Здравей Гост

Юпитер съвпад Уран-нов мунданен цикъл

• 82 Отговора
  • 14032 Прегледи
*

Nebesna

Наскоро ще настъпи нов мунданен цикъл на тези 2 двете планети отначало в РИБИ, а след това и в ОВЕН: Уран-планетата на революционните промени, а Юпитер - планетата на експанзията и разширението. Първите асоциации, които ми идват наум са: МАСОВИ ПРОТЕСТИ, БУРНО РАЗВИТИЕ НА АВИАЦИЯТА, ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, ИНЦИДЕНТИ ПО ВЪЗДУХ, РЕФОРМИ В ОБРАЗОВАНИЕТО И РЕЛИГИОЗНИТЕ НОРМИ.

Но нека проследим историята:

1997 г. Юпитер в съвпад с Уран в знака на Водолея.

В периода януари – началото на февруари, 1997 г.
България изпада в дълбока политическа и финансова криза. Големите градове са обхванати от протести, блокирани са пътища и улици, страната изпада в хаос. В началото на февруари България е изправена пред хиперинфлация, след като за по-малко от два месеца цената на един щатски долар от 500 достига до 3000 лв. Унищожени са спестяванията на огромното мнозинство от българите, но са стопени дълговете на т. нар. кредитни милионери, взели пари от банките, без да имат намерение да ги връщат.

3 януари — Конфедерация на труда Подкрепа започва масови протести срещу проекто правителството на Българската социалистическа партия.

На 1 юли 1997 г. в действие влиза Закон за валутния борд (приет от 37 Народно събрание) с фиксиране на българския лев към германската марка в съотношение 1 марка = 1000 неденоминирани лева.

1983 г.  Уран в съвпад с Юпитер в Стрелец

7 февруари — Иран стартира инвазия в югоизточен Ирак
1 септември — Студената война: Корейският полет 707 е свален от СССР, когато пътническият самолет навлиза в териториалното ѝ въздушно пространство. Всички 269 пътници са убити

Re:Юпитер съвпад Уран-нов мунданен цикъл
« Отговор #1 -: Април 30, 2010, 06:56:16 am »
ще сме надрусани от  бързо-оборотен адреналин  ;) :P
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #2 -: Април 30, 2010, 09:40:35 am »
ще сме надрусани от  бързо-оборотен адреналин  ;) :P

напоследък точно от това имам нужда  ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Април 30, 2010, 08:45:09 pm »
Този цикъл дава необичайни възможности за развитие, нови политически възгледи, доходи от внедряване на нови методи и технологии, социални  реформи, поддръжка от неочаквана страна най-вероятно от чужди хора и страни.

Това е един от ключовите цикли на "Свободната пазарна икономика", определящ жизнеспособността на пазара. Затова Барбо го смята за преимуществено капиталистически ориентиран цикъл. Той вижда също в него важен фактор за "бунт срещу статуквото", независимо какво е то по това време. За фазата на съединението Барбо пише:

"То дава сила, амбиция, смелост, склонност да се рискува, излишно екстремистко поведение. В конструктивната фаза, това е най-мощния аспект за изменение и напредък. В общества в период на кризи може да доведе до множество изменчиви ситуации, неочаквани взривове и рязко напрегната атмосфера. В това състояние, аспектът носи в себе си опасния потенциал да "разпалва войни". Андре Барбо

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Април 30, 2010, 09:53:04 pm »
На 6-7 август 2010 г. ще се състои Големият парад на планетите - шест планети застават в една точка - Венера, Земя, Марс, Юпитер, Сатурн и Уран се строяват в една линия (в пределите на 5 градуса). Идеално права линия с участието на такова количество планети естествено не се случва, затова подреждането на планетите по този начин се счита за една линия.

Земята ще се намира между Юпитер и Уран от една страна и
Венера, Марс и Сатурн от друга.

Този парад се случва в два противостоящи знака: от едната страна е съзвездието "Цефея" или "Часовник", разположено между Касиопея и Малката мечка, което се свързва с циклите, времето и новите времена, и епохи.

От друга страна е съзвездието "Волопас", наречено още "Пастух" или "Пастир", което се свързва с лидера.

Тук се намира звездата Арктур, която дава магически способности и огромни сили. Пастирът е гуру, вожд, призван да предвожда другите, събиращ стадото. Това е човек, който не щади собствените си сили и може да въздейства върху останалите, но може и да ги поведе към пропаст.  Той има огромна отговорност.

« Отговор #5 -: Април 30, 2010, 10:06:28 pm »
Тук се намира звездата Арктур, която дава магически способности и огромни сили.

Къде тук? :unsure: Тя е на 24 гр  :li:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Helo

« Отговор #6 -: Април 30, 2010, 10:38:25 pm »
Арктур е в съзвездието Воловар.

