цвят светлочервено - карта таро МАГЪТ -зодия ОВЕН -число 1
цвят зелен -карта таро -ВИСШАТА ЖРИЦА - зодия ТЕЛЕЦ- число 2
цвят синьо - карта таро- ИМПЕРАТРИЦАТА - зодия БЛИЗНАЦИ- число 3
цвят светловиолетово- карта таро- ИМПЕРАТОРЪТ- зодия РАК- число 4
цвят оранжевочервен - карта таро -ВИСШИЯ ЖРЕЦ- зодия ЛЪВ- число 5
цвят бяло- карта таро- ВЛЮБЕНИТЕ- зодия ДЕВА-число 6
из книгата на професор Харалд Брем - основател на института по цветопсихология в Бетендорф.
по-късно ще постна и останалите 6.
Нищо не ми се връзва тук.
Както и цветовете по Кейси спрямо планетите.
Индигото най-често го съотнасят към Сатурн,докато пурпурното-по Юпитер.
Нелюбими цветове:жълто,зелено,оранжево и индиго.
Оказа се съвсем наскоро,аз споделих вече някъде тука във форума,че индигото се оказа цвета ,който най-избягвам, а това се свързва с проблеми със зрението (според китайската система).Сега виждам в таблицата на Кейси,че на индигото отговаря Меркурий и макар че хич не се връзва с природата му,се връзва със 6та чакра и зрението :unsure: Преди си мислех,че най не изнасям жълтият цвят,който е Меркуриев.
Любими цветове:сиво металик,бяло,червено,пурпурно,виолетово,лилаво,златисто,светло синьо,харесва ми е петролно синьото (много ми ходи).
Неутрално подхождам към:кафяво,черно,розово.
Обаче има разлика между това къде харесвам или не даден цвят-примерно в природата харесвам жълтите цветя,оранжевите,но по себе си или около мен с тях просто не резонирам.А вероятно избягвам тъмносиния цвят за да не стана прекалено затворен,щото и без това съм Козирог,а и не ми носи никаква емоция,пасивен цвят ми е.
За лечебни цели сега гледам да се обграждам със тъмно сини и жълти цветя,гледам такива картини,да си набавя тази честота на светлината ,макар че слънчевата светлина съдържа целият спектър по принцип.Но да си призная съм луд по червените лалета и люляка дето сега ги има навсякъде

Но нарцисите си ги харесвам,макар че като цветя са по Луната :blink: А за бели цветя премирам,тия дни ще си издирвам вече момина сълза