Здравей Гост

22 април- международен ден на земята

• 29 Отговора
  • 5447 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
22 април- международен ден на земята
« -: Април 22, 2010, 10:53:30 am »
да запазим земята ,като част от вселената!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:22 април- международен ден на земята
« Отговор #1 -: Април 22, 2010, 10:58:58 am »

в хороскопа на всеки от нас земята се намира точно с/у позицията на слънцето...
хората ,които усещат най-добре земята и умеят да се впишат в нейните енергий са земните знаци ,както и тези ,които имат отработени земни домове...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Април 22, 2010, 11:01:51 am »

красота!

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Април 22, 2010, 11:03:09 am »
През последните няколко години 22 април, Ден на Земята се празнува навсякъде по света. Интересът към този ден расте от година на година. Всичко започва на 22.04.1970г. Американският сенатор Гейлорд Нелсон открива първият официален Ден на Земята с цел да привлече общественото внимание, за да се приемат необходими закони за почистването на замърсените реки и другите източници на питейна вода

През 1990 г. отбелязването на Деня на Земята излезе извън границите на САЩ и стана Международно събитие. От 1990 г. започна да действа международна организация за Деня на Земята с идеална цел, регистрирана в Канада и САЩ и координираща дейностите по случай Деня на Земята на 3200 организации в 141 страни. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.

40 години след отбелязването за първи път на Деня на Земята, Светът е изложен на по-голяма опасност, отколкото когато и да било. Ако промяната на климата е най-голямото предизвикателство на нашето време, съществува също и голяма възможност да се изгради здравословна, просперираща икономика на база чиста енергия, сега и за в бъдеще. Денят на Земята през 2010г. може да бъде обратна точка за напредъка на политиките, свързани със запазване на климата, добрата енергийна ефективност, използването на източници на възобновяема енергия и други ,,зелени дейности". Този ден дава възможност на всяка отделна личност, на корпорациите и правителствата да се обединят в създаването на глобална зелена икономика.

Хора, организации и движения на този ден се обединяват от една обща цел - бъдещето на планетата Земя. Вниманието на обществеността е насочено към поведението на хората и начина, по който то влияе върху природата. Хората разбраха, че трябва да променят собствените си действия, за да защитят планетата. България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята, което започва от 1990 г. На 22 април 1992 г. президентът на Република България Желю Желев подписва Клетвата в името на Земята. Над 30 хиляди български деца се подписват под Декларацията за пълномощие за живот на Земята. Декларацията е връчена на Конференцията на ООН за околната среда и развитието, проведена в Рио де Жанейро през юни 1992 г. Оттогава всяка година България участва в отбелязването на Деня на Земята и дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата.

източник:http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=516920

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #4 -: Април 22, 2010, 03:44:14 pm »
Интересното е,че числото е 4ри,а то се свързва със земята  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Април 22, 2010, 03:58:38 pm »
В Китай четворката се счита за изключително зло и разрушително число. Страхуват се и пазят се от него много повече, отколкото ние от 13.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Април 22, 2010, 04:00:24 pm »
Интересното е,че числото е 4ри,а то се свързва със земята  ;)

това не беше ли числото на уран?

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #7 -: Април 22, 2010, 04:08:36 pm »
Да числото на Уран е,но и също така на кръстта,материята,земята.

Отделно Уран е свързан с Гея,за това 4 се свързва пак със Земята.В Мистиката съм писал повече по въпроса  ;)

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #8 -: Април 22, 2010, 06:09:56 pm »
Ден на Земята... О, какво лицемерие! Всеки ден сме на Земята, затова всеки ден е ден на Земята. Просто хората заблуждават другите и себе си, сещайки се да покажат веднъж на всеки 365 дни, че уж им пука.  ;D

"Хора, организации и движения на този ден се обединяват от една обща цел - бъдещето на планетата Земя" - фарс.

Трябва да има Година на Земята и да се чества всяка година.  ;)

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #9 -: Април 22, 2010, 06:15:46 pm »
В Китай четворката се счита за изключително зло и разрушително число. Страхуват се и пазят се от него много повече, отколкото ние от 13.

