Здравей Гост

МАГИЯТА НА ЦВЕТОВЕТЕ ПРЕЗ ПРИЗМАТА НА АСТРОЛОГИЯТА И ЧОВЕШКАТА ПСИХИКА

• 55 Отговора
  • 10322 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Една по-различна тема.
намирам я за интересна ,както от психологическа гледна точка ,така и от астрологическа гледна точка.
има цветове ,които могат да убиват и такива ,които могат да ни извадят от стрес и неприятни преживявания ,да ни дадът живот и душевно спокойствие.
всяка планета е свързана с някакъв цвят. различните източници , понякога са противоречиви по отношение на цветовете. но , всеки един от нас има свойте предпочитания.
предлагам да ги споделим на страниците на тази тема ,да отчетем влиянието на техните управители и къде и по какъв начин аспектират наталните ,както и прогресивните ни карти.
не визирам само основните цветове....можем да разгледаме всички цветове , защото някои ,които са смесица се свързват освен с различните психични състояния така и с аспектите на различни планети....
малко философско ,но и практично , а наред с това искренно се надявам ,че ще ви бъде интересно...
чрез цветотерапия се лекуват доста заболявания , а и можем да достигнем до скритите части на подсъзнанието.... :blink:

http://www.astroseer.net/forum/index.php?board=2.0
« Последна редакция: Юли 25, 2011, 09:13:23 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
И ТАКА.....
харесвам всички цветове , но основните ,които предпочитам са черно и бяло ,синьо и зелено. индигото ми е любим цвят!
различните нюанси на зеленото ,синьото ги свързвам с различни планетарни влияния....
странно ,но факт ,до скоро имах проблеми с жълтото....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
из тия дни ми се върти идеята да си боядисам спалнята в люляково-виолетово - стените, а тавана в индигово като нарисувам слънчевата система на него, за да мога като си легна да си зяпам... току виж ма е осенило нещо умно  :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Марая

• 28287
аз имам такъв мерак за банята....,в спалнята няма време за зяпане ,но във ваната си е убавиня....
на мен ми предстой преместване в ново жилище ,така ,че там вероятно ще го направя!

*

Марая

• 28287
цвят светлочервено - карта таро МАГЪТ -зодия ОВЕН -число 1
цвят зелен -карта таро -ВИСШАТА ЖРИЦА - зодия ТЕЛЕЦ- число 2
цвят синьо - карта таро- ИМПЕРАТРИЦАТА - зодия БЛИЗНАЦИ- число 3
цвят светловиолетово- карта таро- ИМПЕРАТОРЪТ- зодия РАК- число 4
цвят оранжевочервен - карта таро -ВИСШИЯ ЖРЕЦ- зодия ЛЪВ- число 5
цвят бяло- карта таро- ВЛЮБЕНИТЕ- зодия ДЕВА-число 6

из книгата на професор Харалд Брем - основател на института по цветопсихология в Бетендорф.

по-късно ще постна и останалите 6.

*

vanilla

• **
  • 1578
...на мен ми харесват червено, кафяво и жълто и оранжево.....
те всъшност цветовете, планетите и чакрите...си кореспондират....нещо интересно...

http://www.near-death.com/experiences/cayce08.html

...та според връзката на чакрите с цветовете и планетите....може ли примерно да определим по-точно къде или с коя чакра ...или с какви енергии имаме проблем.... :unsure:
защото има статии в, които пише ако имате еди какви си неща...тази чакра не ви работи правилно...но понеже описианията са винаги много общи....винаги според мен излиза, че всички(сигурно има и изключения) хора имат проблеми с всички чакри...

:unsure:

*

Марая

• 28287
-гама индиго

- това е единственото синьо ,което не понасям и незнам защо!

*

vanilla

• **
  • 1578
-гама индиго

- това е единственото синьо ,което не понасям и незнам защо!

хихих...гадничко е....ама не отива ли към зеленето...?

*

Марая

• 28287
води се петролено синьо....
от дете не го понасям. имам спомени от масовия внос на плътна китайска коприна и костюми в този цвят....