Звездата има 180 пъти по-голяма яркост от слънчевата.

Нейният камък е яспис - камък на Везни и Скорпион.

Лечителите от Близкия изток, вярващите в Буда, използвали камъка за лечение на органи, които са отровени и заболяли от страшни и нелечими с медикаменти болести. Именно в Китай се вярвало, че ясписът е символ на красотата и няма втори като него. Християните вярвали, че при слагането на този камък пред светия олтар, той придобива нечувана сила.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%AF%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Май 01, 2010, 11:28:34 am »
Тук се намира звездата Арктур, която дава магически способности и огромни сили.

Къде тук? :unsure: Тя е на 24 гр  :li:

Има се предвид в съзвездието, а не в съвпад с планетите от "Големия парад".

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Май 01, 2010, 11:41:14 am »
На 28 май, по пълнолуние, в знака на Овен влиза Уран - върховен бог, първия владетел на вселената, цар на небето и прародител на всички останали богове.

Тази божествена планета преминава през всички знаци за 84 години.
Влизайки в Овен през 2010 година, открива нов такъв цикъл.

В света започва обновление, развитието стремително се ускорява. Овен е не само първият от Зодиака, но е огнен, инициативен, действен, нетърпелив и войнствен знак. Уран пък е непредсказуема планета на стихиите и емоциите. Двамата са подвластни на индивидуализма и самоутвърждаването, тяхната лична ключова дума е Аз.

Единственото спасение в този планетарен сблъсък, осъществен под знака на Тигъра, който ще управлява 2010 година, е че срещуположно на Овена стоят Везните и го карат да се стреми към партньорство, а Уран се управлява от Водолея, който всъщност е знак на колектива.

Затова индивидуализмът на Уран е свързан най-вече с мащабните проекти, насочени към бъдещето и прогреса, в които субектът е подчинен на обща цел.

Уран е свързан с новите технологии, с научните и творчески открития. Всичко ново, смело, необичайно, оригинално се свързва с тази планета.

Той обаче има и друга страна - може да се прояви мащабно и като планета на екстремизма и нечовешката жестокост.

Под неговия знак са израсли светила и шампиони, но и екстремисти и терористи. Свързват го с неочаквани крушения, катастрофи и шокиращи събития.

В митологията Уран е баща на уродливи, зловещи гигантски чудовища, сторъки великани и титани. Плодовитостта му е зашеметяваща. Той обаче е и дядо на Прометей - символът на човешкия прогрес.

Предишното посещение на Уран в знака Овен е на 31 март 1927 година. Прекарва там 7 години, през които:

В СССР настава масов глад, създават репресивната човекомелачка ГУЛАГ.
В Германия фашизмът набира мощ.
В САЩ пристига Великата депресия.
Американецът Чарлз Линдберг прелита за пръв път без кацане Атлантическия океан от Ню Йорк до Париж.
Показан е първият филм със синхронизиран звук - краят на ерата на нямото кино.
Учени откриват планетата Плутон
Първи полет на човек в стратосферата.
Хитлер идва на власт в Германия, Рузвелт - в САЩ.

За 2010 година астролозите предвиждат, че пришествието на Уран в Овен ще има различно проявление. Развитието ще е бурно, новостите- зашеметяващи, последствията - продължителни. Човечеството ще се отправи в своето бъдеще с тигров скок.

В предишното пребиваване на Уран при Овен са се определяли характерите на държавите. Този път е възможно да се формира лицето на цивилизацията и на планетата, която обитаваме. Ако се погледнем в огледалото, ще видим там лицето на нова култура.

Ако часът и датата, в които Уран влиза в този знак, послужат за създаването на хороскоп, то това според астролозите ще е карта на следващото 84-летие.

В нея има пет опозиции, въпросите на съперничеството и партньорството ще са изключително важни. Освен това 28 май 2010 година е пълнолуние. Това е знак, че или ще се опитваме да се разберем помежду си, или ще се разделяме.

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Май 01, 2010, 11:42:53 am »
Юпитер бърза за връзка с Уран

Юпитер стремително преминава през Риби (18 януари- 6 юни) и се устремява към Овен, дълго балансира на ръба - в края на Риби и в началото на Овен (до 22 януари 2011), където ще се настани трайно на 4 юни 2011 година и свързвайки се с Уран започва новата си 12-годишна обиколка.

Юпитер и Уран почти едновременно влизат в огнения и инициативен Овен. Те са нетърпеливи планети, не понясат принуда и на 8 юни започват заедно два нови планетарни цикъла - за следващите 12 и 84 години. Това е двоен катализатор за световните процеси.

Юпитер е планета на обещанията, перспективата, оптимизма, но и на авантюризма.
Уран е планета на дългосрочните генерални цели, на риска и крайните решения.