Именно на петък 13-ти и на мен, и на семейството ми са се случвали някои хубави значими събития.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #10 -: Април 22, 2010, 06:22:50 pm »
Ден на Земята... О, какво лицемерие! Всеки ден сме на Земята, затова всеки ден е ден на Земята. Просто хората заблуждават другите и себе си, сещайки се да покажат веднъж на всеки 365 дни, че уж им пука.  ;D

"Хора, организации и движения на този ден се обединяват от една обща цел - бъдещето на планетата Земя" - фарс.

не рипай толкова чадо мое  ;)  тва е същото като 8ми март, като св. Валентин, като деня на детето и много други...  :wink2:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Април 22, 2010, 06:44:41 pm »

Браво за годината, много оригинално, но все пак да не слагаме всички хора под общ знаменател. на някои ни пука.

*

tool

« Отговор #12 -: Април 22, 2010, 06:48:23 pm »

Ехаа, вижте картинката на гугъл ква е яка ..  :P  http://www.google.bg/

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Април 22, 2010, 06:53:38 pm »
земята...,нали е събрала тежеста на щастливите ни и не дотам щастливи мигове,носи ги на плещите си...обрахме всичко от нея,сечем дробовете си , бъркаме в недрата й , и .....и все търсим ,все нямаме.
защо и тя няма един ден , ден в който да почетем силата и мъдростта и , търпението й? :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #14 -: Април 22, 2010, 07:26:09 pm »
защото е лицемерно!

колко от вас на днешният ден медитираха с Гея?
колко от вас на днешният ден и изпратиха лъч любов от сърдечната си чакра?
колко от вас всеки ден или през ден се сещат за тази планета и и изпращат любов?

ако нито едно от тези неща не си направила то не ми говори за един лицемерен ден изобщо! човекът е дуален, което само по себе си е лицемерие...

всъщност не ми се говори за това... виждам енергетиката и отдавна и работата ми е по-ясна с всеки изминал ден...

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Април 22, 2010, 07:31:56 pm »
защото е лицемерно!

колко от вас всеки ден или през ден се сещат за тази планета и и изпращат любов?

ако нито едно от тези неща не си направила то не ми говори за един лицемерен ден изобщо! човекът е дуален, което само по себе си е лицемерие...

всъщност не ми се говори за това... виждам енергетиката и отдавна и работата ми е по-ясна с всеки изминал ден...

Аз само като ти видя снимката и настръхвам.

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Април 22, 2010, 07:33:28 pm »
защото е лицемерно!

за това не се говори!
прави се и се мълчи! иначе няма ефект...
аз мисля така ,вероятно и други мислят като мен.....

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #17 -: Април 22, 2010, 07:34:12 pm »
Аз само като ти видя снимката и настръхвам.

нима!?  и тва кво общо има с темата?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #18 -: Април 22, 2010, 07:36:35 pm »
защото е лицемерно!

за това не се говори!
прави се и се мълчи! иначе няма ефект...
аз мисля така ,вероятно и други мислят като мен.....

това е пълна глупост! за това планетата ни е на това дередже, щото всеки мълчи и нищо не прави!

ефект има когато се прави! след като тази планета /единствената ни налична поне за момента за тези ни тела/ изнемогва от негативна енергия - значи нищо не се прави!

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Април 22, 2010, 07:46:04 pm »
Аз мисля, че трябва да се говори за тези неща. Трябва да има традиции. Защо на Коледа всички хора се смиряват, обединяват се около рода и семейството, стават по-добри, макар и за няколко дни? Хората ходят на църква, не че всички вярват в раждането на Христос. Около коледните празници има някаква магия. Някой може да го наричат лицемерие. Всъщност няма значение кой как го нарича. Важното е, че има дни, в които се замисляме за тези неща.

Между другото Световният ден за опазване на околната среда - 5 юни е обявен за такъв, понеже на тази дата са приети много важни закони за опазването на околната среда на Конференцията в Рио де Жанейро.