера за интегрирането на Нептун в хороскопа.  :rolleyes: И тук не става въпрос за ексцесии като наркотици и прекалена употреба на алкохол или за зависимости като към тютюнопушенето, телевизията. Не знам дали зависимостта към Интернет се числи към Нептуновите зависимости.  :-\

Нептун дава емоционалност и затова музиканти и актьори са по тази планета. Обаче за справяне с прекалената емоционалност трябва освен интегриран Нептун, също и интегрирани в известна степен Сатурн, Луна.

Вие какво бихте добавили за интеграцията на Нептун? Особено за връзката с духовността?  :rolleyes:

*

holanda

« Отговор #32 -: Април 21, 2010, 03:46:30 pm »
интересно е ,че до тук коментирахме само сатурн. вероятно той най-трудно се интегрира...,а как усещате интеграцията на юпитер в картите си?
и мислите ли ,че боравите в синхрон с неговите енергий?

при мен Юпитер е в съвпад с Хирон в Рак в 9 дом и квадратира Слънцето ми.Това ми създава сериозни проблеми да играя подчинена роля.Трудно ми е да приема,че бих могла да си имам началник 
  и да се съобразявам с мнението му :-X.Най-често се бунтувам срещу несправедливости,но предвид възрастта ми и неустановената все още социална позиция-не ме приемат насериозно.Тук вече се включва Хирон,де. ;D

иначе като цяло-Юпитер  е най-високо издигната планета,но квадрата със Слънцето и опозицията със Сатyрн,Уран и Нептун ми съсипват живота и спокойствието :lol:.Бих казала още нещо за квадрата със Слънцето-такива хора се имат за 'голямото Добро утро'',а интегрирацията е възможна само ако достигнат положението и образа,които се опитват да догонят... ;D

« Последна редакция: Април 21, 2010, 06:35:29 pm от жълтолилава »

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #33 -: Април 21, 2010, 03:51:18 pm »
хъ....

мен Сатурн-а ми е управител на хороскопа + това е в съвпад с МЦ и ЮЛВ + опозиция Венера....
незнам до колко съм го интегрирала....но съм добре запозната със смирението, ограниченията идващи от вън и си знам, че ако не се съобразявам и не внимавам винаги ще имам проблеми....и ето една ситуация, в която започнах да губя търпение и реших, че мога да мина по лесния начин  :96:Сатурнчо ме върна да повтарям....ама какво да се прави ще се съобразяваме....друг избор няма...
а за Нептун-а...той какъвто е хлъзгав и размит ....как да го хванеш та да го интегрираш....поне за мен е така....особено като ми е в опозиция на Слънцето...
А пък Юпитера ми... :91:...той горкия между чука и наковалнята....върха на тао-сладоледа.....квадратиран от Венерка и Сатурнчо....

за....Нептун интегриран може би ...най-висшите духовни ценности .....млосърдие, състрадание, себеотрицание в името на общото благо и......всяко божествено проявление....но реалността е друга за съжаление и за това сме хора, за да се научим на тези неща доколкото е възможно..........

:-[  :blink:

« Отговор #34 -: Април 21, 2010, 04:48:21 pm »
  Ето ви нещо, което на мен ми напомня за интеграцията на Сатурн....най-вече

ХАМЛЕТ

Да бъдеш или не? Туй е въпросът.

Дали е по-достойно да понасяш

стрелите на свирепата съдба,

или обнажил меч, да се опълчиш

срещу море от мъки и в таз битка

да ги зачеркнеш всички? Смърт… Заспиваш…

И толкова… И в тоя сън изчезват

душевният ти гнет и всички болки,

измъчващи плътта ни. Такъв завършек —

от бога да го просиш! Смърт… Заспиваш…

Заспиваш… И сънуваш може би?

Ха, тук е спънката! Защото туй —

какви ли сънища ще ни споходят

в тоз смъртен сън, когато се измъкнем

от бренната обвивка — то ни спира,

таз мисъл прави земните ни мъки

тъй дълголетни. Кой търпял би инак

безчетните камшици на века ни:

неправдите на наглия потисник,

високомерието на рода,

сълзите на отритнатата обич,

бавежа на закона, произвола

на тлъстия чиновник, злия присмех,

със който недостойният заплаща

на тихата заслуга — всичко туй,

когато едно бодване тук вляво

очиства сметките ни? Кой би пъшкал

под бремето на отмилял живот,

ако не беше този страх пред него

зад гроба, в неоткритата страна,

отдето никой пътник се не връща?

Той смазва волята ни и ни кара

да се мирим с познатите беди,

наместо да летим към непознати.