*

elfidka

• 3129
Аз имах един много дълъг период от време, дето носех само черно, но май отмина...
После последва друг етап на кафявото, охра и всичко маслено...
Сега е друго. За сравнение ще кажа, че преди не можех да опонасям розово, но сега се разтапям като го зърна някъде.
Дълго време не харесвах лилаво, сега го понасям, макар, че не ми е любим цвят, но имам 2 блузи , което е много.
Бялото не го харесвам, но слоновата кост ми е много на сърце.
Напоследък купувам сини неща. Оня ден си купих син анцунг и крамава фанелка със сини кантове за него и после се оказа, че имам още 2 сини анцунга и подобна фанелка. ;D ;D ;D ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
Да Елфи ,ти ме подсети ,другия непоносим цвят е охрата....

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
цвят светлочервено - карта таро МАГЪТ -зодия ОВЕН -число 1
цвят зелен -карта таро -ВИСШАТА ЖРИЦА - зодия ТЕЛЕЦ- число 2
цвят синьо - карта таро- ИМПЕРАТРИЦАТА - зодия БЛИЗНАЦИ- число 3
цвят светловиолетово- карта таро- ИМПЕРАТОРЪТ- зодия РАК- число 4
цвят оранжевочервен - карта таро -ВИСШИЯ ЖРЕЦ- зодия ЛЪВ- число 5
цвят бяло- карта таро- ВЛЮБЕНИТЕ- зодия ДЕВА-число 6

из книгата на професор Харалд Брем - основател на института по цветопсихология в Бетендорф.

по-късно ще постна и останалите 6.

Нищо не ми се връзва тук.
Както и цветовете по Кейси спрямо планетите.

Индигото най-често го съотнасят към Сатурн,докато пурпурното-по Юпитер.

Нелюбими цветове:жълто,зелено,оранжево и индиго.

Оказа се съвсем наскоро,аз споделих вече някъде тука във форума,че индигото се оказа цвета ,който най-избягвам, а това се свързва с проблеми със зрението (според китайската система).Сега виждам в таблицата на Кейси,че на индигото отговаря Меркурий и макар че хич не се връзва с природата му,се връзва със 6та чакра и зрението  :unsure: Преди си мислех,че най не изнасям жълтият цвят,който е Меркуриев.

Любими цветове:сиво металик,бяло,червено,пурпурно,виолетово,лилаво,златисто,светло синьо,харесва ми е петролно синьото (много ми ходи).

Неутрално подхождам към:кафяво,черно,розово.

Обаче има разлика между това къде харесвам или не даден цвят-примерно в природата харесвам жълтите цветя,оранжевите,но по себе си или около мен с тях просто не резонирам.А вероятно избягвам тъмносиния цвят за да не стана прекалено затворен,щото и без това съм Козирог,а и не ми носи никаква емоция,пасивен цвят ми е.

За лечебни цели сега гледам да се обграждам със тъмно сини и жълти цветя,гледам такива картини,да си набавя тази честота на светлината ,макар че слънчевата светлина съдържа целият спектър по принцип.Но да си призная съм луд по червените лалета и люляка дето сега ги има навсякъде  :-[ Но нарцисите си ги харесвам,макар че като цветя са по Луната  :blink: А за бели цветя премирам,тия дни ще си издирвам вече момина сълза  ;D

*

Марая

• 28287
индигово синьо- КОЛЕСНИЦАТА- везни -число 7
тъмночервено- СИЛАТА- Скорпион- число 8
Червено-виолетово- ОТШЕЛНИКА- козирог- число 9
Сиво- КОЛЕЛОТО НА СЪДБАТА- стрелец- число -10 :o :o :o
Ясно синьо- СПРАВЕДЛИВОСТТА-водолей -число 11
Червеникаво- ОБЕСЕНИЯТ- риби- число 12

това го преписах от книгата ,за която споменах.
аз също като теб съм изумена......

