Здравей Гост

гърция и неините проблеми

• 19 Отговора
  • 2273 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
гърция и неините проблеми
« -: Април 28, 2010, 01:11:12 am »
http://www.radar.bg/redirect.php?newsid=7049800

Василис Стефанакис   

в. Прото тема

Когато нещо ни се вижда неразбираемо, обикновено казваме, че е “на китайски”. В последно време западняците, когато говорят за случващото се в Гърция, се изказват с ненужно пренебрежение: “Гръцка му работа”. С други думи, всички ни взеха на подбив и станахме отрицателен пример за цялата планета.

И макар че се случва всичко това и макар че с всеки изминал ден все повече затъваме в това неуважение и национално унижение, малцина от сънародниците ни осъзнават критичността на момента. На предна линия са политическите ни водачи, които до последния момент се занимават с махленски разправии за това кой е по-малко виновен. Левицата пък се впусна в рискована популистка игра, свеждаща се до лозунга “върнете откраднатото”, който очевидно не се нуждае от анализиране.
Синдикалните ръководства, както винаги, се отдават на революционна гимнастика. Сигурно много им е харесала сцената на окупирания хотел “Великобритания” и туристите с куфарите си, излизащи през задния вход, където естествено ги чака камерата на Би Би Си. Може би им е харесал образът на Гърция, излъчен в цял свят, с туристите, измъкващи се през подземните етажи на луксозния хотел.

Мен обаче всичко това ме натъжава дълбоко, както ме натъжава и положението, в което се намират страната и гордият й народ.     Аз съм от онези лековерни хора, които вярваха, че призракът на сиромашка Гърция от детските ни години е погребан дълбоко и че като член на еврозоната вече принадлежим към клуба на световните сили. Уви, и аз, и всички останали, се подлъгахме и побързахме да изживеем мечтата си. Побързахме да изхарчим авансите. Побързахме и да вземем заеми с подкрепата, която ни оказваха (или поне така си мислехме) силните ни партньори. Ударихме го на разточителство и веселба, и като всички новобогаташи, със заеми организирахме свръхскъпите Олимпийски игри, които, ако си спомняте, ни струваха 50 милиарда евро.
Сега, когато трябва да платим сметката, за съжаление все още много от нас живеят като изпаднали аристократи, които отказват да си мръднат пръста без своя иконом, макар че нямат с какво да му платят. С такива фасони и шмекеруване обаче проблеми не се решават. Така само още повече се усложняват. Защото ако искаме да се преборим да си върнем изгубеното достойнство и изгубената родина, преди всичко трябва да поемем личната си отговорност и да променим себе си. В противен случай няма да закъснее моментът, в който ще ходим като емигранти в България.
По БТА

първо ме изуми емоцията ,макар и скрита в тая дописка.
второ като съседна нам държава доста засягана в тема "прогноза за 2010"
трето , като основен "инвеститор" в България
и не последно място ,като красива страна ,като фен на калмарите ,охтоподите и много вкусната риба СИНАГРИДА, реших да посветя тая тема на слънчева Гърция....
нека качим тук картата на Гърция ,да я разгледаме ,без да разводняваме темата и потърсим отговорите на въпроси ,които ни интересуват като комший ,защото ние можем да бъдем след тях...,само ,че емигранти или в Румъния или в Сърбия...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re:гърция и неините проблеми
« Отговор #1 -: Април 28, 2010, 09:03:33 am »
   Ох, Марая умора нямаш  :blink:....Кво ми трябват на мен гърците, те са си много добре, само реват, цял живот реват като гладни гарги и Европа им бута в устата. Кво имат Гърция, дето ние го нямаме - ха? Само че хората добре си защитават интересите и не си продават гъза...на всеки свирнал западняк или американец....България, може да бъде много по-напред от Гърция - имаме си всичко - и планина, равнина, низина, море, балкан, ама нямаме доблестни човеци, дето да й защитават интересите - та заеби Гърция.....

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #2 -: Април 28, 2010, 09:23:36 am »
Само че хората добре си защитават интересите и не си продават гъза...на всеки свирнал западняк или американец....

