Здравей Гост

Полуквадрат Венера/Марс

• 18 Отговора
  • 5342 Прегледи
*

АН

Полуквадрат Венера/Марс
« -: Февруари 16, 2005, 02:57:07 pm »

Аспектът канализира енергия, провокира действия, после ги разстройва, от там дава нулев резултат и учи на търпение ....

И лесно се свързва с “ин” и “ян” енергиите и с въпроси за взаимоотношения и набавяне на енергия....

Обикновено си доставяме недостигащата ни енергия от другите и по-точно от противоположния пол. Намериме ли донор, чувстваме се завършени и най-малко в началото смятаме, че сме едно цяло....После идват проблемите, защото това цяло все пак има най-малко два Аза.....Дори когато кажем, че оставяме на другия решенията за връзката, пак всъщност искаме да доминираме и сме в някаква борба....

Решението е просто – да си доставяме енергия не от друг човек, а от неизчерпаемата Вселена....

Периодично ни се дава време да мислим за това и да осъзнаваме – обикновено чрез действието на Сатурн, който свежда Божественото към човека....

Не стигнем ли до това, не ни помага благоприятното влияние на досатурновите планети и трудно можем да създадем хармонична връзка...

*

лилид

Полуквадрат Венера/Марс
« Отговор #1 -: Февруари 17, 2005, 10:05:24 am »
:D Здравей АН,
погледах, поумувах...това, което казваш май е за мене точно на момента...
благодаря ти  :rolleyes:  

*

Guest

Полуквадрат Венера/Марс
« Отговор #2 -: Февруари 17, 2005, 10:09:31 am »
Здравейте!

Чувала съм, че този аспект трябва да ни научи да се пазим от бързо влюбване в неподходящ партньор........но за съжаление моите познания в астрологията са много повърхностни, и защото си падам "малко" философ се опитвам да разсъждавам, но очевидно.......неуспешно, защото според зведната ми карта имам доста "трески за дялкане", а все не успявам/вече може би десетина години/.......и ето го този аспект при мен Venus Square Mars 4°58  :ph34r: , и ето и това Saturn Gemini 29°54'02 07 retrograde  :ph34r: Има ли някой, който е успял да се справи с подобни "уроци" :huh: моля да ми помогне, защото аз все не намирам верния път...въпреки, че като един типичен козирог много често се изолирам от света и търся истината...... :unsure:
          А ето и друго   Venus Conjunction Jupiter 5°35 и Jupiter Sextile Ascendant 1°26 :D  дали като развиваме него няма да си помогнем :blink: повече...

*

АН

Полуквадрат Венера/Марс
« Отговор #3 -: Февруари 17, 2005, 10:10:34 am »
ами наближава края на седмицата - съвсем подходящо време за връзка с Вселената, т.е. поне с природата :)  - иначе ставаме вампирчета или жертви на вампирчета :D  

*

АН

Полуквадрат Венера/Марс
« Отговор #4 -: Февруари 17, 2005, 10:18:11 am »
Цитат
Здравейте!

Чувала съм, че този аспект трябва да ни научи да се пазим от бързо влюбване в неподходящ партньор........но за съжаление моите познания в астрологията са много повърхностни, и защото си падам "малко" философ се опитвам да разсъждавам, но очевидно.......неуспешно, защото според зведната ми карта имам доста "трески за дялкане", а все не успявам/вече може би десетина години/.......и ето го този аспект при мен Venus Square Mars 4°58  :ph34r: , и ето и това Saturn Gemini 29°54'02 07 retrograde  :ph34r: Има ли някой, който е успял да се справи с подобни "уроци" :huh: моля да ми помогне, защото аз все не намирам верния път...въпреки, че като един типичен козирог много често се изолирам от света и търся истината...... :unsure:
          А ето и друго   Venus Conjunction Jupiter 5°35 и Jupiter Sextile Ascendant 1°26 :D  дали като развиваме него няма да си помогнем :blink: повече...
това в радикса ли е? :)  

*

лилид

Полуквадрат Венера/Марс
« Отговор #5 -: Февруари 17, 2005, 10:42:59 am »
Цитат
ами наближава края на седмицата - съвсем подходящо време за връзка с Вселената, т.е. поне с природата :)  - иначе ставаме вампирчета или жертви на вампирчета :D
:D веднъж аз съм вампирче, друг път съм храна за вампирчета...
в една конкретика от последните няколко дни аз бях вампирче... знаете ли, хич не е приятно да си вампирче, в случай че го осъзнаваш...
пожелавам си да поумувам сред природата по трансформацията на вампирския обмен на енергии в доброволен обмен на енергии :rolleyes:  

*

Guest

Полуквадрат Венера/Марс
« Отговор #6 -: Февруари 17, 2005, 10:45:52 am »
Цитат
Цитат
Здравейте!