*

Milkyway

• 3770
Реших да споделя нещо с вас в тази тема.
Мойто момченце(на 3г и 3 мес.) обожава да рисува.Той е слънце близнаци,луна водолей и АС Рак.
Откакто му купих цветни моливи,не спира.То си ги подрежда,то си ги кътка :rolleyes: много е прилежен.Но наблюдавам нещо друго,което реших да ви споделя.От 16 цвята,той най-често рисува с жълтия или черният молив.
Аз му подавам розово например или синьо и някой друг.Той ми бута ръката.да ги оставя и продължава с избраните от него.
Реших да видя какво пише в нета за цвета и характера,все пак е някаква насока за да разбера как се чувства психически(защото както знаете още не говори).В петък му беше първият ден на детска градина и за него бе голям шок :unsure:

Жълтият цвят символизира интелект, непринуденост и интуиция. Избират го хора с висока самооценка, уверени в себе си. Те изпитват потребност от емоционално общуване, обичат да им се възхищават.
  "Жълтите" като цяло са оптимисти. Те са независими, нетърпеливи, понякога са непоследователни. Често пъти се стремят към пълно освобождаване от проблеми и грижи. Обичат всичко ново и непознато, адаптират се лесно.

Черният цвят е символ на тайнственото, загадъчното, дори зловещото. Изборът на черния цвят говори за отсъствие, липса на нещо важно за човека. Черното облекло като че ли огражда, защитава от външни въздействия.
   Любителите на черното са склонни към негативно възприятие на действителността и често търпят поражение в битките със съдбата. Като правило, те имат повишена потребност от независимост, съпротивляват се на външните влияния и не признават чуждия авторитет. "Черните" обичат да спорят и се отличават с краен субективизъм. Смятат своите идеали за непостижими.

http://margaritta.dir.bg/0502cvetove.htm
Тези отговори ме обнадеждават все пак :rolleyes:Особено за жълтия цвят.

*

Марая

• 28287
Милки , това е много хубаво , че си забелязала цветовете с които детето рисува в момента....
Бих ти препоръчала да скриеш жълтия молив , и да провериш реакцията...
Може да вземе друг цвят...виж кой ще бъде!

*

Milkyway

• 3770
Милки , това е много хубаво , че си забелязала цветовете с които детето рисува в момента....
Бих ти препоръчала да скриеш жълтия молив , и да провериш реакцията...
Може да вземе друг цвят...виж кой ще бъде!
Чудесно идея! :blink:
Така ще направя :rolleyes:

*

Milkyway

• 3770
Да ви кажа какво стана :blink:
Скрих двата жълти цвята.Порисува малко пак с черния и видя ,че нещо липсва.
Мина известно време и взе охрата :o и после оранжевото.Не след дълго обаче,явно жълтото му е липсвало и спря да рисува.После му ги върнах и пак продължи :blink:
Душичка мамина :blink:

да ти е жива и здрава :blink:- в детството ми и аз бях пристрастена като нея/тя към жълт цвят/,но към зеления цвят-рисувам,рисувам,но няма ли зелено/може една точица да е / сякаш нещо им липсва на "картините"! ми...Имам  Венера,Меркурий,Марс и Сат в телец/9дом.
  Днес като вървях и си мислех за влиянието на цветовете /на дрехите в случая/в/у хората и по-специално различно ли влияят дрехите на разл хора,или си имат постоянно и еднакво действие- например аз/Сл и Луна в овен 8д/като облека червена дреха и се чувствам зле-напрегната,натупорчена/уж е моя цвят и се предполага,че би трябвало да съм добре с него...това с цветовете съм го забелязала отдавна и започна от червения цвят с неговата напрегнатост,дето ми дава...Дали и при други хора,с др слънце ще действа пак така...Според мен действието на цвета е еднакво при вс хора-червеното винаги си излъчва напрежение,зеленото-напротив - спокойствие/моя цвят,вс/...Най-кратко моето мнение по въпроса е ,че външно ми отива червения цвят,а се чувствам добре вътрешно  с бяло и зелено.И цветовете трябва да се избират според вътрешното усещане в момента/дано ме разбрахте-пиша и разсъждавам в момента/ :P
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Milkyway

• 3770
Марсин детето ми е момченце ;D
Както и да е.Понеже видях,че си върнала темата,само ще отбележа ,че с времето започна да рисува и с другите цветове,но жълтия като че ли му е страст. :blink:

ми аз щото си свързвам жълтия цвят с момиченце  :P....Значи той ще си е на жълта вълна ,явно...това си е неговия цвят-весел характер,оптимист човек,екстровертен-супер!!!  :rolf:
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)