т.е. пак западнярите са виновни, че сме бедни.  ;D

*

missKapriz

« Отговор #3 -: Април 28, 2010, 09:35:35 am »
Не са виновни западнярите,че сме бедни-те си гледат интереса-виновни сме ние,че сме продажници ;) ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #4 -: Април 28, 2010, 10:08:04 am »
Ние гърците не можем да ги стигнем никога. Те си имат изградена инфраструктура. Всеки които е ходил там знае за какво иде реч.
Имали били голям външен дълг. Голяма работа .... нашия те първа ще расте, и пак ще сме си без улици и пак ще сме си без детски градини и с неизмазани къщи, порутени училища и болници пред разпадане.
Какво ревем на чуждо умряло, кат няма кой да реве на нашето погребение...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #5 -: Април 28, 2010, 10:17:36 am »
Не са виновни западнярите,че сме бедни-те си гледат интереса-виновни сме ние,че сме продажници ;) ;D

Не знам за какво говориш. От българите по-големи тарикати няма, така че няма как едновременно да си продажник и тарикат.  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Април 28, 2010, 12:43:51 pm »

Не знам за какво говориш. От българите по-големи тарикати няма, така че няма как едновременно да си продажник и тарикат.  ;D

щооо?
продажник и тарикат даже си коренспондират....
продаваш нещо с цел и печелиш....
това е тенденция и мода в момента :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Април 28, 2010, 01:53:50 pm »
ето картата на Гърция

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #8 -: Април 28, 2010, 03:22:02 pm »
Тази карта явно не е случайна, изглежда сякаш опитен астролог е избирал точния момент за създаването на държавата. Такова стълпотворение на МС рядко се среща.

Интересно е, че Нептун, Хирон и Плутон не са били открити по това време и въпреки това позициите им пак не изглеждат случайни.

Планетите в 6-ти квадратират стелиума на МС, сякаш рутината, ежедневието, трудолюбието, служенето изискват внимание и насочване на сили и енергия, за да се достигне желания блясък и световен имидж.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Май 16, 2010, 06:01:47 pm »
ето ти Кайли нещо за Гърция....

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #10 -: Май 16, 2010, 06:13:46 pm »
Аз пък имам друга карта на Гърция.

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Май 16, 2010, 06:15:04 pm »
тази съм яизвадила от астрокома.... :rolleyes:

« Отговор #12 -: Май 16, 2010, 06:18:01 pm »
А бе друго не знам, но успяха за изнудят Европа да им даде 100 милярда евро. Да имат да си харчат. ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #13 -: Май 16, 2010, 06:21:05 pm »
тази съм яизвадила от астрокома.... :rolleyes:

Аз пък другата от тук: http://www.astrologyweekly.com/astrology-articles/greece-natal-chart.php   :unsure: И сяяяяя???? Ко праим?  :-\  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Май 16, 2010, 06:23:39 pm »
ко прайм ,гледаме и двете! ;D ;D

« Отговор #15 -: Май 16, 2010, 06:30:39 pm »
Картата на Скарлет от Астролоджи уийкли казва следното:

Here you can see the chart of modern Greece, based on the date of Greece's Independence declaration (from the Turks, that had occupied Greece for 4 centuries, from 1453 till 1821)!

We know the date (1 January 1822 Julian calendar, meaning 13 January 1822 modern Calendar) but not the exact time the declaration was pronounced!

Аджеба - картата на модерна Гърция базирана на датата на Декларацията за независимост от Турците. После дават сравнение на григорианския и юлианския календар. Асцендента е условен, но предполагат към 10 часа Епидаврос с уговорката ,че трбва да се изследва допълнително. Не се споменават имените астролози, на които се базира тази карта.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Май 16, 2010, 06:44:54 pm »
картата ,която съм поставила е от астрокома ,Небесна ми беше дала линк за виетнам ,но там намерих и тази на Гърция....
според мен е работеща.... :blink:

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #17 -: Май 16, 2010, 07:10:42 pm »
Ся Гърция овне ли е или козирог.

*

Nebesna

« Отговор #18 -: Май 16, 2010, 09:39:18 pm »
ето картата на Гърция

Голяма помощ дойде при Гърция по транзита на Юпитер през 9-ти дом. А размириците са по квадратурата Овен-Козирог  скоро няма да има оправия за Гърция. Уран управлява 8-ми дом на банките и заемите и скоро ще им притисне Слънцето (У2) - може и да падне правителството.

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Май 16, 2010, 09:58:26 pm »
уран в/у слънце- пълна промяна! и това е в 10-ти. абсолютно е сигурно....