Чувала съм, че този аспект трябва да ни научи да се пазим от бързо влюбване в неподходящ партньор........но за съжаление моите познания в астрологията са много повърхностни, и защото си падам "малко" философ се опитвам да разсъждавам, но очевидно.......неуспешно, защото според зведната ми карта имам доста "трески за дялкане", а все не успявам/вече може би десетина години/.......и ето го този аспект при мен Venus Square Mars 4°58  :ph34r: , и ето и това Saturn Gemini 29°54'02 07 retrograde   :ph34r: Има ли някой, който е успял да се справи с подобни "уроци" :huh: моля да ми помогне, защото аз все не намирам верния път...въпреки, че като един типичен козирог много често се изолирам от света и търся истината...... :unsure:
          А ето и друго   Venus Conjunction Jupiter 5°35 и Jupiter Sextile Ascendant 1°26 :D  дали като развиваме него няма да си помогнем :blink: повече...
това в радикса ли е? :)

да <_<  

*

АН

Полуквадрат Венера/Марс
« Отговор #7 -: Февруари 17, 2005, 01:15:51 pm »
Цитат

да <_<
радикалната ситуация е особено актуална при повторение на някои неща при транзити :)

особено е интересно, когато наталният Сатурн е в "анерет" - това е планета в последния градус на знака преди ингресия - действа положително и кара човек да се променя за добро... :)  

*

АН

Полуквадрат Венера/Марс
« Отговор #8 -: Февруари 17, 2005, 01:22:09 pm »
Цитат
знаете ли, хич не е приятно да си вампирче, в случай че го осъзнаваш...

ами май да, но може да се окаже ефективно при сблъсък с друг вампир - интересно, какъв ли ни е урока тогава... :)  

*

lin

Полуквадрат Венера/Марс
« Отговор #9 -: Февруари 17, 2005, 02:06:47 pm »
Цитат
радикалната ситуация е особено актуална при повторение на някои неща при транзити :)

особено е интересно, когато наталният Сатурн е в "анерет" - това е планета в последния градус на знака преди ингресия - действа положително и кара човек да се променя за добро... :)
Моят Сатурн брои ли се за такъв.... като е на 28 гр. в края на знака?
Или това че е в Рак обърква нещата?

А какво е ингресия, АН?
Извинявай, ако задавам глупав въпрос! :D  

*

АН

Полуквадрат Венера/Марс
« Отговор #10 -: Февруари 17, 2005, 02:15:39 pm »
Цитат
Цитат

Моят Сатурн брои ли се за такъв.... като е на 28 гр. в края на знака?
Или това че е в Рак обърква нещата?

А какво е ингресия, АН?
Извинявай, ако задавам глупав въпрос! :D
оу, няма глупави въпроси - имаше някаква мъдра мисъл по тоя повод :) - при това изобилие на термини в коя да е житейска област как да ги научи човек всичките :) - ингресия - влизането в следващия знак.

А анерет - планета след 29 градус до края на знака - при теб значи не е :)  

*

Guest

Полуквадрат Венера/Марс
« Отговор #11 -: Февруари 17, 2005, 02:46:29 pm »
Знам, че звучи несериозно, но все пак

възможно ли е Сатурн в 7-ми - Меркурий да провокира и предразполага към връзки с обвързани представители на противоположния пол :rolleyes:  

*

АН

Полуквадрат Венера/Марс
« Отговор #12 -: Февруари 17, 2005, 05:30:33 pm »
Цитат
Знам, че звучи несериозно, но все пак

възможно ли е Сатурн в 7-ми - Меркурий да провокира и предразполага към връзки с обвързани представители на противоположния пол :rolleyes:
аз май не съм забелязала от практиката това...

не е изключено разбира се....

ако се страхуваме от задълбочаване на връзката и от обвързване и може несъзнателно да избираме такива партньори...

