Здравей Гост

ВЕЩИЧКА И МАРАЯ И ОПИТА ИМ С ИНДИГО И КРИСТАЛ

• 141 Отговора
  • 22879 Прегледи
*

Divna

Re:ВЕЩИЧКА И МАРАЯ И ОПИТА ИМ С ИНДИГО И КРИСТАЛ
« Отговор #20 -: Април 26, 2010, 01:59:08 pm »
Марая, картата на дъщеря ти е наистина доста интересна.
 Александър Руперти, в книгата си " Геометрия на небето" пише специално за тази конфигурация следното:
"Когато всички планети са разположени в северната хемисфера, човекът е духовно извисен. Това е сферата, който той познава изключително добре. При такава конфигурация, трябва да се търси средната точка (мипоинта в празната хемисфера) м/у планетите, за да се открие къде е центъра на гравитация. Веднъж открили този център ние ще разберем каква е целта на живота. Ако има една планета в центъра на пълната хемисфера, то тази планета ще играе голяма роля, защото тя ще е точката на концентрация.
Транзитите и прогресиите на планетите върху тези два мипоинта ще са от голямо значение, така че необходимо е да им се обърне специално внимание."

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Април 26, 2010, 02:02:04 pm »
   Само не разбрах, когато тълкуваме планетите в критични градуси, как да го отнесем към възлите. Щото тук има възли в 0 и кусур позиция, но нали те се движат обратно на движението на планетите, значи аз го тълкувам така. Душата на този Кристал, си е избрала доста труден път, водолей-лъвската оса е отработена, защото почти напускат границите й и следващите, в които ще попадне остта е Рак-Козирог. Мммм, кво ще кажете  :mellow: Значи няма да има работа по Лъв-Водолей....

тъй като е ретро , а това е обичайното движение на възела ,аз го приемам в последния градус на лъв. точно както синухе го казва- събрания опит от лъв/водолей...критичен градус :(.
как тълкуваш картата с тея кармични плетеници..... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #22 -: Април 26, 2010, 02:10:01 pm »
 Александър Руперти, в книгата си " Геометрия на небето" пише специално за тази конфигурация следното:
"Когато всички планети са разположени в северната хемисфера, човекът е духовно извисен. Това е сферата, който той познава изключително добре. При такава конфигурация, трябва да се търси средната точка (мипоинта в празната хемисфера) м/у планетите, за да се открие къде е центъра на гравитация. Веднъж открили този център ние ще разберем каква е целта на живота. Ако има една планета в центъра на пълната хемисфера, то тази планета ще играе голяма роля, защото тя ще е точката на концентрация.
Транзитите и прогресиите на планетите върху тези два мипоинта ще са от голямо значение, така че необходимо е да им се обърне специално внимание."

остава да ми кажеш къде е ? :-[ :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Април 26, 2010, 02:12:26 pm »
Ако се търси мидпойнтът между планетите, затварящи веригата, т.е. Юпитер и Плутон, той е в последния градус на Водолей/Лъв. Значи би трябвало да е в 30 гр. Лъв, защото той заема празната хемисфера на хороскопа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #24 -: Април 26, 2010, 02:13:48 pm »
Ако се търси мидпойнтът между планетите, затварящи веригата, т.е. Юпитер и Плутон, той е в последния градус на Водолей/Лъв.

т.е в съвпад с нодалната ос :o....

« Отговор #25 -: Април 26, 2010, 02:14:33 pm »

Дивна, отдавна търся значението на две точка на руски - Точка Свертки, или Точка Сборки има и Точка Выхода - предполагам, че горното описание отговаря на една от тези точки....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Април 26, 2010, 02:15:02 pm »
Не. Нодалната ос е в първия градус на Лъв/Водолей, а тук говорим за последния, 29 гр. с минутки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #27 -: Април 26, 2010, 02:16:04 pm »
на дъщеря ми картата е също такъв тип - всички планети с изключение на Сатурн са в горната част на картата.

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Април 26, 2010, 02:17:02 pm »
Не. Нодалната ос е в първия градус на Лъв/Водолей, а тук говорим за последния, 29 гр. с минутки.

ахааа... :rolleyes: ,вдянах!

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Април 26, 2010, 02:20:26 pm »
на дъщеря ми картата е също такъв тип - всички планети с изключение на Сатурн са в горната част на картата.

предлагам да я качиш и да я разгледаме и нея...