Съчетанието между тях е екстремна авантюра, която обеща внезапен и непредсказуем бум на индивидуалните и колективни инициативи, на личните, национални и общочовешки цели и самоутвърждаване.
Когато Юпитер и Уран се съберат в един знак, това активизира икономиката и борсите.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #11 -: Май 27, 2010, 01:55:10 pm »
Може ли да ми помогнете относно едно тълкуване :blink:?
Става въпрос за съвпада на транзитните уран и юпитер, който предстои скоро.
Прочетох новата статия на Муси Дачева за този съвпад.Тя казва,че най-много ще бъдат повлияни от този съвпад хората,в чиито карти двете планети образуват аспект.
В картата на мойто дете има такъв натален аспект между двете планети - квадрат.
Уран в хороскопа му управлява 8ми дом,а юпитер управлява 6ти.Уран се намира в 9ти,а юпитер ретро в 5ти дом.
Съвпада на транзита ще бъде отново в 9ти дом.
Какво може да очакваме,каква може да бъде тази промяна за него.
Както съм ви споделяла ,той все още не може да говори,въпреки ,че напредваме с уроците.

В моят хороскоп,съвпада на транзитните уран и юпитер са върху нат ми слънце в 9ти дом.
Навсякъде където чета пише че ще е свързано нещо с детето на човека(или мъж,баща и т.н).

В натала имам нептун в 5ти дом ретрограден,какво означаваше за детето на човек с такова положение?

Благодаря ви :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #12 -: Май 27, 2010, 02:25:28 pm »
 На мен този съвпад ще ми бъде също в 9 дом, но в/у Внера, СЛВ и Хирон. Нептун също като на теб ми е в 5 дом и управлява 9-ти.
 Може нещо свързано с теб да е все пак Слънце ти управлява асцендента.
 На мен ми казаха, че е лИбоФФ- все пак този съвпад ще прави тригон към Нептун в 5 дом.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #13 -: Май 27, 2010, 04:53:47 pm »
Благодаря ти Уран :blink:
Обаче аз исках да попитам по-специално за детето,той има квадрат на 2те планети в натала.

*

missKapriz

« Отговор #14 -: Май 27, 2010, 04:57:16 pm »
Милки,това е аспекта на внезапния късмет :)Имам такъв съвпад в картата си и си действа по предназначение.Дано и мунданния така да подейства

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #15 -: Май 27, 2010, 08:09:37 pm »
Милки,това е аспекта на внезапния късмет :)Имам такъв съвпад в картата си и си действа по предназначение.Дано и мунданния така да подейства
Мерси Мис Каприз :blink:
Но той в натала има квадрат между тези планети :unsure:

*

Mia21

• 2502
« Отговор #16 -: Юни 04, 2010, 09:34:38 pm »
Много интересна конфигурация ще се получи и при мен при съвпада на Юпитер и Уран. Съвпадът / откъм 10-ти дом/ ще направи точен секстил със Слънцето ми в 11-ти.Юпитер и Уран са ми господари на 5-ти и 7-ми. Освен това имам натална опозиция,/широка е на 9 градуса/на Юпитер с Уран.Много странно...
Какво ли може да се случи?!
Отделно по същото време имам възврат на Меркурий и тр. Венера в точен секстил с натална...
Някой може ли да каже нещо по въпроса...
« Последна редакция: Юни 04, 2010, 10:08:23 pm от Mia21 »

« Отговор #17 -: Юни 05, 2010, 08:02:46 am »
точният съвпад наближава на 8 юни
след това пак на 19 септември
,
личната инициатива прави чудеса  :72:

« Отговор #18 -: Юни 05, 2010, 08:50:25 am »
Много интересна конфигурация ще се получи и при мен при съвпада на Юпитер и Уран. Съвпадът / откъм 10-ти дом/ ще направи точен секстил със Слънцето ми в 11-ти.Юпитер и Уран са ми господари на 5-ти и 7-ми. Освен това имам натална опозиция,/широка е на 9 градуса/на Юпитер с Уран.Много странно...
Какво ли може да се случи?!
Отделно по същото време имам възврат на Меркурий и тр. Венера в точен секстил с натална...
Някой може ли да каже нещо по въпроса...
При мене този съвпад се случва около южния възел.....и аз се чудя какво ли ще да е .
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Kaya

• 2893
« Отговор #19 -: Юни 05, 2010, 09:32:53 am »
точният съвпад наближава на 8 юни
след това пак на 19 септември
,
личната инициатива прави чудеса  :72:

мда, да видим накъде да се насоча, че имам чувството, че постоянно съм в земетресение  :unsure: трябва да изнамеря темата "оплаквачка" и да почвам там
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.