Иначе Сатурн не гледа да ни улеснява в тая област на картата, в която попада :) - отделно бави малко нещата и ни учи да сме упорити и последователни и ако паднем пак да се изправим и т.н. - ами владее Козирог :)  

*

Guest

Полуквадрат Венера/Марс
« Отговор #13 -: Февруари 17, 2005, 09:38:38 pm »
Bъзможно ли е Сатурн в 7-ми - Меркурий да провокира и предразполага към връзки с обвързани представители на противоположния пол

Nikak ne razbiram  gornata frazata :huh:  :huh:  :huh:
  Izviniavaite za vaprosa, no koi tuk e v 7 dom:  Saturn, Mercure ili i dvamata ??? :huh:  :huh:  :huh:  

*

Guest

Полуквадрат Венера/Марс
« Отговор #14 -: Февруари 18, 2005, 07:52:19 am »
Цитат
Bъзможно ли е Сатурн в 7-ми - Меркурий да провокира и предразполага към връзки с обвързани представители на противоположния пол

Nikak ne razbiram  gornata frazata :huh:  :huh:  :huh:
  Izviniavaite za vaprosa, no koi tuk e v 7 dom:  Saturn, Mercure ili i dvamata ??? :huh:  :huh:  :huh:
Saturn Gemini 29°54'02 07 retrograde    :rolleyes:  

*

Guest

Полуквадрат Венера/Марс
« Отговор #15 -: Февруари 19, 2005, 10:59:50 am »
Ан това за позицията на планета "анерет" само за Сатурн ли ще важи?Или и за другите планети?Или зависи от планетата?Какво ще кажеш за Юпитер?-в края на знак и началото на дом  

*

мистик

Полуквадрат Венера/Марс
« Отговор #16 -: Февруари 19, 2005, 11:12:09 am »
госта съм аз ;)  

*

АН

Полуквадрат Венера/Марс
« Отговор #17 -: Февруари 19, 2005, 04:07:44 pm »
Всички планети могат да са в анерет.
Ако са в анерет в радикса, активирани от транзит, те се явяват доминиращи в определен житейски период и се проявяват категорично и мощно.
Бързите транзити действат краткотрайно и преди всичко върху емоции и настроения.
Бавните транзити /а те са и дълго време ретроградни/ поддържат аспект към планета в анерет продължително време /няколко месеца/ и тогава изглежда например че с години в някоя житейска област нищо не се е случвало и внезапно за няколко месеца се случват много неща.

Анеретите се активират от мажорни аспекти, но най-вече от съвпад и особено ако планетата в анерет е силно поставена в радикса.
Активираните анерети карат човек да се променя:
1.   Слънцето – свързва се с неудовлетвореност и от там положителна промяна.
2.   Луната – обръщат се емоции, настроения, проявяват се инстинкти
3.   Меркурий – променя се мисленето
4.   Венера – променят се чувствата
5.   Марс – изисква активност
6.   Юпитер – импулс за разширяване на знанията
7.   Сатурн – изисква много работа, себеутвърждаване
8.   Уран – дава желание и възможности за промяна
9.   Нептун – изисква изхвърляне на заблудите, свързва се със сънищна активност
10.   Плутон – преосмисляне и промени в стила или изобщо в живота

*

Guest_lillie

Полуквадрат Венера/Марс
« Отговор #18 -: Февруари 22, 2005, 12:39:59 pm »
Za polukvadrata Mars-Venera:
Vsi4ko kazano ot AH naistina vaji, no poniakoga po-trudno se osyznava za razlika ot klasi4eskite tvyrdi aspekti kato kvadratura i opozicia. Moje bi po-skoro deistva skrito i podmolno i ot vreme na vreme izkarva na povyrhnostta niakoi nesyznatelni 4uvstva... ne znam, pone pri men e taka - imam polukvadrat mejdu mars v Ribi na IC i retro Venera v Oven v 5 dom i tova me kara ot edna strana vse da se zabyrkvam s nepodhodia6ti hora, kato ot druga strana me vyzpira iasno i konkretno da iziasniavam poziciite si i da navlizam v kakyvti i da bilo konflikt ili protivopostaviane, dori kogato tova naistina se nalaga. I v rezultat - neopolzotvorena emocionalna energia i lipsa na cel i posledovatelnost vyv vryzkite i jivota kato cialo... ribe6ka mu rabota:)