« Отговор #30 -: Април 26, 2010, 02:25:57 pm »
   Лили, май си права, направих проверка /що имам чувство на дежавю/ все едно вече съм го правила и съм го писала това .....взех първата и последната планета в горната хемисфера - които са Плутон и Сатурн и погледнах техния мидпойнт. Просто за ориентир и наистина се оказа мидпойнта на 29.26 във Водолей, но ние търсим в долната половина, значи опозицияката на тази точка, която е 29.26 на Лъв.
  Марая, избрала си е сложен път...Да ти е жива и здрава!

*

Divna

« Отговор #31 -: Април 26, 2010, 02:26:14 pm »

Дивна, отдавна търся значението на две точка на руски - Точка Свертки, или Точка Сборки има и Точка Выхода - предполагам, че горното описание отговаря на една от тези точки....

Възможно е.
Аз лично нямам никакъв опит с мидпойнт (даже не знаех как се изписва на български  ;D). Забелязвам обаче, че западната астрология работи доста с тези точки.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #32 -: Април 26, 2010, 02:27:15 pm »
ето това е картата на малката - кристалчето:
« Последна редакция: Май 30, 2010, 06:52:41 am от Вещичка »

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Април 26, 2010, 02:35:42 pm »
 в тази карта на дъщерята на вещичка също намираме възлите в 3/9. отново във въздушен и огнен знак.
тук имаме две планети на трон. юпитер в стрелец и плутон в скорпион.
венера и луна не са си баш на мястото.
отново има акцент на 12-ти дом....
сатурн обаче е в риби , имам опит с него. но положението му е във втори дом-ценностната система.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #34 -: Април 26, 2010, 02:37:11 pm »
обича страшно много всякакви твари и растения, но мрази хлебарките, миризливките и паяците - от тях крещи до припадък  ;D  страшно разсеяно детенце - направо на моменти ми иде да му извия врата - толкова заплесната личност не познавам изобщо. мрази да учи в училище и смята, че това което преподават са пълни простотии. обича да седи и да зяпа в една точка. обикновено е много мързелива и това стана от година насам - преди това беше много работлива мома, но явно мързелския и асцедент си казва вече думата  ;D ;D ;D

« Отговор #35 -: Април 26, 2010, 02:41:03 pm »

Ето и тази карта как изглежда с минорните аспекти, слънцето в магически градус, АСЦ-с Алтаир, Венера с Мицар, Марс - в магически градус. Повтарящ се аспект пак 1/16 - седецил между Хирон и Веста. Нямам интерпретацията на този аспект, освен в синастрията. в розовата страница на Пими я има - ето за да ви е по-лесно, просто се ориентирам горе-долу как изглеждат нещата :
Седецил (1/16 - 22?30')

СИНАСТРИЯ

1. Ментално-магически отношения.

2. Директна връзка със световния Разум.

3. Ментално принизяване на висшите енергии; манипулиране един друг с помощта на магически техники; черна магия.

4. Помагайте на партньора си да сверява нужната му информация, но не забравяйте, че тя в голяма степен е предназначена и за вас.

5. Търсете общ символичен език.

6. Проработката на аспекта дава на двойката възможност да усвои много трудни ментални магически техники с използването на нумерология, астрология и др. При това е важно да не се отнасяте към усвояването на инструменталните методи като към висша цел, иначе е лесно да попаднете под влиянието на черните сили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Април 26, 2010, 02:41:58 pm »
интересно е ,че и в двете карти има аспект на уран и марс и то твърд.
и в двете карти има тригон на асц и мц.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #37 -: Април 26, 2010, 02:45:00 pm »
Малката на Вещичка ми се струва доста зряла за възрастта си, със силна интуиция и нежен манипулатор.  ;) Определено е независима и постига своето, но не е е безчувствена, съобразява се с другите да речем понякога.... ;D
Тук отново ми прави впечатление, че контактът с другите е много важен и желанията и чувствата й се влияят от него. Доста повече въздух има тук, понякога сигурно е неорганизирана и неспособна да си набележи целта, но въпреки това е упорита, няма страшно, макар и на пръв поглед да изглежда неконцентрирана и замечтана.  :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #38 -: Април 26, 2010, 02:45:50 pm »
интересно е ,че и в двете карти има аспект на уран и марс и то твърд.
и в двете карти има тригон на асц и мц.

бе не бе - има секстил м/у МС и АС

*

Марая

• 28287
« Отговор #39 -: Април 26, 2010, 02:47:28 pm »
значи и в двете карти алмутен е меркурий :blink:.
другото интересно е повтарящия се минорен аспект!
малеее ,как звучи директна връзка със световния разум! :unsure: