Здравей Гост

Интегриране на планетите

• 164 Отговора
  • 23560 Прегледи
*

Helo

Интегриране на планетите
« -: Април 21, 2010, 11:48:48 am »
Цитат
Лили написа:
"Само този, който е интегрирал Сатурн в картата си, може да се качи на нептуновия облак с възможност за връщане назад."

Лили, по кое можем да познаем, че еидн човек си е интегрирал Сатурн? Изброй какво притежава такъв човек - характер и друго.

А за останалите - според вас какви са показателите, че дадена планета е интергрирана, като посочим характеристиките на интергирането на всяка планета.

*

Lillie

• 30532
Re:Интегриране на планетите
« Отговор #1 -: Април 21, 2010, 11:55:05 am »
Напиши си на едно листче кои са положителните страни на Сатурн и ще намериш отговор на въпроса.
Мога да изброя кои са качествата, които алармират за проблем с интеграцията /проработката/ на Сатурн. Но мисля, че и ти самата лесно ще се досетиш, а и вече неведнъж съм ги споменавала в други теми...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #2 -: Април 21, 2010, 12:08:37 pm »

Мога да изброя кои са качествата, които алармират за проблем с интеграцията /проработката/ на Сатурн.

Добре, ще изброиш ли кое показва проблем с интеграцията на Сатурн? Освен мързел, липса на самодисциплина, привързаност към материалните блага, скъперничество, свръхработохолизъм?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3 -: Април 21, 2010, 12:26:33 pm »

Мога да изброя кои са качествата, които алармират за проблем с интеграцията /проработката/ на Сатурн.

Добре, ще изброиш ли кое показва проблем с интеграцията на Сатурн? Освен мързел, липса на самодисциплина, привързаност към материалните блага, скъперничество, свръхработохолизъм?

мързела според мен е по юпитер , не по сатурн.
свръхработохолизма е по марс ,не по сатурн.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Април 21, 2010, 12:27:13 pm »
Едно от качествата, които дава Сатурн, е осъзнаването, че ние сме отговорни за собствената си съдба, а не някой друг. Проектирането на вина и незадоволени претенции върху друг човек, т.е. когато вменяваме вина другиму и го държим отговорен за провалите и неуспехите в собствения ни живот, за неудовлетворените ни потребности /Луна/ е проява на инфантилност, т.е. ниска интеграция на сатурновия принцип в хороскопа. Някои хора остават инфантилни през целия си живот, за всяко нещо тропат с крак като малко обидено дете /Луна/. Приемането на нещата за даденост, т.е. когато мислим, че някой нещо ни е длъжен, е също проблем с интеграцията на лунно-сатурновата тема в хороскопа, т.е. човек очаква някой друг да задоволява потребностите му и да поема неговите отговорности.
В общи линии това е, нямам много време да отговоря по-подробно, работа ме чака. Интеграция на Сатурн, какво да се прави.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Април 21, 2010, 12:28:41 pm »

Мързелът е по Луна.
Лакомията и прахосничеството са по Юпитер, по Сатурн е скъперничеството.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Април 21, 2010, 12:31:34 pm »

Мързелът е по Луна.
Лакомията и прахосничеството са по Юпитер, по Сатурн е скъперничеството.

все ми се струва ,че и юпитер има свойството за мързел ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Април 21, 2010, 12:32:59 pm »
Заедно с Луната, да, мързел и лакомия.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Април 21, 2010, 12:38:19 pm »
Заедно с Луната, да, мързел и лакомия.  ;D

и , ако няма кой да ги подбутне ,ела да видиш какво става! ;D ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Април 21, 2010, 12:41:01 pm »
интегриран сатурн:
поемане на отговорност
носене на отговорност
ясни правила
приемане на трудностите не като пречка , а като стимул за реализация на всяко намерение и проект.
търпение , но не и смирение
работа по отношение на ценностната система

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Април 21, 2010, 12:45:27 pm »
Сатурн символизира обществения морал, реда и дисциплината, нашите задръжки и ограничения. Сатурн е в основата на всички структури, на предпазливостта и консерватизма. Но нали знаете, че предпазливостта не води към израстване? Човекът, който е интегрирал в себе си Сатурн е онзи, който приема за нормални качества като: ред, дисциплина, последователност, настойчивост, твърдост, упоритост, постоянство, йерархична подчиненост, икономия на материя и енергия и разумното им изразходване и др. подобни. такъв човек не се бунтува срещу реда и не руши създадените структури, без да има ясната визия за това как ще изглеждат нещата на нова основа. Човекът, интегрирал Сатурн в себе си приема своите слабости, осъзнава своите страхове и се изправя лице в лице с тях. Не се бунтува срещу "авторитета", срещу Бога и срещу "Бащата". Последните ги слагам в кавички, тъй като съм употребила символичното им значение. Мога още много да изброявам. но нека и други да се включат в темата. Ако се сетя друго, ще продължа.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #11 -: Април 21, 2010, 12:50:38 pm »
И аз да допълня:

Интегриран Сатурн: да уцелваш точното време,да управляваш времето си,да знаеш кога да спреш и да се откажеш,кога нещо вече не ти е полезно и сам да го отрежеш от себе си (с косичката тя е за това).

Да разбираш кармата си и да я приемаш,съзнателно да се насочваш да изпълняваш всичките си дългове.

Да гледаш на живота и на опита като най-големият учител.

Да си поставяш здравословни граници между теб и околните,между теб и света,да си изградил способността за самоизолация,да се чувстваш комфортно когато си сам и когато не действаш .

