Част от интервюто:
Г-н Ангелов, кое ви кара да бъдете толкова убеден, че Матрицата съществува?
Ами помислете, не случайно филмът на братя Уашовски се превърна в такъв феномен и милиони хора го гледат и харесват- те просто усещат, че макар и да е хиперболизирано има огромни ядра истина в тезата за “Матрицата”. Тя е много видима особено в областта на банковата система и т.нар. ”работа”. Замислялили ли сте се, че думата работа произлиза от “роб”? Ние продаваме будния си живот срещу минимално заплащане. Всички сме заробени от безумни кредити, фирмени политики и нямаме избор, не можем да избягаме. Ами ето, това е Матрицата, тя е много видима – работа от – до, изкуствено създадена финансова криза и т.н.
Има и друго смущаващо в книгата ви – откритието ви, че световни лидери, като Джордж Буш –младши, например, са наследници на влечугоподобни?
Изразът, че очите са прозорец на душата не е празен израз. Погледнете историята, която познаваме като такава или пък детските приказки- всичко е базирано на змийския култ. Така е в Китай, Европа, Централна Америка – всичко се базира на змиите. Престолонаследниците в Азия днес твърдят, че техните предци са били дракони. Същото е в Англия, дори в България. Доказателствата са десетки. Не само аз съм забелязал, че когато световни политици се разпалят в свои обръщения или интервюта, придобиват много интересни характеристика, като вертикалните змийски зеници , например, характерни за влечугите. Ясно ми е, че в 21 век, във времето на фотошопа снимките и видиата не са никакви доказателства, но е факт, че въпросните репортажи бързо биват изтеглени от интернет, за да няма много свидетели на явлението. То се среща и при други като Дик Чейни, Хилъри Клинтън, дори звездата Пол Макартни.
Имате ли подобни примери и сред българските политици?
Да, но с тях ще се занимавам в следващите книги. За сега мога да кажа само, че някои български владетели също влизат в групата на влечугоподобните. Да погледнем например пръстена на Калоян- много хора си мислят че е изобразен лъв, а то всъщност е змей. На Хан Аспарух пък е змия. Ами прическите на хановете с щръкналите опашки – хората си мислят, че това е конска опашка, символизираща свободния конен народ, а всъщност това е змия и то буквално излиза от фонтанелата. Египетските ореоли, които представляват кобра пък вече отвеждат по-скоро към символ на рептилско – влечугоподобно обсебване. Базирал съм се на доста символи от нашата столица, защото те имат огромна сила. За съжаление повечето хора не вярват, те са облъчени да не вярват. Аз обаче гледам доста земно и фактологически на нещата.
Тогава кои са “истинските” хора, за които говорите?
Ще парафразирам един слоугън : “Това са недуховни същества с човешко преживяване, а не просто човешки тела с душевни преживявания, филтрирани от лъжетелевизия, религия и култура. Не отричам нито духа нито материята, не бива да се отделят духовно от материално, но все пак ние на първо място сме съзнание, наблюдатели, духовна същност.