Тъй размисълът прави ни пъзливци

и руменият цвят на мъжеството

посърва под отровното белило

на многото мъдруване. И ето,

мечти високи, почини с размах

отбиват се встрани и губят право

да се зоват „дела“! …

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #35 -: Април 21, 2010, 06:31:57 pm »
Тук можем да направим препратка към 4-те нива на проработка на Подводни.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #36 -: Април 21, 2010, 06:55:55 pm »
Любопитно ми е да разбера за интегрирането на Нептун в хороскопа.  :rolleyes: И тук не става въпрос за ексцесии като наркотици и прекалена употреба на алкохол или за зависимости като към тютюнопушенето, телевизията. Не знам дали зависимостта към Интернет се числи към Нептуновите зависимости.  :-\

Нептун дава емоционалност и затова музиканти и актьори са по тази планета. Обаче за справяне с прекалената емоционалност трябва освен интегриран Нептун, също и интегрирани в известна степен Сатурн, Луна.

Вие какво бихте добавили за интеграцията на Нептун? Особено за връзката с духовността?  :rolleyes:

Хело, ти ме накара да се замисля.......Тоя Нептун много ми се губи нещо. При мен е в 4 дом. Странно....Не пия, не пуша......моите зависимости са по-скоро плутониански....
Но сега се сещам. На времето, по време на първия  ми брак, бившия ми мъж беше представител на Риби, може да се брои. Баща ми също беше Риби, до тук добре, аа сега....
 :o :o :o
Освен да си купя рибки, за да го преработвам......знам ли ????
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #37 -: Април 21, 2010, 07:42:38 pm »
  Ето ви нещо, което на мен ми напомня за интеграцията на Сатурн....най-вече

ХАМЛЕТ

Да бъдеш или не? Туй е въпросът.

Дали е по-достойно да понасяш

стрелите на свирепата съдба,

или обнажил меч, да се опълчиш

срещу море от мъки и в таз битка

да ги зачеркнеш всички?
Смърт… Заспиваш…

И толкова… И в тоя сън изчезват

душевният ти гнет и всички болки,

измъчващи плътта ни. Такъв завършек —

от бога да го просиш! Смърт… Заспиваш…

Заспиваш… И сънуваш може би?

Ха, тук е спънката! Защото туй —

какви ли сънища ще ни споходят

в тоз смъртен сън, когато се измъкнем

от бренната обвивка — то ни спира,

таз мисъл прави земните ни мъки

тъй дълголетни. Кой търпял би инак

безчетните камшици на века ни:

неправдите на наглия потисник,

високомерието на рода,

сълзите на отритнатата обич,

бавежа на закона, произвола

на тлъстия чиновник, злия присмех,

със който недостойният заплаща

на тихата заслуга — всичко туй,

когато едно бодване тук вляво

очиства сметките ни? Кой би пъшкал

под бремето на отмилял живот,

ако не беше този страх пред него

зад гроба, в неоткритата страна,

отдето никой пътник се не връща?

Той смазва волята ни и ни кара

да се мирим с познатите беди,

наместо да летим към непознати.

Тъй размисълът прави ни пъзливци

и руменият цвят на мъжеството

посърва под отровното белило

на многото мъдруване. И ето,

мечти високи, почини с размах

отбиват се встрани и губят право

да се зоват „дела“! …

Вероятно :sat: е тормозил Шекспир по това време... :19:

*

holanda

« Отговор #38 -: Април 21, 2010, 07:47:22 pm »
сигурно му е бил връз Меркурия и е хвърлил некои тригон към Нептуня ;D

« Отговор #39 -: Април 22, 2010, 09:56:24 am »
   Мисля, че доста голяма част от енергиите на планетите съм успяла по някакъв начин да ги интегрирам или да ги отработя. Първо, голяма част от планетите са ми попадали под ударите на тежките транзити, остана само да си отработя Хирон, а тежките транзити през съвпад на Сатурн, няма да ми се случи, но опозицията и квадратите съм ги отработила. Съзнавам, че тази година и 45-годишнината ми ще са едни от най-тежките години. Естествено, ако надскоча тази...Ако намеря баланса между физическото и душевното /не духовното/ съществуване ще се разтоваря от огромен товар. Казвала съм че когато човек няма какво повече да даде на този свят и няма за какво да живее - той си отива. В момента съм се снишила максимално - ослушвам се да хвана светлинката, живеца, ветреца, за да ми покаже посоката накъдето да продължа...Да ви постна и картата със символичните дирекции, за да ме разберете по-добре - защо 40-годишнината ми е възлова, както и 45-та. Поради многото минорни аспекти в натала....