Да можеш да казваш НЕ на егото си от призмата на един помъдрял АЗ,особено ако е склонно да прекалява.

Да използваш ограниченията и да ги превръщаш в злато.

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Април 21, 2010, 12:55:15 pm »
Да не се поддаваш на импулсите и желанията си, да управляваш капризите си, да пестиш време и енергия, да градиш.

*

Helo

« Отговор #13 -: Април 21, 2010, 01:03:47 pm »
И аз да допълня:

Интегриран Сатурн: да уцелваш точното време,да управляваш времето си,да знаеш кога да спреш и да се откажеш,кога нещо вече не ти е полезно и сам да го отрежеш от себе си (с косичката тя е за това).

А как можеш да уцелваш точното време?  :unsure:

Да разбираш кармата си и да я приемаш,съзнателно да се насочваш да изпълняваш всичките си дългове.

Човек трудно може да разбере кармата си, защото не знае какво е писано да му се случи в бъдеще. Но, ако човек приема кармата си, тогава ще има ли развитие? Той може да се стреми да изпълнява всичките си дългове, но ако е недоволен, тогава ще има развитие и ще се стреми към промени - тук вече се преминава към Уран. Съгласен ли си с това?  :rolleyes:

*

Asol

• 4140
« Отговор #14 -: Април 21, 2010, 01:05:59 pm »
Те повечето неща вече сте ги написали, че не знам какво може повече да се добави.
Лили, под интегриран Сатурн не се ли разбира приемането на нещата такива каквито са и в една по-широка перспектива и поемането на отговорността за собствените постъпки ... стабилния вътрешен център ? Човек трудно може да бъде отговорен за неща, които са извън него, само отношението към нещо е в наши ръце. Нито пък живее сам за себе си и удовлетворяването или неудовлетворянето на някоя потребност да зависи само от него.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Април 21, 2010, 01:12:53 pm »
Лили, под интегриран Сатурн не се ли разбира приемането на нещата такива каквито са и в една по-широка перспектива и поемането на отговорността за собствените постъпки ... стабилния вътрешен център ?

Така е, всеки сам носи отговорност за съдбата си, макар че в редица случаи, когато сме изцяло зависими от обстоятествата, трудно е да го приемем. Но за някои и този урок трябва да бъде изживян.
Инфантилно е да очакваш друг да ти задоволява потребностите и въпреки всичко тази нагласа като че ли се среща сред голяма маса хора. Малките деца са изцяло зависими от грижите на родителите си; един възрастен, ако е инвалид, също е принуден да търпи зависимост; друга е ситуацията, когато някой сам си създава зависимости, което е начин и уловка за превхърляне на отговорност върху друг човек.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Април 21, 2010, 01:31:02 pm »
нещо от личен опит да споделя....
сатурн никога не носи само проблеми , защото ако това ,което днес е проблем ,утре може да се окаже тръмплин за нови постижения.
сатурн е практическа планета ,ясна и точна ,категорична по отношение на опита и целите...само тя дава умението да постигаме набелязаното. и в тоя ред на мисли ,един интегриран сатурн понякога се оказва попътен вятър към нови хоризонти!
всяка негова аспектация идва навреме ,никога по-късно или по-рано ,всяка негова стъпка се усеща като нещо съдбовно....щеш не щеш го интегрираш. и ,ако осъзнаеш посланията му ,ще ти бъде по-леко !

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #17 -: Април 21, 2010, 01:45:40 pm »
Да не се поддаваш на импулсите и желанията си,

Аз пък смятам,че подтискането,не е проява на интегриран Сатурн.Определени желания могат да идват от сърцето, дадени импулси от душата,Сатурн е добре да им даде ясен път за реализация и осъзнаване за тяхната полза или степента на такава,но не и да ги стопира.Много хора са болни (психически,физически,дори и по отношение на социалните си роли) от прекалено стопирване и подтискане на истинските им желания.Желанието движи целите и за това Марс екзалтира в знака на Сатурн,нужен е огън и енергия,импулс да се действа.А за Сатурн постигането на целите е важно,защото той търси реализация без значение-на това което се съдържа.Проблема с интегрирането му идва ако има вкопчване в постижението или зависимост от него,а другата му крайност е отказа и подтискането.

За капризите иначе съм съгласен.Но пък в крайна сметка в картата ни няма само една планета,ако всичко беше само Сатурн,то щяхме да сме само в черно-бели филми,което ме навежда за Луната-двойките планети обикновено се балансират (или имат тази сила),когато едната излезе извън баланс т.е. колкото е нужен един Сатурн на Луната, така и обратно.

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Април 21, 2010, 01:56:12 pm »
За капризите иначе съм съгласен.Но пък в крайна сметка в картата ни няма само една планета,ако всичко беше само Сатурн,то щяхме да сме само в черно-бели филми,което ме навежда за Луната-двойките планети обикновено се балансират (или имат тази сила),когато едната излезе извън баланс т.е. колкото е нужен един Сатурн на Луната, така и обратно.

все си мисля ,че капризите са по венера...

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Април 21, 2010, 02:03:30 pm »
сатурн е управител на старите и болните , на недъгавите.
обикновенно в картите на такива хора има лоши аспекти към к6 или неговия управител.
но сега се замислям , при психично болните дали няма някакъв твърд аспект на сатурн към к8 ,к12, к6...психическото здраве , ако е флустрирано от сатурн :-\ ,не е ли това начин за интеграция.
а за психиката всички знаем ,че се търси луната......